Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

thechris 19.09.2012 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1277005)
Głowackiego i Sobolewskiego i Ilieva.

Obawiam się, że niestety żaden klub by ich nie chciał jakby usłyszał jaki chcą mieć kontrakt a jak niewiele sportowo oferują w zamian. Nie każdy chce mieć w klubie grających ambasadorów. Ale rozumiem, że masz inne zdanie.

Możemy zmienić trenera ale słabi, zblazowani kopacze, którzy się skompromitowali już nie raz i nie dwa niestety nie zaczną grać przyzwoicie.

Co do weszło to artykuł artykułowi nierówny. Tekst o Wiśle jednak jest akurat zupełnie trafny.

WislaOnly 19.09.2012 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1277005)
Słyszałeś o takim grajku jak Giggs?

A słyszałeś o takim zawodniku jak Żurawski??? Każdy kij ma dwa końce.

arti 19.09.2012 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1276992)
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zom_nawet.html Kolejna rzecz obciążająca Probierza. Długi wobec zawodników.

żydorcza jako pierwsza puściła farbę na taką skalę... BC ratuj!

Drozd 19.09.2012 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1277007)
Obawiam się, że niestety żaden klub by ich nie chciał jakby usłyszał jaki chcą mieć kontrakt a jak niewiele sportowo oferują w zamian. Nie każdy chce mieć w klubie grających ambasadorów. Ale rozumiem, że masz inne zdanie.

Możemy zmienić trenera ale słabi, zblazowani kopacze, którzy się skompromitowali już nie raz i nie dwa niestety nie zaczną grać przyzwoicie.

Co do weszło to artykuł artykułowi nierówny. Tekst o Wiśle jednak jest akurat zupełnie trafny.

Nie mówiłem o kosztach, a o potencjale, zarówno czysto piłkarskim jak i mentalnym.

Bardzo chciałbym się móc jak najszybciej przekonać czy to kopacze są zblazowani czy jednak trener bez pojęcia.

Weszło będzie wszystko pisać byle Probierz z Bednarzem jak najdłużej Wisłę psuli, mam Ci tłumaczyć dlaczego? Po prostu im Wisła słabsza tym bardziej sie cieszą. Już poprzedni sezon został spieprzony, teraz jest cel żeby spieprzyć jak najbardziej kolejny. Myślę ze to oczywiste.

A co do Giggsa i Żurawia, Żuraw jak do nas wrócił miał z 10 kilo nadwagi, ale mimo to zagrać piłkę potrafił. Gdyby chciało mu się zrzucić jeszcze by pograł. Zresztą czy on nie walczy w Warcie? Jeżeli tak to bym na niego uważał.

Kurz 19.09.2012 11:01

Cytat:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zom_nawet.html Kolejna rzecz obciążająca Probierza. Długi wobec zawodników.

Nikt nie zwrócił uwagi na istotną rzecz, która jest jeszcze gorsza niż spóźnianie wypłat, a mianowicie to, iż są równi i równiejsi. Jedni dostają kasę z poślizgiem kilkunastodniowym, inni z kilkumiesięcznym. To dopiero musi rozpieprzać atmosferę...

thechris 19.09.2012 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1277011)
Weszło będzie wszystko pisać byle Probierz z Bednarzem jak najdłużej Wisłę psuli, mam Ci tłumaczyć dlaczego? Po prostu im Wisła słabsza tym bardziej sie cieszą. Już poprzedni sezon został spieprzony, teraz jest cel żeby spieprzyć jak najbardziej kolejny. Myślę ze to oczywiste.

Tak, weszlo głównym winnym tego, że Probierz i łysy dalej trzymają się stołków. Ludzie... opamiętajcie się.

Wystarczające wymowne jest to, że kpisz z samego portalu tak dla zasady. A co to treści artykułu nt. Wisły to już ciężko polemizować, co nie?

Po prostu zawsze łatwiej napisać: "żydorcza" albo "wesz(L)o"...

Niżej... Grantar: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Grantar 19.09.2012 11:37

Cytat:

Probierza ?

7 kotów 19.09.2012 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1238951)
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl. To ze ma ambicje to jedno, a to ze nie towarzysza temu zadne umiejetnosci to drugie.
W Widzewie Probierz pracowal dosc dlugo, druzyna kompletnie sie nie rozwijala. W Jagiellonii mial przemiał ilu ? - 60 pilkarzy ? Kupowano mu kogo chcial. Sezon konia Grosickiego i walący bramki Frankowski. ŁKS to bardziej doswiadczenie i pilkarze, ktorzy wypluli płuca w derbach Łodzi. O Grecji sie nie wypowiadam, bo na podstawie prasy to moge oceniac kolor włosów Matki z Sosnowca.
Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.

Mam z nim jak z Okuką. Od ogloszenia go trenerem czekam na zwolnienie.
Mam tylko nadzieje, ze ta ofiara losu nie zawali derbow.

Osobną sprawą jest dla mnie Bednarz.
Juz chyba mniej bym przezywal tandem Kapka + Smuda niz Bednarz + Probierz.

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.

Probierz won. Bednarz won.

9 kwietnia napisalem o Probierzu i wciaz czekam na wywalenie go z Wisly.
Klopoty finansowe i nienajmocniejsi pilkarze to jedno, ale brak trenera z prawdziwego zdarzenia to drugie.

Mozna zwalac wine na Gargule, Bednarza czy Cupiala, ale to Probierza zadaniem jest wykrzesanie tego co najlepsze z tych pilkarzy ktorych ma.
Czy ktos gra lepiej ? Nie.
Czy ktos gra gorzej ? Tak, wszyscy.
Czy druzyna ma styl ? Nie.
Ma pomysl na gre ? Nie.

Probierz won. Mam nadzieje, ze poleci pomimo zwyciestwa z Lechia w sobote.

wolfy 19.09.2012 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1277024)
Probierz won. Mam nadzieje, ze poleci pomimo zwyciestwa z Lechia w sobote.

Jeśli Probierz by po tym poleciał, to przeżyję przegraną z Lechią.
Przynajmniej punkty trafią w dobre ręce, a zabawa na trybunach będzie taka sama bez względu na wynik...

Drugi w kolejności powinien być Jacuś.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1277014)
Nikt nie zwrócił uwagi na istotną rzecz, która jest jeszcze gorsza niż spóźnianie wypłat, a mianowicie to, iż są równi i równiejsi. Jedni dostają kasę z poślizgiem kilkunastodniowym, inni z kilkumiesięcznym. To dopiero musi rozpieprzać atmosferę...

Trudno, żebyśmy mieli kilkumiesięczne opóźnienia wobec asów ściągniętych przez Łysego Jacka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1277008)
A słyszałeś o takim zawodniku jak Żurawski??? Każdy kij ma dwa końce.

Przydałby nam się teraz, oj przydał. Gorzej od Genkova grał nie będzie, nawet z nadwagą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1277010)
żydorcza jako pierwsza puściła farbę na taką skalę... BC ratuj!

Komitet Obrony Probierza - same przychylne Wiśle media.
Najlepsze, że na forum bronią go te same tępe strzały które do niedawna twierdziły, że mamy potencjał na mistrzostwo. Argument? Słaby skład...
Śmiać się, czy płakać?

Kurz 19.09.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1277027)
Trudno, żebyśmy mieli kilkumiesięczne opóźnienia wobec asów ściągniętych przez Łysego Jacka.

Domyślam się, ze chodzi nie tylko o nich. Spóźnienia płatności mogłyby być najprawdopodobniej podstawą do rozwiązania kontraktu przez zawodnika, więc pewnie, na przykład, Melikson dostaje je szybciej, a Garguła czy Jaliens, w których przypadku rozwiązanie kontraktów byłoby klubowi na rękę, później.

cfa 19.09.2012 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1277035)
Domyślam się, ze chodzi nie tylko o nich. Spóźnienia płatności mogłyby być najprawdopodobniej podstawą do rozwiązania kontraktu przez zawodnika, więc pewnie, na przykład, Melikson dostaje je szybciej, a Garguła czy Jaliens, w których przypadku rozwiązanie kontraktów byłoby klubowi na rękę, później.

Jaliens pewnie tak, Garguła nie wiem. Ale postępowanie w ten sposób może zaowocowac zakazem transferowym dla Wisły.

thechris 19.09.2012 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1277038)
zakazem transferowym dla Wisły.

Patrząc na Quioto to by nawet nie było takie głupie rozwiązanie...

Cytat:

Najlepsze, że na forum bronią go te same tępe strzały które do niedawna twierdziły, że mamy potencjał na mistrzostwo. Argument? Słaby skład...
Śmiać się, czy płakać?

Twierdziłem i dalej twierdzę, że mamy kadrowy potencjał na obronę 7. miejsca i tego się trzymam. Z terenerem, pomimo trenera czy bez trenera... Jakby kopaczom się chciało to 7. miejsce powinni wywalczyć, sami. A skoro wiedzą, że stać ich na max 7. bo na więcej to umiejętności jednak brakuje no to nie walczą no bo o co tu walczyć? Siódme czy dwunaste... w sumie co za różnica?

syryls 19.09.2012 13:19

http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=8047&page=10
Męczymy się w ataku pozycyjnym to czemu nie spróbówać dać pole rywalowi i nie skontrować, Probierz ewidentnie nie umie myśleć po trenersku. Maaskant jest jednym z najgorszych w Eredivisie, ale w Ekstraklasie, lepszego napewno nie ma.

Drozd 19.09.2012 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1277020)
Tak, weszlo głównym winnym tego, że Probierz i łysy dalej trzymają się stołków. Ludzie... opamiętajcie się.

Wystarczające wymowne jest to, że kpisz z samego portalu tak dla zasady. A co to treści artykułu nt. Wisły to już ciężko polemizować, co nie?

Po prostu zawsze łatwiej napisać: "żydorcza" albo "wesz(L)o"...

Nie głównym winnym. Bo głównym winnym jest ten który namówił Cupiała na zatrudnienie misia krzysia i łysego. Natomiast Weszło i reszta obiektywnych warszawskich mediów tylko zacierają ręce z każdym kolejnym tygodniem pracy tych indolentów w Wiśle. Jeżeli masz co do tego wątpliwości to szczerze współczuję. Aby ten cudowny dla nich stan trwał jak najdłużej gotowi są pisać nawet takie brednie jak to że Wisła posiada potencjał Piasta i dlatego błyskotliwy Probierz mimo ze skacze przy linii dużo wyżej i drze się na treningach dużo głośniej niż w ŁKS czy Jadze efektów to przynieść nie może. Dziwi mnie tylko że kibic Wisły za którego Cię uważam, zamiast dostrzec niedorzeczność tych bredni jeszcze się nimi podpiera.

Pogódź sie z tym że miś to wydmuszka, bez warsztatu, bez doświadczenia, z destrukcyjnym wpływem na drużynę, ktoś kto postuluje dawanie takiej osobie szansy piłuje gałąź na której wszyscy siedzimy.

strong1979 19.09.2012 13:28

Jeśli chodzi o Quioto to nie skreślałbym chłopaka... to że się tak popisała no cóż... młody, trochę i głupiutki ale czego można się spodziewać po młodych grajkach z tamtejszej ligi... na pierwszy rzut oka gość ma największe chęci, szybkość i ciąg na bramkę... czego niestety u innych nie widać za grosz... nawet meleks się ociąga... kiedyś jak dostał piłkę to targał trawę do przody jak cholera i czy był ktoś do pomocy czy nie.. a teraz... albo uszło powietrze z braku kolegów do pomocy, albo z tym transferem rzeczywiście jest coś na rzeczy i łysy pokpił sprawę, albo wypłaty brak.
Żeby tylko PMSZkoleniowa :) szybko nie zniszczyła Quioto po tej przerwie :)

ardem99 19.09.2012 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1276938)
U Maaskanta, Moskala też na skrzydle grywał gorzej.
Przecież przywiązanie go do skrzydła do zabicie jego kreatywności itd.

Kto ma grać prostopadłe piły? Garguła? I tak MM schodzi często do środka, czegoś to dowodzi.

odnośnie tego: http://tsw.com.pl/news/Problem-Wisly...8ba10326dcaec5

Marszałek 19.09.2012 15:20

Cytat:

Śmiać się, czy płakać?

Modlić się już tylko i wyłącznie. Jak ktoś taki debilizmy wypisuje albo co gorsza je powtarza.

Słaby skład,bo weszło tak napisało. A tam, jak wiemy, słowo ciałem się staje.

WislaOnly 19.09.2012 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1277055)
Modlić się już tylko i wyłącznie. Jak ktoś taki debilizmy wypisuje albo co gorsza je powtarza.

Słaby skład,bo weszło tak napisało. A tam, jak wiemy, słowo ciałem się staje.

Jeśli bijecie do mnie, to chcę tylko powiedzieć, że pisałem o tym dużo wcześniej niż weszło. A co do waszej pewności że zmiana trenera pomoże, to życzę powodzenia. Dziwię się tylko waszej naiwności, że nagle przyjdzie nowa miotła i wszystko będzie ok. To jest dopiero debilizm.

funkykoval 19.09.2012 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardem99 (Post 1277052)

Podobnie oceniam miejsce Meliksona na boisku jak i miejsce Szewczyka no i oczywiście na koniec miejsce Orbita. Garguła powinien zostać playmakerem w ME i jeżeli tam się będzie wyróżniał w niesamowity sposób, wówczas moze wrócić do I składu - na ławkę.

Uporczywe ustawianie tego gościa na pozycji rozgrywającego kosztem Meliksona, to gra w każdym meczu w 10 na 11 (w przypadku Pogoni 13 bo Lyczmański i jego liniowy grali z Pogonią)

arti 19.09.2012 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1277057)
Jeśli bijecie do mnie, to chcę tylko powiedzieć, że pisałem o tym dużo wcześniej niż weszło. A co do waszej pewności że zmiana trenera pomoże, to życzę powodzenia. Dziwię się tylko waszej naiwności, że nagle przyjdzie nowa miotła i wszystko będzie ok. To jest dopiero debilizm.

Obawiam się, że tu stuprocentowo działające lekarstwo jest tylko jedno - przelew zaległości.

pawelo84 19.09.2012 16:10

Cytat:

Za to powinien zostać zwolniony Bednarz. Przez to co powiedział zaraz po przyjściu do klubu, że trzeba będzie ciąć koszta, sprzedawać oraz pozbywać się słabo grających piłkarzy doszło do demobilizacji drużyny. Efektem był brak determinacji w grze w tamtej rundzie i brak awansu do pucharów. A to jest strata finansowa rzędu kilku mln. PLN. Spokojnie starczyło by na 2-3 niewygodne kontrakty.

WislaOnly 19.09.2012 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1277063)
Obawiam się, że tu stuprocentowo działające lekarstwo jest tylko jedno - przelew zaległości.

Ironizujesz. Ale atmosfera w klubie i wokół niego nie nastraja w żadnym stopniu do osiągania wyników. Wiadomo, część z tego co wypłynęło to kaczki dziennikarskie lub też domysły. A zaczęło się już w zeszłym sezonie, kiedy to Wilk i Sobol wylewali żale na "stranierich", chore akcje Małeckiego, ciągłe zamieszanie z Meliksonem, przegranie PP, gówniana postawa w zeszłym sezonie w lidze. Teraz jeszcze ta akcja z zaległościami. Moim zdaniem, ten skład w tej formie, nawet z nowym trenerem niczego już nie osiągnie. A szkoda bo była dobra baza piłkarzy do tego, żeby zbudować dobrą drużynę.

orm 19.09.2012 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1277057)
A co do waszej pewności że zmiana trenera pomoże, to życzę powodzenia. .

Pewności nie ma, ale jak idziesz do lekarza to też nie masz pewności, że Cię wyleczy.

lorddavy 19.09.2012 18:10

Jak na razie źle to wygląda. Bednarz kompletnie spieprzył okno transferowe, pozbył się właściwie tylko szrotu z kończącymi się kontraktami a gwiazdorzy na wysokich kontraktach zostali i drenują kasę z klubu. Na plus można mu jedynie zaliczyć sprzedaż Kirma. Jednak ściągnięcie Sikorskiego i Fredriksena oraz olanie Brożków wystawia mu fatalną notę.
Odnośnie Probierza, wydaje mi się, że poleci po meczu z Lechią bądź następnym. Fatalnie będzie jeśli zostanie zastąpiony kimś z PMS-u. W tym wypadku wolę, żeby pozostał do końca rundy. Co innego jeśli Cupiał stwierdzi, że spróbuje jeszcze raz z trenerem z zagranicy. Jednak musi to być trener z nazwiskiem, a nie jakiś kolejny noname Maaskant. Mi się marzy trener Pilzna. Swoją drogą ciekawy jestem jak Śląsk z tym swoim trenerem trafił. To może być dobry kierunek. I nie piszcie mi proszę, że nie stać nas na dobrego zagranicznego trenera z doświadczeniem. Nawet Shamrock Rovers ostatnio potrafiło zatrudnić gościa, który niedawno prowadził klub w angielskiej Premiership. Powinniśmy zacząć od trenera a następnie pozwolić mu wprowadzić swoją strategię działania.

arti 19.09.2012 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1277067)
Ironizujesz. Ale atmosfera w klubie i wokół niego nie nastraja w żadnym stopniu do osiągania wyników. Wiadomo, część z tego co wypłynęło to kaczki dziennikarskie lub też domysły. A zaczęło się już w zeszłym sezonie, kiedy to Wilk i Sobol wylewali żale na "stranierich", chore akcje Małeckiego, ciągłe zamieszanie z Meliksonem, przegranie PP, gówniana postawa w zeszłym sezonie w lidze. Teraz jeszcze ta akcja z zaległościami. Moim zdaniem, ten skład w tej formie, nawet z nowym trenerem niczego już nie osiągnie. A szkoda bo była dobra baza piłkarzy do tego, żeby zbudować dobrą drużynę.

Nie. To było serio. Armia zaciężna będzie walczyła jak będzie opłacona. W przeciwnym razie pójdzie do tego kto jej zapłaci.

ziz99 19.09.2012 19:27

Tak na rozluźnienie dyskusji.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ry_spusty.html

Wreszcie gramy w "dziada" na treningach:D

borys 19.09.2012 20:03

To zamykanie treningow, sklad w ostatniej chwili itd. jest chore. We wszystkim trzeba umiaru aby nie wpasc w smiesznosc.

wolfy 19.09.2012 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1277101)
To zamykanie treningow, sklad w ostatniej chwili itd. jest chore. We wszystkim trzeba umiaru aby nie wpasc w smiesznosc.

Ten typ tak ma.
Pewnie boi się, że mu ktoś notatki podejrzy:haha:

Mitoman.

JOSE 841 19.09.2012 20:11

co do składu to Wisła otwiera albo zamyka pierwszą trójkę z Legią i Lechem potem tylko jeszcze Lechia i Śląsk który w tym sezonie będzie chyba największą niewiadomą.Co do ładu to może teraz zaczną grać nie ma wyniku nie ma kasy ale ambicje i wola walki o każdą piłkę i o zwycięstwo bynajmniej w co drugim meczu powinna być zawsze w końcu grają też dla kibiców,dla sławy i o europejskie puchary.A propo Małeckiego to nie wszystkie jego akcje były chore jedyne co było chore to wypożyczenie Małeckiego którego można było zesłać do MESY na klika meczy zamiast wypożyczać.Legionista sprzedał Kirma teraz nie ma nikogo kto może go zastąpić bo o Sikorskim szkoda mówić.Aczkolwiek warto mieć nadzieje że Legionista ściągnie jak najszybciej Małeckiego a Głowacki i Chaves załatają obronę która ostanio kuleje i że w końcu Wisła w meczu z Lechią podobnie jak Real we wczorajszym meczu się w końcu przełamie

WislaOnly 19.09.2012 20:15

Wiem, może Probierz planuje wprowadzić do składu cyganów. Braci FigoFagot!!! Ze swoim hitem...
BTW Bate wygrywa 0-2 z Lille. Czuje się jak by mi ktoś przyp******!!!
Cluj też wygrywa!!!!!:D

Kurz 19.09.2012 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1277103)
co do składu to Wisła otwiera albo zamyka pierwszą trójkę z Legią i Lechem potem tylko jeszcze Lechia i Śląsk który w tym sezonie będzie chyba największą niewiadomą.

Bednarz, Probierz i Cupiał mają to samo zdanie, więc walczymy o MP i nie potrzebujemy wzmocnień:lol:.

Grantar 19.09.2012 20:31

Cytat:

.A propo Małeckiego to nie wszystkie jego akcje były chore jedyne co było chore to wypożyczenie Małeckiego którego można było zesłać do MESY na klika meczy zamiast wypożyczać.

Tu chodziło o te parę groszy na rachunki..... Live is brutal ...

Cytat:

Legionista sprzedał Kirma teraz nie ma nikogo kto może go zastąpić bo o Sikorskim szkoda mówić.

Napieprzanie na Sikorskiego jest przesadzone. Pamiętam ile meczy musiał grać niejaki Genkow by wreszcie coś mu tam wpadło. Sikorski po 1,5 meczu praktycznie skreślony .... Oczywiście nie eksplodował talentem ale jechanie po nim też nie ma wielkich podstaw. Nie był on też planowany na lewą pomoc.
Cytat:

Aczkolwiek warto mieć nadzieje że Legionista ściągnie jak najszybciej Małeckiego a Głowacki i Chaves załatają obronę która ostatnio kuleje ...

Tych trzech piłkarzy nie zbawi Wisły.
Tylko zdrowy Głowacki w pełni formy może być jakąś pomocą. Aktualnie nie jest ani zdrowy ani w świetnej formie. Chavez grał ostatnio źle a Małecki wróci najszybciej jesienią .... zdołowany i z odciskami na d...e od ławki ...

bridgeburner 19.09.2012 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1277104)
Wiem, może Probierz planuje wprowadzić do składu cyganów. Braci FigoFagot!!! Ze swoim hitem...
BTW Bate wygrywa 0-2 z Lille. Czuje się jak by mi ktoś przyp******!!!
Cluj też wygrywa!!!!!:D

juz 3
Moze by tak Gonczarenko przyszedł do nas na trenera, w Bate pewnie ma 1/5 tego co Probierz
wiem wiem, pomarzyć dobra rzecz...

Kurz 19.09.2012 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1277108)
Chavez grał ostatnio źle a Małecki wróci najszybciej jesienią .... zdołowany i z odciskami na d...e od ławki ...

Nie jest w sumie istotne kto kiedy wróci, przynajmniej w tym sezonie, bo za 4-5 kolejek będzie już wiadomo, iż możemy spokojnie skupić na kolejnym.

serek.c2 19.09.2012 20:45

Skoro w Wiśle nie płacą niedługo Probierz powinien odejść sam, podobnie jak z Arisu.

Wojtas 19.09.2012 23:00

Licze ze niedlugo Bednarz zwola konferencje gdzie opowie jakie mamy cele Mistrzostwo i szturm LM,a moze powie prawde ,ze celem bedzie obrona przed spadkiem ?

arti 20.09.2012 06:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1277133)
Licze ze niedlugo Bednarz zwola konferencje gdzie opowie jakie mamy cele Mistrzostwo i szturm LM,a moze powie prawde ,ze celem bedzie obrona przed spadkiem ?

...no i powie ilu graczy chce sprzedać/pozbyć się w zimie. to na pewno przestraszy i zmotywuje leniuchów..:) Zapowiada się bardzo gorąca zima...:)

krasny 20.09.2012 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1277111)
juz 3
Moze by tak Gonczarenko przyszedł do nas na trenera, w Bate pewnie ma 1/5 tego co Probierz
wiem wiem, pomarzyć dobra rzecz...

Zwróć uwage ze Gonczarenko pracuje w BATE od kilku sezonow i tez miał kilka spotkań bez zwycięstwa, czy to w lidze czy w pucharach.
U nas po 2 porażkach pod rząd juz by go nie było.

Marszałek 20.09.2012 09:43

Jeśli zaległości finansowe są fundamentem takiej a nie innej postawy kopaczy na początku sezonu, to oznaczałoby to iż są lekko dziwni. I to chyba jest najpieszczotliwsze z możliwych określeń na tego typu zachowanie. Otóż zaległości finansowe mają znaczenie gdy ktoś nie ma co do przysłowiowego gara włożyć, jednym słowem pieniądze mu są potrzebne na wczoraj. Tymczasem mamy do czynienia z gośćmi co dostają po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, czyli tyle ile w przybliżeniu wynosi średni roczny zarobek w Polsce. Podkreślam, roczny. Tak więc jak ktoś nie dostaje wynagrodzenia przy takich sumach od miesiąca czy dwóch, w ogóle nie powinien tego odczuć. I tak naprawdę miesiąc w tą czy w tamtą przy wypłacie a dokładnie jej poślizgu nie ma żadnego znaczenia. Co innego pół roku, ale miesiąc,dwa ?

Żeby nie było. Uważam , że wszystko co zapisane jest na papierze powinno być wypłacane co go grosza i co do sekundy. I nie interesują mnie tłumaczenia w stylu, nie wiedzieliśmy, że będzie kryzys czy nie wiedzieliśmy ,że będzie jakiś problem z wywiązywania się z płatności wobec pracowników. Niemniej w przypadku kopaczy, którzy zarabiają gigantyczne pieniądze, takie poślizgi dopuszczam. Tym bardziej , że w większości klubów na świecie tego typu praktyki to norma, może poza Anglią. A Malaga ? przykład z brzegu. Levante z zeszłego roku? Tyle, że w Maladze nie są "dziwni", tylko grają najlepiej jak umieją. Raz aby się wypromować, dwa, aby pokopać się w LM, bo taka szansa im się trafiła. I w niej grają. Zresztą klubów w Hiszpanii z problemami finansowymi jest więcej niż dwa i trzy.

Poza tym gdy są problemy finansowe w klubie to fajnie by było jakby np. kapitan wyszedł i to oznajmił wszem i wobec. Jasno bez domówień, tak ja kw Hiszpanii. Po czym wyjść na boisko i zapierdzielać. Bo tak mamy z dziwną sytuacją, gdzie są same domysły i nikt nic nie wie. Powstają jakieś dziwne artykuliki, informacje szeptane. A w takim otoczeniu plotka się rodzi, a jej w klubie jest od groma.
Plotka, która może nic nie mieć wspólnego z prawdziwa sytuacją.

Towarzysz Generał 20.09.2012 12:47

Z założenia praca osoby więcej zarabiającej powinna dawać lepszy efekt. W momencie wypłacania niskich wynagrodzeń w terminie, a wysokich z opóźnieniem kilkumiesięcznym karasz osoby, które wydajniej pracują, a nagradzasz gorzej wykonywaną pracę.

Jeżeli człowiek za pracę X wynegocjował sobie płace w wysokości Y wypłacaną w dniu Z to tak powinno być. Jeżeli pracodawca nie wypełnia swoich obowiązków, to pracownik ma wypełniać swoje, bo dużo wirtualnie zarabia?

Jeżeli inwestują swoje pieniądze to na takim kilkumiesięcznym opóźnieniu mogą sporo stracić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl