Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Gordian 14.09.2009 21:18

Mając wybór między "rzetelnym", opiniotwórczym pismem takim jak np "Przegląd Sportowy", a portalem weszlo.com. Zdecydowanie wybieram weszlo. Fakt nie raz przeginają bagietę, ale też często trafiąją w sedno. Sprawa mieszania się Cracovii w sprawy ŁKSu żenująca, tak samo jak ten graf.

Wojtas 14.09.2009 22:31

Szanowy profesur co to tak bardzo byl za normalnosci ,i sprawiedliwoscą w kwestii licencjii ,a dzis czytam o takich jajach...

No k**** co to za ludzie ,bez krzty jakiegokowliek honoru,bez niczego.

AYALA 15.09.2009 12:15

Urban zdymisjowany ? Myśle ze i tak Walter ma anielską ciepliwośc do Urbana.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

sandomingo 15.09.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 793059)
Urban zdymisjowany ? Myśle ze i tak Walter ma anielską ciepliwośc do Urbana.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Taki artykuł z cyklu nie mam o czym pisać więc trzeba coś wymyślić.
Coś takiego mógłby sklecić każdy.

Marszałek 15.09.2009 13:09

Urban potrenuje jeszcze eLkę,spokojnie. Potencjał zawodników ma na pierwszą trójkę,nie wiem co musiłby robić aby nie załapać się na pudło na koniec sezonu. Wystarczy,że nic nie robi a to już wystarcza.

0 22 15.09.2009 18:57

W mniemaniu KP ma sukcesy, wiec po co cos zmieniać?

GemHZR 16.09.2009 10:24

Na pudło to i ja bym się załapał.

szprotson 17.09.2009 10:57

Arboledon na 2 miesiace kontuzja.
No to ciekawe jak Lech pogra bez Manuela

Marszałek 17.09.2009 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 793621)
Arboledon na 2 miesiace kontuzja.
No to ciekawe jak Lech pogra bez Manuela

Nie pogra,ot co.

W dzisiejszym Futbol News jest pogadanka z Ształowem, trenerem Bytomia. Jedno co mnie uderzyło, gość mówi,że gra zawodnikami z Słowacji,bo nie stać go na zawodników z I i II ligi! natomiast z Słowackiej ekstraklasy już tak. Noż ****a,bez komentarzy.

Kocur 17.09.2009 12:31

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,70...a_w_pilke.html

Iwański jest debeściak:

Cytat:

- Wyrób jest tandetny. Ktoś wymyślił, żeby cała liga grała takimi samymi piłkami, ale nie pomyślał, że to właściwie piłki lekarskie. Sebastian Mila powiedział ostatnio, że jak ją sobie ustawia, to musi "tego kota w d... trafić", dopiero wtedy może szybciej poleci. Nie mam jednak co się usprawiedliwiać, bo inni trafiają tymi piłkami z rzutów wolnych. Ale ja mam swoją posturę i przy uderzeniach bazuję głównie na technice uderzenia, a przy tych piłkach liczy się głównie siła. I one nie lecą tam, gdzie chcę. Nigdy w Legii, w lidze, nie strzeliłem gola z wolnego piłką Pumy.
:D

szczebrzeszcz 17.09.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 793624)
Nie pogra,ot co.

W dzisiejszym Futbol News jest pogadanka z Ształowem, trenerem Bytomia. Jedno co mnie uderzyło, gość mówi,że gra zawodnikami z Słowacji,bo nie stać go na zawodników z I i II ligi! natomiast z Słowackiej ekstraklasy już tak. Noż ****a,bez komentarzy.

to ty nie wiedział, że one tańsze są,... te zawodniki

inny ciekawy kierunek to Ukraina
przykład:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_k...00&id_sezon=75
Spartakus Szarowola - 11 Ukraińców

moim zdaniem Arboleda nie gra już tak dobrze, zresztą oni w tym i poprzednim seoznie duzo bramek stracili, gorzej raczej nie będzie

Syn Kangura z 1984 17.09.2009 12:48

Mam dziwne przeczucie ze po tym sezonie znowu będzie pierdzielenie o tym ze amica przegrała mistrzostwo przez krótką ławkę rezerwowych :D

Krissu 17.09.2009 12:55

Cytat:

Manuel Santos Arboleda Sánchez doznał kontuzji podczas wczorajszego treningu Lecha Poznań. Do wieczora przechodził szczegółowe badania, których wyniki nie są zbyt dobre. Piłkarz naderwał mięsień prosty uda, czeka go pauza około dwóch miesięcy.
- Manuel naderwał mięsień prosty uda. To oznacza, że nie będzie mógł grać przez około dwa miesiące. W najbliższym czasie podejmiemy decyzję, czy w związku z tym potrzebna będzie operacja czy wybierzemy inne metody leczenia - mówi lekarz Lecha dr Tomasz Piontek.
Ciekawe jak teraz będzie się spisywała kuchenna obrona.

saklak1906 17.09.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 793668)
Mam dziwne przeczucie ze po tym sezonie znowu będzie pierdzielenie o tym ze amica przegrała mistrzostwo przez krótką ławkę rezerwowych :D

A kto im broni miec dluzsza lawke rezerwowych. Sezon sie wygrywa lub nie bo sie ma odpowiednich zawodnikow w odpowiedniej ilosci, a powod po przegranym sezonie sie zawsze znajdzie a to pilki nie takie- wide Iwanski, a to za glosno bylo na trybunach- Lobodzinski po przegranym meczu na mistrzostwach itp.

tofik 17.09.2009 13:03

Kuchenki mają pozamiatane. Jak z Arboledą praktycznie wszyscy im strzelali bramki, to bez niego zaczną przegrywać. Przynajmniej tak wychodzi na zdrowy rozum.

FredzIo 17.09.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 793663)
to ty nie wiedział, że one tańsze są,... te zawodniki

inny ciekawy kierunek to Ukraina
przykład:
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_k...00&id_sezon=75
Spartakus Szarowola - 11 Ukraińców

Mówisz o Ukrainie, gdzie czołowe kluby mają budżety po 60 mln euro? Chyba coś Ci sie pomyliło...

Marszałek 17.09.2009 13:20

Przecież my nie wyciągamy zawodników z potentatów,tylko ze słabszych klubów. Poza tym nie każdy dobry jak na nasze warunki Ukrainiec gra w Dynamie czy Szachtarze.

jova 17.09.2009 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 793674)
Kuchenki mają pozamiatane. Jak z Arboledą praktycznie wszyscy im strzelali bramki, to bez niego zaczną przegrywać. Przynajmniej tak wychodzi na zdrowy rozum.

Przecież w zeszłym sezonie Wisła nie przestała wygrywać gdy ze składu wypadł Pa. Brożek. Nie jestem przekonany, że strata Arboledy to dla nich aż tak duży problem. Tak czy inaczej tracą dużo goli i ich wyniki są uzależnione raczej od skuteczności ofensywy.

szczebrzeszcz 17.09.2009 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 793676)
Mówisz o Ukrainie, gdzie czołowe kluby mają budżety po 60 mln euro? Chyba coś Ci sie pomyliło...

tak jak mówił Marszałek
widać Spartakusowi bardziej się opłacało ściągnać ukraińców bo tańsi, ba w tabeli są na 2 miejscu, więc chyba nie jest tak źle, a na bank za mniejszą kasę biegają

Wojtas 17.09.2009 18:13

Kuchenni bramki tracili juz z Arobledą ,choc łatał im dziury konkretnie.

Teraz beda mieli ciezko ,bo znowu kłania sie brak ławki w zespole Amiki.

Robek 17.09.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793707)
Przecież w zeszłym sezonie Wisła nie przestała wygrywać gdy ze składu wypadł Pa. Brożek. Nie jestem przekonany, że strata Arboledy to dla nich aż tak duży problem. Tak czy inaczej tracą dużo goli i ich wyniki są uzależnione raczej od skuteczności ofensywy.

czyli o Arboledy który im ratował nie jeden mecz:-P

jova 17.09.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 793817)
czyli o Arboledy który im ratował nie jeden mecz:-P

Nie jeden tylko "aż" dwa. Udine i teraz Jaga. W lidze dla Lecha strzelił całe 3 gole.

flamengista 17.09.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 793663)
moim zdaniem Arboleda nie gra już tak dobrze, zresztą oni w tym i poprzednim seoznie duzo bramek stracili, gorzej raczej nie będzie

A kto im zapewnił 3 punkty w poprzedniej kolejce?

Arboleda to nie tylko najlepszy obrońca Amiki, to także walczak, podrywający zespół do walki. Zawodnik charakterny, dobrze wpływający na resztę zespołu (jeśli tylko się z kimś nie kłóci).

Nie ma co czarować, dla Amiki to poważne osłabienie.

PS. Po to my mamy solidnego Jopa, by w razie kontuzji etatowych obrońców Marcelo-Głowa ich zastąpić nie obniżając znacząco poziomu gry defensywnej. Amika tak solidnego zmiennika nie ma. To poważny błąd.

MichauSzczu 17.09.2009 19:49

W miejsce Arboledy wejdzie Tanevski, rok temu na jesieni niezle sobie poczynał, przynajmniej lepiej niż etatowy rep. Polski Bosacki :>

Robek 17.09.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793840)
Nie jeden tylko "aż" dwa. Udine i teraz Jaga. W lidze dla Lecha strzelił całe 3 gole.

czyli uważasz że na stopera to mało na poczatku sezonu?
Daj Boże Nam takiego zawodnika ( nie uwłaczając naszym)

jova 17.09.2009 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 793860)
czyli uważasz że na stopera to mało na poczatku sezonu?
Daj Boże Nam takiego zawodnika ( nie uwłaczając naszym)

Jakie "od początku sezonu"? W tym sezonie z Udine grali? Łącznie. W lidze 36 meczów dla Lecha - 3 gole. Wliczając puchary to w sumie 60 spotkań i dwa uratowane - Udine i Jaga.

MichauSzczu 17.09.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793874)
Jakie "od początku sezonu"? W tym sezonie z Udine grali? Łącznie. W lidze 36 meczów dla Lecha - 3 gole. Wliczając puchary to w sumie 60 spotkań i dwa uratowane - Udine i Jaga.

Ale dolicz do tego akcje które zapoczątykował Arboleda swoimi ofensywnymi wejściami, jest dobry technicznie, szybki i silny. Nie raz przeprowadzał rajdy jakich nie jeden ofensywny pomocnik by sie nie powstydził :D

Robek 17.09.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 793874)

ciekawe kiedy lech zagral 24 mecze w pucharach(chyba ze liczyszPP)
nigdy sie nie zaglebiam w statystyki
ale bedzie to dla nich osłabienie i tego nie zmienisz, bo on dla nich wiele znaczy i w obronie i w ataku

szczebrzeszcz 17.09.2009 21:44

flamengista
z tym Lechem to ja po prostu wolę dmuchać na zimne mając w pamięci poprzedni sezon ;-)

a jak strata to się pewnie dopiero okaże

PS. nie nasz zawodnik, więc nie musimy się martwić :D

!!IRIVER!! 17.09.2009 22:07

****a mać, a od kiedy obrońca ma wypełniać obowiązki napastników? Obrońca ma nie dopuszczać do tego, żeby rywal zdobył bramkę, a JAK SIĘ UDA to przy stałych fragmentach może "bawić się" w napastnika...

Brak Arboledy to oczywiste osłabienie Lecha i mam nadzieję - wiele drużyn, w tym Wisła to wykorzysta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl