Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

migifan83 28.06.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 922234)
Ja Ci odpowiem:
...to też trzeba wziąc pod uwagę :) Co innego grać przy pikniku na Cyprze, co innego przy ryku kilkunastu tysięcy gardeł na nowym obiekcie Wisły.

Uczestnicy tego pikniku jakoś ostatnio grają w LM a my nie, stadion Apoelu i Omonii ma ponad 20 tys miejsc, nie ma 2 miesięcznej przerwy zimowej, to chyba trochę lepsze warunki niż u nas...

Simao1 28.06.2010 09:23

Czytam i uwierzyć nie mogę... Żurawski w Wiśle to jak dla mnie informacja tygodnia, który notabene się dopiero rozpoczyna, a zanosi się na to, że czekają nas kolejne ruchy transferowe. W ciągu kolejnych dni, wg wielu mediów, ma podpisać kontrakt Makinwa, Milinkovic przejdzie testy medyczne i prawdopodobnie czeka nas podpisanie umów z defensorami :) Panowie, sezon się jeszcze nie rozpoczął, ale czuję, że wracają czasy wielkiej Wisły :) Obym się tylko nie przeliczył, czego sobie i Wam życzę.

No i ukłony w stronę Zbymaka, który zapowiadał nam niespodziankę w przeciągu kilku następnych dni :) Sprawdziło się.

rw88 28.06.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fred#69 (Post 922282)
nie chcę się kłócić ale Glika zacząłem obserwować odkąd wrócił ze swoich wojaży po Hiszpanii i nigdy dla mnie nie prezentował jakiegoś nadzwyczjnego poziomu. Najlepszym przykładem jego przeciętności był mecz z Hiszpanią gdzie kręcili nim jak g***** w betoniarce, przypomne ci że szukamy zawodnika na Europejskie Puchary a nie na walke o środkową część tabeli.

Hiszpania to najgorszy przykład z możliwych - z naszych na boisku nie było nikogo, kim by Hiszpanie nie kręcili. To nigdy nie będzie nasz poziom i nie ma sensu na jego podstawie oceniać kogokolwiek. A Glik zarówno z Serbią, jak i z Bułgarią należał do najlepszych na boisku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez migifan83 (Post 922286)
Uczestnicy tego pikniku jakoś ostatnio grają w LM a my nie, stadion Apoelu i Omonii ma ponad 20 tys miejsc, nie ma 2 miesięcznej przerwy zimowej, to chyba trochę lepsze warunki niż u nas...

Ale co ma piknik do poziomu gry drużyny i tego, w jakich rozgrywkach uczestniczy. Arsenal to najlepszy przykład wielotysięcznego pikniku piłkarskiego na trybunach, a grają w LM, są w czołówce drużyn świata. Ja tutaj mówię o emocjonalnym podejściu do meczu, a to na pewno będzie tutaj u Żurawia zupełnie inne niż mecze w Lidze Europejskiej przeciwko Vasuli, Thorsavn, czy APOEL-owi w lidze cypryjskiej.

jova 28.06.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fred#69 (Post 922282)
nie chcę się kłócić ale Glika zacząłem obserwować odkąd wrócił ze swoich wojaży po Hiszpanii i nigdy dla mnie nie prezentował jakiegoś nadzwyczjnego poziomu. Najlepszym przykładem jego przeciętności był mecz z Hiszpanią gdzie kręcili nim jak g***** w betoniarce, przypomne ci że szukamy zawodnika na Europejskie Puchary a nie na walke o środkową część tabeli.

No tak. Taki Głowacki to dopiero pokazałby Villi i Inieście gdzie raki zimują. Od razy by go Real kupił.
Litości. W naszej lidze od lat nie było piłkarza, który potrafiłby błyszczeć w spotkaniach z takimi rywalami.
Ocenianie piłkarzy przez pryzmat meczu z Hiszpanami nie ma sensu.

kwiatekk 28.06.2010 09:30

Żurawski came back! Oby na 100%! Po odejściu Głowy przyda się przywódca ekipy z reymonta!

Fred#69 28.06.2010 09:38

Panowie może przypomnijcie sobie taki mecz z Portugalią 2-1 i tam było kilku piłkarzy z naszej ligi którzy wtedy błysnęli czyli kiedyś byli tacy piłkarze tylko teraz nasza liga zmierza gdzie zmierza ale to nie znaczy że Wisła ma staczać się za nią.

KOMINEK 28.06.2010 09:42

Powrót Żurawia to strzał w dziesiątek
1) Marketingowo – na pewno przyciągnie kibiców
2) Myślę, że nadal jest dobrym napastnikiem
3) Da większą pewność zespołowi ze swoim obyciem
4) Zdecydowania zaostrza się konkurencja na tej pozycji
Ciekawe czy Mały i Brozio zdecydują się robić wiatraczki jak coś będzie nie po ich myśli :-)

kwiatekk 28.06.2010 09:44

Może Żuraw troche przytemperuje Małego :]

snyrting 28.06.2010 09:46

Powrót Żurawskiego to świetny ruch.Abstrahując już od kwestii sportowych ściągnięcie tej wciąż żywej legendy Wisły na r22 to doskonałe posunięcie marketingowe.

Ale jeżeli mam być szczery, to bardziej cieszy mnie informacja o _MOŻLIWYM_ ściągnięciu Milinkovica.Nie przypomninam sobie kiedy ostatnio pozyskaliśmy równie perspektywicznego gracza do Naszej drużyny. Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli, to możemy mieć z tego gracza ogromną pocieche- zarówno sportową jak i finansową.

Co do Makinwy, to póki co jestem umiarkowanym pesymistą. Obawiam się, że mamy tutaj do czynienia ze zblazowaną gwiazdeczką, której nie będzie się chciało kopać piłki na, bądź co bądź, piłkarskiej prowincji. Nie zamierzam jednak rozdzierać szat, będzie co ma być. Jeżeli ten transfer nie wypali, to przynajmniej będzie stanowił magnes dla potencjalnych kibiców, kto by bowiem nie chciał zobaczyć byłego piłkarza Lazio w akcji?

Pozostaje jeszcze kwestia wzmocnien w obronie. Tutaj sprawa jest o tyle paląca, że w ciągu ostatnich kilku tygodni pozbyliśmy się dwóch podstawowych zawodników z tej formacji, a pojawiają sie także plotki o możliwym odejściu Marcelo. Niezbędne jest pozyskanie dobrej klasy prawego obrońcy i co najmniej jednego środkowego.
Szczęśliwie, głośno mówi się, że do końca tygodnia mamy podpisać kontrakty z zawodnikami grającymi na tej pozycji, trzeba trzymać kciuki , żeby te plotki się sprawdziły.

Kilka tygodni temu pisałem, że przyjście Basałaja oznacza nową jakość dla Wisły. Jak się okazało nie pomyliłem się.

Ps.
Co z Heltonem ;)?

jova 28.06.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fred#69 (Post 922293)
Panowie może przypomnijcie sobie taki mecz z Portugalią 2-1 i tam było kilku piłkarzy z naszej ligi którzy wtedy błysnęli czyli kiedyś byli tacy piłkarze tylko teraz nasza liga zmierza gdzie zmierza ale to nie znaczy że Wisła ma staczać się za nią.

Tamta Portugalia potrafiła męczyć się nawet z Armenią (1-0 u siebie i 1-1 w Erewaniu). Nie porównuj ich do obecnej Hiszpanii, bo to nie jest ten sam poziom.

kwiatekk 28.06.2010 09:50

Jak tak już ktoś, gdzieś napisał transfer Makinwy to była przykrywka, po to aby w spokoju ugadac się z Żurawiem. Dopóki nie zobacze konferencji prasowej z Magicem to nie uwierze! Oby nie było jak z Onyszko... już był w drodze do Krakowa, a tu Wojciechowski z przed nosa nam gwizdnął charyzmatycznego goalkeepera.

Tarann 28.06.2010 09:52

Cytat:

2) Myślę, że nadal jest dobrym napastnikiem
Tu nie ma co myślec jest i już. Technika instynkt tego się nie gubi. Jedyne pytanie to motywacja bo nawet nie wiek. 34 lata to jeszcze nie dramat zwłaszcza w naszej lidze gdzie dwa razy w tygodniu gra się może ze dwa razy w roku. Motywacja jest najważniejsza i tu jestem spokojny bo Żuraw ma jedną słabośc jest próżny i kocha byc noszony na rękach. Teraz wystarczy mu zaśpiewac na 20 tyś gardeł Żuraw Żuraw władca muraw i będzie miał motywacje:) Mega wzmocnienie!!!!

wojtole14 28.06.2010 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kwiatekk (Post 922305)
Jak tak już ktoś, gdzieś napisał transfer Makinwy to była przykrywka, po to aby w spokoju ugadac się z Żurawiem. Dopóki nie zobacze konferencji prasowej z Magicem to nie uwierze! Oby nie było jak z Onyszko... już był w drodze do Krakowa, a tu Wojciechowski z przed nosa nam gwizdnął charyzmatycznego goalkeepera.

To była inna sytuacja.
Żurawski przychodzi już nie dla pieniędzy, a dlatego że jest Kasperczak i w Wiśle chciał zakończyć karierę.
Co jak co, ale możemy już witać Żurawskiego.

Fred#69 28.06.2010 09:54

Dobra może macie racje ja tylko wyrażałem swoją opinie na temat Glika i nadal myśle że on raczej Wisły nie zbawi ale to jest moja opinia jeśli okaże się inaczej to wyjdzie to tylko na dobre Wisełce. Według mnie powinniśmy poszukać gdzieś w Ameryce Południowej może trafi się drugi Marcelo czy Arboleda.

tomasz_19 28.06.2010 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 922303)
Ps.Co z Heltonem ;)?

do fitness klubu podobno idzie :P

a jeżeli chodzi o wzmocnienia w defensywie to dziwi mnie, że nikt nie zna potencjalnych nazwisk kandydatów do gry w Wisełce. Ale to dobrze, że działamy w pełnej konspiracji, liczę na obrońców ogranych i ocierających się o reprezentację swoich krajów :) ale to zbyt piękne, żeby było prawdziwe :P

yogul 28.06.2010 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 922277)
Odnośnie Diaza, to nie polecam go na środku pomocy, bo tam nie radzi sobie za bardzo. Nie podoba mi się jego przytrzymywanie piłek, kozlowanie - trickowanie. Za dużo bawi się z piłką. Czasami ładnie rzuci pilkę, a zdarza się, ze straci jak junior.
Lewa Obrona - to jego miejsce. Moze Pietie przetransferowac na prawa obrone :P

Piotrek mówił że ta obrona lewa nie za bardzo ze woli pomoc, a co dopiero prawa obrona.
Szło mu dobrze ale jaki jest sens go gdzies wciskać jak on nie do końca ma na to ochote?

Grzadq 28.06.2010 09:59

Kurcze, nie ma coś potwierdzenia oficjalnego o tej konferencji.

JrQ- 28.06.2010 10:03

A mnie cieszy jego powrót choćby z tego powodu, że będzie trzymał za pysk Małeckiego, czy też Brożków ;]
Może przy nim zarówno bardziej pokazać się Kirm, jak i Jirsak.

Powodzenia Maciek!!!

Cytat:

Jak tak już ktoś, gdzieś napisał transfer Makinwy to była przykrywka, po to aby w spokoju ugadac się z Żurawiem.
Głupota! Gdyby tak było, po co lecieli by do Mediolanu ;-)

Genio 28.06.2010 10:06

czysto marketingowy zabieg który ma sprowadzić jeszcze więcej kibiców na stadion :)

pawelo84 28.06.2010 10:08

Największym wzmocnieniem i tak byłby Makinwa. Ten zawodnik gdy jest w formie to napastnik jeszcze lepszy niż Żurawski z meczów z Schalke czy Lazio. Pamiętam jak kapitalnie grał w Atalancie czy Palermo. Zresztą byle kogo za 7 mln. euro się nie kupuje. Chłopak musi się po prostu odblokować psychicznie i uwierzyć w siebie, bo szybkością i siłą i skocznością to bije naszą ekstraklasę na głowę. Oby w środę go kupili.

piotrus1985 28.06.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 922313)
Piotrek mówił że ta obrona lewa nie za bardzo ze woli pomoc

a to nie, jak pan pilkarz mowi ze nie za bardzo to nie bedziemy go absolutnie zmuszac:shock:

7 kotów 28.06.2010 10:16

Zurawski "trzymjacy za pysk" Maleckiego to takie samo SF jak Malecki ustawiajacy na boisku Sobolewskiego.
Malecki czuje respekt tylko przed samym soba.

Ale Zuraw to znakomity pilkarz. Sama obecnoscia na boisku zrobi tyle miejsca Pawlowi, ze ten znow walnie ponad 20goli.

SĘDZIA ZGRED 28.06.2010 10:16

Co do Żurawia mam , mieszane uczucia- na naszą ogórkową ligę napewno się nadaje tylko pytanie czy jest sens ściągania zawodnika 33 letniego na atak, jeśli np sprzedajemy Głowę który w obronie teoretycznie na wyższym poziomie może pograć dłużej.Chyba że to jest zabieg czysto marketingowy. Bo jeśli dojdzie do nas jeszcze Makinwa to jestem za, noi wzmocnienia na inne pozycję mam nadzieję że rónież będą w tym tygodniu, tak jak się tu coponiektórzy rozpisują.

kolend 28.06.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 922278)
Cudowna wiadomość o powrocie Żurawia :). Moim zdaniem bez wątpienia najlepszy piłkarz w erze Cupiała, mimo swoich lat znacząco podniesie poziom sportowy całej drużyny... Atak się powoli krystalizuje, jeszcze Makinwa a będzie lux :). Czas na obronę :)

taaa a Kalu Uche? to jest jedyny piłkarz, który robi jakąś karierę europejską, Żurawski przy nim to popierdółka, w Szkocji, Grecji a nawet na cyprze oszałamiającej kariery nie zrobił... lecz - na naszą ligę może być ciągle całkiem dobrym napastnikiem (patrz Franek), ciekawe tylko, czy się będzie - jak to po zmianie klubu - rok aklimatyzował...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 922318)
czysto marketingowy zabieg który ma sprowadzić jeszcze więcej kibiców na stadion :)

taaa faktycznie, zawojował Europe, teraz ludzie będą przed nim klękać...
ciekawe na ile jego ewentualne przyjście przekreśli przyjście porządnego, jakoś perspektywicznego napastnika (Makinwa)? I czy Makinwa nie był tak na prawdę ściemą, by nie wydały sie negocjacje z Zurawskim.

Jedno wg mnie jest bardzo pozytywne - Wisła, oprócz testów jakiś kolesi z nadwagą z egzotycznych lig potrafi bardzo po cichu załatwiać jakieś transfery, co daje nadzieję, że na inne pozycje również prowadzone są przymiarki, a potem z zaskoczenia zostaną ogłoszone nazwiska

Leh71 28.06.2010 10:24

.

Frekwencja frekwencją, ale nikt mi nie wmówi, że doping tam był przynajmniej porównywalny z Wisłą i że mecz np. APOEL - Omonia wzbudzał u Żurawia podobne emocje co Wisła - Legia...:)[/QUOTE]

Jeśli chodzi o doping i atmosfere to tam dopiero maja "korbe".
Nigdy nie zapomnę kibiców Omonii jak robili doping i bawili sie u nas na meczu w Krakowie.
Lepszej ekipy od nich juz później na Reymonta pod względem dopingu nie zobaczyłem.

Blaszczu16 28.06.2010 10:24

Ciekawostką jest to że Żurawski jest sportowym idolem Małeckiego. Pamiętam taki wywiad, "Nocne rozmowy" chyba się nazywał. Przeprowadzało go dziewczyna z Wislakrakow.com, całkiem możliwe, że ta, która miała wypadek ostatnio ;/. Przeprowadziła wywiad z Małeckim i Ćwielongiem. Tam padło takie pytanie: sportowy idol, coś w ten deseń. Ćwielong wymienił Frankowskiego, Małecki... Żurawskiego.

T-michal-S 28.06.2010 10:25

Wie ktoś o której konferencja z Żurawskim ?

szczaq21 28.06.2010 10:27

14.30 konferencja

MCX 28.06.2010 10:27

Ciekawe jaki numer na koszulce dostanie Żurawski. Boguski odstąpi mu 9? A może 7 jak w Celticu?

PiotrG 28.06.2010 10:30

Będzie jakaś transmisja z konferencji w internecie, czy znowu trzeba czekać na newsy i obejrzeć fragmenty na YT?

KOALIK 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 922326)
taaa a Kalu Uche? to jest jedyny piłkarz, który robi jakąś karierę europejską, Żurawski przy nim to popierdółka, w Szkocji, Grecji a nawet na cyprze oszałamiającej kariery nie zrobił... lecz - na naszą ligę może być ciągle całkiem dobrym napastnikiem (patrz Franek), ciekawe tylko, czy się będzie - jak to po zmianie klubu - rok aklimatyzował...

taaa faktycznie, zawojował Europe, teraz ludzie będą przed nim klękać...
ciekawe na ile jego ewentualne przyjście przekreśli przyjście porządnego, jakoś perspektywicznego napastnika (Makinwa)? I czy Makinwa nie był tak na prawdę ściemą, by nie wydały sie negocjacje z Zurawskim.

Jedno wg mnie jest bardzo pozytywne - Wisła, oprócz testów jakiś kolesi z nadwagą z egzotycznych lig potrafi bardzo po cichu załatwiać jakieś transfery, co daje nadzieję, że na inne pozycje również prowadzone są przymiarki, a potem z zaskoczenia zostaną ogłoszone nazwiska

Kuba niby nie robi?

JrQ- 28.06.2010 10:30

7 ma Sobol...

speedfashion 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 922335)
Ciekawe jaki numer na koszulce dostanie Żurawski. Boguski odstąpi mu 9? A może 7 jak w Celticu?

Taaaa, i na pewno Sobol odstąpi mu szczęśliwą liczbę.

Świetnie, że Żuraw wraca. Może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem. No i Żuraw to marka, więc może przyciągnąć sporo ludzi na stadion. Z niecierpliwością czekamy na kolejne transfery i dzień 22lipca. :)

wiślak1906forever 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 922333)
14.30 konferencja

Pewne ?
Skąd masz info?

brylant17 28.06.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 922335)

Gdzie 9 czeka :D a z 7 nie gra przypadkiem Sobol? a może 97 :D Raczej bym wolał 9 dla niego to szczęśliwa liczba :P

Blaszczu16 28.06.2010 10:30

Zgaduje, że... oba. Pewnie będzie grał z numerem 79, bo wątpię, żeby Boguski zgodził się odstąpić numer, a tym bardziej Sobolewski, który gra z numerem 7.

kosaTS 28.06.2010 10:31

http://wisla-online.pl/news/zurawskii-milinkovic-1140

Możliwe jest przedstawienie zawodników na jednej konferencji prasowej(poniedziałek, godz. 14.30) - wszystko zależne jest od tego, o której godzinie do Krakowa dotrze Milinković i ile będziemy musieli czekać na wyniki testów. ( zawodników, czyli mowa o Żurawskim i Milinkoviciu )

willow 28.06.2010 10:32

snyrting => zasadniczo masz rację, ściągnięcie Żurawia to świetny ruch marketingowy, choć jestem pewien, że na boisku też jest jeszcze w stanie pomóc chłopakom, choćby jako cofnięty.

Milinković - ostatnio takiego perspektywicznego gracza ściągnęliśmy w osobie Marcelo. I tu się obawiam, czy Marcelo zostanie. Jeśli ma dojść jeden dobry zawodnik kosztem odejścia drugiego dobrego, to o d...ę to potłuc. jeśli pieniąde za Marcelo są potrzebne aby ściągnąć Milinkovica, to wolę, żeby został Marcelo. Bo od bidy na lewej stronie ma kto grać, a na stoperze już nie.

JrQ- 28.06.2010 10:39

Nie rozumiem, czemu ubzduraliście sobie, że Marcelo odejdzie.
Jak dla mnie to jest to NIEMOŻLIWE.

Klub wie, że po ewentualnych dobrych występach w LE cena skoczy.
Poza tym odszedł Głowacki.
Nie WIERZĘ, że stracimy 3/4 z obrony.

Bez przesady, do tego nawet nasi działacze nie są zdolni ;]

japko197 28.06.2010 10:41

Jest transmisja konferencji?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl