Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Szelu_BRW 06.05.2020 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1551905)
Według Stanowskiego mamy najwięcej testów, które wypadły pozytywnie/na granicy normy spośród całej ligi, przy czym druga według niego Korona ma ponoć 16... Teraz potencjalni zarażeni będą poddani ponownym testom, tym razem dokładniejszym.

Kiedy i gdzie tak mówił? Pytam z ciekawości.

caucus 06.05.2020 10:32

Na pierwszy ogień poszedł futbol. Nagle okazuje się, że w Ekstraklasie jest dobre kilkadziesiąt przypadków, w samym Krakowie – w dwóch klubach – grubo ponad trzydzieści! I to wszystko wśród tych, którzy nie zauważyli u siebie żadnych niepokojących objawów.

https://weszlo.com/2020/05/05/jak-co...stanowski-198/

Skoro w Cracovii jest 13, to u nas musi być co najmniej 20, żeby było "grubo ponad trzydzieści".

Jakoś specjalnie nie dziwi, wystarczy, że na obozie w Turcji klub zetknął się z zakażoną osobą, albo w samolocie do Turcji ktoś taki był, albo na lotnisku w Berlinie, albo Hebert przywiózł z Japonii.

Wiele nie trzeba. Trzymajmy kciuki, żeby w tym momencie nikt nie był zakażony.

A jeśli tak będzie, to nam to wyjdzie na dobre, bo przeciwciała oznaczają, że może uda nam się uniknąć zakażenia w trakcie sezonu.

Griszka30KR 02.06.2020 20:55

No i o Pawle...w tym i już raczej następnych sezonach.

kbr 02.06.2020 21:46

Paweł, trzymaj się! Byłoby szkoda, gdyby tak miał zakończyć karierę :(

Karherop 03.06.2020 08:07

Miejmy nadzieję że jakoś dogramy ten sezon i zapewnimy sobie spokojne utrzymanie bez Pawła. Głowacki podobnie skończył przez kontuzje (i Carrillo), a lepszego pożegnania niż miał 2 lata temu i tak nie dostanie;)
Dla zdrowia Pawła nie powinien już zawodowo uprawiać sportu.

czaro 03.06.2020 08:55

Wielka szkoda.

LucjuszWielki 04.06.2020 12:22

Witam po przerwie.

Jak tam widzicie sytuację z Basha?? Będą cyrki jak z cierzniako-carlitos0-velezem? Pisze w tym temacie gdyż chyba najbardziej adekwatny (bardziej, niż polityka transefrowa).

Matios98 04.06.2020 16:54

Raczej nie.
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...ctoN-PH8o.html

Gorlicki Wiślak 06.06.2020 19:19

ktoś wie co sie dzieje Danielem Hoyo-Kowalskim?
on w ogóle trenuje aktualnie z którymś rocznikiem?

Szneka 07.06.2020 15:54

Qrwa dziś gramy bez 9 ludzi. Jesteśmy jedynym klubem w Polsce , który ma takie problemy. 3 pauza kartki , Brożek wiadomo ale Turgeman Drzazga i Niepsuj- ile jeszcze będą się leczyć? Wojtkowski zagra kilka spotkań za chwilę na kilka wypada, Pawłowski- ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Miało być tak dobrze a jest gorzej niż za Stolarczyka

Arkadiusz.Czerepach 15.06.2020 21:49

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...onczyc-kariery

tak trzymaj Paweł !

JudasPriest 15.06.2020 22:08

Nie jestem zdziwiony. To.było złamanie ręki, kilka tygodni będzie mógł grać na pełnych obrotach (jak na niego) a.zacząć trenować wiele szybciej

czaro 16.06.2020 10:51

Żeby tylko zgodził się podpisać, zanim nam go podbiorą rywale!

FraMat 16.06.2020 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1552505)
Żeby tylko zgodził się podpisać, zanim nam go podbiorą rywale!

Podpisać ze złamaną ręką będzie trudno
:>

nero 16.06.2020 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1552511)
Podpisać ze złamaną ręką będzie trudno
:>

Kwiecień już pewnie czeka za rogiem z tabletem, aby podpis był na odcisk palca :)

zbyszek93 21.06.2020 08:32

Chciałem tylko napisać, że Buchalik jest najgorszym bramkarzem w Ekstraklasie. To jest niewiarygodne jakim on jest słaby. Kompletne zero jakichkolwiek umiejętności bramkarskich. Podsumujmy:
1. Bronienie - łapie tylko łatwe piłki i tylko wtedy kiedy leci w niego (a czasem i to mu się nie udaje). Ne umie obronić żadnego trudniejszego strzału, u niego nie mowy o wybronieniu jakiegoś meczu, o jakiejkolwiek trudniejszej interwencji. Jednak nie to jest u niego najgorsze
2. Wykopy - tragedia. 90% jego wykopów albo trafia do przeciwników, albo nie dolatuje nawet do połowy, albo leci w aut
3. Wznawianie gry - musi być w tym naprawdę denny, skoro piłki wybija za niego obrońca. Ale nie chodzi tylko o wykopy - on nie potrafi szybko wznowić gry, po złapaniu piłki trzyma ją przez kilka(naście) sekund i z kontry nic nie wychodzi, a jeśli już się zdecyduje, to zamiast wyrzutu ręką to kopie byle gdzie (najczęściej do przeciwnika, albo w aut)
4. Gra na przedpolu - wisienka a torcie. Buchal jest mistrzem fatalnej gry na przedpolu. Każde dośrodkowanie to jest panika u niego, bo on kompletnie nie umie wychodzić do piłek, cały mecz jest przywiązany do linii bramkowej. Do tego swoim zachowaniem wprowadza niepewność i panikę w szeregi obrony, z powodu tego że obrońcy kompletnie nie mogą polegać na swoim bramkarzu.
Nie piszę tego z powodu meczu z Rakowem, tylko ktoś w końcu powinien ocenić (nawet subiektywnie) całokształt naszego tzw. "bramkarza". Dobry bramkarz to podstawa sukcesu. Dobry bramkarz potrafi wybronić kilka punktów, potrafi szybko i celnie wznawiać grę, potrafi być pewny przy dośrodkowaniach i wprowadza spokój w poczynania swojej drużyny. Buchal nie potrafi kompletnie nic z tego i jest absolutnym przeciwieństwem dobrego bramkarza.

orm 21.06.2020 08:58

O widzę, że mamy nowego kozła ofiarnego - Buchalika.

zbyszek93 21.06.2020 09:03

http://ekstrastats.pl/statystyki-bramkarzy-4/ - żaden kozioł ofiarny, tylko 100% prawda. Statystyki bramkarzy - Buchalik jest najgorszy wśród pierwszych bramkarzy (czyli tych co zagrali chociaż połowę meczów) pod względem % obronionych strzałów

FraMat 21.06.2020 13:48

To, co wczoraj odpie...ał Buchalik woła o pomstę do nieba.
- 30 minuta: piłka skierowana na naszą połowę w kierunku bramki. Ścigają się do niej dwaj wiślacy i jeden rywal. Buchal wybiega z bramki i widać, że jeśli zrobi jeszcze 2-3 kroki będzie mógł wyjaśnić sytuację poza polem karnym, bo pika leci w jego kierunku. Nie gdzieś w bok, nie od niego. W jego kierunku.
Buchal rozmyśla się i wraca do bramki. Po zakończonej szczęśliwie sytuacji dostaje zjebkę od obrońców.
- zabawa piłką w polu karnym omal nie zakończona stratą
- wybijanie po autach
- stanie na linii przy wszelkich dośrodkowaniach

Możecie sobie pisać, że ktoś znalazł sobie kozła ofiarnego.
Ja krytykuję Buchala od początku. Z jego postawy bije strach i zagubienie.
Nie jest odpowiedzialny za wszystkie porażki, ale nie wnosi żadnej wartości dodanej

zbyszek93 21.06.2020 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1552705)
To, co wczoraj odpie...ał Buchalik woła o pomstę do nieba.
- 30 minuta: piłka skierowana na naszą połowę w kierunku bramki. Ścigają się do niej dwaj wiślacy i jeden rywal. Buchal wybiega z bramki i widać, że jeśli zrobi jeszcze 2-3 kroki będzie mógł wyjaśnić sytuację poza polem karnym, bo pika leci w jego kierunku. Nie gdzieś w bok, nie od niego. W jego kierunku.
Buchal rozmyśla się i wraca do bramki. Po zakończonej szczęśliwie sytuacji dostaje zjebkę od obrońców.
- zabawa piłką w polu karnym omal nie zakończona stratą
- wybijanie po autach
- stanie na linii przy wszelkich dośrodkowaniach

Możecie sobie pisać, że ktoś znalazł sobie kozła ofiarnego.
Ja krytykuję Buchala od początku. Z jego postawy bije strach i zagubienie.
Nie jest odpowiedzialny za wszystkie porażki, ale nie wnosi żadnej wartości dodanej

No i to jest właśnie to, o czym pisałem. Nikt Buchalika nie krytykuje bezpodstawnie. To na pewno sympatyczny facet i mu zależy, ale widać wyraźnie jak on się aż boi tych piłek, jak on "nic ponad" nie broni, jak on słabo wybija te piłki, no po prostu jakim jest kiepskim niestety bramkarzem.

majkelson777 21.06.2020 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbyszek93 (Post 1552651)
http://ekstrastats.pl/statystyki-bramkarzy-4/ - żaden kozioł ofiarny, tylko 100% prawda. Statystyki bramkarzy - Buchalik jest najgorszy wśród pierwszych bramkarzy (czyli tych co zagrali chociaż połowę meczów) pod względem % obronionych strzałów

Przywiązywanie się sucho do takiej statystyki też nie jest najlepszy pomysłem.

W żadnym wszechświecie Dusan Kuciak nie jest 8. bramkarzem ligi, a Pavel Steinbors 7. Obydwaj wg mnie są w TOP3, pytanie czy z Plachem czy ze Stipicą.

zbyszek93 21.06.2020 14:41

W przypadku Michała akurat ta statystyka pokazuje 100% prawdy. To chyba jedyny bramkarz w lidze, który nie daje nic od siebie swojej drużynie.

leszekm 04.07.2020 14:26

Turgeman przyjeżdża do Polski i obraża wierzących Polaków. Tu nie Izrael.

https://twitter.com/PKarpiarz/status...70185765826561

azor 04.07.2020 14:46

A co w tym obraźliwego?

St Yabol 04.07.2020 14:53

Nie rozumiem wysrywów niektórych urażonych ludzi :D

siara 04.07.2020 15:14

Jako osoba wierząca i praktykująca, nie czuje się urażony. Ciekawe ilu z oburzonych pójdzie jutro na mszę

Matios98 04.07.2020 15:17

Piłkarze robią głupoty w internecie? nie znałem.

zbyszek93 04.07.2020 15:18

Jeszcze wczoraj każdy chciał go zatrzymać, a teraz stał się największym wrogiem dla niektórych. Jak napiszę, że nic mi do tego co robi poza boiskiem i bardzo chciałbym, żeby został (bo to dobry napastnik, a taki jest nam potrzebny) to też mnie zlinczujecie?

Kac 04.07.2020 15:46

herb Wisly to herb TSu

dla mnie nie ma zadnej afery i niech strzela bramki dalej, tylko to mnie obchodzi

zbyszek93 04.07.2020 15:55

Mnie nigdy nie obchodziło, co piłkarze robią poza boiskiem. Dla mnie ważne jest tylko to, co robią na boisku, bo to się przekłada na bramki, punkty i pozycję w tabeli, a to jest chyba najważniejsze. Szkoda, że pewnie nie uda się nam go zatrzymać, bo porządny napastnik jest podstawą w każdej drużynie.

serek.c2 04.07.2020 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1553292)
Jako osoba wierząca i praktykująca, nie czuje się urażony. Ciekawe ilu z oburzonych pójdzie jutro na mszę

Ja wielkim katolikiem nie jestem, rozumiem jednak, że ktoś poczuł się urażony.

Będąc "w gościach" szanuję wiarę i tradycje tubylców, chciałbym by działało to też w drugą stronę ;)

pasjonat 04.07.2020 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1553289)
Turgeman przyjeżdża do Polski i obraża wierzących Polaków. Tu nie Izrael.

https://twitter.com/PKarpiarz/status...70185765826561

A tak poza tym, wszyscy zdrowi?

czaro 04.07.2020 16:38

Ja to nie wiem, czy chodziło o zasłanianie krzyża czy o napięcie skóry, żeby ładniej wyszło zdjęcie. Jeśli zasłaniał, to mógł sobie darować, ale nie darował, a intencje miał fajne, na ten moment czuje się członkiem klubu i cieszy z utrzymania w lidze. Innymi słowy, nawet jeśli zasłaniał, to dlatego, że jara się drużyną, a nie polskim krzyżem. Wszystko gra, a prawdziwi katolicy i patrioci niech zaczną naprawianie świata od swojego postępowania, a nie odbierania wolności innym.

Nota bene dziś mamy rocznicę pogromu kieleckiego.

serek.c2 04.07.2020 16:43

Odbierania wolności innym? I jeszcze pogrom kielecki... poważnie?

czaro 04.07.2020 16:48

A tak mi się skojarzyło przy okazji rozbudzania podziałów między ludźmi i klimatu ura bura patriotyzmu. Spokojnie, niczego nie porównywałem i czuję różnicę : )

Ogryzek 04.07.2020 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1553300)
Ja to nie wiem, czy chodziło o zasłanianie krzyża czy o napięcie skóry, żeby ładniej wyszło zdjęcie. Jeśli zasłaniał, to mógł sobie darować, ale nie darował, a intencje miał fajne, na ten moment czuje się członkiem klubu i cieszy z utrzymania w lidze. Innymi słowy, nawet jeśli zasłaniał, to dlatego, że jara się drużyną, a nie polskim krzyżem. Wszystko gra, a prawdziwi katolicy i patrioci niech zaczną naprawianie świata od swojego postępowania, a nie odbierania wolności innym.

Nota bene dziś mamy rocznicę pogromu kieleckiego.

Czyli rocznice pogromu inspirowanego przez UB, no ale tego w GW nie przeczytasz.

czaro 04.07.2020 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1553305)
Czyli rocznice pogromu inspirowanego przez UB, no ale tego w GW nie przeczytasz.

Błagam, daj mi spokój. Wchodzę tu popisać o piłce.

Zaatakowano piłkarza Wisły, chociaż facet najwyraźniej miał dobre intencje, więc wziąłem go w obronę i zaznaczyłem, że nie ma się co nakręcać na podziały etniczne i wyznaniowe. Jakie to ma znaczenie, kto skąd pochodzi i w co wierzy, ważne, że jest dobrym człowiekiem (a w kontekście Wisły - także dobrym piłkarzem). Przy okazji wspomniałem o historycznej rocznicy skrajnych konsekwencji takiego nakręcania się - zwłaszcza w takim dniu, można wrzucić na luz.

A Ty mi wyskakujesz z jakimiś hasłami o Wyborczej dla ćwierćinteligentów (nota bene w wyborczej piszą i o UB, i o KBW, zobacz np. tu: https://wyborcza.pl/alehistoria/7,16...u-chlopca.html).

Arkadiusz.Czerepach 04.07.2020 22:56

wszystko zalezy czy była intencja

santiago_1986 04.07.2020 23:30

No cóż sam się podłożył - mógł po prostu wrzucić Białą Gwiazdę. Chcący czy nie powinien napisać 2 zdania o szanowaniu wiary i przekonań kibiców Wisły (jakie one by nie były). Temat zostałby zamknięty w 2 minuty, a mamy teraz ważniejsze problemy.

Tak na marginesie ja się nie dziwię, że kogoś to wkurzyło - jak pisał serek.c2 jak przyjeżdżasz w gości to wypada szanować gospodarza.

Arkadiusz.Czerepach 04.07.2020 23:53

a tak na marginesie , to on praktykuje judaizm ?

bo cieszynki wczoraj, to miał raczej takie satanistyczne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl