![]() |
|
|
|
Życzę zwycięstwa PIS , porażki PO , wejścia KNP , nie wejścia TR , dobrego wyniku RN , słabego wyniku PSL i PR
pozdrawiam |
„Wyborcza” - jak zawsze - sprytnie omija ciszę wyborczą. Marek Kondrat wyznaje, że popiera Tuska i uśmiecha się z okładki: „Polska się zmienia z mendowatej w zachwycającą!”
http://wpolityce.pl/polityka/197407-...w-zachwycajaca |
Na chwilę obecną na plus: KNP ponad 7% , PO przegrało , pięknie że E+TR nie weszło. Na minus : szkoda że PSL weszło i ,że nie udało sie Korwinowi SLD wyprzedzić , , trochę mało miało RN. To tak na szybko podsumowanie.
|
ten kraj jest za głupi na demokrację przed wyborami powinni robić jakiś test z podstawowej wiedzy i czy ....a mają pojęcie ludzie po co głosują... większość głosuje tak żeby nie wygrała inna partia. w następnych wyborach wygra po i tak w kółko
|
Cytat:
|
Jakby nie SP to PiS by miało ok.37%. Mam nadzieję, że SP się rozpadnie bo sporo im zabiera.
|
ale że aż 31 % głosowało na Niemców to dla mnie bardzo dziwne.
|
Wystarczy że 118 tyś w Krakowie głosowało na Grafine von Thun und Hochenstain i chyba miała najlepszy wynik indywidualny- bo się głosy prawicy w Krakowie rozwaliły na kilku kandydatów.A jeden miałby dobrze ponad 200 tyś. Jest to co mówię: SP zabrał 4% (w Krakowie ok.10%),Gowin 2,5%,RN 1,4%, a Korwin będzie w UE rodzynkiem , tak jak być może z 5-10 jego posłów wejdzie do Sejmu w 2015r. i młodziez będzie miała radochę. A komusze syny będą robić to co od 20kilku lat. Głupota polskiej "prawicy" czy nazwijmy ich konserwatystów nie zna granic.
|
Bardzo ciekawy wynik Ziobry pokazuje, że Prezes bez stanowczej pomocy Ojca Dyrektora nie wygra wyborów, albo nie wygra w taki sposób, żeby przejąć władzę.
Ojciec Dyrektor potwierdził swoją siłę, gdy tylko by zechciał wprowadza swoje ugrupowanie do każdego gremium. Z ciekawością przeto będę teraz oglądał założenie worka pokutnego przez Zbysia et consortes i wzdryganie Prezesa przed ponownym przyjęciem oraz baczył, kto sie znajduje w studiu RM częściej |
Nie tylko Rydzyk mocno ciągnął za uszy Ziobrowców. Pod Warszawą, ale w okręgu Warszawa I na co drugim drzewie wisiał podobno Kurski... na billboardzie, albo plakacie. Dodatkowo w ostatnim "Do Rzeczy" przed wyborami dołączono do tygodnika płytkę z wizerunkiem Kurskiego i filmem "Nocna Zmiana". Te wszystkie działania starczyły jedynie na ~4% co oznacza dla nich niebyt polityczny.
http://media.wpolityce.pl/cache/a9/8...f975c0445d.jpg |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pójdzie raczej 50-55%, czyli zupełnie inne liczby, a wyborców KNP masowo nie przybędzie. Natomiast będą słaby PO + PiS, które uzyskały najgorszy wynik od wielu lat (poniżej 65% łącznie) i przez to zacznie się robić więcej miejsca na scenie politycznej.
|
Na co czeka PKW ?
http://niezalezna.pl/55683-pelne-wyn...a-co-czeka-pkw Reichstag chyba nie chce przyjąć do wiadomości ze jednak PiS wygrał |
Raczej zapowiada się, że PO raczej wygra, bo zostały głosy z dużych miast.
|
W Hiszpanii znano wyniki z wszystkich komisji 2 godziny po zakończeniu głosowania. U nas trzeba tyle czekać. Podobnie było w 2010 r. w wyborach prezydenckich gdzie do rana wygrywał JarKacz, a potem okazało się że wygrał Komorowski...
|
Cytat:
Cieszę sie że Korwin pociągnał listę i dostali sie do parlamentu. Tak sie zastanawiam skąd PO ma jeszcze takie poparcie. Nikt z kim rozmawiałem i z rodziny na tą partię nie oddało glosu. Acha zapomnialem dodać że już zaczyna się atak na Korwina. Widać że postkomuchom gul niezle musiał skoczyć |
Spokojnie. Do wyborów parlamentarnych jeszcze 1,5 roku. Wczorajsze wybory mają zupełnie inny charakter. Ale może po kolei. Wczoraj tuż przed ogłoszeniem wyników sondażowych typowałem zdecydowane zwycięstwo PIS oscylujące w granicach 34-36%. Potem spodziewałem się PO 25-28% - cała „klasa urzędniczo-rządząca” z rodzinami to jednak dość spory odsetek społeczeństwa. Szczerze mówiąc jestem przerażony ,że ponad 30% społeczeństwa dalej wierzy w PO. I to przy tak niskiej frekwencji spodziewałem się naprawdę solidnej wygranej PIS, byłem przekonany ,że mają zdyscyplinowany i wierny elektorat w przeciwieństwie do PO który przesądzi o wygranej. Jestem ciekaw jak pojedynek PIS-PO rozstrzygnął by się w przypadku frekwencji ok 50%? Pomyliłem się twierdząc ,że niska frekwencja jest zdecydowanym sprzymierzeńcem PIS. Z tego co policzyli w 91% komisji wynika ,że PO jednak przegrało na szczęście. Czerwone s....ysyny z SLD mają wierny beton właśnie na poziomie 8-12% , ale spokojnie z roku na rok jest ich coraz mniej… A pozostałe głosy lewicy przejmuje PO i trochę Palikot. PSL jak zawsze na stałym poziomie. PR i SP razem miałby ok 6% - partie pokroju PIS z programem gospodarczym bardziej liberalnym bądź socjalnym ale jednak trochę nieudane kopie. To w tym wyniku upatruję braku zdecydowanego zwycięstwa PIS. Wiem ,że sumowanie głosów ma się tak jak pięść do nosa ale łącznie z PIS to jest ponad 38%. O dziwolągach i zboczeńcach nie będę pisał choć ich miny po 21 przecudowne. RN na razie tylko 1,5% ale potencjał zdecydowanie większy. I na koniec KNP. Wynik bardzo dobry choć o frekwencji w tym kontekście zapominać nie należy. Myślę ,że w przypadku Korwina tendencja wzrostowa.
Teraz trochę o przyszłości. Jest szansa ,że w wyborach KNP w 2015 przekroczy próg 5%. Warunkiem koniecznym do tego jest kilka czynników: wykreowanie w mediach kilku nowych twarzy nie tylko JKM, dalej działanie jak partia totalnie antysystemowa, pozbycie się idiotycznych wypowiedzi JKM – przecież teraz dostęp do mediów otworzył się szerokimi drzwiami i nie trzeba szukać rozgłosu na siłę, głoszenie poglądów na forum europejskim wraz z prowadzeniem sumiennych sprawozdań z działań w PE i podawanie ich do wiadomości publicznej. Działalność dalej antysystemowa – muszą pokazać to o czym mówią i czym skłonili do oddania głosu na siebie. Absurdy, korupcję to wszystko co w UE jest na porządku dziennym. Koniecznym jest rozwinięcie struktur lokalnych i dalsze krytyczne recenzowanie polityki „polskiego rządu”. Jeżeli chodzi o innych. Spodziewam się ,że Solidarna Polska mniej lub bardziej zwiąże się z PIS może tak jak SLD z Unią Pracy- wspólne listy. Zresztą Kurski o tym mówił. Podejrzewam ,że w przypadku tego ugrupowania dodanie tych 3,1% głosów bezpośrednio do PIS nie będzie wielkim błędem. Gowin może 1,5 roku wytrzyma i do wyborów pójdzie z PR. TR pewnie się rozpadnie na SLD, PO może odrobinę KNP. SLD i RN troszkę w górę. PO lekko w dół PIS lekko w górę. PSL stagnacja. Gdyby sumować z wczoraj to byłoby tak w 2015: PIS-36% PO-33% SLD-9,5 % KNP-7% PSL-7,2% ale ze względu na frekwencję i wcześniej wymienione przewidywania może być tak: PIS-38% PO-30% SLD-12 % KNP-5% PSL-6,5% |
Cytat:
|
Cytat:
Zapewne jak PKW bedzie zwlekać do wieczora z podaniem do wiadomości wyników to się spełnią Twoje stwierdzenia. Ale czy to napewno będzie uczciwe to wątpię |
Nie wiem czy to nie uczciwe, czy nie, ale zwykle dopiero koło wtorku były wyniki ostateczne, więc nie jest to żadna niespodzianka.
Zresztą kilka razy bawiłem się z przekazywanie wyników z obwodów wyborczych do centrali mojego samorządowego komitetu i wiem, że jest to zabawa na wiele godzin. |
KNP ma przed sobą najważniejsze miesiące, nie mogą sobie pozwolić na odpuszczenie wyborów samorządowych, bo elektorat odpłynie.
Dlatego powinni położyć największy nacisk na budowę struktur lokalnych (trochę kasy z tych 4 euromandatów im wpadnie) oraz promowanie nowych twarzy, tylko nie wiem, czy ego JKM na to pozwoli. Jeżeli tego nie zrobią, to w 2015 będzie powrót do punktu wyjścia, czyli 2-3%. |
Dziwi mnie, że tak dużo osób głosuje na PO.
|
ostatnie wyniki podali 0 4.30 z 91%, jest12.00 , pytanie ? na co czekają ? na wytyczne/, 2.00 PIS prowadził siedmioma punktami , po kilku godzinach 1 punkt, to samo było z bulem i Kaczyńskim , gratulacje dla zwolenników Korwina
|
|
Sun of the Peru powiedział wyraźnie że władzy nie odda.Dla Polaków oznacza to prace do śmierci, marne zarobki,umowy śmieciowe,głodne dzieci i pewnie kolejny milion wyemigruje za lepszym życiem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Wyniki w obwodach policzono w nocy. Jednak nie wszystko dotarło jeszcze do PKW.
|
Cytat:
|
Wczoraj podczas Wieczoru Wyborczego w TVN24 (wiem, że niezbyt dobre źródło) mówiono, że PKW poda wyniki po 30%, po 60%, po 90% (i to będą wyniki wysyłane elektronicznie), a następnie poda dopiero OFICJALNE, pełne wyniki z protokołów ręcznych. Tak więc od początku tak miało być, a nie tak że prowadzi PIS to trzeba coś pokombinować.
|
W Hiszpanii oficjalne wyniki podane są 2-3 po zamknięciu lokali wyborczych. Ale tam Państwowa Komisja nie jeździe na szkolenia do Moskwy. Z ostatniej chwili: atak na serwery PKW. Czyzby tow. KGB-sta pomagał w liczeniu głosów ?
|
Cytat:
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl