![]() |
Ok, nawet przemknęło mi przez myśl, że profesjonalizm w tym przypadku znaczy bardziej zrozumiałe zachowanie praktyka niż najwyższą staranność.
I chyba naprawdę jest ono zrozumiałe, skoro trochę to u nas chodzi na zasadzie: wszystko pięknie, wszystko w rodzinie, działamy wspólnie i dla jednej sprawy, nieważne piłkarz, członek rady czy zarządu, działamy. Dopóki nie ma wpadki. I przy pierwszej okazji jest jazda, czy to z Wisłockim, czy z Obidzińskim. Biorąc pod uwagę, że Wisła pewnie nie jest pierwszym i ostatnim miejscem pracy Obidzińskiego-managera, był ostrożny. Ja to rozumiem. Ale oczywiście okoliczności mogą być takie, że Twoja, bardziej surowa ocena, jest bardziej sprawiedliwa. Nie wiem, tylko się domyślam. |
Cytat:
Dla ułatwienia przypomnę, że profesjonalizm zarządu ocenia się po tym, jak dba o interes spółki, a nie po tym, jak dobrze zabezpiecza siebie przed skutkami niekorzystnych decyzji podejmowanych w imieniu spółki. |
Tak, ale nikt poważny i z głową na karku nie będzie sobie przy tym strzelał w stopy i o to mi chodziło, co już napisałem wyżej.
|
Cytat:
|
Moim zdaniem nie, bo to było działanie ukierunkowane na jego przyszłość, a nie jego przyszłość w Wiśle, ale może masz większe doświadczenie albo wiesz więcej o tej sytuacji.
|
Grabowski nadal w Niecieczy wtf ?
|
Cytat:
Sytuacja, w której masz osobny zarząd, ale i tak sam musisz zarządzać i sam musisz brać za to odpowiedzialność jest właścicielom niepotrzebna do niczego. Nie wspominając już o braku kluczowego aspektu relacji pomiędzy właścicielem a zarządem, czyli wzajemnego zaufania, które musiało w tamtym momencie pieprznąć o bruk tak, że aż musieli to usłyszeć na mazurskich żaglówkach. Naprawdę, zarząd, który nie zwalnia mnie ani z roboty, ani z odpowiedzialności, a jeszcze wyraźnie domaga się ode mnie d*pochronu, byłaby dla mnie jako właściciela spółki nie do zaakceptowania na dłuższą metę. |
Cytat:
|
|
Czyli Co Skowronek robi, zamiast trzymac ich za mordy?
|
To właśnie ten wielki wkład Boguskiego w funkcjonowanie szatni, o którym mówił Kuba ostatnio?
|
Kuba i Basha mają inny program treningowy są po kontuzji
|
Są też przed kontuzją.
|
:alleluja::alleluja::alleluja::lol:
Cytat:
|
Jeżeli jest prawdą ten screenshot wyżej to gościom pokroju Buchalik, Sadlok i Boguski powinno się wręczyć rozwiązanie kontraktu w trybie natychmiastowym! Tyle lat pasożytowania na Wiśle i żadnych efektów na plus dla drużyny. Pierwszy to ręcznik od paru sezonów, Sadlok od 4 lat ma zjazd formy bardziej stromy od zjazdu slalomu alpejskiego, a Boguski jest kompletnie bezużyteczny poza bieganiem od przeciwnika do przeciwnika nie wnosząc nic. Zamiast być wzorem do naśladowania dla młodych żeby widzieli jak po ostrym treningu starszyzna zostaje i jeszcze dodatkowo ćwiczy to ucieka do szatni. Ponadto kolejne ekscesy z Rafałem który dzierży opaskę kapitana i nawet nie ma jaj żeby po porażce podejść pod sektor kibiców po prostu mnie w....iają! To ma być kapitan? Zwykły pajac który ciągnie kasę i pozoruje grę nie przekładającą się na bramki, asysty lub ogólnie wygraną drużyny. Facet dobrze wie że gdyby ktoś od nas kopnął go w dupę to najwyzszym poziomem jaki szło by mu osiągnąć to okręgówka i Wieczysta... I to samo tyczy się Sadloka i Buchala
|
Niestety może się okazać że ta "mityczna" szatnia to tak naprawdę był Wasyl, Brożek, Kuba i długo nikt (przy czym Broziu nigdy tytanem pracy nie był), a Sadlok, Buchalik, Burliga i Boguski no cóż... Są tak długo w Wiśle z powodu przeciętności i swojej i klubu. Czy oni mają jeszcze w ambicjach podnosić swoje umiejętności czy tylko odcinać kupony? Niech każdy sobie sam odpowie.
Nie odbierając nikomu oczywiście aspiracji, to sądzę że one już są za w/w czwórka." Trzymanie" szatni jak widać daje tyle, że kolejne porażki jak z KSZO po niej spływają. To brzmi bardziej jak relikt PRLu, niż nowoczesny klub piłkarski. Zachowując proporcje czy Barcelona jest lepszym klubem bo ma "trzymających szatnie Suareza, Pique i Busqetsa?" Niech ich trzyma kolejne 5 lat... Czuję że jeśli w tym roku kibiców zaskoczyły czystki w klubie to za rok będą jeszcze większe. Wolę nie mieć "starszyzny w szatni" niz mieć takie olewcze podejście do spotkań z niżej notowanymi rywalami jak obecnie. I szczerze mówiąc w tym aspekcie druga strona błon jest jakimś wyznacznikiem (co niestety muszę przyznać). PS. Na potwierdzenie mojej teorii o "szatni" składy z dwóch największych kompromitacji ostatniego roku: Legia Wisła 7-0: Buchalik - Burliga, Wasilewski, Janicki, Sadlok - Boguski, Savicevic, Klemenz, Wojtkowski (Zbydowicz), Mak (Chuca) - Brożek (Carlos) KSZO - Wisła Buchalik - Burliga, Janicki, Hoyo, Sadlok - Boguski (Beqiraj), Carlos (Plewka), Chuca, Mak (Savić), Zukov - Buksa |
Cytat:
Podkreślę bo albo nikt nie zauważył albo udaje, że nie zauważył. |
Tylko różnica taka, że w meczu ciągnie i tak całą grę. Dla mnie mogą wszyscy jajami do góry leżeć na treningu, jeśli w meczu robią co do nich należy.
|
jak trenujesz, tak grasz
jak chcemy być klubem, który pozwala piłkarzom realizować potencjał i osiągać więcej (a przez to zarabiać na nich pieniądze), to musi być w szatni kultura doskonałości jeśli połowa zespołu schodzi z boiska przed końcem treningu, to mamy kulturę przeciętności ściągamy młodych do drużyny, albo zagranicznych piłkarzy, a potem oni widzą, że najbardziej doświadczeni zawodnicy mają wydupcone i nie ma z kim poćwiczyć po zajęciach. To jak mają się rozwijać? Jak mamy na nich zarobic? oczywiście pewnie ktoś lepiej oczytany piłkarsko powie, że u Bielsy w Leeds jak ktoś zostaje po treningu, to znaczy, że ma siłę, czyli trenował za słabo, ale tam w środku tygodnia trening polega na godzinnej gierce, w której nie ma żadnej przerwy w grze. Piłka wychodzi za linię, od razu jest wrzucana nowa. Bidulki by pięciu minut tam nie wytrzymały |
Rozmawiać o czymś co nie wiadomo czy się wydarzyło, nie znając obciążeń jakie ma dany zawodnik. Teraz czas na analizę co jedli na obiad i dlaczego jeden zjadł cztery kopytka a drugi osiem.
Naprawdę, dajcie trochę na luz. |
Cytat:
Poza tym on w tej sobotniej zenadzie nie uczestniczył. |
35 letni Błaszczykowski ma zostawać na dodatkowe treningi? Na łby się nie pozamienialiście? 'jeszcze dobrze trening się nie skończył' znaczy tyle, że właśnie się skończył i równo z jego końcem zeszli.
|
Tak na dobrą sprawę to tylko wiek Błaszczykowskiego się zgadza w tym co napisałeś. I to tylko jeżeli bierzemy pod uwagę rocznik. Reszta to Twoje wymysły.
PS: A skoro 35 letni piłkarz nie musi zostawać to chyba tym bardziej 36 letni? |
Cytat:
Panika po tym KSZO jakbyśmy właśnie mieli do czwartej ligi spaść, albo wręcz ogłosić upadłość. Zabrakło mi tylko wpisów z gatunku 'na ciul mnie ta Trójca, jak mogliśmy od czwartej ligi zacząć i bylibyśmy silniejsi, hurr durr'. Słaby wynik, szkoda pucharu, mocny wstyd, ale jeśli wszystkie inne [lub chociaż większość] planów na ten sezon wypali, to za rok czy dwa będziemy mogli rzeczywiście walczyć i o puchar i o mistrza. Póki co niech się dług spłaca, młodzi rozwijają, akademia buduje i marka odbudowuje. Nie ma co panikować. |
Co tu się odpierd ala na tym forum to głowa mała...
Jakiś łeb wrzucił posta na tweetera i burza na forum, bo piłkarze zeszli do szatni po treningu... Jest koniec treningu to koniec treningu. Nawet nie wiecie czy piłkarze nie mieli takich wytycznych: ty ty i ty zostajesz, a ty ty i ty idziesz pod prysznic. Już po pierwszym zdaniu tego prowokatora można stwierdzić że ma nie równo pod kopułą, a Wy łykacie jak pelikany: ,, Jeden trening i SPRAWNE OKO dużo zauważy co się dzieje". No zauważyłeś gościu po chu ju... Sherlock to przy Tobie pikuś. Szczytem jest ogłaszanie całemu światu o rezygnacji z kupna karnetu. No brawo matoły, oby tak dalej! Potem płaczcie na forum, że walczymy o utrzymanie i dziwcie się kolejnym porażkami z drużynami pokroju Kszo. |
Dokładnie.Jeszcze sobie sprawdżcie tweety tego gościa.Ma jebla na punkcie Skowronka i Boguskiego.Zaczęło się znowu podgryzanie układu właścicielskiego i ogólnie sytuacji w klubie.Może ktos chce zobaczyć czy można już uderzyć z pełną siłą czy trzeba jeszcze poczekać aż zapał kibiców osłabnie
|
Cytat:
Znajdź tutaj pretensje do trojcy że odpadliśmy z KSZO? Litości. |
Wy tak na serio?? Podniecacie sie jakimś screenem z opisu treningu??
Jak ja napiszę: " Byłem na treningu. Miazga. Wysoka intensywność. Wszystko w biegu. Dużo sprintów. Każdy został godzinę dłużęj (Kuba, Boguś i Sadlok nawet 15 godziny bo jeszcze sprinty po strzeleckim robili). Buksa ćwiczył strzały, ale miał trudno bo 3 bramkarzy stało w bramce, Buchalik Lis i Broda, każdy chciał pomóc. Miazga. Atmosfera mega! Boguski wszystkich nowych na końcu wziął w kółko i pokazywał album ze zdjęciami od początku jego gry w Wiśle, mega. Chłopaki byli pod wrażeniem, żę tyle lat gra. Jak Savic widział zdjęcia Bogusia z totenhamem i z barcą to go zatkało. Utwierdził się, że dobrze wybrał... Na końcu jak się wykąpali to nikt nie chciał wracać do domu, poszli na wspólną kolację." To też to będziecie komentować?? |
bede, pieknie to napisales
zamiast tutaj trzeba bylo z jakiegos fake konta na tt ;) |
A Basha??? Co z Bashą też został po treningu czy jako jedyny zszedł z boiska?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tak sobie oglądałem wczoraj LM , i sie zastanawiam , czemu u nas nikt nie ładuje takich bramek jak pierwsza tego Gnabrego ?
czy już naprawde w polskim zasięgu finansowym sa piłkarze którzy tylko umieją pod bramką dostawić noge i (może) wpadnie ? a jak ktoś umie podciągnąć piłke 20 metrów i na koniec celnie za.......ić , to już miliony euro i nie dla nas taki pilkarz ? |
Cytat:
Czego można się spodziewać po piłkarzach 29 ligi w Europie ? Liga Liechstentein'u tylko 2 pozycje niżej od naszej. Mamy ligę półamatorską i nie zmienią tego zachwyty "ekspertów" Canal Plus jak piłkarze wymienią 3 podania bez straty lub komuś wpadnie okienko po centrostrzale. Nie wspominając o komentarzach typu " Sadlok dysponuje świetnym uderzeniem" kiedy chłop strzela raz na 5 lat. To w jakim miejscu jesteśmy niech świadczy nasz mecz z KSZO albo takiej Legii z amatorami z Irlandii Płn. Jeszcze kilka lat temu na Cypr, do Azerbejdżanu czy innych Kazachstanów jechaliśmy zapakować kilka bramek - dzisiaj drużyny z tych lig są faworytami w meczach z naszymi drużynami. |
Cytat:
Jeśli więc pytasz czy w polskim zasięgu finansowym są piłkarze pokroju Gnabry'ego, to podpowiem, że nie. Nie są. I prawdopodobnie nigdy nie będą. |
Gnabrego to wiadomo ze nie
tacy którzy mogą cokolwiek więcej niż bedzie umial przecietnyu dreewniak bez talentu ktory trenuje pilke od 10 roku życia |
Cytat:
To, że nie ma tam mowy, że Błaszcyzkowski nie chce zostać na dodatkowy trening tylko, że schodzi przed zakończeniem pierwszego. Tak samo jak dla Ciebie znaczenie ,,jeszcze się dobrze nie skończył" oznacza, ,,że właśnie się skończył" to wg mnie bardzo dziwne rozumowanie. |
Bramka Hoyo-Kowalskiego z ponad 50 metrów z dzisiejszego spotkania CLJ - KLIK
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl