Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

bonawentura 10.05.2017 16:05

Generalnie, jak Śląsk spadnie, to bierzmy Celebana. Teraz, po roku, bałbym się wzięcia Dancha do klubu Ekstraklasy, a zwłaszcza Wisły - myślę, że klubu z aspiracjami.

ashkeczup 10.05.2017 16:37

Wydupcaj :D A tak poważnie, to nawet nie wiedziałem, że nie ma takiego słowa. Chowałem się z kurami i krowami i one też tak mówiły.

EDIT: Dla mniej bystrych nikogo nie obrażam. Wydupcaj jest typowo krakowskim słowem, które użyłem ze względu na moją poprzednią wpadkę

serek.c2 10.05.2017 17:45

Raczej z kozami się chowałeś, bo coś ciągle w Twoich wypowiedziach meczy... A teraz zdupcam.

ashkeczup 10.05.2017 18:49

Ty raczej z baranami, skoro nie przyjmujesz do siebie, że obie formy są dopuszczalne ;)

serek.c2 10.05.2017 18:55

Ty się lepiej zastanów, dlaczego niektóre wyrażenia stają się dopuszczalne :) Barany mają z tym coś wspólnego :D

brylant17 10.05.2017 19:24

Ktoś tu chyba spał na Języku Polskim i wcale to nie jest serek.c2 :D Używamy polszczyzny

wiesniak842 chodziło mi o to by widział, miałem użyć capsa,ale sobie darowałem

edit masz z małej

wiesniak842 10.05.2017 19:28

Od kiedy polszczyzna piszemy wielką literą nie zaczynając od tego wyrazu zdania?:D

Niech Ci będzie.
PS. Do książek gimby!!! :D

W temacie. Stępiński do niczego się nie nada przy stylu gry jaki preferuje Kiko.

PS2. Kuerwa serek:lol:

pomeran 10.05.2017 20:46

A z Danchem może być prozaiczny problem. Jego agentem przypadkiem nie jest Bolek ?
Jak ogarnie rodzinne problemy - stoper na lata.

ashkeczup 10.05.2017 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1470093)
Ktoś tu chyba spał na Języku Polskim i wcale to nie jest serek.c2 :D Używamy polszczyzny

wiesniak842 chodziło mi o to by widział, miałem użyć capsa,ale sobie darowałem

edit masz z małej

Czy jesteś pewien, że język polski piszemy z dużej? I to oba wyrazy? To już 3 błędy w 2 zdaniach :)

Karherop 10.05.2017 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1470097)
A z Danchem może być prozaiczny problem. Jego agentem przypadkiem nie jest Bolek ?
Jak ogarnie rodzinne problemy - stoper na lata.

Połowę druzyny mamy u Bolka w tym Glowe, Brozia i Uryge

pomeran 10.05.2017 22:28

Tak, to wiem. Jednak oni podpisali kontrakt przed sprawą z Czerwińskim. No nic, mam nadzieje, że mimo wszystko będą się w stanie porozumieć jesli do owych negocjacji dojdzie.

serek.c2 10.05.2017 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1470102)
piszemy z dużej?

Nie "piszemy z dużej", tylko piszemy dużą (literą). :D

krasny 11.05.2017 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470113)
Nie "piszemy z dużej", tylko piszemy dużą (literą). :D

Wielką literą, nie dużą panie Miodek :)

PS. Ktoś godny rozważenia z niższych lig na skrzydła?

hawaiisurfer 11.05.2017 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1470115)
Wielką literą, nie dużą panie Miodek :)

Nie "panie", a Panie. :)

serek.c2 11.05.2017 08:00

To jak już się o Miodka rozbiło - sprawdź, co sądzi o "wielkiej" literze ;)

Prezydentowa 11.05.2017 08:25

Jakem Miodek, mówię wam: skończcie pierdzielić :P

serek.c2 11.05.2017 08:28

Tak bez szacunku, wam? :(

tomasz_19 11.05.2017 08:58

do krasny

Tak, Damian Kądzior

Chętnie widziałbym go w Wiśle w następnym sezonie.

Wykręcił astronomiczne statystyki w obecnym sezonie, myślę że jest gotowy na ekstraklasę.

Poza tym jest jeszcze stosunkowo młody i można by na nim w przyszłości zarobić.

Grał dotychczas w 1 Lidze, więc nie będzie też żądał niewiadomo jakich pieniędzy.

Myślę również, że sam zawodnik nie miałby nic przeciwko temu, żeby przejść do Wisły bo to wciąż duża marka i okno wystawowe.

https://www.transfermarkt.pl/damian-...spieler/199299

wiesniak842 11.05.2017 09:01

Gżegżółeczka sobie kuka, Wisła nie chce Wasiluka.
Rzekot traszek słychać w dali, Dancha gawiedź z forum chwali.
Hałaśliwa dziś jest głusza, Stępińskiego daj Mariusza.
Żąda bór tylko jednego, podpis Arka Głowackiego.
Tam rzeżuchy czuć już woń, GK będzie Przemek Tytoń.
Dziś z porzeczek będzie miazga, do ataku Krzysztof Drzazga.
Świat się kręci niczym fryga, odejść z klubu chce Uryga.
Rafał zawsze w pierwszym składzie, buk butwieje w pańskim sadzie.

Karherop 11.05.2017 10:06

Takie propozycje jak Damian Kądzior z I ligi są całkiem rozsądne, ale póki co na jego pozycji konkurencja jest ogromna.

Obecnie nasze skrzydła to Małecki, Boguski, Videmont, Bartosz, Valencia oraz Echavarría i Słomka (obaj póki co żadnej szansy nie dostali).
Nasza kadra zresztą na papierze wygląda na bardzo szeroką, a już wiemy, że na pewno dojdzie Arsenić.
Wg mnie jakiekolwiek transfery będą uwarunkowane odejściem innych piłkarzy z drużyny.

krzaq12 11.05.2017 10:52

PZPN rozwiązał kontrakt Patryka Lipskiego z Ruchem. Spora okazja.

sl@y 11.05.2017 11:33

No i....jeśli już to wybierze kogoś z pierwszej czwórki w lidze.

szym_ek 11.05.2017 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1470126)
Takie propozycje jak Damian Kądzior z I ligi są całkiem rozsądne, ale póki co na jego pozycji konkurencja jest ogromna.

Obecnie nasze skrzydła to Małecki, Boguski, Videmont, Bartosz, Valencia oraz Echavarría i Słomka (obaj póki co żadnej szansy nie dostali).
Nasza kadra zresztą na papierze wygląda na bardzo szeroką, a już wiemy, że na pewno dojdzie Arsenić.
Wg mnie jakiekolwiek transfery będą uwarunkowane odejściem innych piłkarzy z drużyny.

Boguski już nie wyrabia i nie jestem zwolennikiem aby mu przedłużać kontrakt
Videmont to niewypał transferowy (w mojej opini)
Echavarria to wyglada jak zawodnik na doczepke do Valneci (a nawet jeśli miałby grać to raczej były informacje że to środkowy pomocnik albo napastnik)
Słomka - melodia przyszłości

Czyli zostaje Małecki (który teraz jest bez formy ale tu jest potencjał na czołowego zawodnika na nowy sezon), Valencia o którym wiemy tele że jakiś potencjał ma ale nie wiadomo za bardzo jaki i czy się wkońcu zaaklimatyzuje w Polsce i Bartosz który gra raz na skrzydle raz na obronie

Czyli takie 1,5 skrzydłowego
dwóch jak sie Valencia sprawdzi

Jeśli jest opcja jakiegoś skrzydłowego fajnego wyciągnąć, brać !

Karherop 11.05.2017 11:43

@szym_ek
oficjalnie Junco przedstawiał obu Kolumbijczyków jako lewo-skrzydłowych, choć faktycznie wyglądają bardziej na środkowych

Videmont to raczej niewypał ale kontrakt ma jeszcze rok
Słomka też ma profesjonalny kontrakt
no a Boguskiego bronią liczby

szym_ek 11.05.2017 13:50

Podejrzewam że cały skład juniorów starszych ma profesjonalne kontrakty - co raczej nie jest argumentem za tym żeby nikogo nie sprowadzać w letnim okienku ;)
A co do liczb - z przeciągu całego sezonu owszem, ale oglądając ostatnie mecze to bliższy byłbym stwierdzenia że skrzydła nie działają tak jak powinny
Oczywiście wszystko zależy od strategi
Jeżeli czekamy i liczymy że zimowe transfery odpala to nie sprowadzajmy nikogo - tylko wtedy 5 miejsce za rok też będzie szczytem marzeń..

Karherop 11.05.2017 14:34

Dopiero od niedawna mozna podpisywac profesjonalny konrakt z zawodnikiem poniżej 18 roku życia, wiec szczerze mowiac to powatpiewam. Wiem że Chorazka ma nowy kontrakt, ale reszta..? Po likwidacji rezerw zostalo odpalonych wielu zawodnikow z Wisły.

Wraz z Arsenuciem mamy w kadrze 25 pełnoprawnych zawodnikow i nie wiem czy budzet Wisly uciagnie wiecej. Trzeba odpalic 4-5 by wzmocnic konkretnie kadrę

Markfire20 11.05.2017 14:34

Nie do końca. Jeśli ściągniemy bramkostrzelnego napastnika to możemy pokusić się o coś więcej. Videmontowi dajcie czas, dobrze wiemy jak wyglądał Brlek na początku.

Dariook 11.05.2017 15:40

Sobiech wolnym zawodnikiem. Brac go.

andrucik 11.05.2017 16:11

Nie żartuj, on się kopie po czole. Dobry bramkarz, snajper i stoper potrzebni

bonawentura 11.05.2017 16:13

Kądzior za Boguskiego, Sobiech za Ondraska i Lipski za Brleka. Na takie wymiany bym się zgodził.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl