Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

bódyń 16.12.2015 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1423106)
Smuda to idiota straszny wiec nawet nie warto go cytować...
Prawda jest taka ze Moskal się zrzekl pieniędzy ale jakiejś części...

To właśnie powiedział Smuda. Więc czemu nie warto go cytowac?

Babba 16.12.2015 12:50

Tych wszystkich dziennikarzy to w....u wysłać na sybir..jak nie pieprzą o zwolnieniu Moskala przez pół roku to wiecznie ciągną tego pajaca Smudę za język. Tabloidowe bzdety z tych wywiadów z nim wychodzą..

kicur 16.12.2015 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1423118)
Tych wszystkich dziennikarzy to w....u wysłać na sybir..jak nie pieprzą o zwolnieniu Moskala przez pół roku to wiecznie ciągną tego pajaca Smudę za język. Tabloidowe bzdety z tych wywiadów z nim wychodzą..

Ale im właśnie o to chodzi, żeby szukać sensacji i dobijać leżącego. Taki zawód :/

brylant17 16.12.2015 15:10

- To ile pan odpuścił Wiśle?
- O szczegółach nie mogę mówić. Zapewniam, że zachowałem się fair wobec klubu.
- Nie kusiło pana, żeby wzorem poprzednika na stanowisku trenera Wisły Franciszka Smudy powalczyć z klubem o wypłatę całości wynagrodzenia?
- Nawet przez myśl mi to nie przeszło! Gdy poinformowano mnie o zwolnieniu, miałem świadomość, że mogę albo siedzieć w domu i czekać na kasę, albo zamknąć temat od ręki, rezygnując z części poborów. Wybrałem drugie wyjście.

kopaczoholik 18.12.2015 22:52

pogratulujmy tytanom intelektu, którzy domagali się zwolnienia Moskala za serie niedopuszczalnych ich zdaniem remisów... Brawo osiągnęliście swój cel... w końcu Wisła przestała remisować...

MWK 18.12.2015 23:01

Przecież w tym temacie cisza.

kicur 18.12.2015 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1423554)
pogratulujmy tytanom intelektu, którzy domagali się zwolnienia Moskala za serie niedopuszczalnych ich zdaniem remisów... Brawo osiągnęliście swój cel... w końcu Wisła przestała remisować...

Ale przecież serię remisów udało się przełamać :haha: o to im chodziło :haha:

Wojtas 18.12.2015 23:38

Czzulem ze tak ze tak bedzie od 1 minuty jak przeczytalem ze zwolniono Moskala

Cupial nie uczy sie na niczym.Liczka za Kasperczaka to juz byl pierwszy objaw jego głupoty.

Wywalono wiec...Moskala za remisy i nawet ciekawą pilkę

..no to mamy cos innego ...

gdzie sa Ci ktorzy tak chcieli glowy Kazka? ok ,jest po waszemu

teraz mamy porazke i za porazką i gre w grupie spadkowej

No ale grunt ze Moskala nie ma,
remisow tez juz nie ma.

Nic nie ma.

kicur 19.12.2015 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1423579)

Cupial nie uczy sie na niczym.Liczka za Kasperczaka to juz byl pierwszy objaw jego głupoty.

remisow tez juz nie ma.

Nic nie ma.

Spokojnie. Zaraz przylecą i powiedzą, że to przecież wina Kazka bo to on ich tak przygotował do rundy :haha:

Jeszcze jak Kazik był trenerem Wisły to czytałem z nim wywiad i mówił, że wzmocnienia muszą być bo nie da się grać cały czas jednym składem. Zaraz po tym poleciał bo przegrał derby. ....a mać, Cierzniak mówił w wywiadzie po Lechu, że to był trener, który ich rozumiał, z którym dobrze im się współpracowało. Sorry ale nikt mi nie wmówi, że Moskal miał tak dobry skład jak Smuda. Brak nominalnego rozgrywającego robił swoje. Jankowski się dusił na tej pozycji. Zresztą on się dusił na każdej ale, ktoś tam musiał grać. Bo na pewno nie krzywejajo. Nie będę pisał, że gdyby Jankowski wykorzystał to a Brożek to itd. Fakty są takie, że potrafiliśmy zagrać ładne akcje tylko brakowało wykończenia. Teraz jak brakuje Brożka to nie ma nawet takich sytuacji. Niech się ktoś ....a, w końcu obudzi w tym klubie i zacznie traktować nas kibiców poważnie. Codziennie czytam jakieś nowinki, że niby nowy trener, że niby piłkarze dostaną kasę. Nie mamy słabego składu, ale nie mamy ławki i to nas zabiło kilka razy. Ale tłum chciał głowy Moskala, bo przecież on był winny temu, że nie zmienników.

Kurz 19.12.2015 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1423579)

remisow tez juz nie ma.

Nic nie ma.

Na pewno zwolnienie Moskala ma wpływ, ale z nim czy bez było to nie do uniknięcia. Dołek musiał w którymś momencie przyjść, no i plaga kontuzji, które jakimś cudem omijały nas przez większość rundy.

Szkoda, że w dobrym okresie sezonu (kolejki 1-13) zostaliśmy tyle razy przekręceni i zawodziła skuteczność, bo była szansa na więcej punktów i spokój przed rundą wiosenną.

Obecnie, jeśli wzmocnienia nie będą naprawdę udane, awans do pierwszej 8 raczej mało realny.

wiesniak842 19.12.2015 08:10

Tak na spokojnie to mi sie wydaje, ze zwolennicy zwolnienia Moskala byli bardziej za opcja zastapienia go kims lepszym niz samym zwalnianiem ot tak. Naprawde ciezko podejsc do tego tematu. Z jednej strony czysta glupota bylo zwalnianie go przed koncem rundy ale z drugiej strony .... derby. W kazdym badz razie nie pozostalo nic innego jak czekac do wiosny.

yoda79 19.12.2015 09:20

Nie zawracajcie kijem Wisły - zwolnienie Moskala to kompromitacja i tyle. Koniec tematu.

Smyrgu 19.12.2015 09:22

Wisła jako firma jest położona w każdym aspekcie i nei ma najmniejszego sensu wytykac czy wyliczać tych kwesti...
był układ ze chłopaki grali na ile potrafili dla trenera ( z niezaleczonymi urazami, przemeczeniem, zaleglosciami i takie tam...) skoro
Góra postanowiła w takiej sytuacji jakiej jest klub wywalić trenera, to sprawa stała sie jasna....skoro ktos postanowił jeszce bardziej dolac benzyny już do poteznego ognia no to oni gasic pożaru nie bedą...
5 x porazka...kilka "kontuzji"...każdy powiedział dosyć...i nic tu nie jest przypadkiem....tyle w temacie Kazimierza Moskala jako trenera...byłego już trenera....

Karherop 19.12.2015 09:24

Moskal Moskalem, ale 8 kontuzji podstawowych zwodnikówi w zespole mówi samo za siebie. Tu żaden trener by nie podołał.

Nie lubię tego mówić, ale już kilka miesięcy temu napominałem, że 'odpukać' przyjdzie plaga kontuzji, młodzi będą musieli debiutować w pierwszym składzie i zacznie się dramat. I dramat mamy. To było aż tak trudne do przewidzenia?

brylant17 19.12.2015 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1423601)
Nie zawracajcie kijem Wisły - zwolnienie Moskala to kompromitacja i tyle. Koniec tematu.

Jasne jaka kompromitacja ?

Viper 19.12.2015 10:40

^^ Ponieważ profesjonalizm wymaga chłodnego działania opartego na merytorycznych argumentach i faktach a nie emocjonalnego .......olo. Fakty takie, że klub nie miał żadnej sensownej alternatywy i wyrzucił Moskal przez porażkę z Cracovią. Wszystko to oparte na tym, że jeszcze niedawno byliśmy potęgą ale dziś już tak nie jest.

Ciekawe czy zwolennicy tej decyzji, też byliby za wywaleniem trenera w takiej sytuacji. Wisła zdobywa mistrzostwo, w kolejny sezonie dostaje się do fazy grupowej LM w lidze, pokonuje wszystkich po kolei. Z Cracovią na wyjeździe wygrywa 5:0 a potem przychodzą w końcu derby u siebie. Niestety sędzia ma zły dzień, nie uznaje nam trzech prawidłowo zdobytych bramek, dostajemy jeszcze dwie niesłuszne czerwone kartki a na koniec Craxa jedzie z kontrą, strzela gola i wygrywa mecz 1:0. Wtedy co? też wypieprzamy trenera?

ABGwislakABG 19.12.2015 10:46

Vox pupuli, vox Dei Viper.

Kazimierz niestety chcial grac zbyt zaawansowana technicznie i taktycznie pilke, co przy tym materiale (zazartujmy) pilkarskim nie mialo racji bytu.

Bledem nie bylo zwolnienie Moskala, czy wczesniej Smudy. Bledem najwiekszym bylo samo ich ZATRUDNIENIE.

radek2323 19.12.2015 10:54

Myslisz się kolego właśnie zatrudnienie Moskala było dobre na nikogo lepszego Wisły nie stać ludzie zrozumcie wreszcie że Moskal to był właśnie najbardziej odpowiedni człowiek na ten czas nawet Głowacki to potwierdzał ale eksperci wiedzą lepiej przecież.... Jesteście nie lepsi niż Cupial

Mysciak 19.12.2015 11:05

Prawda jest taka, że nawet jakby Moskal został to dalej mogłoby być 4-5 porażek. Po prostu teraz wszystkie plagi egipskie spadły na zespół ( masa kontuzji, trener, terminarz killer itd.)

Wesoły Romek 19.12.2015 12:31

Potwierdzeniem klasy Moskala jest oferta z Chelsea. Jeżeli obejmie zespól z Londynu, przyznam, że myliłem się w ocenie jego warsztatu trenerskiego.

Viper 19.12.2015 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1423613)
Bledem nie bylo zwolnienie Moskala, czy wczesniej Smudy. Bledem najwiekszym bylo samo ich ZATRUDNIENIE.

Nie, też nie zauważyłeś że czas naszej potęgi jak na razie minął. 10 lat temu, gdy mieliśmy najwyższy budżet w lidze oraz najszerszy skład. Owszem byłby to błąd. Wtedy to była po prostu rozsądna decyzja z wzięciem pod uwagę sytuacji ekonomicznej. Prawda taka, że po zwolnieniu Moskala drużyna zaliczyła mentalny zjazd w dół.

ociec Ciemka 19.12.2015 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1423640)
Potwierdzeniem klasy Moskala jest oferta z Chelsea. Jeżeli obejmie zespól z Londynu, przyznam, że myliłem się w ocenie jego warsztatu trenerskiego.

jeśli uważasz swoją wypowiedź za dowcipną powinieneś mieć ksywę smutas Romek.

Wesoły Romek 19.12.2015 17:40

Dlaczego dowcipną? Skoro Moskal jest tak dobrym trenerem, to wkrótce ktoś poważny go zatrudni. Dobrze zejdę troszkę niżej. Jeżeli jakikolwiek klub z ekstraklasy go zatrudni, to obiecuję go przeprosić.

Wesoły Romek 19.12.2015 17:49

Moskal nie dla Chelsea.

PiVoSH92 19.12.2015 18:01

Jasne, że dla Chelsea, ale po prostu nie zgodził się przejąć drużyny w środku sezonu - zaczyna od czerwca

radek2323 19.12.2015 18:02

Możliwe że znów będzie Dyzma to będą szczęśliwi ....
Wesoły Romku jeszcze się zdziwisz z Moskalem zobaczysz

Wesoły Romek 19.12.2015 18:25

Może dajmy już Moskalowi spokój, po prostu. Jako zasłużony piłkarz Wisły nie zasłużył sobie aby robić z niego trenerskiego Boga, a tym bardziej łajzę.

Konrad. 19.12.2015 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1423703)
Dlaczego dowcipną? Skoro Moskal jest tak dobrym trenerem, to wkrótce ktoś poważny go zatrudni. Dobrze zejdę troszkę niżej. Jeżeli jakikolwiek klub z ekstraklasy go zatrudni, to obiecuję go przeprosić.

Nie wiem czego tu nie pojmujesz.

Nikt z "obrońców" Moskala (do których się zaliczam) nie twierdził, że jest dobrym trenerem. Twierdzimy, że nie był trenerem złym, był po prostu średniakiem. Miał do dyspozycji średnich piłkarzy i miał z nimi średnie wyniki. Z nim na ławce bylibyśmy spokojni o utrzymanie, choć też nie było by większych szans na jakieś spektakularne sukcesy.

Wiemy jak wygląda sytuacja finansowo, i taki okres stagnacji dało by się przeżyć...

Zresztą gdyby Cupiał zatrudnił jakiegoś trenera z nazwiskiem z zagranicy, dał mu do dyspozycji paro milionowy budżet na transfery - mógłbym zrozumieć, że nie chce zaufać Moskalowi.

Ale to co zrobił nasz właściciel to był szczyt głupoty. Zatrudnienie Smudy spowrotem (w jakiejkolwiek formie) będzie oznaczać, że już całkiem zwariował...

dj_ibutti 19.12.2015 19:43

IMHO to plaga kontuzji nie jest przypadkiem. Nie, nie wietrzę spisków. Po prostu za Moskala piłkarze grali na przeciwbólowych, poświęcali się, ryzykowali. Teraz ryzykować im się.nie chce. Po co złapać kontuzje, jak pewnie w przerwie odejdą? Ktoś wierzy w "poważną" kontuzję Sadloka?

ABGwislakABG 19.12.2015 21:16

Radek, Viper - czyzby?

To przed Smudą i przed Moskalem nie bylo kasy na zatrudnienie takiego Broosa, a po ich zwolnieniach nagle kasa sie znajduje?

Zalozenie fakt, niepewne. Ale jakies fundusze pozwalajace na zatrudnienie tego trenera sa, skoro jest w bazie zainteresowan i sa prowadzone rozmowy.

Tak, wiem odnosnie klasy Moskala, chwala mu za to.

Dla mnie sprawa jest prosta - nie chodzilo o brak srodkow, tylko o BRAK KONCEPCJI. Na Wisle oprocz 10 tys. masochistow i Moskala wyjebane mial kazdy inny. I niestety Cupial.

Nie bede porownywal Smudy czy Moskala, bo jest to bezsens. Obaj nie powinni trenowac Wisły. I nie mowie o seriach porazek konczacych ich "prace". Wiele czynnikow bylo ich bezposrednia wina, wiele to braki organizacyjno-finansowe.

Nie jestem zwolennikiem jednego, drugiego, ani zarzadu, ani dzialan Bossa. Wszyscy macie po czesci racje.

Sytuacja w kazdym pionie funkcjonowania klubu jest dramatyczna, katastrofalna. A jak to przy katastrofach bywa, zawodzi nie tylko czynnik ludzki, ale tez finansowy, materialowy, jakosciowy, organizacyjny. Wszystkie zostaly wymienione tysiace razy i wg mnie nie ma co klocic sie ktora racja jest bardziej twojsza czy mojsza. To i tak bedzie racja.

Moskalowi zalezalo, tylko tak jak juz wspomnialem - zbyt zaawansowana techniczno-taktycznie pilka na czynnik ludzki, material, jakosc, organizacje.

radek2323 20.12.2015 11:15

Masz sporo racji w tym co piszesz. Osobiście nie mogę pogodzić się ze zwolnieniem Moskala dlatego że nie było żadnej innej opcji tzn decyzją podjęta byla pod wpływem emocji co do Brossa nie uwierze jak nie zobacze sory taki mamy klimat....

17wojownik 20.12.2015 11:44

Rozkmińcie - IMO Moskal też nic nie ugrałby np. z Lechem przy 0:1 w 20 minucie, z kontuzjowanym Brożkiem i już bez Sadloka. Też by wiele więcej nie zrobił z takim składem na Pogoni - z tyloma kontuzjami. Dla mnie jest całkiem prawdopodobne, że w tych 4 meczach po derbach Moskal zdobyłby tak 0-2 punkty, a czy to zmieniłoby optykę albo naszą realną sytuację? Wątpię.

Rob_Zombie 20.12.2015 12:03

Myślę że duża część tego forum odczuwa ulgę że już nie musimy się męczyć z seriami remisów.

St Yabol 20.12.2015 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 17wojownik (Post 1423768)
Rozkmińcie - IMO Moskal też nic nie ugrałby np. z Lechem przy 0:1 w 20 minucie, z kontuzjowanym Brożkiem i już bez Sadloka. Też by wiele więcej nie zrobił z takim składem na Pogoni - z tyloma kontuzjami. Dla mnie jest całkiem prawdopodobne, że w tych 4 meczach po derbach Moskal zdobyłby tak 0-2 punkty, a czy to zmieniłoby optykę albo naszą realną sytuację? Wątpię.

Zmieniło by to tyle, że zamiast na 13-14 miejscu bylibyśmy na 8. Taka drobna kosmetyka.

Babba 20.12.2015 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1423741)

Tak, wiem odnosnie klasy Moskala, chwala mu za to.

Dla mnie sprawa jest prosta - nie chodzilo o brak srodkow, tylko o BRAK KONCEPCJI. Na Wisle oprocz 10 tys. masochistow i Moskala wyjebane mial kazdy inny. I niestety Cupial.

Nie bede porownywal Smudy czy Moskala, bo jest to bezsens. Obaj nie powinni trenowac Wisły.

Jak rozumiem Pep Guardiola jakby miał pod sobą taki skład to by spowodowało na przykład,że Paweł "Mistrz przestrzeliwania setek i dwusetek" Brożek zaczął by trafiać, Uryga zostałby królem w destrukcji, a sędziowie nie gwizdali by na niekorzyść Wisły??

.....bo chyba ZAPOMNIAŁEŚ jak sędziowie, głupota w końcowkach i zwykły pech dawały nam popalić.

Co do Masochistów...część meczy oglądało się przyjemnie.

ABGwislakABG 20.12.2015 12:39

3x powtorze - chodzilo mi o zbyt zaawansowany styl gry Moskala, co nie wypalilo z powodu chvjowych (zazartuje) pilkarzy. Czego tutaj nie rozumiesz?

3x powtorze - skoro po odszkodowaniu dla smudy sa pieniadze by rozmawiac z Broosem, to nie bylo tych pieniedzy wczesniej, czy brak byl koncepcji na prowadzenie klubu?

Odnosnie Guardioli/Rodgersa/Mourinho we Wisle nie wiem jaki styl by preferowali pod tych zawodnikow. Nigdy sie o tym nie przekonamy, wiec tego typu fiction, bo science tutaj ani grama nie widze to zwykla strata czasu.

Sedziowie. Czy na ich wybor mamy jakikolwiek wplyw? Czy mamy wplyw na druzyne, by pomimo nieudolnego sedziowania odnosila ona korzystne rezultaty?

Twoja wyliczanka sprawia, ze oprocz 1 elementu (glupota w koncowce - choc wg mnie to nie glupota, tylko brak sil w koncowce - brak zmian etc.) widze zwalanie winy nawet na zla konstelacje gwiazd, niekorzystne ulozenie sie Jowisza, Urana i Saturna, a nie na siebie.

Na pech mamy wplyw? Nie.

Reasumujac - skoro na pech i sedziowanie nie mamy wplywu, to moze zajmijmy sie soba? By z czystym sumieniem moc powiedziec w pomeczowym wywiadzie, ze sedzia chvj czy zwykly pech, nieszczescie? Ze dalismy z siebie wszystko, by "uznali nas godnych podania reki"?

radek2323 20.12.2015 13:50

Zbyt zaawansowany styl Moskala?!? To po co przyjdzie ten Brosss w takim razie? Lepiej zatrudnić Pasieke doststosuje się stylem do naszych piłkarzy bo chyba nie wierzysz że będzie wagon z piłkarzami którzy będą lepsi od tych co mamy a jak będzie to po co zwalniali Moskala ? Sory ludzie nie ogarniam...

ABGwislakABG 20.12.2015 14:02

Nie, wagonu nie bedzie.

Nie, nie znam Broosa jako trenera, czy jest lepszy, czy beda z nim lepsze wyniki, a nawet nie bede go porownywal z Pasieka. Jak chcesz wrozbity to ogladaj programy ezoteryczne.

Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki. Od posiadania jej i rozgrywania ataku pozycyjnego, ktorego po prostu nie potrafimy, zabiera on cenny czas i sily, co przy tak waskiej kadrze jest samobojstwem. Licze na probowanie roznych schematow, a nie kurczowe 4-5-1.

Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne?

Kurz 20.12.2015 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1423789)
Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne?

Problem Wisły tkwi w przeszłości. W przyzwyczajeniach i oczekiwaniach. Z jednej strony jest presja właściciela i władz klubu, wymagająca gry o jak najwyższe miejsca, które nie zmieniły się za bardzo, mimo iż piłkarze są tylko cieniem tych, których mieliśmy 5 czy 6 lat temu. Z drugiej oczekiwania kibiców, którzy nie chcą, żeby Wisła stała się Koroną bis i oczekują cieszącej oko piłki. Nie mam na myśli nawet kibiców, chodzących teraz na mecze, ale tych, których brakuje na stadionie, bo bez nich, bez znaczącego zwiększenia frekwencji, trudno będzie wyjść nam z dołka, w którym obecnie tkwimy.

Zupełnie osobną kwestią jest to, że mamy w klubie zbyt wielu „kulawych” artystów, a za mało zdrowych zapierdalaczy, żeby bawić się w grę z kontry w stylu Korony. W tym składzie, co widać jak na dłoni w niemal każdym meczu, w momencie, kiedy samy nie posiadamy piłki, zaczynają się nasze problemy.

Konrad. 20.12.2015 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1423789)
Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki.

Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:

http://i68.tinypic.com/5v54cx.jpg

Tabela na zakończenie jesieni:
http://i68.tinypic.com/rwqplv.jpg

Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl