Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

mitmichael 04.03.2013 22:10

Niech sie Nasi zawodnicy w koncu naucza grac zespolowo - tyle zmarnowanych akcji bo zamiast podawac jeden z drugim sam decydował sie na zakonczenie akcji

KOMINEK 05.03.2013 10:41

Ja wiem że pragniemy by wychowankowie Wisły byli jej wizytówką ale skandowanie nazwiska Czekaja gdy ten gość gra na poziomie co najwyżej I ligii to przesada

Dariook 05.03.2013 12:49

Daniel Sikorski in action:

http://www.youtube.com/watch?feature...;v=zxMR5LOHP2g

enzo 05.03.2013 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1302224)
Ja wiem że pragniemy by wychowankowie Wisły byli jej wizytówką ale skandowanie nazwiska Czekaja gdy ten gość gra na poziomie co najwyżej I ligii to przesada

Słusznie. Później znowu będzie tylko pretekst do biadolenia, że sami rozpieściliśmy piłkarzy.

Dariook 05.03.2013 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Terinho (Post 1302145)
Jakiś Honduraski portal wybiera najlepszego piłkarza Hondurasu grającego za granicą . Głosujmy na Osmana . Link : http://www.elheraldo.hn/Secciones-Pr...-la-actualidad

Boniek García (Houston Dynamo) 12.03% (213 votos) :-D

Osman Chávez (Wisla Cracovia) 76.17% (1,349 votos)

zim zum 05.03.2013 14:44

Czy Pan Sarki już zdążył wrócić do klubu ?

borys 05.03.2013 14:49

Tak, nawet dziś trenował, jeszcze ze 2-3 tygodnie nadrobi zaległośći treningowe i tak w połowie rundy zacznie grać. A potem okaże się, że jest do niczego... i tu węsze kolejny sukces Bednarza, bo powie, że zminimalizował ilość występów tego zawodnika co to on był przeciw jego zatrudnianiu.

zim zum 05.03.2013 14:54

Rozumiem, że na mecz z Zagłębiem będzie w optymalnej formie, ale na rozgrzewce naciągnie dwugłowy.

borys 05.03.2013 14:56

Jak się w drodze na stadion nie zgubi jest taka możliwość.

aNouc 06.03.2013 07:33

Już dziś o 18:30 w hali Wisły Kraków odbędzie się Wielka Impreza Charytatywna dla Oli i Michała. Nie może Cię na niej zabraknąć! Powodzenie całej imprezy zależy od tego jak wiele osób pojawi się na hali. Mamy nadzieję, że kibice Białej Gwiazdy po raz kolejny pokażą, jak wielkie mają serca!

Impreza rozpocznie się o godzinie 18:30 w Starej Hali Wisły. W miarę możliwości prosimy jednak o wcześniejsze pojawienie się na hali.

Podczas trwania imprezy zostanie rozegrany mini turniej, w którym udział wezmą piłkarze Wisły, koszykarze Wisły, koszykarki Wisły, siatkarki Wisły, futsalowcy Wisły i piłkarze Unii Tarnów. Na wszystkich czekać będzie wiele innych atrakcji! Zaproszeni zostali także wyjątkowi goście.

Impreza, z której cały dochód zostanie przekazany na leczenie dwójki kibiców Wisły. Wesprzeć będzie ich można kupując specjalne cegiełki, które jednocześnie będą biletem wstępu (po 5, 10 lub 20 złotych).

Ci, którzy z jakichś powodów nie mogą pojawić się osobiście na hali, a chcą wesprzeć Olę i Michała mogą dokonywać wpłat na konto.

Dane konta:
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków
53191010482116953247440003
Reymonta 22, 30-059 Kraków
Tytułem: „darowizna dla Oli i Michała".

Mocny 09.03.2013 18:43

Gordan - klasa!

raaadek1 09.03.2013 20:52

I to nie mała :D

Marcin_fan 09.03.2013 21:12

Bramka Meliksona w Lique 1
Edit: No jasne, jakieś zamroczenie

Sylwek1906 09.03.2013 23:50

Chciałem później zatrzymać zawodnika Polonii, ale mój mózg nie zareagował i straciliśmy głupio bramkę” Gordan "geniusz" Bunoza :D

najm 10.03.2013 14:28

Dziś Termalica wygrała 3;0 z Polonią Bytom, a dwie bramki zdobył Michał Nalepa.

piotrek06 10.03.2013 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1302930)
Ten winik nie tylko dobrze świadczy o Michale, ale także o naszym ex-trenerze.

Nie umniejszając zasług Moskala, trzeba jednak pamiętać, że polonie leją wszyscy.

Wasiu 12.03.2013 21:27

Jeśli wierzyć wikipedii to Sobolewski dzisiejszym golem stał się najstarszym strzelcem bramki w historii klubu. Gratulacje :)

Dariook 12.03.2013 21:55

Brawo Mały!
Świetny mecz w j wykonaniu całej drużyn..Nawet wiązankeczka dla dorosłych poszła. Wypada się tylko cieszyć z jego powrotu.

Mam nadzieję że osoby, którym Małecki zalazł delikatnie za skórę, spojrzą bardziej lekkim okiem w jego stronę.
Widać, że chce być w tej drużynie jedną z wiodących postaci. Mnie osobiście to się podoba i na pewno jego postawa zasługuje na pochwałke.

borys 13.03.2013 10:39

Co do Małeckiego, dobrze, że jest ktoś wokół którego można budować.

Krytykowałem jak zasłużył teraz... Mały, szacunek też zasłużyłeś.

Oby nam go Bednarz nie opchnął, bo na teraz to ostatni wartościowy gracz.

jerry.lii.lewis 14.03.2013 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1303303)
Brawo Mały!
Świetny mecz w j wykonaniu całej drużyn..Nawet wiązankeczka dla dorosłych poszła. Wypada się tylko cieszyć z jego powrotu.

Mam nadzieję że osoby, którym Małecki zalazł delikatnie za skórę, spojrzą bardziej lekkim okiem w jego stronę.
Widać, że chce być w tej drużynie jedną z wiodących postaci. Mnie osobiście to się podoba i na pewno jego postawa zasługuje na pochwałke.

Spojrzę, i będę patrzył.
Z jednej strony nie pierwszy to raz kiedy Mały narobił nadziei, a potem wyciął numer.
Z drugiej strony - ludzie się zmieniają i może Mały dorósł na "emigracji". Nie ma co go skreślać z góry (choćby się chciało ;) ).

MatMario 14.03.2013 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1303303)

Tak szczerze to wątpię aby Patrykowi na ich opinii zależało. Tak jak zawsze ma na nią koncertowo wywalone i mu zwisała i powiewała, a poza tym co to za "oko" które swoje podejście do zawodnika uzależnia od tego czy 3 razy kopnie prosto piłkę. Proszę Cię, zwykły kks, zjadacz kiełbasy i lamus, jeśli tacy delikwenci są to popieram te stwierdzenia Małęgo. Nienawidzisz, to bądź konsekwentny.

Mały był zły jak wracał bo nie dał rady w Turcji, bo nie szanował trenerów, bo machał, bo przeklinał, bo to, bo tamto. Zagrał 3 mecze i mają mu być przychylni, jak małym człowiekiem trzeba być żeby mieć takie podejście o jakie ty prosisz.

Dla Patryka naprawdę lepiej żeby był sobą, na hejterów miał wywalone, machał, biegał i pytał kim ty ....a jesteś śmieciu, niż szukać poklasku i przychylności takich "znawców".

uzytkownik_forum 14.03.2013 14:10

Tylko z Małym jest tak, że ostatni mecz zagra bardzo dobrze, po czym przez najbliższe 2 spotkania będzie bezproduktywnie holował piłke, strzelał, zamiast podawać, podawał, zamiast strzelać, i będzie najsłabszy w zespole. Nie życze mu źle, wręcz przeciwnie, ale mierzmy w szerszym kontekscie - niech utrzyma dyspozycję przed rundę. Żeby była jasność dodam, że nie czepiam się nie siłę, bo nie przepadam za Jego charakterem, choć nie przepadam. Sportowo życzę mu samych sukcesów, tylko czasem gra naprawdę irytująco, co pewnie i On chciałby wyeliminować u siebie.

aNouc 14.03.2013 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 1303520)
Tylko z Małym jest tak, że ostatni mecz zagra bardzo dobrze, po czym przez najbliższe 2 spotkania będzie bezproduktywnie holował piłke, strzelał, zamiast podawać, podawał, zamiast strzelać,

A i tak będzie najlepszy na boisku..cały Mały.

Cytat:

Dla Patryka naprawdę lepiej żeby był sobą, na hejterów miał wywalone, machał, biegał i pytał kim ty ....a jesteś śmieciu, niż szukać poklasku i przychylności takich "znawców".
Otóż to.

Watts 14.03.2013 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1303524)
A i tak będzie najlepszy na boisku.. cały Mały.

Raczej cała Wisła :garfield: Kiedy graliśmy dobrze, Małecki chyba równie często, co chwalony, był oskarżany o bycie hamulcowym w drużynie. A że łaska właściciela zaprowadziła nas tam, gdzie zaprowadziła, teraz Patryk ciągnie tę procesję ślamazar do przodu. (i niech robi to dalej, bo zajebiście mu to wychodzi)

aNouc 14.03.2013 14:26

Zawszę ciągnął, reszta stała jak lamusy, owszem, nie wszystko wyglądało jak nalezy ale ciągnąć piłę do przodu, słał bomby, dośrodkowywał, szarżował na oślep, o to chodzi, skoro nie mają umiejetnosci do tiki-taka.

Jest jeszcze Kosa o podobnym stylu, ale wiek juz nie ten. Ale raz do czas powerem przyjebie.

Odesłanie Patryk do Turcji od początku było głupotą, w opinii wielu normalnych ekspertów. Na szczęscie zdali sobie o tym sprawę włodarze, szkoda ze tak pózno.

Dariook 14.03.2013 15:18

Małecki kłuje w oczy innych z bardzo prostego powodu. Identyfikuje się mocno z Wisłą i dlatego głównie za to ma wszędzie przejeb...
Takie przedstawienia jak "slow motion" są spowodowane wyłącznie zadrą z wiadomego powodu. Po co taki teatrzyk ? Przecież to oczywiste że leci...
"zaraz ci wyjebe murzynie zajebany lub ....... się żydowska ....o oraz kim ty ....a pedale jesteś ? " Takie sprawy to miedzy piłkarzami a nie na publiczne forum.

Środowisko zbulwersowane bo Mały pokazał znak odwróconej L. Cisną mu na matkę 90 minut to czego się spodziewali? Ze walnie kółeczko i przybije z każdym pione? Bardzo dobrze zrobił. Na co się mocować na słowa, jeden znak i cwele wiedzą co o nich sądzisz.

Natomiast piłkarsko, nigdy nie odstaje od drużyny. Jeśli gra słabo to dlatego że wszyscy grają słabo. Jednak często jest postacią wyróżniającą się, może nie jest to trudne na tle reszty wirtuozów a jednak.
Zarzuca mu się kółeczka, a reszta nawet podać wtedy prosto nie potrafi. Pretensje że ładuje z każdej pozycji, a reszta nawet zamachu nie jest w stanie wykonać.
Jest wku... żenującą postawą reszty balerin wiec próbuje wziąść sprawy w swoje ręce, ot co cała filozofia. A że nie zawsze mu wyjdzie...trudno.

"Małecki zagrał słabo, kilka udanych rajdów czy dośrodkowań to nie wszystko... Sikorski zaliczył udany występ, był aktywny i ściągał na siebie obrońców"

Tak z grubsza to właśnie wygląda. Jak dla mnie to on może nawet dożyć u nas starości.
Identyfikuje się mocno z środowiskiem... i bardzo dobrze. Zresztą, to jego sprawa z kim się kumpluje. Przynajmniej mam pewność że jakiegoś garbatego buca po derbach na noszach zniosą.

arti 14.03.2013 15:34

Mały mentalnie i pozasportowo jest jaki jest - przyjmuję to do wiadomości - zresztą to Jego życie=głównie sam zbiera skutki tego co zrobi.
A sportowo to zważywszy na umiejętności i dość młody jeszcze wiek powinno się wokół Niego budować nową Wisłę.
Jedyny obecnie gracz, który jest z całą pewnością na poziomie Wisły mistrzowskiej. Reszta w takim kontekście to niestety do wywalenia (większość) albo co najwyżej na ławę (kilku)

Dariook 14.03.2013 15:45

Jeszcze wypada dodać jedno.
Małecki ociera się chyba o 4 generację Wisły i w każdej miał swoje miejsce. To tylko potwierdza , że piłkarsko zawsze jest ważnym ogniwem i coś tam sobą prezentuje.

marcin_częstochowa 15.03.2013 00:59

Ciekawy artykuł Muzyki na weszło o Sarkim.
W sumie można chyba wiązać z nim jakieś nadzieje. Zobaczymy.
Z materiałów na YT widać,. że to raczej prawy skrzydłowy niż napastnik.

jerry.lii.lewis 16.03.2013 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1303501)
Tak szczerze to wątpię aby Patrykowi na ich opinii zależało. Tak jak zawsze ma na nią koncertowo wywalone i mu zwisała i powiewała, a poza tym co to za "oko" które swoje podejście do zawodnika uzależnia od tego czy 3 razy kopnie prosto piłkę. Proszę Cię, zwykły kks, zjadacz kiełbasy i lamus, jeśli tacy delikwenci są to popieram te stwierdzenia Małęgo. Nienawidzisz, to bądź konsekwentny.

Mały był zły jak wracał bo nie dał rady w Turcji, bo nie szanował trenerów, bo machał, bo przeklinał, bo to, bo tamto. Zagrał 3 mecze i mają mu być przychylni, jak małym człowiekiem trzeba być żeby mieć takie podejście o jakie ty prosisz.

Nie chodzi o szukanie poklasku. Mam nadzieję, że dorasta, dorośleje.
Cytat:

Nienawidzisz, to bądź konsekwentny.
- po pierwsze nienawiść to chyba za mocne uczucie do, bądź co bądź, jedynie zawodnika. Nawet jak źle gra czy głupio się na potęgę zachowuje to do nienawiści jeszcze daleko, jak sądzę, większości kibiców do niego - zdenerwować co najwyżej może.
Po drugie - Małecki może się zmienić, kibice zdanie o nim też nie na podstawie 3 kopnięć tylko zmiany podejścia do zespołu, do gry.
Jest powiedzenie, że tylko krowa poglądów nie zmienia.
Można "konsekwentnie" tkwić w błędzie albo głupocie, czemu nie, tylko po co - żeby "twardość" pokazać ??
Dziecinada.
PS. Do ewentualnej zmiany mojej mało przychylnej opinii o Małeckim, tak od strony ludzkiej jaki i piłkarskiej, jeszcze kawał czasu na obserwacje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl