![]() |
A macie kogoś na prawą lub lewą obronę do Wisły?
|
Cytat:
|
Cytat:
WYMIATAJĄ!! |
Michał Jania się bardzo dobrze zapowiada ;) jak to już wcześniej napisał Eleusis ;)
Lecz ja też polecam na prawą strone Michała Czekaja też nasz wychowanek bardzo dobrze mu idzie i po jakims czasie skacza mu do gory umiejetnosci ;) Warty obejrzenia tez jest Chrapek ;) również wychowanek naszego kochanego klubu gra na środku pomocy :) |
Fake PL - plik zmieniający nazwy rozgrywek na prawdziwe oraz odblokowujący reprezentacje Niemiec i Holandii
o co w tym chodzi? |
Cytat:
|
danek:) a wy też tak macie ze każy mecz o 15:00 jest??
i gdzie tego Fake PL wkleic? |
Cytat:
|
Ja osobiscie polecam Adama Stachowiaka z Odry juz pierwsze 5 meczów w lidze z czystym kontem:)
|
Cytat:
to jak ? gdzie to wkleić? |
Chyba:
X:\Football Manager 2010\data\db\1000\lnc\all Tylko nie wiem czy zastąpić tamten plik "fake"? edit: sprawdziłem i wystarczy wkleić to podanego wyżej folderu :) |
W LM po 4 kolejkach ostatnie miejsce, bramki 1-14 :D W grupie z Besiktasem, Chelsea i Juventusem.
I tutaj rodzi się moje pytanie- czy ja się nie znam na piłce, czy FM 10 tak bardzo różni się od pozostałych edycji i mój tradycjonalistyczny, pełny sukcesów system dwójkowy już nie działa? :> Napastnik wychodzi sam na sam i nagle zwalnia, pozwalając przeciwnikowi wybić mu piłkę. Stoperzy raz po raz ogrywani są w dziecinny sposób. Skrzydłowi nie potrafią dośrodkować z żadnej pozycji, gdyż każda centra jest ostatecznie blokowana. Co się ****a dzieje? |
Na czym polegał twój system dwójkowy?
|
Cytat:
Dziwne. U mnie jest zupełnie na odwrót. W pierwszym sezonie - Superpuchar, PP, Mistrzostwo , a w LM doszedłem do ćwierćfinału (miałem łatwą grupę , a pózniej AZ Alkmaar) gdzie odpadłem z FC Porto. Objąłem kadrę WKS i ....zdobyłem MŚ, po czym podałem się do dymisjii bo stwierdziłem ,że gra reprezentacją jest w tym FM znacznie za łatwa.Ale ogólnie ten FM wymiata . Moja aktualna kadra : http://img517.imageshack.us/img517/1245/fm10.th.png :D |
Ustawienia piłkarzom dajesz domyślne, czy sam je modyfikujesz?
Naprawdę dziwna sprawa. Nigdy, przenigdy nie miałem takich problemów z tą grą. Przegrywało się, naturalnie że tak, ale bez przesady. |
Cytat:
|
Prawdopodobnie to wina przygotowań. Grałem z zespołami z I ligi i z niższej ligi.
Choć w lidze po 14 kolejkach jestem liderem i mam 10 punktów przewagi nad Legią, to chłopaki grają tak jakoś ciężko. |
Kurde nie dałem rady ściągnąc Krivetsa ani Lunga
Za to Smolarek, Kosowski + kilku młodych przyszło; Na szybkiego ściągnięty kolega Diaza z reprezentacji Lopez (?) DP /Cantoro sie wypiął i poszedł w ***/ I tak Super Puchar z Lechem 1-0 , w lidze z Lechem i Legią po 0-1 reszta pewne wygrane narazie = 1 miejsce LM nie osiągalna zaskoczyły mnie baraże po 3 rundzie :P Za to w uefa 3-3 z Trabzonsporem i 2-0 z PSV Wszystko w 4-4-2 Dodam że warto się postarać o Smolarka, Kosa natomiast już za jakieś 2.5 mln śmiga na skrzydle :) TAkie pytanko - szybko rośnie reputacja menadżera czy raczej nie ? |
widze, że u kolegi Brożek już ponad 7 milionów euro wart ,ciekawe ile polak z ligi polskiej może być najwięcej ..
ja teraz zacząłem innym zespołem z 6 ligii ang, wtedy zrobiłem błąd, bo wybrałem tragiczny zespól i gram na małej bazie, bo inaczej nie moge, nie dodałem polaków .. a tutaj w 6 lidze sa oni potrzebni do awansu :P więc gram od nowa narazie 4-1-0 w lidze .. a w sumie zdobyłem 5 bramek i jedną straciłem oO przedchwilą grałem 9 na 11 na wyjeżdzie przez prawie 40 minut i jeszcze zdobyłem bramke i wygrałem ! :D |
Nie wiem czy ja jestem taki dobry czy ta gra jest taka prosta...Dziwi mnie to ze w pierwszym ligowym meczu na wyjezdzie z Legia ogrywam ich 3 do 0 a w taktyce zbytnio nie szperalem no ale coż zycie:D Mecz z Lechem o Superpuchar 4-2 dla mnie a bodajze w 4 kolejce we Wronkach ogrywam ich 5-1 i moge przysiądz w taktyce do teraz nic nie ruszam bo co zmienac jak jest dobrze:D
|
Cholera... jak to jest, że w Lidze Mistrzów i Lidze Europejskiej potrafię wygrać po 4:0, 5:0 z lepszymi drużynami z Ekstraklasy...a meczach ligowych przegrywam albo remisuję...? Pomóżcie..
|
nie przeciążaj zawodników zbytnio na treningu :) no i taktyke jakas sensowna zeby nie bylo dziur na boisku ;D
|
A u mnie Śląskiem idzie jak po grudzie. Prognozowane meijsce 5.,póki co pólmetek i jest 10. Ciekawostką jest to, że z braku laku w ataku musiałem postawić na Bilińskiego, który strzelił kilka bramek stająć się najwartościowszym zawodnikiem zespołu 5,5 mln Euro :) Ogólnie rzecz biorąc ,sądzę ,że z WKS-u nawet w takiej ekipie jak Wisła poradziłby sobie Mila i Łukasiewicz. Pierwszy organizuje grę z przodu,drugi dyryguje defensywą. Moje obecne miejsce w tabeli w dużej mierze wiąże sie z pechem:D Głupie brami w końcówce lub 30 strzałów i 69 % posiadania piłki i...0-1 u siebie po kontrze. Brak wartościowych napastników i kontuzje. Kase jaką miałem wydałem na
Serge Wawa DF Przesunąłem Łukasiewicza do obrony a na DF wystawiam tego pana,świetne przechwyty i kilka bramek. Daine Klate skrzydłowy z dobrym uderzeniem z dystansu,dryblingiem i techniką,małe pieniądze a dobry gośc. Thiago Gentil typowy brazylijski drybler ,warto sprawdzić ;) |
Zagrałem Millwall 3 sezony, w 3 sezonie dostałem ofertę z Hearts. Przeniosłem się do nich, zajmowali wtedy ostatnie miejsce w tabeli i uratowałem przed spadkiem. W drugim sezonie zająłem zaszczytne 3. miejsce, dodam, że u siebie nie przegrałem ani z RFC ani z CFC.
Teraz zaczynam nową grę. Zaznaczyłem wszystkie kraje Ameryki Południowej + Meksyk, Hiszpania i Portugalia. Zaczynam w najsłabszym zespole drugiej ligi chilijskiej. :) Jakby ktoś chciał: Torrent z Mega Facepackiem do FM10. Jedyne 2,5 GB :) |
gdzie znajde spolszczenie do FM10 i aktualnego Patcha?
|
Już wszystko wiem, znam recepty na moje problemy w grze.
A tak gwoli pochwalenia się, bo buźka się cieszy: http://i50.tinypic.com/vpaq86.jpg W przerwie zimowej przechodzą do mnie Janczyk, Kaźmierczak, Stachowiak, Karim Guede. Zastanawiam się też nad zakontraktowaniem Pazdana (nie śmiejcie się, w FM'ie wygląda bardzo ciekawie), tym bardziej że Marcelo strzelił właśnie focha. No i bardzo denerwuje mnie fakt, że Alvarez w grze ma kontrakt z Reginną do 2012... |
A Janczyka i Kazimierczaka wycągneles za darmo czy byly to transfery gotówkowe?
|
Janczyk 625 tysięcy euro.
Kaźmierczak 35 tysięcy euro. Marcelo podpisał nowy kontrakt do 2014. Wrzucę potem troszkę screenów. |
Kto mi może napisać jak zarobic troche bo gram wisłą i tak troche słaby budżet mam ;/;/ a potrzebuje kupic kilku zawodników i przedłużyć kilka kontarktów a ty skarbonka coraz bardziej skromniejsza ;P
|
Cytat:
http://img24.imageshack.us/img24/1747/krivets.th.png Ktoś z was sprzedał drożej piłkarza z polskiej Ekstraklasy ? |
No ładnie matizaq zarobiłeś ;)
U mnie np :egia sprzeadał Astiza za 9.5 mil Euro A ja to tak po 8 sprzedaje. |
Masakra..... <wow> szczęka mi opadła....
A możesz mi jakos bardziej wytłumacyć co mam robic zeby ieć wiekszy budżet?? |
Cytat:
Dzięki :D |
Luis Suarez? :>
Cytat:
|
Luis Suarez
|
Ja w 4 sezonie gry Wisła sprzedałem Marcelo do Brazylii (Cruzerio chyba). Kosztował 20 kilka mln zł a sprzedałem go za 60 mln złotych i 30% z nastepnego transferu do Wisły miało trafic - miało bo juz mi sie gra Wisła znudziła - pierwszy raz w mojej "karierze". Przerzuciłem sie na 6 lige angielska. Fajne wyzwanie
|
co mam zrobic jezeli złozyłem podanie do tunezji bo nie mieli juz trenera i caly czas mi przychodzi wiadomosc ze tunezja wzywa. i daje przyjmij propozycje i tak chyba wiadomosci mam ;/
|
Cytat:
A nikogo lepszego nie mogłem namówić do gry w polskiej lidze. |
ja w jakiejś wcześniejszej wersji sprzedalem z Wisły Żurawskiego do Bayernu M. za 15,5 miliona E
a oprócz tego w 2006 .. Górnikiem Łęczną grałem, ale to już miałem z 15 sezonów za 52 miliony euro do Chelsea pomocnika ( jakiś z Ameryki na Z chyba ) , paru innych też do MU za 30 coś ( Oman czy cośtakiego nie pamiętam ) etc . ale wtedy to miałem niezłą pake .. co rok o LM się biłem, jedynie pamiętam napastnika, który był wart ponad 20 milionów z Czech Prokop się chyba nazywał czy jakoś tak i jego nie sprzedawałem |
2 sezon w połowie zakończony:) przerwa zimowa trwa:) Pierwsze miesjce w lidze, ćwierćfinał PP z Lechem. awanosałem z grupy LE dalej. W grupie miałem Austrie Wiedeń, jakiś Izraelski zespół (M Tell Aviv czy jak mu tak :D) i Benfice. 2 miesjce z 11 oczkami i teraz Werder Brema czeka.. Pierwszy mecz na R22
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl