Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

michu-k 27.09.2008 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Precel z makiem (Post 608358)
mam prośbe może ktoś napisać PROSTYMI słowami jak napisać esej? :)

Edit: kobieta_Wislaka dziękuję bardzo :)

Dodać należy że jest to najtrudniejsza forma wypowiedzi pisemnej, nad którą początkowo siedzi się godzinami a później i dniami :) Ale jak zaczniesz, wyjedzie Ci jeden, drugi, pójdą następne. Poczytaj eseje popularnych eseistów, to Cię powinno nakierować na właściwą drogę i pomóc w pisaniu. Ja tak robiłem :-)

Kobieta_Wislak 27.09.2008 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 608383)
" Dodać należy że jest to najtrudniejsza forma wypowiedzi pisemnej ..."

i po co straszyć chłopaka!? :> się teraz nastawi że to najtrudniejsze, że się nie da, że pod górkę... :-p
NAPISAĆ ESEJ?! NAJŁATWIEJSZA RZECZ NA ŚWIECIE :D

Kamil_mchw 27.09.2008 14:28

ile zrastają się złamane żebra??

miba 27.09.2008 14:37

Dla budowlańców:

Jak wstawić drzwi "80ki" (z framugą zestaw) w dziurę po starych drzwiach "90kach" ? :)

Uprzedzając głupie odpowiedzi, drzwi nie oddam i nie wymienię, bo były kupione ileś tam lat temu...

Pianka?
Śruby?
Inne pomysły?

Ściana jest z cegieł, więc na upartego może trzeba po 5cm z kazdej strony zostawić, osadzić na piance i do tego na śrubach, ale czy to wytrzyma na dlużej?

wtf 27.09.2008 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 608434)
Dla budowlańców:

Jak wstawić drzwi "80ki" (z framugą zestaw) w dziurę po starych drzwiach "90kach" ? :)

Uprzedzając głupie odpowiedzi, drzwi nie oddam i nie wymienię, bo były kupione ileś tam lat temu...

Pianka?
Śruby?
Inne pomysły?

Ściana jest z cegieł, więc na upartego może trzeba po 5cm z kazdej strony zostawić, osadzić na piance i do tego na śrubach, ale czy to wytrzyma na dlużej?

Ja miałem podobny problem problem, domurowałem z jednej strony ściankę z pustaków tzw siporeksów siedmiocentymetrowej szerokości tylko związałem ją ze starą ścianą hakami w kształcie litery "V" (wbijałem wygięty drut szóstkę w spoiny w starej ścianie) i po kilku dniach osadziłem futrynę (drewnianą, jeżeli to ma coś do rzeczy) przy pomocy czterech gwoździ i pianki montażowej. Te druty to w sumie prewencja raczej bo jak zmniejszałem okna to w ogóle nie łączyłem tego ze starą ścianą i stoi już trzeci rok i nic się nie dzieje

Gucio25 27.09.2008 22:15

można gdzieś znaleźć, jakiś fajny programik do tworzenia własnej muzyki, najlepiej podkładów rockowych, gitarkowych itp itd?

dj_ibutti 27.09.2008 22:34

Gutek - Gitare se kup i nagrywaj, nie da się tak na kompie :P

A tak serio najlepszy FL Studio obecnie jako Adobe Audition bodajże. Ewentualnie któryś z Cubese'ów. Tylko są dość zaawansowane. Z takich prostych to jakieś Magix Music Makery itp. :) Szukajcie, a znajdziecie.

Arkas 27.09.2008 22:48

Ostatnio nurtuje mnie jedna rzecz - czy piwo bezalkoholowe może kupic osoba niepełnoletnia? I czy wogole jest to uwazane jako piwo i idąc ulicą z takim piwem może się straż dopieprzyc, czy to ma jakąś własną kategorie??:P

simone 27.09.2008 23:27

Cytat:

Dla budowlańców:

Pianka?
Śruby?
Inne pomysły?

Pianka odpada bo za dużą lukę masz, najlepiej ściankę zrobić (zamiast się pierdzielić z dwoma stronami zrób dobudówkę 10 cm z jednej strony), a z czego to już zależy od Ciebie (cegła, ytong, konstrukcja z profili plus regips)

jagafandk 28.09.2008 01:01

Witam wszystkich Wislakow:) Tak sie sklada, ze bede w Londynie, gdy Wisla bedzie grala rewanzowy mecz z Tottenhamem. Wychodze z zalozenia, ze te forum czytaja tez kibice Wisly w Londynie. Moje pytanie wiec jest skierowane w wiekszosci do takich wlasnie osob. Czy jest w Londynie jakis polski pub, gdzie bede mogl obejrzec to spotkanie? Wiem, ze pewnie jest takich pubow mnostwo, jednak chcialbym obejrzec ten mecz w polskim gronie.
Jesli sa takie osoby zapraszam na priva.
PZDR

MackoTSW_(konto_usuniete) 28.09.2008 08:17

Jak z iTunes przesyłać muzykę do iPoda?

globoos 28.09.2008 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 608622)
Ostatnio nurtuje mnie jedna rzecz - czy piwo bezalkoholowe może kupic osoba niepełnoletnia? I czy wogole jest to uwazane jako piwo i idąc ulicą z takim piwem może się straż dopieprzyc, czy to ma jakąś własną kategorie??:P

możesz to kupić, możesz spożywać, ale czy to ma jakiś sens? piwo bezalkoholowe to największy syf jaki widziałem.

Gucio25 28.09.2008 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 608615)
Gutek - Gitare se kup i nagrywaj, nie da się tak na kompie :P

A tak serio najlepszy FL Studio obecnie jako Adobe Audition bodajże. Ewentualnie któryś z Cubese'ów. Tylko są dość zaawansowane. Z takich prostych to jakieś Magix Music Makery itp. :) Szukajcie, a znajdziecie.

ibutek, Ty to zawsze pomożesz. :D
dzięki.

ps. i nie mów do mnie gutek. :D

Nitrox 28.09.2008 09:57

Cytat:

Dla budowlańców:

Pianka?
Śruby?
Inne pomysły?

Nie ma sensu, żebys dobudował kawałek scianki, wg mnie mozesz to zrobic na dwa sposoby, mianiowicie jeden to ze zamontujesz drzwi na piance po 5 cm po oby stronach i do tego przykrecisz drzwi na wkretach 15 lub 20, natomiast drugi sposób to daj profile metalowe po jednej stronie, bedzie sie bez żadnego problemu trzymac, oba sposoby wykorzystałem u siebie w pracy i drzwi bardzo mocno sie trzymaja.

Coglin 28.09.2008 12:38

Dlaczego kubek (0,4) pepsi na naszym stadionie kosztuje 5 zl? :shock:

Kyno 28.09.2008 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 608765)
Dlaczego kubek (0,4) pepsi na naszym stadionie kosztuje 5 zl? :shock:

Bo wszystko idzie do góry.

gris 28.09.2008 16:38

Jakie znacie fajne miejsca w Krakowie, gdzie można zabrać dziewczynę na pierwszą randkę?

Patka 28.09.2008 16:44

Ma ktoś zdjęcie transparentu z wczorajszego meczu?

WislakWiDoK 28.09.2008 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patka (Post 608873)
Ma ktoś zdjęcie transparentu z wczorajszego meczu?

http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/9688.JPG

Kamil 28.09.2008 16:59

co to była za flaga po lewej stronie E?
cos z napisaem chyba FANATYCY? ma ktos jakies jej zdjecie?

Qba11 28.09.2008 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jagafandk (Post 608654)
Witam wszystkich Wislakow:) Tak sie sklada, ze bede w Londynie, gdy Wisla bedzie grala rewanzowy mecz z Tottenhamem. Wychodze z zalozenia, ze te forum czytaja tez kibice Wisly w Londynie. Moje pytanie wiec jest skierowane w wiekszosci do takich wlasnie osob. Czy jest w Londynie jakis polski pub, gdzie bede mogl obejrzec to spotkanie? Wiem, ze pewnie jest takich pubow mnostwo, jednak chcialbym obejrzec ten mecz w polskim gronie.
Jesli sa takie osoby zapraszam na priva.
PZDR

Na sto procent bedą pokazywać ten mecz w Spotrs Cafe koło Trafalgaru - jak mieszkałem w Londynie to właśnie tam oglądaliśmy mecz z Backburn i meczyki podczas euro. Z tego co wiem to "moja" ekipa tam własnie ma się pojawć w czwartek w barwach więc dajcie ognia!

Ola7 28.09.2008 17:19

Umie ktoś j.rosyjski i byłby w stanie napisać mi ok. 10-12 zdan na temat sportu? Ze interesuje sie, chodze na mecze i moja ulubiona druzyna jest .... itd? :P

Bo w życiu tego nie napisze sama :/

TSWalos 28.09.2008 17:30

Kiedy Leo ma ogłosić skład Reprezentacji ?

St@chu 28.09.2008 17:46

Mam pytanie, a raczej taki problem...

Mam konto pocztowe na gmail.com i od jakiegoś czasu (około tygodnia) mam problem z zalogowaniem się... Mianowicie kiedy wchodzę na w/w stronę wszystkie jest wporządku i pokazuje mi się strona logowania, jedank po wpisaniu loginu i hasła wyświetla mi się całkowicie biała strona, a w pasku adresu widnieje dziwny i dość długi adres.

Czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić, żeby ponownie móc się logować na pocztę?

sorel 28.09.2008 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 608900)
Mam pytanie, a raczej taki problem...

Mam konto pocztowe na gmail.com i od jakiegoś czasu (około tygodnia) mam problem z zalogowaniem się... Mianowicie kiedy wchodzę na w/w stronę wszystkie jest wporządku i pokazuje mi się strona logowania, jedank po wpisaniu loginu i hasła wyświetla mi się całkowicie biała strona, a w pasku adresu widnieje dziwny i dość długi adres.

Czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić, żeby ponownie móc się logować na pocztę?

masz zainstalowana Jave ?

South 28.09.2008 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 608880)
co to była za flaga po lewej stronie E?
cos z napisaem chyba FANATYCY? ma ktos jakies jej zdjecie?

flaga Wieliczki

polecicie jakąś szkolę przygotowującą do matury z geografii ,albo jakieś dobre korepetycje ?

luki 28.09.2008 18:19

Skąd wiadomo na jakim kanale na Sopcascie leci dany mecz?

sorel 28.09.2008 18:20

@ luki: np ze strony www.soccer-live.com.pl (linki pn-pt, sob, nd) lub ich forum

kms 28.09.2008 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 608915)
flaga Wieliczki

polecicie jakąś szkolę przygotowującą do matury z geografii ,albo jakieś dobre korepetycje ?

żak
tylko ze ja chodzilem w soboty od 9 wiec czasami to byl stracony czas ktory moglem na sen poswiecic po piatku..

markokrk 28.09.2008 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 608870)
Jakie znacie fajne miejsca w Krakowie, gdzie można zabrać dziewczynę na pierwszą randkę?

Ja bym polecał Buena Vista na Kazimierzu. Knajpka nietania ale bardzo przyjemna

wroobel88 28.09.2008 19:45

Jaki polecacie internet dla studentów w okolicach Wieczystej ? (ul. Ostatnia) chodzi mi o to, żeby mi jedynie stronki jakieś działały, nie mam zamiaru tam nic ściągać.

Romy S. 28.09.2008 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 608893)
Kiedy Leo ma ogłosić skład Reprezentacji ?

W programie Liga + Ekstra mówił dziś, że we wtorek ( tylko nie powiedział w który ).

Arkas 28.09.2008 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez globoos (Post 608689)
możesz to kupić, możesz spożywać, ale czy to ma jakiś sens? piwo bezalkoholowe to największy syf jaki widziałem.

Nawet nie wiem bo nie odwazylem sie takiego sprobowac:P Ale ciekawilo mnie czy mozna dostac mandat za chdozenie z takim "piwem'.

I zeby nie bylo OT, ile sie jedzie do Zabrza pociagiem??

South 28.09.2008 20:52

2 godziny nie więcej

St@chu 29.09.2008 07:12

Ponawiam pytanie i odpowiadam na wcześniej zadane jednocześnie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 608903)
masz zainstalowana Jave ?

Tak, mam..

dostuffca 29.09.2008 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 609118)
Ponawiam pytanie i odpowiadam na wcześniej zadane jednocześnie...

Spróbuj zmienić standardowe http na https - mi kiedyś pomogło.
Java chyba nie ma tu nic do gadania.

Cała litania pytań i odpowiedzi nt. konta jest >tu

Rybka fan :) 29.09.2008 07:56

Chomik, zdaje się ze w sieci Sizzer byly/są takie koszulki.

sndr 29.09.2008 11:47

Które słuchawki lepsze? Z kasą krucho, więc to jedne z tańszych modeli Sennheisera. A może jakaś inna propozycje ~50 PLN? Oczywiście chodzi o słuchawki do przenośnego odtwarzacza.

Sennheiser MX 300
czy
Sennheiser MX 160

Pozdrawiam,
S.

Mlody Wislak 29.09.2008 11:58

gdzie można kupić rzeczy Scotch & Soda ?

maciek777 29.09.2008 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sndr (Post 609204)
Które słuchawki lepsze? Z kasą krucho, więc to jedne z tańszych modeli Sennheisera. A może jakaś inna propozycje ~50 PLN? Oczywiście chodzi o słuchawki do przenośnego odtwarzacza.

Sennheiser MX 300
czy
Sennheiser MX 160

Pozdrawiam,
S.

polecam ep-630 :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl