Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Gordian 26.01.2010 04:25

Zapytaj Rade nadzorczą...

Daniel Alves 26.01.2010 04:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 846818)
Nie chcę płakać i narzekać, ale nie potrafię zrozumieć czemu Legia pozapraszała na testy - jacy by oni nie byli i czego aktualnie nie prezentowali - zawodników ze znacznie lepszym CV niż nasi testowani. O ile ten Chińczyk z MU to jakiś bubel i ichniejszy Rasiak, to ten obrońca, który jeszcze do niedawna grał w C Z w naszej kartoflanej lidze będzie właśnie drugim Vidicem. Nie wierzę, że Legia płaci znacznie więcej niż my. I paradoksalnie przypadek Nurkovica tylko potwierdza moje wątpliwości. To, że Legia zaprosiła go do siebie na testy, a on pojechał zwabiony korzystniejszymi warunkami finansowymi oznacza tylko tyle, że i Wisła i Legia proponują kontrakty na zbliżonym poziomie. Czy trochę mniej, czy trochę więcej - i nas i ich stać na zawodników z tej samej półki.

Dlaczego zatem oni testują ciekawszych graczy? Oni biorą Iwańskiego, a my Łobo?

O sztab trenerski i pracę z młodzieżą nie pytam, bo tego zazdrościć im możemy od lat.

I żeby nie było - ja nie chcę płakać i uprawiać kibicowania a'la bravo sport. Chodzi tylko o to, że jeżeli można coś za te same pieniądze zrobić lepiej i porządniej, zarządzać budżetem mądrzej, efektywniej, solidniej - to czemu tego nie zrobić?

jakby byl Vidicem i chcial malo to juz by kontrakt negocjowali

Griszka30KR 26.01.2010 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 846809)
Jesli Nurkovic podpisze z Leegia

To ja będę miał pewne powiedzenie.....ale dopiero jak podpisze

it 26.01.2010 07:51

666 stron w tym temacie.
To coś musi znaczyć.

emjot 26.01.2010 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 846825)
To ja będę miał pewne powiedzenie.....ale dopiero jak podpisze

teraz to sobie można pisać i gadać cokolwiek
znaczy po Levadii
skoro oszczędza się na Juszczyku i to nie tylko w sensie kontraktu ale i utrzymania na zgrupowaniu (w DP tekst: w klubie zdecydowano że nie ma sensu by zawodnik leciał do Turcji na kilka treningów )
to sytuacja finansowa klubu jest .... wiadoma

niemniej jednak skreślenie Nurkovicia przez Kazimierskiego latem wołało o pomstę do nieba....

teraz ważniejsze chyba jest to by przetrwać trudny (finansowo) okres...

ps. it chodzi ci o six six six the number of the beast :lol: :lol: :lol:
ps. 2 Na Wybiórczej serial pt. Nowak do Wisły. I dwa teksty o tym samym. Lub prawie o tym samym :lol: Na końcu jednego z nich takie info: Wczoraj do późnego wieczora trwały negocjacje piłkarza z krakowskim klubem, ale - jak się dowiedzieliśmy - Nowak nie przyjął zaoferowanych mu warunków i zadeklarował, że dokończy sezon w zespole trenowanym przez Rafała Ulatowskiego.
uffffffffffff. co za ulga....

kibicwisły1906 26.01.2010 08:00

Jedno jest w tym wszystkim dziwne, wiedząc o tym, że z Pawełkiem wiąże nas umowa jedynie do grudnia tego roku podpisujemy kontrakt z zawodnikiem na pół roku - pomijając kim ten zawodnik oczywiście jest...Serial Wisła sprowadza klasowego bramkarza przypomina "Mode na Sukces" kolejna odsłona tej tragikomedii czekać nas będzie zapewne latem...

Edo 26.01.2010 08:37

Jaja...ciąg dalszy kabaretonu. Jeśli Legia podpisze z Nurkiem to przy okazji udowodni nieudolność naszych działaczy i przez kolejne miesiące będą się śmiać. Jeśli to ma tak wyglądać, że nasi skautowie za klubowe pieniądze jeżdżą i wypatrują zawodników, Maciej na testach ich ogląda, wypowiada się a potem nie podpisuje, a jeszcze potem inny klub kontraktuje tego zawodnika to ja dziękuje. Może niech zaczną inne kluby dokładać do tego skautingu, np po 30 % ? Cholera mnie bierze, że znów się z nas będą śmiali zakompleksieni . Lepiej cholerka nie robić żadnych testów i spokojnie dograć do lata. Bednarzuuuu wróć !!!

dynek.pl 26.01.2010 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 846683)
5 bramek w jakichkolwiek pucharach....z obecnym coachem mam duze watpliwosci co do takich wynikow stad wlasnie 2 babole Pawelka moga miec duze znaczenie

to teraz jest trendy widze przyczepiac sie o wszystko do Skorzy ?
zupelnie jakbysmy nie strzelili w pucharach z tym coachem nie strzelili w pucharach 5 goli i to z calkiem silnym rywalem

Pan Jotka 26.01.2010 08:47

To znaczy ze my się rozpisujemy tutaj od 666 stron co można zmienić na lepsze, a i tak zmienia się tylko na gorsze :D Taka diabelska sztuczka ;-)

sandomingo 26.01.2010 08:58

Po raz kolejny można tylko powtórzyć:
Niech dojdą do siebie Boguski (co się w ogóle z nim dzieje??!!), Sobolewski, Głowacki i Singlar.
I to będą wzmocnienia. Nic poza tym.

rozarian 26.01.2010 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 846833)
to teraz jest trendy widze przyczepiac sie o wszystko do Skorzy ?
zupelnie jakbysmy nie strzelili w pucharach z tym coachem nie strzelili w pucharach 5 goli i to z calkiem silnym rywalem

O czym Ty w ogóle piszesz człowieku?Po kompromitacji z Levadią,Beitar jest już dawno pod toną mułu.Ta wtopa jest tak bulwersująca,że ta skaza zostanie Skorży do końca kariery.

Szyman423 26.01.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 846836)
Po raz kolejny można tylko powtórzyć:
Niech dojdą do siebie Boguski (co się w ogóle z nim dzieje??!!), Sobolewski, Głowacki i Singlar.
I to będą wzmocnienia. Nic poza tym.

Boguski trenuje już z pełnym obciązeniem od dawna Sobolewski i Głowacki tez z pelnym obciązeniem tylko ze oni od niedawna .
Kontuzjowani są Singlar i Gołos oni trenują z tym Terrizottim :-D

sandomingo 26.01.2010 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 846840)
Boguski trenuje już z pełnym obciązeniem od dawna

W takim razie dlaczego nie zagrał w ogóle z Tawriją?

zbymak 26.01.2010 09:24

Nowy temat do wałkowania http://www.futbol.pl/artykul/74791.html

Dive Pirate 26.01.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 846818)
Nie chcę płakać i narzekać, ale nie potrafię zrozumieć czemu Legia pozapraszała na testy - jacy by oni nie byli i czego aktualnie nie prezentowali - zawodników ze znacznie lepszym CV niż nasi testowani. O ile ten Chińczyk z MU to jakiś bubel i ichniejszy Rasiak, to ten obrońca, który jeszcze do niedawna grał w C Z w naszej kartoflanej lidze będzie właśnie drugim Vidicem. Nie wierzę, że Legia płaci znacznie więcej niż my. I paradoksalnie przypadek Nurkovica tylko potwierdza moje wątpliwości. To, że Legia zaprosiła go do siebie na testy, a on pojechał zwabiony korzystniejszymi warunkami finansowymi oznacza tylko tyle, że i Wisła i Legia proponują kontrakty na zbliżonym poziomie. Czy trochę mniej, czy trochę więcej - i nas i ich stać na zawodników z tej samej półki.

Dlaczego zatem oni testują ciekawszych graczy? Oni biorą Iwańskiego, a my Łobo?

O sztab trenerski i pracę z młodzieżą nie pytam, bo tego zazdrościć im możemy od lat.

I żeby nie było - ja nie chcę płakać i uprawiać kibicowania a'la bravo sport. Chodzi tylko o to, że jeżeli można coś za te same pieniądze zrobić lepiej i porządniej, zarządzać budżetem mądrzej, efektywniej, solidniej - to czemu tego nie zrobić?

Legia ma też Grzelaka, Szałachowskiego nie mówiąc o hiszpańskim szrocie który się tam przewijał.
Może ma też pieniądze których my aktualnie nie mamy.

Szyman423 26.01.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 846844)
W takim razie dlaczego nie zagrał w ogóle z Tawriją?

Bo Wisła wtedy testowała tego Serba i Chorwata oni grali razem na ataku . Tak mi sie wydaje

AYALA 26.01.2010 09:40

Nowak blisko Poloni Warszawa.To chyba dobra wiadomośc.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

zbymak 26.01.2010 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 846852)
Nowak blisko Poloni Warszawa.To chyba dobra wiadomośc.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

To jest wiadomosc z przed 3 dni Gks już to dementował

Kluvi 26.01.2010 09:57

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

jak to jest że Lechie stać na niego a nas nie??
Tak samo nie wiem czemu nie wypożyczymy Tyrały z BvB niby miała być współpraca miedzy klubami...

Pan Jotka 26.01.2010 10:01

A nich Nowak idzie do Polonii. To jakis durny transfer forsowany na siłe przez Skorżę. Wypisz -wymaluj przypomina mi sie Dawidowski. Kasperczka na siłe go chciał ściągnąc, ajak mu sie udało to tamten zerwał wiązadła. Czy w Krakowie nie potrafia sie uczyc na błędach?

PhantomRanger 26.01.2010 10:11

Jak to jest, że na szklanke stać nas 600tyś, a na Alvareza już nie mimo, że kosztuje 400tyś? Jeśli Skorża go kupi niech sam mu płaci kontrakt, a kiedy stąd odejdzie niech zabierze go ze sobą.

el Nuero 26.01.2010 10:11

Polityka transf. - zostajemy w tyle

Kluvi - smutne i dziwne jest, że zagranicznych piłkarzy kupują bądź wypożyczają już nie tylko kluby "z czuba" tabeli, ale praktycznie każdy kto wykazuje choć trochę "obrotności" na rynku. Zbroi się Odra, i Jaga, i Lechia, Śląsk już chyba zamknął kadrę na wiosnę. Tylko w Wisełce cisza. A niestety ze strony oficjalnej niewiele się można dowiedzieć, co najwyżej takie "kwiatki", że Ćwielong, Cantoro, Cebanu i Leszczak wciąż są naszymi piłkarzami :lol:

Może i dobrze, że klub nie planuje więcej testów w Turcji. Niech się skoncentrują na grze tych piłkarzy, co są i wreszcie podejmą decyzję, kogo sprowadzić. My kibice możemy tylko dywagować oglądając filmiki, ale trener-manager i reszta ekipy są na miejscu, znają potrzeby kadrowe i raczej nie odeślą wszystkich w siną dal. Drużyna potrzebuje wzmocnień i mam nadzieję, że w przypadku zawodników z pola wszystko pójdzie o wiele sprawniej, niż odnośnie bramkarza.

Kluvi 26.01.2010 10:14

nie wiem czy nasz sztab ma klapki na oczach czy są z inne planety ale wszędzie na świecie jak ktoś nie ma kasy to wypożycza sobie piłkarzy czy to takie ciężkie do wykonania??
Nie wiem co się z tym klubem dzieje ale obecnie to chyba mamy apogeum głupoty zarządzających...

AYALA 26.01.2010 10:19

Żuraw by chetnie wrócił do Wisły albo do Lecha bo już go chyba nie chcą w Omonii.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

funkykoval 26.01.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 846720)
Tyle, ze w tym wypadku Nurkovicia chciał Skorża, więc jeżeli okaże się kołkiem, to będzie to o naszym menago bardzo źle świadczyło.
Poza tym umówmy się - i Kapsrzik, i Nurković lepsi od Juszczyka raczej są, więc wybronienie Skorży w tej jest niemożliwe. Powiedzmy to sobie otwarcie - przy tym transferze skompromitował się on jako menedżer, skompromitował się też jego (były) trener bramkarzy.

Eh Wolfy trochę stawiasz sprawę dziwnie:

Jeżeli Nurkovic okaże się za sałby na Legię - świadczyć to będzie o niekompetencji Skorży - bo jemu sie podobał
Jeżeli Nurkovic będzie dobry i złapie się w Legii - świadczyć będzie o niekompetencji Skorży, bo posłuchał Kazimierskiego i jeszcze go bronił w sprawie cyrku bramkarskiego.

czyli co się nie stanie winnego stanu rzeczy masz :D

Co zaś do tych, którzy są wyluzowani w temacie bramkarskim:
To właśnie w tym okienku musimy zatrudnić bramkarza, który stanowiłby REALNĄ KONKURENCJĘ dla Mariusza Pawełka! Dlatego, żeby w czerwcu nie stanąć przed dylematem Kto w bramce na puchary i koniecznością zatrudnienia Mariusza Pawełka na kolejne sezony, co wiązać sie będzie pewnie z podwyżka kontraktu. Ja za taką opcję dziękuję bardzo......

yogul 26.01.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 846867)
nie wiem czy nasz sztab ma klapki na oczach czy są z inne planety ale wszędzie na świecie jak ktoś nie ma kasy to wypożycza sobie piłkarzy czy to takie ciężkie do wykonania??
Nie wiem co się z tym klubem dzieje ale obecnie to chyba mamy apogeum głupoty zarządzających...

wypożyczą świetnego napastnika na pół roku który w okresie wypożyczenia zostanie królem strzelców w polskiej lidze po czym przyjdzie czerwiec, wykupienie tego piłkarza będzie kosztowało o dużo za dużo dla nas, a ze jego macierzysty klub nie będzie chciał go oddać na kolejne wypożyczenie to my przed LM zostaniemy znów bez napastnika.
My robiąc teraz transfery musimy myśleć o dalekiej przyszłości a nie tylko o tym co będzie za miesiąc.

Daniel Alves 26.01.2010 11:01

Ciekawe czy Wisła jest tylko straszakiem na Nowaka czy chcemy negocjować.
Co by nie powiedzieć to moim zdaniem Nowak wcale nie jest lepszy od Małeckiego i Boguskiego a grają w podobnym stylu.
Szkoda by było odpuścić tego Pumosevaca bo wydaje mi się bardzo ciekawym napastnikiem(ze skrótów wyglądał na dość szybkiego i dobrego technicznie a do tego wysoki). A jak przyszedłby Nowak to pewnie by tak zrobili. Mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony Nowak dla Polonii byłby ciekawym wzmocnieniem. Polonia zapewne do walki o mistrza się tak łatwo nie włączy a podniosło by to poziom ligi. Lepiej oglądać Nowaka w Polonii niż w Legii czy Lechu.

cassius31krakow 26.01.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 846878)
wypożyczą świetnego napastnika na pół roku który w okresie wypożyczenia zostanie królem strzelców w polskiej lidze po czym przyjdzie czerwiec, wykupienie tego piłkarza będzie kosztowało o dużo za dużo dla nas, a ze jego macierzysty klub nie będzie chciał go oddać na kolejne wypożyczenie to my przed LM zostaniemy znów bez napastnika.
My robiąc teraz transfery musimy myśleć o dalekiej przyszłości a nie tylko o tym co będzie za miesiąc.

Wytłumaczenie jest znacznie prostsze - bo nikt się tym nie zajmuje. Przeglądamy się i testujemy tylko tych grajków, których chcą nam wcisnąć ich managerowie.

No brawo yogul, długofalowe myślenie w Wiśle.:lol: Masz super poczucie humoru.

Marszałek 26.01.2010 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 846867)

Myślę,że nie doceniasz do końca ich możliwości.

arti 26.01.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 846869)
Żuraw by chetnie wrócił do Wisły albo do Lecha bo już go chyba nie chcą w Omonii.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Jak dla mnie to niech idzie do Amiki. Rok temu byłby mile widziany, ale teraz to już chyba definitywnie zmierzch Żurawia.
Co do Nurkovica - jeśli faktycznie jego alfons zrobił numer z pokazaniem kontraktu Legii to niech obaj idą w p.zdu. Co nie zmienia faktu, że od dawien dawna ośmieszamy się z bramkarzami...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl