Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cinekw 29.06.2010 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez androclus (Post 923305)
Za Uche mamy 30%, czyli jakieś 1,5 mln do naszej kasy. Będą kolejne transferki!!!!

Wystarczy że zrealizujemy te planowane i będzie dobrze. A kase z transferu Uche napewno będzie jak zagospodarować.

Chlopek123 29.06.2010 14:49

A ja mam takie pytanie do licznie tu gromadzonych:

Co wam tak na tym Makinwie zależy?
Mi na nim zależało dopóki Żuraw nie wrócił, teraz to mi jakaś gwiazda z Nigerii zwisa bo cel został osiągnięty czyli napada na poziomie juz mamy. Po co nam 5 napasników gdzie zawsze conajmniej 2 bedzie sfochanych bo siedza na lawce ??

1.Statystyki za nim nie przemawiają(nie obchodzi mnie czy to Seria A czy 14 liga hajastańska)
2.Jego menago jest nieprofesjonalny
3.Sam zawodnik zreszta tez nie do konca bo w jego interesie jest byc w treningiu z nowa duzyna jak najszybciej
4.Kominow placowych nie potrzebujemy, a pozatym jego ew.pensja sprzydała by sie na innych, nowych i młodych zawodników jak Milinkovic

O czymś zapomniałem wspomnieć?

PS.Oczywiście jak przyjdzie to bede zadowolony ale nie ma co płakać jak Larissa go wezmie.

Syn Kangura z 1984 29.06.2010 14:50

Nie byłbym taki pewny tej kasy z Uche. Nie wiem jak do tego zapisu o 30% ma się to że Uche podpisał już z Almerią nowy kontrakt (rok, czy tam pół roku temu). Hiszpanie pewnie będą się upierać żeby nam nic nie dawać.

Chlopek123 29.06.2010 14:53

Cytat:

Nie byłbym taki pewny tej kasy z Uche. Nie wiem jak do tego zapisu o 30% ma się to że Uche podpisał już z Almerią nowy kontrakt (rok, czy tam pół roku temu). Hiszpanie pewnie będą się upierać żeby nam nic nie dawać.
No własnie mowilem ze
Cytat:

teraz chyba nic, jakby odszedl zima to by byla spora sumka.
Zycie, obejdziemy sie bez tej kaski a nawet jakby byla to i tak by nie poszla na transfery :P

Snow 29.06.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 923317)

Nie wiem jak wyglądają zapisy dokładnie w tym przypadku, ale zazwyczaj w takich sprawach nie ma to znaczenia, że Uche przedłużył kontrakt z klubem.
Kasa mogła by nam przepaść jedynie gdyby Uche poszedł gdzie indziej za darmo po wygaśnięciu kontraktu w Almerii.

el Nuero 29.06.2010 14:58

Interia - nieudolne kopiowanie wiadomości transferowych z wislakrakow.com

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 922910)
Środa byłaby odpowiednim dniem (...) Tego dnia odbędzie się spotkanie z ekipą grecką, która jest zainteresowana Stephenem (...) Jeśli chodzi o sprawy finansowe, już porozumieliśmy się z nimi...

Cytat:

z interii: Środa powinna być dniem decydującym. Wówczas nastąpi spotkanie z Grekami. Ja również będę brał w nim udział z nadzieją, że można będzie sfinalizować rozmowy - powiedział agent Nigeryjczyka. - Jeżeli chodzi o sprawy finansowe, to my już rozmawialiśmy...
Nawet te same zdania wyciągnęli z długiej wypowiedzi agenta Makinwy... Powinniśmy zażądać od interii $$$ autorskiego, byłoby na transfery albo przynajmniej na oprawę meczową :lol:
A poważniej - to nauczka dla mnie, a pewnie też i dla wielu innych forumowiczów. Łowcy darmowych sensacji z innych potrafią zajrzeć też na naszą stronę, i "zrzynać na maxa", a my się potem podniecamy ruchami transferowymi klubu.

Niech Basałaj i spółka w spokoju działają, jeśli przyjdzie Kowalczyk, Milinković czy ktokolwiek inny, który wzmocni skład drużyny - bardzo się ucieszę. Co się tyczy konferencji - moim zdaniem ważniejsze od chwalenia się każdym pomysłem jest samo ZAKONTRAKTOWANIE jak najlepszych graczy. Jak sprowadzą jeszcze paru dobrych zawodników, to wtedy klub będzie się miał czym pochwalić, a my będziemy mieli kolejną (oby) miłą niespodziankę.

bódyń 29.06.2010 14:58

Cytat:

Domyslam sie, ze tam jest wpisana data trasferu.Inaczej nigdy by zaden klub nie dostal kasy z tego paragrafu. Kazdy klub przed sprzedaza swojego zawodnika podpisalbym z nim nowy kontrakt(nawet na takich samych zasadach)

mic 29.06.2010 14:58

Cytat:

Co do rzeczy ma nowy kontrakt ? Suma ktora dostanie Wisla byla zapisana 'podczas odejscia' Uche (czyli kasa + umowa ze dostaje %), a nie podczas podpisywania przez niego kontraktu z Almeria. W drugim przypadku byloby to za proste, bo pilkarz po odejsciu na drugi dzien moglby podpisac drugi kontrakt i klub ominalby ten zapis. To za proste byloby.

Poza tym, umowa jest zawarta miedzy Wisla i Almeria, wiec kontrakt Uche, Uche czy jakies managery nie maja tutaj nic do gadania

stanch99 29.06.2010 14:59

Umowa o te 25 % transferu jest zawarta medzy Wisla a Alemria, kontrakt Uche nie jest tu w ogole wazny

zbymak 29.06.2010 15:09

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72...na-Milinkovica

zordon 29.06.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 923330)

Z tego co zrozumialem z googla to z tego linka nic konkretnego też nie wynika. Rozmawiają.

rafalek 29.06.2010 15:15

Czyli z tego wynika, że nie było jeszcze żadnych konkretnych rozmów?? Coś to chyba nie tak

Eleusis 29.06.2010 15:18

Nie radzę ufać google translate, chyba że znacie język... Ponadto, skąd pewność że to wiarygodny serwis?

nt5 29.06.2010 15:19

Cytat:

Visla iz Krakova četiri godine nije bila šampion, a u želji da povrate primat u poljskom fudbalu uprava kluba je baš aktivna u prelaznom roku.
Z tego co pamiętam, to rok temu byliśmy mistrzem ;)

Wislak35 29.06.2010 15:20

gdyby nie rozmawiali to już było by info ze Milinkovic jest w Wisle...to chyba logiczne? oj boje sie że może nic z tego nie wyjść :\

Simao1 29.06.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 923336)
gdyby nie rozmawiali to już było by info ze Milinkovic jest w Wisle...to chyba logiczne? oj boje sie że może nic z tego nie wyjść :\

Bać to się możesz Boga, o ile jesteś wierzący. Tutaj nie ma się czego obawiać, bo tak na dobrą sprawę oficjalna strona nie napisała ani słowa o Milinkovicu. Poza tym nie sądzę, aby rozmawiali tyle czasu. Jeśli podpisał, to czekamy po prostu na prezentację, która może się równie dobrze odbyć jutro, a nuż pojawi się kolejny zawodnik? Po co od razu dramatyzujesz? Transfery będą, co chociażby widać po przyjściu Jovanica i Żurawskiego.

Przyjdzie - będzie świetnie
Nie przyjdzie - jakoś przeboleję.

Jagul 29.06.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 923313)
A ja mam takie pytanie do licznie tu gromadzonych:

Co wam tak na tym Makinwie zależy?
Mi na nim zależało dopóki Żuraw nie wrócił, teraz to mi jakaś gwiazda z Nigerii zwisa bo cel został osiągnięty czyli napada na poziomie juz mamy. Po co nam 5 napasników gdzie zawsze conajmniej 2 bedzie sfochanych bo siedza na lawce ??

Po 1: Od przybytku głowa nie boli.
Po 2: Jego przyjście spowoduje, że wzrośnie konkurencja w linii ataku (taki Brożek nie będzie już pewniakiem i może weźmie się za siebie)
Po 3: Ile twoim zdaniem Żurawski będzie grał? Dla mnie góra 2 lata.
Po 4: Makinwa może nam zapewnić spokój w ataku na parę lat albo duży zastrzyk gotówki (jakby się wypromował)
Po 5: Na obecny moment w kadrze mamy 3 napastników: Brozio, Żuraw i Boguś. Małecki dla mnie powinien być pomocnikiem.

Oczywiście zgadzam się, że jego statystyki nie powalają ale moim zdaniem warto zaryzykować.

Wislak35 29.06.2010 15:29

a jaka masz pewność że podpisał? nie masz... oficjalna milczy wiec nie podpisał bo gdyby podpisał to by była przynajmniej informacja ze Milinkovic trafi do Wisły...

Simao1 29.06.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 923342)
a jaka masz pewność że podpisał? nie masz... oficjalna milczy wiec nie podpisał bo gdyby podpisał to by była przynajmniej informacja ze Milinkovic trafi do Wisły...

Czytaj ze zrozumieniem...

a_r_e_n_a 29.06.2010 15:35

swoja droge to ciekawa sprawa z tym Milinkovic-em.W klubie juz pogodzono sie z jego odejsciem, nie ma go w kadrze, nie ma urlopu, nie ma informacji o sprzedaży. U nas tez generalnie nikt nic nie wie. Nie ma informacji ze na testach, ze to czy tamto. Chlopaka nikt nie widzial...moze zniknal;)

Jagul 29.06.2010 15:37

Skoro nie ma go w kadrze klubu, nie pojechał na obóz to chyba oczywiste jest, że z kimś rozmawia. Czy to jest Wisła? Chciałbym.

Marszałek 29.06.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 923345)
. U nas tez generalnie nikt nic nie wie.;)

A skąd ta pewność?

O Zurawskim tez nic nie mówili,znaczy się,że nie wiedzieli?

A może do zakonu wstąpił.

Coście tacy nerwowi.

Eleusis 29.06.2010 15:44

Cytat:

... oficjalna milczy wiec nie podpisał bo gdyby podpisał to by była przynajmniej informacja ze Milinkovic trafi do Wisły...

Wiesz co, gdyby nie ty, to w życiu bym się tego nie domyślił! Dzięki:shock:

Simao1 29.06.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 923352)
Wiesz co, gdyby nie ty, to w życiu bym się tego nie domyślił! Dzięki:shock:

:rotfl::rotfl::rotfl:

10 znaków.

IncognitoTSW 29.06.2010 15:55

Cytat:

Uspokój się człowieku. To tylko transfer. Świat się zawali jak będą dwa transfery?

Chlopek123 29.06.2010 15:55

Cytat:

Po 4: Makinwa może nam zapewnić spokój w ataku na parę lat albo duży zastrzyk gotówki (jakby się wypromował)
Po 5: Na obecny moment w kadrze mamy 3 napastników: Brozio, Żuraw i Boguś. Małecki dla mnie powinien być pomocnikiem.
Dla mnie o on jest rozwiązaniem takim jak Alvarez czyli ja sie pytam jakie pare lat? Przez rok bedziemy placic mu pensje na spolke z Lazio a za rok zrezygnujemy bo nie bedziemy mu placic 750k euro.. Za taki rok to ja dziekuje

a co do punkty 5 to : w ataku mamy Brożek,Boguski,Żurawski,Małecki, dodaj sobie do tego Makinwe wytypuj mi tych którzy beda siedziec, zaloze sie ze conajmniej dwóm by sie to calkowicie nie podobalo a pensje trzeba placic

willow 29.06.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 923359)
Dla mnie o on jest rozwiązaniem takim jak Alvarez czyli ja sie pytam jakie pare lat? Przez rok bedziemy placic mu pensje na spolke z Lazio a za rok zrezygnujemy bo nie bedziemy mu placic 750k euro.. Za taki rok to ja dziekuje

a co do punkty 5 to : w ataku mamy Brożek,Boguski,Żurawski,Małecki, dodaj sobie do tego Makinwe wytypuj mi tych którzy beda siedziec, zaloze sie ze conajmniej dwóm by sie to calkowicie nie podobalo a pensje trzeba placic

Takie minimalistyczne myślenie już nie raz wpakowało nas w tarapaty. A co powiesz, kiedy np. "tfu tfu" Boguś złapię znowu kontuzję a Żuraw np. kartkę przed ważnym meczem z Lechem?
Ławka musi być, teraz to jeden z głównym elementów decydujących o sukcesie. A o kasę się ni emartw, ktoś tam u nas w klubie policzył, że nas stać. A skoro nas stać, to lepszy Makinwa z Bogusiem na ławce, niż tylko dwóch nominalnych napastników w drużynie.

rozarian 29.06.2010 16:00

Ale niektórych przypiliło,heh.Jak już chcecie zmniejszyć ciśnienie,to napiszcie do niejakiego pana Podolaka z Koszyc,który zajmuje się tam transferami.Chyba specjalnie dla niecierpliwych kibiców Wisły podał na ich stronie adres mailowy.Próbujcie,może się nad Wami ulituje.

kolend 29.06.2010 16:01

Cytat:

co za bzdura
podobać im sie nie musi - w tamtym sezonie byli głównie kontuzjowani lub słabi, a czasem bardzo słabi, jakby byli tacy zajebiści, to by nikt nie myślał o sprowadzaniu napastników

może nie kupujmy skrzydłowych, Kirmowi czy Łobodzińskiemu się nie będzie podobało siedzenie na ławce, a płacić im trzeba...

Chlopek123 29.06.2010 16:04

ale nie chodzi o to ze bedzie siedzial jeden na lawce ale o to ze zawsze conajmniej 2, przynajniej ja to tak widze

cisse1906 29.06.2010 16:06

Makinwa może grać zarówno na skrzydle jak i w ataku.

PODpalacz 29.06.2010 16:09

[QUOTE=kolend;923367]co za bzdura
podobać im sie nie musi - w tamtym sezonie byli głównie kontuzjowani lub słabi, a czasem bardzo słabi, jakby byli tacy zajebiści, to by nikt nie myślał o sprowadzaniu napastników

może nie kupujmy skrzydłowych, Kirmowi czy Łobodzińskiemu się nie będzie podobało siedzenie na ławce, a płacić im trzeba... to lepiej żeby siedzieli na ławie niż zaniżali poziom sportowy :evil:P.S nie masz ambicji idź do MILICJI

1q2 29.06.2010 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 923371)
ale nie chodzi o to ze bedzie siedzial jeden na lawce ale o to ze zawsze conajmniej 2, przynajniej ja to tak widze

Będą grali Ci którzy będą najlepiej się prezentowali - jak będą tak słabi jak w zeszłym sezonie to niech grzeją ławę.Za nazwiska mają grać czy może za Levadie czy 6 x 0-1?
Nie wiem czy za Smudy czy Kasperczaka , ale Frankowski jak grał przez dłuższy czas kichę to go do rezerw na chwilę przeniesiono i tak powinno być.

Jagul 29.06.2010 16:17

Cytat:

Drogi kolego. Jeżeli nie zaczniemy w końcu płacić 750k euro za sezon, to nigdy nie pójdziemy do przodu. Makinwa i inne wzmocnienia pozwolą zapełnić te 33tys. Zresztą z rozmów wynika, że Wisła chce kupić, a nie wypożyczyć.
Już Ci mówiłem, że Małecki, to pomocnik, a nie napastnik. Skorża go tak wystawiał, a Kasperczak uciekał od tego i ustawiał go na skrzydle. Zresztą jeżeli komuś z tych zawodników nie będzie pasowało, że siedzi, to niech zapieprza na treningach i pokaże, że zasługuje na miejsce. Taki jest futbol. Dobrze ktoś napisał wcześniej, wystarczy jedna kontuzja, czerwona kartka i zostajemy na lodzie.

Chlopek123 29.06.2010 16:20

Niech wam bedzie ze nie zaszkodzi

Jovanić/Pawełek
Brożek/Milinković?-xxx/Kowalski-Marcelo/cleber-Singlar/xxx
Kirm/Milinković?-Sobol/Diaz-Graguła/Jirsak-Mały/Łobo
Brożek/Boguski-Żurawski/Makinwa?

No to jak przyjdzie Milinkovic i Makinwa, to jeszcze 2 defów i na każdą pozycje jest zmiennik.
Super, tak może być.

Mam nadzieje że zaprezentują ich grupowo i licze na takie wydarzenie 1 lipca zgodnie z tym co mówił pan Turzański

Worcester 29.06.2010 16:20

Rafał Boguski usiądzie na ławce rezerwowych - niesamowite! tak nie można, bo to nasz najlepszy strzelec, który w poprzedniej rundzie nie pudłował jak trampkarz, który nigdy nie miał problemów z przyjęciem piłki, który nigdy nie odbijał się od obrońców jak piętnastolatek. Jeśli przegra rywalizację to będzie grzał ławę - to proste. I nie zachowujcie się jak siostry miłosierdzia litując się nad gwiazdorami, którzy tak ładnie powalczyli z ksc i Lewadią. Ktoś tu ma pamięć krótką..

iq1000 29.06.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 923379)
Jeżeli nie zaczniemy w końcu płacić 750k euro za sezon, to nigdy nie pójdziemy do przodu.

Jeżeli masz zamiar płacić z własnej kieszeni to ok ;) Klubu nie stać...

Jeżeli już Cupiał dawałby takie kontrakty to na pewno nie takim połamanym murzynom... Na taki kontrakt i obietnicę równie dobrych kolegów w zespole skusiliby się gracze z górnej półki. Oczywiście nie tej najwyższej ;)

Jagul 29.06.2010 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 923384)
Jeżeli masz zamiar płacić z własnej kieszeni to ok ;) Klubu nie stać...

Jeżeli już Cupiał dawałby takie kontrakty to na pewno nie takim połamanym murzynom... Na taki kontrakt i obietnicę równie dobrych kolegów w zespole skusiliby się gracze z górnej półki. Oczywiście nie tej najwyższej ;)

Mylisz się. Klub stać, bo zasiedli do rozmów z nim.
Czy nikt nie rozumie, że trzeba zaryzykować, żeby osiągnąć sukces?? Zapłacimy jednemu, chłopak wypali, stadion się zapełni i w przyszłym sezonie będzie nas stać na dwóch takich.
Taka jest różnica między Makinwą, a innymi "z górnej półki", że jego można wyciągnąć za małe pieniądze, a innych nie :D

Spójrz na Legie. Oni to dopiero zaryzykowali. Wzieli juz 6. Nikt nie daje gwarancji, że wszyscy wypalą. Ale na pewno z takimi transferami wypełnia swoj stadion.

SpoXsteR 29.06.2010 16:31

iq1000
tu ma racje akurat.. za kontrakt 750 tys euro to mamy duzo, duzo lepszego grajka od Makinwy.. juz nie przesadzajcie..
to ze zasiedli do rozmow nie oznacza ze od poczatku byli sklonni mu tyle placic.. wiedzieli ile moze taki grajek chciec, i dlatego pojechali osobiscie zeby sie dogadac.. nie wierze ze Wisla mu tyle placila, strata pieniedzy.. a takimi zawodnikami stadionu nie zapelnisz.. owszem, przydalby sie , ale nie za takie pieniadze.. i ja nie chce zeby klub ryzykowal dajac tyle pieniedzy bo nie zalezy mi na bankructwie

Jagul 29.06.2010 16:32

No mamy, tylko oprócz tego musielibyśmy zapłacić jakieś 2-3mln euro za niego, żeby klub go puścił. Na taki wydatek na pewno nas nie stać.
aha. To rozumiem że mamy nonstop kupować grajków za 200-300tys euro. Płacić im 200 tys euro za sezon i pożegnać się z Mistrzem, LM i LE.

A jaki masz dowód, że ten "godny snajper" wypali? Żadnego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl