Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

master17 04.03.2019 23:18

Gilbert ma rację. UW i reszta, też nie ma pojęcia, że idąc tylko ONI na ustępstwa w późniejszym terminie nie dokręcą śruby na inne rzeczy. Lepiej zrobić coś z własnej woli niż z nakazu, czy zakazu, bo takie działania wywołują efekt odwrotny. Pomijam tez fakt niedotrzymywania rzeczy, które się wstępnie ustaliło.

Coglin 04.03.2019 23:39

Dlatego jedną strona powinna wywalić kawę na ławę i to zmusiłoby drugą stronę do tego samego. A tak są tylko niedomówienia i durne teorie na tt.

pepe72 05.03.2019 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1535091)
Dlatego jedną strona powinna wywalić kawę na ławę i to zmusiłoby drugą stronę do tego samego. A tak są tylko niedomówienia i durne teorie na tt.

Powinie być jasny komunikat.

Flagi OK, "rekin" - wyp...ć. Miejmy nadzieję, że będzie.

nero 05.03.2019 07:24

Dla mnie Królewski ośmieszył się tweetem o szyciu flag.
To nie jest wpadka, ten tweet pokazał, że gościu nie ma pojęcia jak funkcjonuje klub piłkarski na linii z kibicami.
Gość od 10 lat bawi się w biznes i mu to wychodzi, ale nie jest to osoba z odpowiednią wiedzą do rozmów z kibicami.
Pomyślcie... gość chciał szyć flagi... przetarg na ochronę ich zrobiłby gdyby czuł klimat w jakim pisze, ale nie czuje...

dynek.pl 05.03.2019 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1535094)
To nie jest wpadka, ten tweet pokazał, że gościu nie ma pojęcia jak funkcjonuje klub piłkarski na linii z kibicami.
Gość od 10 lat bawi się w biznes i mu to wychodzi, ale nie jest to osoba z odpowiednią wiedzą do rozmów z kibicami.
Pomyślcie... gość chciał szyć flagi... przetarg na ochronę ich zrobiłby gdyby czuł klimat w jakim pisze, ale nie czuje...

To straszne. Lepsza IV liga niż ekstraklasa z takim typem co nas kompromituje w światku kibicowskim.
A tak na serio to nie musi się na wszystkim znać, nauczy się - może myślał, ze kibice są od kibicowania tak jak sama nazwa wskazuje.

Vinci 05.03.2019 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1535094)
.

:haha:

Pełna zgoda, na tle poprzedników wypadł fatalnie. Kretyn z niego bo do ludzi sterczących w kolejce po karnety wychodził i na stadion przyciągnął więcej ludzi, niż pewnie większość tu razem wziętych.

Prawdziwy rasowy idiota...tamci przynajmniej przytachali nam do klubu nową Vannę.... a on co? Szyć flagi chciał...

Królewski musi odejść - Ponad stuletni klub stoi na krawędzi upadku, bo powiedział, że chciałby flagę uszyć. Pora na "odnowę mentalną" w 4 lidze albo okręgówce....

:-/

ale czekaj...może kupi od Ciebie 100 plakatów i 50 vlepek z podpisu - wszak dochód z nich z całą pewnością trafi do potrzebującej Wisły. Może wtedy Ci sie odmieni, jak sam mu FV wystawisz.

pepe72 05.03.2019 08:02

Tu macie przykład jak się robi dobry PR grupom Ultras:
https://noizz.pl/lgbt/warszawa-wolna...ii/bhz03n8.amp
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1...GeRlQLNArwAwsM

iamironman 05.03.2019 08:02

Czyta się to forum i chce się rzygać ilu tu jest popleczników bandziorów. Bezmózgi doprowadzą do upadku klubu. Drugi mecz po "zmartwychwstaniu" klubu, a oni już protestują przeciw tym co go uratowali.
Z boku wygląda to tak jak przeciąganie liny. Z jednej strony bandziory - z drugiej strony normalni kibice. Ci pierwsi za wszelką cenę chcą nas ściągnąć na dno, a Ci drudzy ciągną do góry....Tylko ile jeszcze wytrzymają? W końcu każdy sobie zada pytanie: Czy warto kopać się z koniem?...Ja bandziorów nie będę ratował, żeby na trybunach wspierali innych bandziorów.

PSYCHOLTSW 05.03.2019 08:14

napiszę Wam, że z tego co ja wiem (czekam na ostateczne potwierdzenie), to klub złamał ustalenia z UW. miało być wszystko na legalu, bez wpierdalania się klubu w działalność UW. nie miało być nic robione, co miało szkodzić klubowi i taka była umowa. żeby klub nie dostawał kar, miało nie być nawet rac tylko oprawy. o flagach z tego co wiem, nie było wtedy nic mówione. także weźcie to też pod uwagę... bo słowo jest ważne i umów trzeba dotrzymywać...

Levis88 05.03.2019 08:18

Info pewne, telefonicznie?

tas de fleia 05.03.2019 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1535099)
napiszę Wam, że z tego co ja wiem (czekam na ostateczne potwierdzenie), to klub złamał ustalenia z UW. miało być wszystko na legalu, bez wpierdalania się klubu w działalność UW. nie miało być nic robione, co miało szkodzić klubowi i taka była umowa. żeby klub nie dostawał kar, miało nie być nawet rac tylko oprawy. o flagach z tego co wiem, nie było wtedy nic mówione. także weźcie to też pod uwagę... bo słowo jest ważne i umów trzeba dotrzymywać...

To jest spojrzenie z jednej strony. A z drugiej, może w klubie po prostu zaufali, że pewne flagi/flaga już się nie pojawią, bo nie ma dla nich akceptacji środowiska, a rzeczywistość pokazała co innego?
Hipotetyzuję, bo nie jestem wciągnięty w sytuacje "od środka".

PSYCHOLTSW 05.03.2019 08:46

nie wiem czy oczekiwali, skoro na temat flag nie było chyba wcześniej rozmów :) w każdym razie, trzeba tę sytuację szybko rozwiązać, bo Derby i mecz z Legią blisko. nie będę ginął za rekina ale nie będę też walczył z UW, bo wiem że robią dobrą robotę. także złoty środek trzeba znaleźć i wyjść z tej ciężkiej sytuacji. tym bardziej, że WSH wcale nie popierała UW, tak jak się to niektórym wydaje... zresztą nie tylko UW miała z nimi pod górkę ale może są tu przedstawiciele WG, WP czy UW, to sami mogą trochę więcej napisać na ten temat, bo może żyję w błędnym przeświadczeniu...

tas de fleia 05.03.2019 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1535103)
nie wiem czy oczekiwali, skoro na temat flag nie było chyba wcześniej rozmów :) w każdym razie, trzeba tę sytuację szybko rozwiązać, bo Derby i mecz z Legią blisko. nie będę ginął za rekina ale nie będę też walczył z UW, bo wiem że robią dobrą robotę. także złoty środek trzeba znaleźć i wyjść z tej ciężkiej sytuacji. tym bardziej, że WSH wcale nie popierała UW, tak jak się to niektórym wydaje... zresztą nie tylko UW miała z nimi pod górkę ale może są tu przedstawiciele WG, WP czy UW, to sami mogą trochę więcej napisać na ten temat, bo może żyję w błędnym przeświadczeniu...

Sytuację trzeba rozwiązać to na pewno. Dobrze by było, żeby każdy podszedł do tematu na zasadzie consensusu a nie "ciemnego" obstawania przy swoim. Ja również robotę UW szanuję, mimo że niegdysiejsze oprawy były na poziomie kilka klas wyższym, ale to już całkiem inny temat. Generalnie problem też jest w tym, że środowisko jako ogół nie wie o jakie flagi tak na prawdę chodzi. Gdyby to było powiedziane, to rozmowa byłaby bardziej konkretna a tak to trochę strzelanie śłepakami. Martwią ciągłe podziały, ale tak to jest przy ciągłych zmianach, każdy chce wprowadzać swoje pomysły niekoniecznie adekwatne do sytuacji.

heoij 05.03.2019 09:13

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...estuja/hbbcwgz

Booze1988 05.03.2019 09:25

Niech tylko na derbach nie robią szopek, cytując obecnego gniazdowego "chwycą się mocno za jaja" i poprowadzą doping. A jak nie to trudno, bez nich też damy radę.

Jaroo1 05.03.2019 10:14

Najpierw niech się UW, SKWK i WSH wyspowiada publicznie przed wszystkimi, przed każdym kto im dał chociaż złotówkę, co z tą kasą zrobili, niech rozlicza osoby, które klub wyruchały na kasę - bo wiadomo, że 100% WSH nie zrobiło tego, niech pokażą wszystkim, ze się oczyścili, chcą przeprosić i od nowa zacząć budować markę ultras, stowarzyszenia i chuliganów. Na czystych zasadach a nie dla zysku. I wtedy można rozmawiać.
Teraz cały ruch kibicowski na Wiśle jest ośmieszony i jest na dnie, nikt za nimi nie pójdzie. I to jest ich problem bo nie mają jak szantażować klubu. Kolejny problem to ten co napisałem wyżej, jak chcą coś na Wiśle mieć do powiedzenia to niech się wyspowiadają wszystkim kibicom i wtedy można od nowa coś zacząć robić. Teraz to jest komedia po prostu, do której też cegiełki będzie powoli dokładał zarząd np mówieniem o szyciu wspólnych flag i robieniu wyjazdów na mecze pod ochroną policji.
PS A mówienie, że była jakaś umowa z klubem a umów trzeba przestrzegać hehe no po pierwsze to trzeba klubu i ludzi na kase nie jebać. Jak przeproszą i się wyspowiadają to wtedy mogą coś mówić o uczciwości i umowach.

PSYCHOLTSW 05.03.2019 10:52

UW jebało Wisłę na kasę? udowodnij...

heoij 05.03.2019 11:03

Nikt tego nie napisze, ale rozchodzi się także o zwolnienie niektórych osób z klubu i zastąpienie ich nowymi, niepowiązanymi ze starym układem. To też jest przyczyną, może drugorzędna, ale na pewno jakiś wpływ ma na obecną sytuację.

Coglin 05.03.2019 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1535108)
Najpierw niech się UW, SKWK i WSH wyspowiada publicznie przed wszystkimi, przed każdym kto im dał chociaż złotówkę, co z tą kasą zrobili, niech rozlicza osoby, które klub wyruchały na kasę - bo wiadomo, że 100% WSH nie zrobiło tego, niech pokażą wszystkim, ze się oczyścili, chcą przeprosić i od nowa zacząć budować markę ultras, stowarzyszenia i chuliganów. Na czystych zasadach a nie dla zysku. I wtedy można rozmawiać.
Teraz cały ruch kibicowski na Wiśle jest ośmieszony i jest na dnie, nikt za nimi nie pójdzie. I to jest ich problem bo nie mają jak szantażować klubu. Kolejny problem to ten co napisałem wyżej, jak chcą coś na Wiśle mieć do powiedzenia to niech się wyspowiadają wszystkim kibicom i wtedy można od nowa coś zacząć robić. Teraz to jest komedia po prostu, do której też cegiełki będzie powoli dokładał zarząd np mówieniem o szyciu wspólnych flag i robieniu wyjazdów na mecze pod ochroną policji.
PS A mówienie, że była jakaś umowa z klubem a umów trzeba przestrzegać hehe no po pierwsze to trzeba klubu i ludzi na kase nie jebać. Jak przeproszą i się wyspowiadają to wtedy mogą coś mówić o uczciwości i umowach.

Tzn. co? Mają stanąć na murawie a na sektorze E będą siedziały takie osoby jak ty i reszta tych nawiedzeńców z TT. I ich ....a będziecie rozgrzeszać albo nie?

Ja .......e, ludziom to już jebie pięknie.

Coglin 05.03.2019 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1535110)
Nikt tego nie napisze, ale rozchodzi się także o zwolnienie niektórych osób z klubu i zastąpienie ich nowymi, nie powiązanymi ze starym układem. To też jest przyczyną, może drugorzędna, ale na pewno jakiś wpływ ma na obecną sytuację.

Skąd takie informację?

heoij 05.03.2019 11:10

@Coglin- od osób zainteresowanych tematem, możesz zapytać Prezesa Wisłockiego kto został zwolniony w klubie, może Ci odpowie.

Coglin 05.03.2019 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1535113)
@Coglin- od osób zainteresowanych tematem, możesz zapytać Prezesa Wisłockiego kto został ostatnio zwolniony, może Ci odpowie.

Czyli z sb :D

heoij 05.03.2019 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1535114)
Czyli z sb :D

Nie będę jakiemuś anonimowi na forum pisał od kogo mam jakie informację, także wybacz ;) Możesz nie wierzyć, nie obchodzi mnie to, ja wiem co usłyszałem, że z klubu zostały zwolnione pewne osoby i niektórym to się nie podoba, może to także mieć wpływ na obecną sytuację związaną z kibicami i tyle.

Levis88 05.03.2019 12:31

Same dobre chłopaki... I taki Jaro niekumaty co flagi chce szyć ich zwalniał będzie...

master17 05.03.2019 12:42

Przecież osoby odpowiedzialne za dojenie klubu na Wiśle są nieobecne więc co reszta ma jeszcze zrobić ?

tas de fleia 05.03.2019 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1535117)
Przecież osoby odpowiedzialne za dojenie klubu na Wiśle są nieobecne więc co reszta ma jeszcze zrobić ?

Ale zwolnić pracodawca i tak może, nawet jeśli nie doili kasy ci co zostali. UW ani żadna organizacja kibicowska nie powinna nigdy ingerować w obsadę stanowisk w klubie. I pisze to teoretycznie, nie twierdzę, że akurat w tym wypadku ma to coś wspólnego z konfliktem i tak faktycznie jest. Tak co do zasady.

MB1906 05.03.2019 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1535117)

Mysle, ze sporo osob poprostu zadaje sobie pytanie czy dojenie odbywala sie na rachunek tych osob czy jakiejs grupy a dojacy byli jedynie jej/ich przedstawicielami.

Prezydentowa 05.03.2019 14:19

Mam wrażenie, że w tej dyskusji wszyscy lecą w skrajności, a pomija się jeden wątek, który niestety utrudnia sprawę. Wpływy.

Oświadczenie UW oczywiście brzmi pięknie i wszyscy zgadzamy się z tym że wrzucanie ludzi do jednego worka jest niewłaściwe.

Dlatego mam nadzieję, że UW ułatwi zarządowi niewrzucanie wszystkich do jednego worka i stwierdzi jasno i publicznie, że nie ma nic wspólnego, odcina się od osób, które działały na szkodę Wisły, okradały ją i niemal doprowadziły do upadku. Ponadto stwierdzi, że działa autonomicznie i chce tworzyć ruch kibicowski w sposób niezależny i wolny od wpływów WSH (co nie znaczy że bez kontaktu - grupy kibicowskie muszą współistnieć na stadionie).

Oczywiście wszyscy wiemy, że tego nie zrobi. I wszyscy wiemy dlaczego. Ale w takiej sytuacji nie mają niestety prawa podnosić argumentu o wrzucaniu do jednego wora, bo sami się w tym worze umieszczają.

Zarząd od zarządzania, a trybuny od kibicowania. Zasadniczo słuszna teza. Niestety problem w tym, że te trybuny nie są (i dobrze) spontaniczne i zdezorganizowane, więc najczęściej prezentują stanowisko grupy, która ma najwięej do gadania. A wyobraźcie sobie, że ja nie chcę oglądać na trybunach manifestacji siły i wpływów grupy, która doprowadziła klub na skraj upadku. A jest spore zagrożenie, że tak będzie, póki niektórzy nie pójdą po rozum do głowy i nie stwierdzą, że kierunek, jaki obrali parę lat temu, jest fatalnym wyborem i prostą drogą do zabicia ruchu kibicowskiego na Wiśle (nie mylić z biznesem).

Jakie jest wyjście?

heoij 05.03.2019 14:30

Wyjście jest jedno, każda ze stron musi zrobić krok w tył i pójść drugiej stronie na jakieś ustępstwo, inaczej nie widzę szansy rozwiązania tego konfliktu i porozumienia.

For_FuN_ 05.03.2019 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 1535062)
No dobra tu zwracam honor, przyznaję, że tego nie widziałem.
Ale mimo to porównując to z:
http://t-eska.cdn.smcloud.net/region...h2JGyAwisa.jpg

Jest nadzieja że ta patologia zniknie ze stadionu. Takie szmaty wywieszać to może największe umysłowe dno i zwykły bandzior. A inna patologia(powiązana) się do tego trzepie. Brawa dla obecnie rządzących. Oby nie zabrakło determinacji. Wiadomo było, że Ci ludzie podniosą po pewnym czasie głowy. Trudno zrezygnować z wpływów i przede wszystkim z $$.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl