Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

larry 02.10.2008 11:16

ale czemu piszecie o pzpnie w tym temacie?
fifa nam ligi akurt nie zawiesi.
a jestem jak najbradziej za rozpie*doleniem tego bajzlu.
nawet kosztem reprezentacji czy wyrzucenia naszych klubów na jakiś czas (jeśli nie przejdziemy totenhamu to mi wszystko jedno ;) )

ToTylkoJa 02.10.2008 16:53

Cytat:

Znamy już termin hitu rundy jesiennej Legia - Wisła Kraków. Spotkanie mistrza z wicemistrzem Polski rozegrane zostanie przy Łazienkowskiej w niedzielę, 26 października o godzinie 17:00. Podobnie jak mecz z Lechem, spotkanie z Wisłą pokazywane będzie zarówno w Canal+, jak i TVP.
http://www.legialive.pl/news/27738_Z...tml#komentarze

Wiślak_358 02.10.2008 17:00

Jak zawsze chujowa godzina

jasnyGwint 02.10.2008 17:14

omfg, co jest grane z tymi godzinami ?
to jest jakas szersza akcja przeciwko Wiśle czy co ?

Snow 02.10.2008 17:32

ale pieprzycie. 17.00 to idealna pora jak na spotkanie na wyjeździe, przynajmniej nie wracasz do domu nad ranem w poniedziałek...

Gucio25 02.10.2008 21:54

co nie zmienia faktu, że jeden z hitów całego sezonu, zaczyna się jeszcze przed zmrokiem.
ja się pytam, co z całą oprawą meczu, co z pokazywaniem jaka ta polska liga fajna i jak się fajnie rozwija.
wszyscy chcą do tego przekonywać, a działają wbrew temu.

btw. Lech - Legia o której? TVP planuje jakieś studio, czy srru odrazu na pierwszy gwizdek?

fst 02.10.2008 21:56

Ja już wolę ta 17:00 niż gdybyśmy mieli grać o 12 albo 14.

Gucio25 03.10.2008 14:01

no a dziś wracamy po europejskich pucharach do naszej ekstraklasy.
w Gdyni będzie ciekawie, choć chyba wszyscy czekamy na niedzielę i mecz w Zabrzu.

LECHIA GDAŃSK!

edit: ToTylkoJa - no to też rewelacja.. pewnie 4 mecze w sezonie TVP, zamiast je jak najbardziej wypromować i pokazać szerszemu gronu odbiorców, że na meczach Ekstraklasy można się dobrze bawić, że niekiedy piłka na tych spotkaniach nie jest zła, to odbębnią je byle jak.

ToTylkoJa 03.10.2008 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 610999)
co nie zmienia faktu, że jeden z hitów całego sezonu, zaczyna się jeszcze przed zmrokiem.
ja się pytam, co z całą oprawą meczu, co z pokazywaniem jaka ta polska liga fajna i jak się fajnie rozwija.
wszyscy chcą do tego przekonywać, a działają wbrew temu.

btw. Lech - Legia o której? TVP planuje jakieś studio, czy srru odrazu na pierwszy gwizdek?

Też o godzinie 17.00.

Znając życie, to tvp zacznie mecz dopiero od gwizdka sędziego. Kaszana na maxa

Wojtas 03.10.2008 16:22

TVP zawsze kpi sobie z transmisjii plkarskich Polskich druzyn.

Studia przed Liga Mistrzow trwaja tam po 20-25 minut i pitolą jakies Engele i Gmochy wokolo o tych samych Liverpoolach czy Barcach a jak przyjdzie zrobic transmisje jak np wczoraj to studio ,trwa 2 minu ,potem reklamy 5 i sklady pokauzja juz prawie jak pilkarz graja.No czy to jest normalne????????

I potem niech sie niedziwia ze ludzie im abonamentow nie placa itd,bo to jest smiech na sali jak traktowany jest pilkarski kibic w tym kraju przez Publiczną.

Ricken 03.10.2008 16:45

rozbawiła mnie rozkmina pejsów:D
Na wczorajszym meczu Amici z Austrią były kilkakrotne ,,pozdrowienia,, dla Lechii.A pejsy juz rozkminiają o co biega.
pejs1
Cytat:

wie ktos czemu Lech tak jedzie po Lechi ? to sie rzadko u nich zdarza...
pejs2
Cytat:

Lechi skopiowala ich nute "My wierzymy tylko w KKS" moze dlatego
pejs2
Cytat:

a co to juz nie mozna normalnie ... pojechac tylko jakis powod miec trzeba?
pejs3
Cytat:

proste ze mozna...
poprostu dziwne,ze trzy razy z rzedu spiewali "lechia gdansk,@#$%& szajs"...wydaje mi sie ze mieli ku temu jakis powod i jestem ciekaw jaki...
a przecież dziś derby Trójmiasta:-p
myślenie nie boli.
treść jednej z vlep w 100% rzeczywiste: IQ na kałuży trudno dostępne:lol:

P.S ale i tak atmosfera jest lepsza po zmroku chyba że wyłączą światło ;)

Żmijka 03.10.2008 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 610999)

W/g kalendarza słońce zajdzie o 16.18 więc mecz prawie cały po ciemku ;-)

Kocur 03.10.2008 19:30

A jak na razie "nasz" człowiek - zwany doktorem wykonuje swój plan w 100% :D

harthausen 03.10.2008 19:46

żeby tylko doktor nie spuścił Craxy do ligi niżej. Obojętnie, co o tych z Kałuży myślimy to bez derbów Krakowa dla mnie liga będzie o wiele uboższa.

To 100 lat tradycji, a tradycja rzecz święta :)

kucharz_77 03.10.2008 19:48

I jeszcze jedno minimum 4 punkty pewne!!!

_gilardino_ 03.10.2008 20:04

A mi tam nie będzie ich brakować,niech wracają tam gdzie ich miejsce - do 1 ligi

Kocur 03.10.2008 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 611481)
żeby tylko doktor nie spuścił Craxy do ligi niżej.

z punktu widzenia kibicowskiego jest wielce wskazane żeby ją spuścił na okres przebudowy stadionów - kiedy obie drużyny wyprowadzą się z Krakowa - spadek starozakonnych do 1 ligi byłby darem Niebios.

Chorynatrzykolory 03.10.2008 20:31

Lechia jak na razie wygrywa z Arką!!!

hoho 03.10.2008 20:36

w zeszlym sezonie tez grali fatalnie jesienia a wiosna sie odbili od dna(Cracovia)

flamengista 03.10.2008 20:50

W sumie za spuszczenie zespołu z tak solidnymi zawodnikami doktorat by się należał.

Bo to sztuka jest grać tak źle, mając w składzie Wasiliuka, Pawlusińskiego, Nowaka, Kłusa, czy Karwana - sami solidni ligowcy, nawet ponad ligową średnią.

Może więc - po udanym sezonie - namówię szefa, by wystąpił na senacie z wnioskiem o uhonorowanie Majewskiego dr honoris causa naszej alma mater:-D

No i Stefan wreszcie byłby doktorem lege artis.

Ogryzek 03.10.2008 21:09

Cracovia przegrywa 0 1 i już chyba po Majewskim.... a szkoda by było:)

Arka poszła w ślady Cracovii i przegrała u siebie z Lechią też 0 1!

hudinho 03.10.2008 21:10

Jagiellonia Bialystok2 - 2Slask Wroclaw
Arka Gdynia0 - 1Lechia Gdansk
Cracovia Krakow0 - 1Polonia Bytom

:P

leyzer87 03.10.2008 22:02

Cabaj:-D

http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=99273

"W 69. minucie piątkowego meczu Marcin Cabaj obronił wykonywany przez Podstawka rzut karny. Bramkarz "Pasów", który ostatnio jest w wyjątkowo wysokiej formie, był z tego faktu tak zadowolony, że gdy tylko podniósł się z murawy, pokazał strzelcowi słynny gest Kozakiewicza."

Źródło www. pilkanozna.pl

konrad1991tsw 03.10.2008 22:07

Derby Trójmiasta dla Lechii :) W dodatku pyknęli Arke na jej terenie. Brawo ! Wie ktoś jak od strony kibicowskiej mecz wyglądał ? A Cracovia coraz gorsza ;) Coś Doktor nie znalazł recepty na poprawę gry.

arti 03.10.2008 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 611526)
W sumie za spuszczenie zespołu z tak solidnymi zawodnikami doktorat by się należał.
Bo to sztuka jest grać tak źle, mając w składzie Wasiliuka, Pawlusińskiego, Nowaka, Kłusa, czy Karwana - sami solidni ligowcy, nawet ponad ligową średnią.
Może więc - po udanym sezonie - namówię szefa, by wystąpił na senacie z wnioskiem o uhonorowanie Majewskiego dr honoris causa naszej alma mater:-D

Nie spadną. Jak te jaja jeszcze dłużej potrwają to Stef w końcu wyleci, wezmą jakiegoś, który się dogada z grajkami i oni zaczną grać to co powinni.
Mają pieniądze więc wylecą Gliwice z Bytomiem i ktoś tam, a Pasy się utrzymają.
Stef pewnie aż taki mega cienki zawodowo nie jest, ale ma kłopoty z dogadywaniem się z ludźmi-grajkami jak widać i teraz drużyna gra ewidentnie przeciw niemu.

irman 03.10.2008 22:35

Oglądałem drugą połowę Arka-Lechia i niestety zrobiłem to na trzeźwo. Bardzo bolało. Dla każdej z drużyn wymienić 3-4 podania do przodu było szczytem piłkarskiego kunsztu, zagrać dokładne dośrodkowanie - niewykonalne, przyjąć piłkę żeby nie odskoczyła od nogi - bardzo trudne. Do tego jeszcze stadion kurnik w Gdyni i mieliśmy buraczaną Ekstraklasę w całej okazałości. Lechia wygrała, bo była mniej beznadziejna. Nigdy więcej meczy ligowych średniaków na trzeźwo!

darotsok73 03.10.2008 22:57

Z tego co mi meldowali znajomi pasiaści na "męczu" z Bytomiem to samo co w Gdyni.Wielka wiejska 5-ligowa kopanina, pasiaści zapowiedzieli że kończą powoli sezon kibicowski bo ich oczy bolą i za dużo na alkohol-znieczulenie muszą wydawać, a jeszcze im w skansenie na łby kapie. Taki jest poziom futbolu jak tych co nim kierują (pzpn). derby trójmiejskie częściowo oglądałem. Forza Biało-Zieloni, ale sportowo to ja to mam u mnie na osiedlu na A-klasie! Ludzieee, ocknijcie się ,róbcie coś z tym bo okrutnie żal być trzecim światem.

flamengista 04.10.2008 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 611585)
Stef pewnie aż taki mega cienki zawodowo nie jest, ale ma kłopoty z dogadywaniem się z ludźmi-grajkami jak widać i teraz drużyna gra ewidentnie przeciw niemu.

Masz rację. Przecież Filipiok miał pieniądze na transfery, ale mało kto chciał przyjść do takiego trenera.

Tyle że Filipiok jest uparty i może się męczyć ze Stefciem aż do zimy. W rezultacie Pasy mogą ponieść takie straty, że wiosną będzie trudno to odrabiać.

Ale to już nie nasz problem...

hoho 04.10.2008 09:13

Nie chce bronic Filipiaka, ale zwolni Majewskiego i kogo w jego miejsce zatrudni .Jakiegos maga z Czech czy jakiegos Boguslawa Baniaka czy Edwarda Lorensa co ma 70 lat i 40 klubow juz trenowal

Ogryzek 04.10.2008 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 611630)
Nie chce bronic Filipiaka, ale zwolni Majewskiego i kogo w jego miejsce zatrudni .Jakiegos maga z Czech czy jakiegos Boguslawa Baniaka czy Edwarda Lorensa co ma 70 lat i 40 klubow juz trenowal

Myślę że wolni są i na ich możliwości:
- Wieczorek
- Radolsky
- Stawowy

Ale to nie nasz problem, niech Stefan jeszcze trochę umoczy:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl