Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sandomingo 27.02.2019 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534574)
Wybrano po prostu inną ofertę, być może uznano, że plany obecnie zarządzających są dla Wisły bardziej optymalne? Nikt nikogo nie zignorował ;)

I tak jeszcze do wszystkich, którzy zaczynają tu pisać, że "poprzedni układ podnosi łeb" itp. bzdury - nauczcie się może czytać ze zrozumieniem. Są ludzie, którzy po prostu nie zgadzają się ze wszystkimi ruchami Królewskiego i spółki, bo widzą pewne zagrożenia z takimi ruchami związane. Nie znaczy to jednak, że są przeciwko tym osobom i automatycznie stają się poplecznikami byłego zarządu.

Czym innym jest niezgadzanie się ślepo z każdym ruchem "ekipy Królewskiego" a czym innym pisanie w stylu: Wisła to my a klub i tak by się udało uratować.
Pierwsza postawa jest całkowicie normalna, druga nie. I są to postawy skrajnie odmienne.

serek.c2 27.02.2019 11:30

A jak nie napiszę "Wisłą to my", ale dodam, że klub dałoby się uratować? :D

suikoden 27.02.2019 11:33

Nie oszukujmy się gdyby nie obecni ludzie Wisła w najlepszym wypadku grała by w 4 lidze.
Powiem wam jedno to co jest z ruchem kibicowski jest przez WSH i SKWK którzy spowodowali, ze reszta grup kibicowskich straciła wiarygodność. Jeżeli chca odzyskac wiarygodność musza tak planować doping czy akcje by odzyskać wiarygodność odzyskać a to zajmie czas. Piorytetem jest TERAZ KLUB I licencja 2019/2020 a nie wojny kibiców z klubem lub miedzy kibicami

sandomingo 27.02.2019 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534576)

Jeżeli Twoja argumentacja nie opiera się tylko na haśle "Wisła to my" to jest to temat do dyskusji.

stary dziad 27.02.2019 11:42

Jak poczytałem ten dział od wczoraj to pojawiła się u mnie refleksja że znowu coś ktoś chce mieszać .
Tytułem przypomnienia poniżej zestawienie twardych faktów :
1. Dwa miesiące temu byliśmy trupem !!!!
2. Plan ratunkowy , spowodował że nasz stan jest stabilny ale dalej przebywamy na SOR !
3. W krótkim czasie potrzeba pozyskać ok. 20 mln zł aby z tego SOR-u móc się wypisać !I to jest kluczowe zadanie dla obecnego komitetu sterującego

A teraz opinie:
1. Być może istniał jakiś PLAN B ale zdecydowano się na PLAN A (Królewski and CO) i nie ma co do tego wracać bo tworzy się tylko zamęt . Ten pociąg już odjechał.
2. Bardzo negatywną opinię mają grupy kibicowskie działające od lat na Wiśle. Ale trzeba coś z tym zrobić i zagospodarować na nowo ruch kibicowski na Wiśle i przekuć obecne napięcie w coś pozytywnego
3. Tym bardziej że w mojej opinii większość z osób zaangażowanych w różne grupy nie była umoczona w różne nieprzyjemne rzeczy
4. Ale grupy kibicowskie muszą teraz uzbroić się w cierpliwość i czekać na sygnał a nie próbować coś mieszać
5. Przy okazji , opierając się na słowach Piotra Obidzińskiego (nasz obecny restrukturyzator) , główną przyczyną naszych problemów było kompletny rozjazd kosztów i przychodów . A skala ewentualnego wyprowadzania pieniędzy przez poprzedni zarząd jest stosunkowo niewielka i nie ma większego wpływu na naszą sytuację
6. Zaskoczenie ? Ale to fakt .Ja rozumiem że przekręcenie 1 mln czy 2 mln to kwoty bulwersujące przeciętnego kibica (i jeśli się to potwierdzi to ścigać bezwzględnie) ale nas załatwiono poprzez kompletne "harcerstwo" ekonomiczne

Dziękuję za przeczytanie

sandomingo 27.02.2019 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1534579)
5. Przy okazji , opierając się na słowach Piotra Obidzińskiego (nasz obecny restrukturyzator) , główną przyczyną naszych problemów było kompletny rozjazd kosztów i przychodów . A skala ewentualnego wyprowadzania pieniędzy przez poprzedni zarząd jest stosunkowo niewielka i nie ma większego wpływu na naszą sytuację
6. Zaskoczenie ? Ale to fakt .Ja rozumiem że przekręcenie 1 mln czy 2 mln to kwoty bulwersujące przeciętnego kibica (i jeśli się to potwierdzi to ścigać bezwzględnie) ale nas załatwiono poprzez kompletne "harcerstwo" ekonomiczne

Płacenie kilkusettysięcznych prowizji od transferów na rzecz gabinetów kosmetycznych to nie jest "harcerstwo" ekonomiczne.
Dopłacanie firmie kateringowej za świadczenie usług na stadionie też.

Ale to tak tylko dla uściślenia, bo było to raczej połączenie złodziejstwa z głupotą.

suikoden 27.02.2019 12:08

Nie zapomnajmy o umowach z firmami znojomych i rodzin. Bo pewnie stawki nie były byle jakie

stary dziad 27.02.2019 12:14

Zakładam że Pan Piotr wszystkie patologiczne umowy powyczyszczał . Druga rzecz , z tych korzyści korzystała jednak bardzo ograniczona liczba osób (góra kilkanaście ) . I nie rozszerzajmy tego na wszystkich kibiców czy kiboli

suikoden 27.02.2019 12:25

Podoba mi sie sposób działania Sociosu poniewaz jest wszytsko prejrxzyste

MaLk 27.02.2019 12:42

Cytat:

To musisz to może nie udowodnić, ale przynajmniej uprawdopodobnić. Inaczej, bez urazy, ale Twoja wypowiedź jest kompletnie pozbawiona wiarygodności.

serek.c2 27.02.2019 13:02

Nie muszę, nie jest mi to do szczęścia potrzebne. ;)

Swoje wiem, kto mnie zna lepiej też wie, że nie piszę wyssanych z palca bzdur.

Pozdro i skończmy już ten temat - było, minęło.

pepe72 27.02.2019 16:24

Cytat:

Bez Leśnego to w najlepszym razie w 4 lidze i bez pieniędzy. Ludzie finansują Wisłę dlatego, że mają nadzieję, że te pieniądze nie zostaną prze...ne, tak jak to się działo przez ostatnie dwa lata.

suikoden 27.02.2019 16:43

i to racja ludzie im ufają a WSH i SKWK nie

serek.c2 27.02.2019 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1534600)
Bez Leśnego to w najlepszym razie w 4 lidze i bez pieniędzy. Ludzie finansują Wisłę dlatego, że mają nadzieję, że te pieniądze nie zostaną prze...ne, tak jak to się działo przez ostatnie dwa lata.

Dobrze, żyj z taką świadomością :)

TIR_DO_SŁUBIC 27.02.2019 20:13

Cytat:

Nie, nie dałoby się. Nie wiem, wciąż, dlaczego brniesz w to...

wiesniak842 27.02.2019 20:36

Daloby sie nie wiem po co dalej w to brniesz.

wiesniak842 27.02.2019 20:36

Nie daloby sie, nie wiem po co Ci teraz wyjazdy, sa wazniejsze problemy.

wiesniak842 27.02.2019 20:37

Chcialbym byc potraktowany w porzadku i wydaje mi sie, ze moge miec swoje zdanie.

wiesniak842 27.02.2019 20:37

Nie mozesz, Rzadza ci co rzadza. Co chcialbys powrotu SKWK i WSH pewnie?

wiesniak842 27.02.2019 20:38

Nie chcialbym, poprostu chyba moge skrytykowac pewnie zachowania nowych rzadzacych jesli w nich cos mi sie nie podoba?

wiesniak842 27.02.2019 20:39

Nie mozesz!!! Uratowali klub i bez nich by byla 4 liga!!!

wiesniak842 27.02.2019 20:41

ogarnijcie się

krysztal 27.02.2019 20:44

Właśnie dlatego do Socios się nie zapisuje,bo są tam takie mądrale jak wieśniak czy serek.I myślę,że nie tylko mnie to odpycha od tego stowarzyszenia

wiesniak842 27.02.2019 20:48

O, jeszcze watku socios brakowalo. W socios sa takie madrale jak serek, wiesniak, witek, krolewski Jaroslaw, Gowin, przewodniczacy PO na Malopolske i wiele innych osob. Sa lewaki, sa prawaki. Sa pracujacy fizycznie i sa pracujacy umyslowo. Wszyskich laczy jeden cel - dobro Wisly i to jest w tym najpiekniejsze. Dobranoc.

SONNE 27.02.2019 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1534623)
Właśnie dlatego do Socios się nie zapisuje,bo są tam takie mądrale jak wieśniak czy serek.I myślę,że nie tylko mnie to odpycha od tego stowarzyszenia

No popatrz a mnie akurat takie mądrale zachęciły do zapisania się do Socios.

Vinci 27.02.2019 20:51

Temat pikuje w dół z prędkością światła...

Dariook 27.02.2019 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1534624)
O, jeszcze watku socios brakowalo. W socios sa takie madrale jak serek, wiesniak, witek, krolewski Jaroslaw, Gowin, przewodniczacy PO na Malopolske i wiele innych osob. Sa lewaki, sa prawaki. Sa pracujacy fizycznie i sa pracujacy umyslowo. Wszyskich laczy jeden cel - dobro Wisly i to jest w tym najpiekniejsze. Dobranoc.

Ja też jestem. Tak, że zapisujcie się, sama śmietanka ;)

heoij 27.02.2019 22:54

Wyjazdy wróciły: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_wyjazdowych/

A tak niektórzy narzekali na Królewskiego i Wisłockiego...

Wszystko w swoim czasie wróci do normy Panowie, nie od razu Kraków zbudowano. Musieli najpierw uporządkować najpilniejsze i najważniejsze sprawy dotyczące funkcjonowania klubu to mogli teraz zająć się wyjazdami.

Dariook 27.02.2019 23:05

No narzekali, to poskutkowalo. Choc zawsze jest haczyk ;)

serek.c2 27.02.2019 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1534613)
Nie, nie dałoby się. Nie wiem, wciąż, dlaczego brniesz w to...

Nie wiem jak z Tobą rozmawiać - ja muszę się tłumaczyć z wypowiedzianych przeze mnie słów, Ty wystarczy że napiszesz "nie dałoby się" :)

Jeszcze raz, ostatni - oferta pożyczki (o wiele wyższa od udzielonej przez trójkę obecnych "ratowników") leżała na stole. Uważasz, że piszę nieprawdę, czy może uważasz, że ta pożyczka nie byłaby wystarczająca? Podkreślam, że nie oceniam tego, czy lepiej stałoby się, gdyby oferta o której piszę została przyjęta, czy jednak lepiej było przyjąć ofertę od obecnego trio. Piszę tylko i wyłącznie o innej możliwości, bo taka po prostu była.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1534623)

A gdzież ja tu mądralę zgrywam? Akurat w poruszanej kwestii mam jakąś tam wiedzę, to prostuje nieprawdziwe informacje. Naprawdę nie robię tego, by zgrywać - co mi przypisujesz - mądralę...

Inna sprawa - jeśli uzależniasz wstąpienie w szeregi Socios i pomoc Wiśle od tego, czy lubisz jednego czy drugiego członka stowarzyszenia, to jest to delikatnie mówiąc niepoważne. Zachęcam Cię do spojrzenia na to co Socios robi i może zrobić, na tej podstawie buduj swoją opinię o organizacji, a nie na wypowiedziach (prywatnych) jednej czy drugiej osoby, która do tejże organizacji należy.

Na koniec napiszę, że osobiście z większości działań podejmowanych przez obecne władze jestem zadowolony (a po dzisiejszych rozmowach z większym zrozumieniem podchodzę do tematów, które mi się nie podobają), widzę wśród tych osób przynajmniej jedną bardzo konkretną i kompetentną osobę, z którą to wiążę bardzo duże nadzieje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl