Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

syryls 16.10.2012 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282127)
Jesteś pewnie, że dobrze usłyszałeś? Przecież to jest podstawa do jednostronnego rozwiązania kontraktu z winy klubu... Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kew gra tu od ponad roku za darmo...

Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.

serek.c2 16.10.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1282137)
Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.

I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...

wolfy 16.10.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282150)
I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...

Chciał pewnie dostać zaległości + część z przyszłych wypłat. Przy obustronnym rozwiązywaniu kontraktu to norma. Jeżeli zaproponowali mu trzymiesięczne zaległości...
W momencie w którym zerwie kontrakt nie dostanie (o ile rozumiem) pieniędzy, które nalezą mu się do jego końca.

Poza tym to nie jest takie proste. Według prawa PZPN zerwać kontrakt można tylko, jeśli nie płacą w ogóle. Wiem że to bez sensu, ale jeśli przelewają co miesiąc (powiedzmy) dwa tysiące złotych, to podstaw do rozwiązania nie ma (mimo, że według kontraktu powinni płacić dwadzieścia, do tego euro). Wspomniany Widzew robił takie numery, żeby zmusić zawodników do zrzeczenia się zaległych wypłat. W ogóle to dość częsty w naszych klubach numer, więc możliwe, że podobną taktykę stosują u nas...

serek.c2 16.10.2012 19:13

Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.

milosz 16.10.2012 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1282123)
Nie dość ze BB i SV nie mogli zupełnie nic zrobić ,to Bednarz któremu jak pisał miłosz Cupiał nie ufa, może wszystko i wszystko jest jego winą.
Oczywiście wiadome jest ze za "wszystkim" stoją żydzi...no ale krok za nimi musi stać Jacek B. val łysy ch, wąż, legionista.

Po pierwsze BB i SV mogli i zrobili w pół roku (mowa o okresie od pierwszego okienka transferowego) MP, następnie najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat. Warto to powtarzać, nawet jak ktoś jest ślepy na fakty.

Po drugie gdyby Cupiał ufał Bednarzowi bezgranicznie to by go nie wywalał za pierwszym razem, a i teraz miałby "genialny" i "beatyfikowany za życia przez niektórych" Jacuś ekstra kasę na transfery, a tymczasem jest tylko kwestią czasu, aż ponownie go bo bos ..wywali.

Po trzecie pełną odpowiedzialność ponosi Cupiał i nikt inny, .. ewentualnie Zarząd Wisły, a zwłaszcza przedstawiciele właściciela. Bednarz zaś jest moim zdaniem po prostu niekompetentny i tylko i aż tyle. Po co Wiśle taki dyletant który zarabia i nic dobrego nie robi, a czasem wręcz szkodzi ja doprawdy nie wiem ..

Co do Żydów i spiskowych teorii to pewnie Żydem był Valckx i Żydami są wszyscy których cieszyło ówczesne MP i dobry wynik w europejskich pucharach ..Generalnie kto nie za Bednarzem ten Żyd. Wygląda więc na to że jestem Żydem, ok. Dla mnie no problem :D.
______

Co do Jaliensa, że przypomnę, to ostatnio gra dobrze i to akurat też jest ok.

FraMat 16.10.2012 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282157)
Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.

Chyba masz rację...

arti 16.10.2012 20:29

Cytat:

tym bardziej, że pewnie nie byłoby tak, że wszyscy dostają kasę przez cały rok, a jeden jedyny Jaliens nie. Albo: wszyscy nie dostają kasy przez cały rok i grzecznie grają - zdobywają MP, walczą o LM i generalnie przez rok nie uciekają z Wisły.

WislaFan123 17.10.2012 00:03

Cytat:

"They didn't pay me for 15 months and I still didn't talk about it in the newspapers" - tak dokladnie Kew powiedzial... choc fakt z tymi 3 mscami to moze i mu chodzilo o to co zostalo (troche zrobiony bylem :), bo chyba mowil to jak wspomnialem o mozliwosci rozwiazania kontraktu... ale 2-3 podkreslil ze tak dlugo mu nie placili, wiec czy mu to w koncu reguluja czy nie, to jednak przez taki kawal czasu nie placili/nie placa.. a 3 msce zamiast 12 to i tak zalosne..

To co sie dzieje w klubie to dramat, ale dalej nie wierze w zapasc.. bo za 2010 mielismy 1,5 mln zl zysku, a w 2011 biorac pod uwage mistrzostwo i dobry wynik w pucharach... nie wierze ze az takie straty narobilismy...

Noodles 17.10.2012 11:23

I żeby tak Kew zwierzał się przypadkowo napotkanemu kibicowi na takie tematy ? Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...

Bóg Trybun (objawion) 17.10.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Noodles (Post 1282312)
Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...

http://imageshack.us/a/img818/4000/u...ostywierny.jpg

KaSzTaN, przyznaj się

murray 17.10.2012 12:38

Dlaczego Kaczor Donald ma tylko jedną rękę?

Lukasz 17.10.2012 12:55

OT: Bo powiedział: 'rękę dam sobie uciąć jak....' w sprawie Amber Gold?

WislaFan123 18.10.2012 12:31

To nie byla kwestia zwierzania sie... poprostu mielismy ciekawa rozmowe o sytuacji w klubie (o wielu innych rzeczach tez rozmawialismy), a ze sporo wiedzialem co sie dzieje, to jakos siadlo na ten temat i troche zaczal gadac o tym.. ale czy to ma byc wielka tajemnica? To sa zywne jaja, tak jak zalosnie klub traktuje kibicow, tak i pilkarzy...

A co wy tak na Basalaja i Stana? Przeciez sa ludzie z RN i oni musza wszystko zaakceptowac.. Ale z drugiej strony, to dopoki nie zobacze sprawozdania finansowego za 2011, to nie uwierze w zadne bajki o kompletnej zapasci finansowej..

AS82 19.10.2012 09:33

Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"

Vuko 19.10.2012 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1282565)
Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"

Nie ma gdzie iść, tylko do tej szmaty.:-/

Zwierze 19.10.2012 12:20

hahaha a do kogo ma iść?

mic 19.10.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1282596)
hahaha a do kogo ma iść?

Zrobil sie z niego wielki GYWIJAZDOR no to chodzi po takich bzdetach. Ciekawe czy bedzie dalej plakac o bilety

rabi86 19.10.2012 13:24

Myślałem, że Kuba ma więcej oleju w głowie i nie będzie chodził do tak miernej jakości programów prowadzonych przez takiego typu ludzi jak Wojewódzki. Ale cóż, ma chyba swoje pięć minut, to chce je wykorzystać. Szkoda, że również w taki sposób.

KrzychooR 19.10.2012 15:14

Zgadzam się z przedmówcami... powinien iść do Figurskiego ;]

AS82 19.10.2012 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1282596)
hahaha a do kogo ma iść?

powinien iść do Rydzyka , to byłby swój chłop ;)

Zwitter 19.10.2012 17:38

Ja tam bardzo lubię program Wojewódzkiego i z chęcią obejrzę chociaż przez ostatnie miesiące moja sympatia do Kuby delikatnie mówiąc trochę spadła, ale zobaczę co ma do powiedzenia.

dj_ibutti 19.10.2012 23:44

Dojebaliscie sie tych biletow, jak cygan labedzia....

Dariook 20.10.2012 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1282602)
Myślałem, że Kuba ma więcej oleju w głowie i nie będzie chodził do tak miernej jakości programów prowadzonych przez takiego typu ludzi jak Wojewódzki. Ale cóż, ma chyba swoje pięć minut, to chce je wykorzystać. Szkoda, że również w taki sposób.

To gdzie ma iść? do Moniki Olejnik?
A swoją drogą co niby ma znaczyć ze ma swoje 5 minut bo nie kumam, że niby kariere w telewizji planuje czy jak?
Chce to niech idzie, jego sprawa i dziwi mnie jakieś oburzenie z tego powodu bo piłkarz to też człowiek więc darujmy sobie tego typu złośliwości. Chyba trzeba przypomnieć że jest to program rozrywkowy dlatego tego typu programy radzę oglądać z przymrużeniem oka , najlepiej przy piwku, gdy nic ciekawego nie ma się do roboty...

Karamazow 20.10.2012 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1282714)
Dojebaliscie sie tych biletow, jak cygan labedzia....

A dziwisz się? Przegrał jeden z najważniejszych meczów swojej kariery wychodzi do mediów i pier doli o biletach, przecież to tak samo żenujące zagranie jak tekst przygłupa grającego na lewej obronie w jednym z warszawskich klubów, który chciał się rewanżować Grekom za to, że go wielce skrzywdzili po tym jak brał jakieś gówno żeby schudnąć i zdziwił się, że go napiętnowali.

Jeden gwiazdor( ten co chciał pomóc się zaaklimatyzować trenerowi w szatni, notabene ciekawe czy u Capello by kiedyś wszedł na boisko po takim tekście:p) już był u Stokrotki, kolejny będzie u agitatora Tuska, chłopaki robią kariery. Kilku gości u tego frajera pokazało się z niezłej strony jak na przykład Litza, Halama czy też o zgrozo Doda, która jechała z nim z tego co pamiętam równo aż ścierwo skuliło uszy, może Kuba się pokaże z niezłej strony?

felipe 20.10.2012 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1282720)
To gdzie ma iść? do Moniki Olejnik?
.

Już był :lol: i też się wygłupił swoją drogą.

uzytkownik_forum 20.10.2012 10:06

Pozwolę sobie wtrącić offowo o Kubie, że nie powinien nigdy nosić opaski kapitańskiej w Kadrze. Po pierwsze - bileciki, czyli buractwo na poziomie Józka spod monopolki, który za reklamę szkockiej chciał karton, a dali mu tylko jedną flaszkę. Po drugie - kapitan NIE OCENIA IMIENNIE KOLEGÓW Z BOISKA - vide afera z Obraniakiem. Po trzecie, w świetle powyższych uważam, i pewnie nie tylko ja, że prawdziwym przywódcą, naturalnym zresztą, jest Wasyl. Kuba jest wymysłem Smudy, i tam powinna skończyć się Jego kariera z opaską "C" na ramieniu.

Sialalalala 20.10.2012 11:14

o to co chorągiewki jebane już kubuś nie jest waszym wzorem bogiem i ideałem hahahahaha

wolfy 20.10.2012 11:56

Błaszczykowski piłkarsko daje tej kadrze najwięcej. To jest fakt, statystyka goli i asyst zamyka usta wszystkim idiotom.
Dopierdzielanie się do głupich wypowiedzi - wiadomo w jakim kraju żyjemy.

Czy Błaszczykowski powinien być kapitanem - to decyzja trenera. IMHO charakterologicznie nadaje się najbardziej spośród wszystkich kadrowiczów, jest naturalnym liderem zarówno piłkarsko, jak i mentalnie.

bukaj22 20.10.2012 13:05

Naturalnym liderem z cechami przywódczymi jest Wasyl. Błaszczykowski nie potrafi krzyknąć i scalić drużyny. Można mówić o Błaszczykowskim różne rzeczy , ale cech przywódczych nie ma.

Wygłupił się okrutnie z tymi biletami i będzie się , to za nim ciągnęło długo. Sytuacji z Obraniakiem nie ma co komentować , bo Błaszczykowski jako kapitan drużyny narodowej się w tej sytuacji ośmieszył.

Jednak nie ma się co dziwić , bo 80 % naszych kopaczy jak tylko otwiera usta , to powstają niezłe :kwiatki"

lazy 20.10.2012 13:32

To "spodenki" Wasyla już się za nim nie "ciągną"?

... Sorry za OT ale się nie mogłem powstrzymać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl