![]() |
Cytat:
|
Na pierwszy ogień poszedł futbol. Nagle okazuje się, że w Ekstraklasie jest dobre kilkadziesiąt przypadków, w samym Krakowie â w dwóch klubach â grubo ponad trzydzieści! I to wszystko wśród tych, którzy nie zauważyli u siebie żadnych niepokojących objawów.
https://weszlo.com/2020/05/05/jak-co...stanowski-198/ Skoro w Cracovii jest 13, to u nas musi być co najmniej 20, żeby było "grubo ponad trzydzieści". Jakoś specjalnie nie dziwi, wystarczy, że na obozie w Turcji klub zetknął się z zakażoną osobą, albo w samolocie do Turcji ktoś taki był, albo na lotnisku w Berlinie, albo Hebert przywiózł z Japonii. Wiele nie trzeba. Trzymajmy kciuki, żeby w tym momencie nikt nie był zakażony. A jeśli tak będzie, to nam to wyjdzie na dobre, bo przeciwciała oznaczają, że może uda nam się uniknąć zakażenia w trakcie sezonu. |
No i o Pawle...w tym i już raczej następnych sezonach.
|
Paweł, trzymaj się! Byłoby szkoda, gdyby tak miał zakończyć karierę :(
|
Miejmy nadzieję że jakoś dogramy ten sezon i zapewnimy sobie spokojne utrzymanie bez Pawła. Głowacki podobnie skończył przez kontuzje (i Carrillo), a lepszego pożegnania niż miał 2 lata temu i tak nie dostanie;)
Dla zdrowia Pawła nie powinien już zawodowo uprawiać sportu. |
Wielka szkoda.
|
Witam po przerwie.
Jak tam widzicie sytuację z Basha?? Będą cyrki jak z cierzniako-carlitos0-velezem? Pisze w tym temacie gdyż chyba najbardziej adekwatny (bardziej, niż polityka transefrowa). |
|
ktoś wie co sie dzieje Danielem Hoyo-Kowalskim?
on w ogóle trenuje aktualnie z którymś rocznikiem? |
Qrwa dziś gramy bez 9 ludzi. Jesteśmy jedynym klubem w Polsce , który ma takie problemy. 3 pauza kartki , Brożek wiadomo ale Turgeman Drzazga i Niepsuj- ile jeszcze będą się leczyć? Wojtkowski zagra kilka spotkań za chwilę na kilka wypada, Pawłowski- ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Miało być tak dobrze a jest gorzej niż za Stolarczyka |
|
Nie jestem zdziwiony. To.było złamanie ręki, kilka tygodni będzie mógł grać na pełnych obrotach (jak na niego) a.zacząć trenować wiele szybciej
|
Żeby tylko zgodził się podpisać, zanim nam go podbiorą rywale!
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Chciałem tylko napisać, że Buchalik jest najgorszym bramkarzem w Ekstraklasie. To jest niewiarygodne jakim on jest słaby. Kompletne zero jakichkolwiek umiejętności bramkarskich. Podsumujmy:
1. Bronienie - łapie tylko łatwe piłki i tylko wtedy kiedy leci w niego (a czasem i to mu się nie udaje). Ne umie obronić żadnego trudniejszego strzału, u niego nie mowy o wybronieniu jakiegoś meczu, o jakiejkolwiek trudniejszej interwencji. Jednak nie to jest u niego najgorsze 2. Wykopy - tragedia. 90% jego wykopów albo trafia do przeciwników, albo nie dolatuje nawet do połowy, albo leci w aut 3. Wznawianie gry - musi być w tym naprawdę denny, skoro piłki wybija za niego obrońca. Ale nie chodzi tylko o wykopy - on nie potrafi szybko wznowić gry, po złapaniu piłki trzyma ją przez kilka(naście) sekund i z kontry nic nie wychodzi, a jeśli już się zdecyduje, to zamiast wyrzutu ręką to kopie byle gdzie (najczęściej do przeciwnika, albo w aut) 4. Gra na przedpolu - wisienka a torcie. Buchal jest mistrzem fatalnej gry na przedpolu. Każde dośrodkowanie to jest panika u niego, bo on kompletnie nie umie wychodzić do piłek, cały mecz jest przywiązany do linii bramkowej. Do tego swoim zachowaniem wprowadza niepewność i panikę w szeregi obrony, z powodu tego że obrońcy kompletnie nie mogą polegać na swoim bramkarzu. Nie piszę tego z powodu meczu z Rakowem, tylko ktoś w końcu powinien ocenić (nawet subiektywnie) całokształt naszego tzw. "bramkarza". Dobry bramkarz to podstawa sukcesu. Dobry bramkarz potrafi wybronić kilka punktów, potrafi szybko i celnie wznawiać grę, potrafi być pewny przy dośrodkowaniach i wprowadza spokój w poczynania swojej drużyny. Buchal nie potrafi kompletnie nic z tego i jest absolutnym przeciwieństwem dobrego bramkarza. |
O widzę, że mamy nowego kozła ofiarnego - Buchalika.
|
http://ekstrastats.pl/statystyki-bramkarzy-4/ - żaden kozioł ofiarny, tylko 100% prawda. Statystyki bramkarzy - Buchalik jest najgorszy wśród pierwszych bramkarzy (czyli tych co zagrali chociaż połowę meczów) pod względem % obronionych strzałów
|
To, co wczoraj odpie...ał Buchalik woła o pomstę do nieba.
- 30 minuta: piłka skierowana na naszą połowę w kierunku bramki. Ścigają się do niej dwaj wiślacy i jeden rywal. Buchal wybiega z bramki i widać, że jeśli zrobi jeszcze 2-3 kroki będzie mógł wyjaśnić sytuację poza polem karnym, bo pika leci w jego kierunku. Nie gdzieś w bok, nie od niego. W jego kierunku. Buchal rozmyśla się i wraca do bramki. Po zakończonej szczęśliwie sytuacji dostaje zjebkę od obrońców. - zabawa piłką w polu karnym omal nie zakończona stratą - wybijanie po autach - stanie na linii przy wszelkich dośrodkowaniach Możecie sobie pisać, że ktoś znalazł sobie kozła ofiarnego. Ja krytykuję Buchala od początku. Z jego postawy bije strach i zagubienie. Nie jest odpowiedzialny za wszystkie porażki, ale nie wnosi żadnej wartości dodanej |
Cytat:
|
Cytat:
W żadnym wszechświecie Dusan Kuciak nie jest 8. bramkarzem ligi, a Pavel Steinbors 7. Obydwaj wg mnie są w TOP3, pytanie czy z Plachem czy ze Stipicą. |
W przypadku Michała akurat ta statystyka pokazuje 100% prawdy. To chyba jedyny bramkarz w lidze, który nie daje nic od siebie swojej drużynie.
|
Turgeman przyjeżdża do Polski i obraża wierzących Polaków. Tu nie Izrael.
https://twitter.com/PKarpiarz/status...70185765826561 |
A co w tym obraźliwego?
|
Nie rozumiem wysrywów niektórych urażonych ludzi :D
|
Jako osoba wierząca i praktykująca, nie czuje się urażony. Ciekawe ilu z oburzonych pójdzie jutro na mszę
|
Piłkarze robią głupoty w internecie? nie znałem.
|
Jeszcze wczoraj każdy chciał go zatrzymać, a teraz stał się największym wrogiem dla niektórych. Jak napiszę, że nic mi do tego co robi poza boiskiem i bardzo chciałbym, żeby został (bo to dobry napastnik, a taki jest nam potrzebny) to też mnie zlinczujecie?
|
herb Wisly to herb TSu
dla mnie nie ma zadnej afery i niech strzela bramki dalej, tylko to mnie obchodzi |
Mnie nigdy nie obchodziło, co piłkarze robią poza boiskiem. Dla mnie ważne jest tylko to, co robią na boisku, bo to się przekłada na bramki, punkty i pozycję w tabeli, a to jest chyba najważniejsze. Szkoda, że pewnie nie uda się nam go zatrzymać, bo porządny napastnik jest podstawą w każdej drużynie.
|
Cytat:
Będąc "w gościach" szanuję wiarę i tradycje tubylców, chciałbym by działało to też w drugą stronę ;) |
Cytat:
|
Ja to nie wiem, czy chodziło o zasłanianie krzyża czy o napięcie skóry, żeby ładniej wyszło zdjęcie. Jeśli zasłaniał, to mógł sobie darować, ale nie darował, a intencje miał fajne, na ten moment czuje się członkiem klubu i cieszy z utrzymania w lidze. Innymi słowy, nawet jeśli zasłaniał, to dlatego, że jara się drużyną, a nie polskim krzyżem. Wszystko gra, a prawdziwi katolicy i patrioci niech zaczną naprawianie świata od swojego postępowania, a nie odbierania wolności innym.
Nota bene dziś mamy rocznicę pogromu kieleckiego. |
Odbierania wolności innym? I jeszcze pogrom kielecki... poważnie?
|
A tak mi się skojarzyło przy okazji rozbudzania podziałów między ludźmi i klimatu ura bura patriotyzmu. Spokojnie, niczego nie porównywałem i czuję różnicę : )
|
Cytat:
|
Cytat:
Zaatakowano piłkarza Wisły, chociaż facet najwyraźniej miał dobre intencje, więc wziąłem go w obronę i zaznaczyłem, że nie ma się co nakręcać na podziały etniczne i wyznaniowe. Jakie to ma znaczenie, kto skąd pochodzi i w co wierzy, ważne, że jest dobrym człowiekiem (a w kontekście Wisły - także dobrym piłkarzem). Przy okazji wspomniałem o historycznej rocznicy skrajnych konsekwencji takiego nakręcania się - zwłaszcza w takim dniu, można wrzucić na luz. A Ty mi wyskakujesz z jakimiś hasłami o Wyborczej dla ćwierćinteligentów (nota bene w wyborczej piszą i o UB, i o KBW, zobacz np. tu: https://wyborcza.pl/alehistoria/7,16...u-chlopca.html). |
wszystko zalezy czy była intencja
|
No cóż sam się podłożył - mógł po prostu wrzucić Białą Gwiazdę. Chcący czy nie powinien napisać 2 zdania o szanowaniu wiary i przekonań kibiców Wisły (jakie one by nie były). Temat zostałby zamknięty w 2 minuty, a mamy teraz ważniejsze problemy.
Tak na marginesie ja się nie dziwię, że kogoś to wkurzyło - jak pisał serek.c2 jak przyjeżdżasz w gości to wypada szanować gospodarza. |
a tak na marginesie , to on praktykuje judaizm ?
bo cieszynki wczoraj, to miał raczej takie satanistyczne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl