Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

WiślakMyślenice 12.08.2009 08:42

Co myślicie o przeróbce ( mojego autorstwa ;] ) przyśpiewki Wisły na reprezentację?

Na polu (dworze) jest mrok,
W autobusie tłok,
Kibice na repre jadą.
Kierowca dał start,
Opowiem ja Wam,
O reprze mej ukochanej.
HEEEEEEEEJ POLSKAAAAA!
DO BOJU BIAAAŁO-CZERWONI!
Dwie bramki Obraniak i dwie Błaszczykowski,
I mamy zwycięstwo Polski!!!! 2x

Robbie92 12.08.2009 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huehuecoyotl (Post 777325)
Jak zwykle śmieszne te powołania.
Dwóch bramkarzy z jednego klubu, chyba nikt inny nie wpadł na tak "genialny" pomysł.
Komorowski ? Powinien powołac S.Gancarczyka i Pi.Brożka.
Rzeźniczak ? Może i się trochę wyrobił, ale i tak zdecydowanie lepszym graczem jest np. Golański.
Łobodziński ? W świetnej formie są Peszko i Małecki, ale oczywiście Pan Leo wie lepiej.
Wilk ? W meczach z ogórkami gra całkiem nieźle, ma dobry strzał, ale przeciwko solidnym rywalom niewiele może dać drużynie (słabiutki w grze jeden na jednego). Szansę powinien dostać chyba Rafał Grzelak.
Krychowiak ? W Bordeaux pewnie nieźle się uśmiali, kiedy przyszło powołanie. Leoś mógł powołać np. Iwańskiego.
To kilka tych najbardziej rażących w oczy powołań, bo jeszcze paru, którzy "zasłużyli" by się znalazło.
Brawo Leo! Odrobiłeś "pracę domową" :)

100% racji , mnie tez denerwuja powolania szczegolnie do Wilka i Komorowskiego :-/

For_FuN_ 12.08.2009 15:09

http://sport.onet.pl/0,1248770,20246...wiadomosc.html

Dziadek znowu sie kompromituje...to my w Polsce nie mamy lewych obroncow, ze musi tam grac ofensywny lewy pomocnik - Krzynowek? Podpowiem Leos'iowi, bo wiem, ze nie oglada polskiej ligi(sic!) - Piotr Brozek i Gancarczyk. Aha, ale przeciez powolal tez swojego kolejnego pupilka - Komorowskiego, to dlaczego chlopaka nie wystawia :D? Czyzby to nie international level ;)? Juz nie mowie o braku Obraniaka w I-szej jedenastce...zamiast niego Smolarek, ktory nie gra w pilke od roku i ktory w dodatku jest napastnikiem. O systemie gry z jednym napastnikiem zostalo napisane juz wszystko...my mamy strzelac gole i wygrywac...

mic 12.08.2009 15:12

Roger, Krzynowek, Komorowski ?
Smolarek ktory dlugo nie gral ?

Siwy dziad precz

Na trybunach znowu pewnie przez 89min bedzie LLLEEEEEŁŁŁŁŁŁOOOO.....

R33 12.08.2009 15:14

Leo wczoraj mówił, że najgorsze w kadrze jest to, że zawsze brakuje czasu... Ale na Feyenoord jest czas

WILU TS 12.08.2009 15:15

Roger Komorowski i Smolarek po prostu mnie zmiażdżyli...w sumie jakie wyniki taki skład...

fond 12.08.2009 15:44

wow, no to sami w formie będą grać :D

mic 12.08.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak.brentford (Post 777781)
Skład Polski na mecz z Grecją: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger, Euzebiusz Smolarek - Robert Lewandowski.

Wiec gwiazdor Lecha na szpicy, a Brozek cos chyba nie będzie miał okazji zaprezentowania się managerowi Fulham...

Czekam na tego Obraniaka.

Ty za to znowu nie bedziesz miec okazji dlugo zaprezentowac sie na forum :-P

Manager89 12.08.2009 16:29

Ja bym na miejscu Leo'sia wybierał zawodników spośród tych : Boruc, Przyrowski, Kuszczak, Kasprzik, Skaba, Fabiański. S.Gancarczyk, Piotr Brożek, Marcin Kowalczyk, Brzyski, Wasilewski, Golański, Rzeźniczak. Żewłow, Głowacki, Kuś, Jodłowiec, Dudka, Kokoszka, Polczak, Glik. M.Lewandowski, R.Murawski, Bandrowski, Trałka, Iwański, Mila, Garguła, Majewski, M. Gancarczyk, Łobodziński, Błaszczykowski, Peszko, Grosicki, R.Grzelak, J.Gancarczyk, Obraniak, J.Wilk, M. Rybus, Boguski, Brożek Lewandowski, Jeleń, Janczyk,

WiślakMyślenice 12.08.2009 16:32

Leoś.... jedno zdanie. KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ!

kreseq 12.08.2009 16:40

Nie wierze ze na 3 pozycjach na ktorych optymalnie moze grac Ludo sa lepsi od niego...Krzynek i Smolarek ekhem ;)

Jak go siwy nie wpusci na 45 minut to znaczy ze ma problemy ze soba...Kiedy mamy go sprawdzic jak nie dzisiaj? Chyba ze Don Lego po 15 minutach bedzie juz wiedzial co i jak...

Rzeznik na lawie :D Dobrze bo moim zdaniem jeszcze troszke i bedzie jak znalazl. Nie wiem co wy do niego macie...Co innego Komor :D

unpredictable_wislaczka 12.08.2009 17:04

Jeszcze trochę i będziemy się cieszyć,że Błaszczykowski gra w 1 składzie :D
Tyle szumu z Obraniakiem, a ciekawe na ile go Leo wpuści...

ed: da się gdzieś w tv obejrzeć dzisiejszy mecz U-21 z Francją?

Lysy 12.08.2009 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 777816)
Ja bym na miejscu Leo'sia wybierał zawodników spośród tych : Boruc, Przyrowski, Kuszczak, Kasprzik, Skaba, Fabiański. S.Gancarczyk, Piotr Brożek, Marcin Kowalczyk, Brzyski, Wasilewski, Golański, Rzeźniczak. Żewłow, Głowacki, Kuś, Jodłowiec, Dudka, Kokoszka, Polczak, Glik. M.Lewandowski, R.Murawski, Bandrowski, Trałka, Iwański, Mila, Garguła, Majewski, M. Gancarczyk, Łobodziński, Błaszczykowski, Peszko, Grosicki, R.Grzelak, J.Gancarczyk, Obraniak, J.Wilk, M. Rybus, Boguski, Brożek Lewandowski, Jeleń, Janczyk,

Całą ligę mogłeś wymienić , skoro znalazły się na liście takie "asy" jak Łobodziński, Janczyk, Grzelak.

Manager89 12.08.2009 17:37

A co Ty chcesz od Grzelaka?? Janczyk bramki stzela w silniejszej lidze niż Polska a łobo jest zawsze jaką alternatywa

w0lno. 12.08.2009 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 777850)
Całą ligę mogłeś wymienić , skoro znalazły się na liście takie "asy" jak Łobodziński, Janczyk, Grzelak.

Myślisz o Rafale Grzelaku - zawodniku Steauy? :shock:

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger, Euzebiusz Smolarek - Robert Lewandowski.

Co ci zawodnicy robią w pierwszej jedenastce!?
Przed nami bardzo ważne spotkania decydujące o awansie do MŚ, a Leo nie daje szansy pokazania się od 1 minuty Obraniakowi. Po ... on go powołał!?

Gordian 12.08.2009 18:31

Skład byłby całkiem dobry gdyby wymienić 3 słabe ogniwa (Krzynówek, Perejro i Smolarek) na 3 mocne (odpowiednio Obraniak, ktokolwiek byle nie Perejro i Brożek). Dołożyć do tego Gargułe zamiast Murawskiego i mamy najsilniejszy z możliwych obecnie skład.

Illargui 12.08.2009 18:33

Nie wiem, może jestem uprzedzona, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć czemu z uporem maniaka Leo wystawia w I składzie Rogera? Fakt, czasem mu się zdarzy dobre zagranie, ale "czasem" to się zdarzy każdemu ...

bebeto 12.08.2009 18:39

Moim zdaniem Dudka też nie ma formy reprezentacyjnej,a w niej gra. Pewnie Leo wie dlaczego.

For_FuN_ 12.08.2009 18:52

Partnerem Mariusza Lewandowskiego powinien byc Maciek Iwanski, bo Murawski grzeje przeciez w Rosji laweczke.

Gordian 12.08.2009 18:55

Podaj jeden mecz z dobrą drużną w którym Iwański nieźle zagrał...

!!IRIVER!! 12.08.2009 18:59

Brondby Kopenhaga?
Mam nadzieję, że nie uważasz tego klubu za 'leszczy'...

bebeto 12.08.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 777895)
Brondby Kopenhaga?
Mam nadzieję, że nie uważasz tego klubu za 'leszczy'...

Z Brondby niby Iwański zagrał nieźle???? No tak strzelił dwa karne :lol::lol:.

bartek89TS 12.08.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak.brentford (Post 777903)
jesli ktos zna poprosze o link transmisji w necie

http://www.justin.tv/lukkaszewski27/popout

ToTylkoJa 12.08.2009 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 777894)
Podaj jeden mecz z dobrą drużną w którym Iwański nieźle zagrał...

Legia-Wisła 2:1
Lech-Legia 0:0
Legia-Broendby 2:2

to tak na szybko

bebeto, jeśli dla Ciebie Ajwen z Broendby w Wawie zagrał słabo, to nie wiem jakiej Ty gry oczekujesz? Takiej jak Messi? Poczytaj komentarze Twoich kolegów po szalu w czasie meczu, zachwalali Iwańskiego za grę.

PS z Iwańskim jest taki sam kłopot, co z Jirasakiem w Wiśle. Nie zawsze gra na swojej ulubionej pozycji, jako ofensywny pomocnik. Często ustawiany jest jako DM, gdy gra z Gizą i Rogeram na boisku.

Sensej 12.08.2009 19:31

Czy Roger śpiewał hymn Brazylii ? Bo Polski z ruchu warg to to napewno nie byl

Sensej 12.08.2009 19:35

Leo powiedział że nie bedzie taryfy ulgowej dla Greków.

Hahahaha padłem

Wspierajmy cienasów GRECJA !.

Kamson 12.08.2009 19:36

Śpiewał hymn na cześć Leo, który go powołuje mimo, że ostatni dobry mecz zagrał parenaście miesięcy temu.

Czy my nie mamy lewych obrońców, że tam Krzynówek musi grać? Gancarczyk, Piotr Brożek...?

edit; co sie dzieje na trybunach? Jakieś okrzyki i gwizdy

bartek89TS 12.08.2009 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 777909)
Czy Roger śpiewał hymn Brazylii ? Bo Polski z ruchu warg to to napewno nie byl

Dokładnie:)Myślałem że padne jak zobaczyłem Perejro, nie wiem jaki on hymn śpiewał, może zapomniał że gra dla Polski:D

bartek89TS 12.08.2009 19:39

Na trybunach chyba zaczyna się jakaś awantura

Illargui 12.08.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 777911)
Śpiewał hymn na cześć Leo, który go powołuje mimo, że ostatni dobry mecz zagrał parenaście miesięcy temu.

Czy my nie mamy lewych obrońców, że tam Krzynówek musi grać? Gancarczyk, Piotr Brożek...?

Też się zastanawiam czym podpadł Piotr Brożek, że nie jest wystawiany - już od dłuższego czasu gra równo, nie schodzi poniżej pewnego poziomu, jest solidny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl