Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

crazykaro 16.09.2009 18:10

Cytat:

Miasto Urziceni ma 21.000 mieszkańców. Stadion Sevilli liczy 45.500 miejsc, Rangersów 51.000 a arena w Stuttgarcie ma 58.000 miejsc siedzących.
Wystarczy przypomnieć sobie Groclin który strzelał gole Manchesterowi City i to za czasów korupcji w polskiej piłce. Nie ma co podziwiać rozwoju futbolu w Rumunii jeśli ściągnięto tam zawodników za wiele milionów. Wiadomo przecież że gdy się ściągnie świetnych zawodników do 2 zespołów to po paru latach inne zespoły wkońcu zacną równać do najlepszych, a to że takie coś działo się w małym mieście to zdarza się nawet w Polsce (Grodzisk Wlkp. liczący 14 tys mieszkańców)

pirat.z.karaibow 16.09.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 793378)
Wystarczy przypomnieć sobie Groclin który strzelał gole Newcastle United i to za czasów korupcji w polskiej piłce.

Manchesterowi City.

Silvestro 16.09.2009 20:08

LM: Polak potrafi, ale... na Cyprze! Atletico - APOEL 0:0

"Tradycyjnie już nie ma polskiej drużyny w Lidze Mistrzów, więc musimy emocjonować się występami naszych rodaków w klubach zagranicznych. We wtorek emocji było dużo dzięki Kamilowi Kosowskiemu i Marciwo Żewłakowowi. Ich APOEL Nikozja zremisował na wyjeździe z Atletico Madryt!

Hiszpańska drużyna była murowanym faworytem tego meczu, mimo że słabo wystartowała na krajowym podwórku. Ponownie jednak mogliśmy się przekonać, jak wielki postęp poczyniły cypryjskie kluby. To już klasa wyżej niż polskie ekipy!
APOEL, szczególnie w pierwszej połowie, znakomicie grał pressingiem i nie pozwalał na wiele rywalom. "Los Rojiblancos" nie mieli zbyt wiele okazji, a jeśli już, na posterunku był bramkarz Xiotis, świetnie dysponowany tego wieczoru.
Po przerwie goście niemal wyłącznie się bronili, ale zdołali zachować czyste konto po stronie strat. Xiotis co chwila był niepokojony, ale głównie strzałami z dystansu. Raz uratowała go poprzeczka, gdy zza pola karnego strzelał Forlan.
APOEL zremisował, a mógł nawet wygrać, gdyż w pierwszej odsłonie dwóch stuprocentowych sytuacji nie wykorzystał Charalambidis. Szczególnie za drugim razem miał obowiązek trafić do siatki, zaś za pierwszym mógł sprawić, że Kosowski zanotowałby asystę.
"Kosa" starał się być pod grą i atakować w miarę możliwości, ale wraz z upływem czasu coraz więcej uwagi poświęcał defensywie. Zanotował kilka ważnych przechwytów."

Muszę dodać,że w 81 minucie na boisku pojawił się nasz Jasiek Paulista , parę razy zamieszał - i jak zwykle nic z tego nie wyszło.:D
Kosa zasługuje na ogromne brawa i co trzeba podkreślić , ganiał po boisku 90 minut i wytrzymał mecz w doskonałej kondycji.

Ktoś coś na temat cypryjskich emerytów? :p

IncognitoTSW 16.09.2009 20:46

To zapewne tylko szczęście i przypadek!

pysio 16.09.2009 20:51

nie wiem czym się jarać.. co to za problem zremisować 0:0 z jednym z najsłabszych zespołów ligi hiszpańskiej.. sztuką jest strzelić bramkę.. a to udało się zespołowi z Cypru, a DWA razy naszej Wiśle.. z dwoma różnymi Realami :) to jest sztuka!

brylant17 16.09.2009 21:16

Pysio wracaj do Pysiolandi :) dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie :) :P dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa :P

WhiteStarDvisionTheBest 16.09.2009 21:20

[QUOTE=brylant17;793478]Pysio wracaj do Pysiolandi :) dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie :) :P dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa :P[/
Chyba nie oglądałeś całego meczu,Real miał przewage przez 90 min spotkania a te dwa gole ..szczególnie ten drugi po stałym fragmencie to przypadek,wygrywali 3-0 mieli ułożony mecz..stracili dwie to im wjebali kolejne dwie..tam nie pachniało sensacją ani sekunde

brylant17 16.09.2009 21:48

Nie oglądałem śledziłem tekstową w necie niestety ale dałem tylko taki przykład ;]

pozdro

Krystian.TS 17.09.2009 12:36

Zycze temu Dudu by pokazal Benitezowi, ze jest jednak the goal machine. Az zal sciska dupe ze to moglinysmy bycy zamiast Debreczyna w tej grupie Ligi Mistrzow. Troche szczescia przeciwko Levadii braklo Ale za rok znowym stadionem i 35 tys kibicow bwdzie napewno

HEDu 17.09.2009 15:16

http://www.youtube.com/watch?v=yWQX6dfjWjw

kristos 17.09.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 793489)
Nie oglądałem śledziłem tekstową w necie niestety ale dałem tylko taki przykład ;]

pozdro

Ja pier...e ,tekstową i co zabierasz głos na temat meczu ?

brylant17 17.09.2009 15:48

czyta uważnie DAŁEM PRZYKŁAD

Silvestro 17.09.2009 18:50

http://m.onet.pl/_m/c3414b2eacdc2d59...49dbac,5,1.jpg

Hiszpańskie media komplementują Kosowskiego
Futbol News/TN /10:03
AFP
Media w Hiszpanii po remisie faworyzowanego Atletico Madryt z debiutującym w Lidze Mistrzów kopciuszkiem z Nikozji, podkreślają wartość dla drużyny APOEL-u polskiego skrzydłowego, Kamila Kosowskiego - donosi "Futbol News".
W meczu z hiszpańskim gigantem, ekipa z Cypru nie miała kompleksu niższości i wywiozła z Vicente Calderon cenny bezbramkowy remis. Jednym z architektów sukcesu był Kamil Kosowski. Zdaniem prestiżowego dziennika "Marca" polski skrzydłowy był jednym z najlepszych zawodników na boisku.

Dziennikarze hiszpańscy podkreślali, że były piłkarz Wisły Kraków występował w przeszłości również w drugoligowym Cadiz, ale furory tam nie zrobił. Teraz to jednak "inny, nowy Kosowski". Według wielu hiszpańskich dzienników, Kosowski jest uznawany za prawdziwego lidera ekipy z Nikozji. Jeśli utrzyma formę, to być może znów zagra w Hiszpanii, lecz tym razem w Primera Division.

HEDu 17.09.2009 19:07

nie ten wiek żeby do PD ;) z reszta tam by nie miał 'kolegów', więc by nie grał dobrze.

WolfyMaZawszeRacje 18.09.2009 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 793729)

Odżyły wspomnienia oglądając tego rogala z 20 sekundy :D Może w następnej dekadzie doczekamy równie przebojowego skrzydłowego :-)

FraMat 18.09.2009 15:35

Hiszpańska prasa jest zachwycona Unireą i trenerem Danem Petrescu po meczu w Sewilli

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/...418&height=457
Hiszpanie porównują Unireę do zjawiska Hoffenheim w Niemczech, a Dan nazywany jest trenerm totalnym.
Podkreśla się, że jego styl pracy to nie tylko organizacja treningów, ale całościowe kierowanie piłkarzami, wychowywanie ich także poza zajęciami sportowymi, kształtowanie psychiki obok umiejętności taktyczno-technicznych

Żmijka 18.09.2009 18:34

W kolorowym "Magazynie sportowym" PS jest dziś duży tekst pt: "Chłopcy z internatu". O roczniku '83, który pare lat temu ściągnięci zostali do Wisły. Młodzi, zdolni, perspektywiczni ...

Wstępniak ogólny, a potem 4 historie: Matiego Kaźmierczaka, Piotrka Brożka, Adriana Mrowca i Kamila Kuzery.

Polecam przeczytać!

MCX 18.09.2009 18:48

Może mógłby ktoś zeskanować wspomniany przez koleżankę wyżej artykuł?
Ja PS nie czytam już od pewnego czasu, więc nawet nie zwróciłem uwagi na ten tekst, a chętnie bym przeczytał...

IncognitoTSW 19.09.2009 13:38

W środę w meczu Górnika z Pogonią, trafili i Olo i Damian Gorawski.

Krolik 19.09.2009 19:57

Niedzielan Szaleje w Ruchu .... kolejne asysty i BRAMKI !!!!
To Tak dla Maciusia "SZTYWNY SKLAD" Skorzy !!!!!
Ps.
Bravo Andrzej !!! Odbuduj sie bo Cie Skorza prawie zniszczyl.

kolend 19.09.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 794658)
Niedzielan Szaleje w Ruchu .... kolejne asysty i BRAMKI !!!!
To Tak dla Maciusia "SZTYWNY SKLAD" Skorzy !!!!!
Ps.
Bravo Andrzej !!! Odbuduj sie bo Cie Skorza prawie zniszczyl.

dla ścisłości - bramka, ale bez asysty

Denethor 19.09.2009 20:37

No,no. Bardzo udany mecz "Wtorka". Ładna bramkeczka dużo walki.

tofik 20.09.2009 08:44

Dlatego ja apeluję, żeby wypożyczyć Jirsaka. Gościa zmarnujemy.

siara 20.09.2009 09:50

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1869 Sto lat Artur:)

dj_ibutti 20.09.2009 10:20

A propos , wie ktoś jak tam zarzuty korupcyjne Artura?

Ogin 20.09.2009 11:20

a ja mam pytanie inne - moze sie juz przewijalo ale co sie z Baszczem i Zieniem dzieje ? Baszczu wyleczyl juz kontuzje ? gra ? prosze o odp

unpredictable_wislaczka 20.09.2009 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogin (Post 794781)
a ja mam pytanie inne - moze sie juz przewijalo ale co sie z Baszczem i Zieniem dzieje ? Baszczu wyleczyl juz kontuzje ? gra ? prosze o odp

Czy gra to nie wiem, ale kilka dni temu pojawiła się informacja,że wraca już do treningów.

bearex 20.09.2009 18:05

Jonczyk gol i asysta. Oj będziemy żałować że już go u nas nie ma!!

TSWislak1979 21.09.2009 03:22

Drużyna Dana Petrescu przegrała drugi mecz w sezonie, tym razem z Dinamo Bukareszt 2:1 i z dorobkiem 13 punktów zajmuje 5 miejsce w tabeli.

HEDu 21.09.2009 05:35

Zieniu 90 minut ława.

Brzeszczot 22.09.2009 06:46

Oglądał ktos mecz korony i wystep Nikoli Mijailovicia ? jak dla mnie to calkiem niezle gra do przodu i w obronie b.dobrze

IncognitoTSW 26.09.2009 17:03

Olo cały mecz rozegrał w bezbramkowym meczu Stal - Pogoń.

Wojtas 27.09.2009 00:36

A Marek Zając dalej u Chinczykow pogrywa????
Nie ma juz dosc kotletow z psow i niechce mu sie wracac :D

Ktos ma wogle jakies wiesc jak mu sie tam wiedzie??

eye63 27.09.2009 08:28

Z tego co wiem jedynie - Zajcew zmienił zespół na jakiś inny chiński

qchar90 28.09.2009 21:57

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...re_czekal.html
wywiad z Marcinem Baszczyńskim.

IncognitoTSW 29.09.2009 15:55

Aż się nasuwają myśli...

Żmijka 29.09.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 798720)
Ponoć Clebi rozwiązał kontrakt z Terekiem

Jego powrót byłby mile widziany.

Skąd, gdzie, jak info ?

Bo nie dalej jak w sobotę widziałam się z jego żoną, nic nie mówiła, jedynie, że Clebi będzie w następny weekend w PL (jak zwykle na kilka dni jak ma wolne).

No chyba, że coś się "nagle" stało ...

fox mulder 30.09.2009 01:20

W GK napisali, dla mnie może wracać. Jop twoja mać, przydałby się ;)
http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...roku,id,t.html

AS82 30.09.2009 05:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 798724)
Skąd, gdzie, jak info ?

Bo nie dalej jak w sobotę widziałam się z jego żoną, nic nie mówiła, jedynie, że Clebi będzie w następny weekend w PL (jak zwykle na kilka dni jak ma wolne).

No chyba, że coś się "nagle" stało ...

Brazylijski obrońca Cléber rozwiązał kontrakt z Terekiem Grozny - poinformowała "Gazeta Krakowska". Jest zatem wolnym piłkarzem, a kilka tygodni temu deklarował w wywiadach, że chciałby jeszcze kiedyś do Wisły wrócić. W Krakowie ma zresztą rodzinę.

Pytanie tylko czy w zespole będzie widział go Maciej Skorża i czy krakowski klub będzie w tej chwili stać na podpisanie nowego kontraktu z Cléberem?

Znaków zapytania jest kilka:
Czy majac Jopa potrzebujemy Clebera ?
Cleber mial jeden z najwyzszych kontraktow w lidze,po Levadii takiego nei dostanie ?
Czy jak nie ma Bednarza,bedzie w ogole ktos w klubie ,kto podejmie z nim ewentualna rozmowe o pracy w Wisle ?
Czy nie lepiej zatrudnic Clebera jako trenera ,scouta ?

kosaTS 30.09.2009 08:02

Jop na rok podpisał, Cleber zarobił, wraca do Wisły, a Jop wylot albo wypożyczenie. :D
Ale Kowalskiego chyba nadal trzeba będzie wypożyczać, chyba że taki Marcelo z czasem odejdzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl