![]() |
No tak wykres z wykopu, który miał dać kłam manipulacjom dotyczącym zarobkom wg. Drozda manipuluje :D
http://www.wykop.pl/link/1096835/czy...rupka-bogaczy/ Weź im tak napisz. "Hej, jestem pokemon Drozd z forum Wisły Kraków i uważam, że manipulujecie tym wykresem, którym sołtys straszy u mnie na forum" :D Cytat:
|
Powiem więcej ja nie mam powodów żeby chwalić PO – nie mam czasu żeby wypisywać wszystko to co mam naprzeciw im. A tak nawiasem to PO tak daleko do liberalizmu gospodarczego jak mnie do bycia królem murzyńskim w Ugandzie południowej. Ponad to bezczelnie kłamią i ufać im nie można w to co mówią a PIS raczej nie – dlatego tak czepiam się programu PIs-u bo oni prawdopodobnie będą go realizować po dojściu do władzy. Chciałbym żeby PIS z tego socjalu trochę zrezygnował na rzecz ludzi którzy na KNP patrzą alergicznie ale na Gowina czy SP już nie i gdyby PIS tego socjalu mniej zaoferował a więcej wolości gospodarczej mogli by ich pozyskać i tym samym wynik rzędu 35-40% mógłby być osiągalny. Wyborców PO ciężko przekonać bo to zdecydowana większość zwolenników TVN24-UE itd. A wyborcy PIS jednak stanowią bardziej zwartą i zdecydowana grupę o konserwatywnych poglądach – ich moje mówienie o socjalnym PISie raczej nie wystraszy od J.Kaczyńskiego a może nawet wręcz przeciwnie, Ponad to bycie w opozycji do PIS może właśnie tych z PO przyciągnąć.
|
Stety niestety, ale na więcej niż 10% w wyborach partia liberalna nie może liczyć co pokazują wszelkie sondaże. Mentalność ludzi rodem z komuny, wiele pokoleń rządów socjalistów od PPS przez komunistów, a kończąc na SLD, PO, czy PiS doprowadziło do tego, że inna postawa niż roszczeniowa wydaje się dla zdecydowanej większości nienormalna. Musi minąć kilka pokoleń zanim cokolwiek zmieni się w tym temacie.
Najnowsze sondaże pokazują, że w wyborach do europarlamentu Gowin + KNP łykną najwyżej 7-8%. Gdyby poszli razem do wyborów to szanse na wejście mieliby naprawdę duże. TNS Polska dla "Wiadomości" (2-3 kwietnia) PO - 27% PiS - 26% PSL - 8% SLD - 8% Palikot - 6% KNP - 4% Solidarna Polska - 4% Gowin - 3% Homo Homini 1 kwietnia Prawo i Sprawiedliwość - 31 % Platforma Obywatelska - 28 % Sojusz Lewicy Demokratycznej - 11 % Polskie Stronnictwo Ludowe - 5 % Twój Ruch - 4 % Kongres Nowej Prawicy - 2 % Solidarna Polska Zbigniewa Ziobro - 2 % Polska Razem Jarosława Gowina - 1 % Homo Homini 20-22 marca http://static.300polityka.pl/media/2...XD-C116-F4.jpg Polecam ten blog, gdzie jest komentarz i analiza do każdego sondażu: http://niepewnesondaze.blogspot.com/ |
nic sie nie martw, razwiedka napewno dopilnuje uczciwości wyborów
|
Nie martwię się, chyba że ty się martwisz?
|
Może ktoś z Was jeszcze nie widział co Jerzy Janowicz powiedział na konferencji parę dni temu:
youtube.com/watch?v=-Qc8W74zzZM Jestem osobiście dumny z niego, że powiedział co myśli wprost, bez kłamstw, wbrew wszystkim gównom, którymi karmią nas codziennie najpopularniejsze kanały tv i portale internetowe (np. nt. sportu). Akurat dobrze, że przegrał, bez tego pewnie byśmy tego nie usłyszeli. |
Wyjątkowo w tym przypadku zgadzam się z Tomaszewskim.
Cytat:
|
Dziwne żeby Tomaszewski nie bronił systemu, który tworzy.
|
Szacunek dla Jerzyka .Wygral starcie z mediami poniewaz w przyplywie zlosci wygarnal cala prawde o polskiej rzeczywistosci, nie tylko w sporcie - wielkie brawa
|
A wg mnie trochę odpłynął. Realia są takie, że zawsze będą jakieś publiczne oczekiwania od sportowca. Bezpośrednio lub pośrednio dzięki tym kibicom może uprawiać ten sport i na nim zarabiać, a nie dzięki rodzicom, trenerom. To dzięki kibicom sponsor jest w stanie wyłożyć na pensję dla niego.
Plus przyrównywanie tenisa do casusu Bródki jest co najmniej na wyrost. |
Cytat:
Blamażu? Czy krawaciarze tłumaczyli się z blamażu? Janowicz nie łapie tylko jednego, to nie wina kraju tylko władzy. Dlatego nawet POwskie klakiery zgadzają się z Tomaszewskim. :) Bo nie rozumieją o czym on mówi... A co do wykresu, to nie ja go wrzuciłem tylko ty propagandzisto. I jak zostałeś wyśmiany to zasłaniasz się wykopem. Zgłoś się na PAKE :rotfl: |
Cytat:
|
Ty za to oddajesz ważny, którego konsekwencją jest partia oszustów przy władzy. Więc bądź tak dobry i swoje rady zostaw dla młodych demokratów :rotfl: A mówić o PiS socjaliści kiedy oni jako jedyni obniżyli podatki może tylko nieświadomy tego faktu, albo bezmózgi leming.
|
Cytat:
Natomiast Tomaszewski powiedział w tym momencie absolutną prawdę, że Janowicz powinien się uderzyć we własną pierś, a nie obrażać innych wokół. PS. Nie wiem o jakiej PACE mówisz, ale pewnie to jakiś twój żenująco niski poziom :D http://pl.wikipedia.org/wiki/PaKA Hehe, o tym mówisz? Już nie dziwię się czemu takie głupoty tu opowiadasz skoro oglądasz takie ścieki :D Co jest lepsze? Ścibor Szpak, czy Kabaret Macież? :D |
Chwilę chwilę, Janowicz nie powiedział: Odwalcie się, że przegrałem wolno mi...' Mówił pod wpływem emocji, ale głównie miał pretensje do wspaniałych dziennikarzy, że wymagają wielkich rzeczy, wielkich osiągnięć przy polskich realiach (tragicznych, nie tylko w sporcie). Słusznie powiedzieli, że jak przegra - nagłówek newsa, że przegrał, ale jak dojdzie do finału, to tytuł artykułu brzmi 'PRZEGRANA w finale'... No właśnie, kogo obchodzi, że finał - przegrał i jest słaby! Przegrał, więc jest do niczego. Nikt nie patrzy, że człowiek od małego trenuje, wkłada swoje pieniądze, życie poświęca - co w bardziej cywilizowanych państwach wygląda jednak nieco inaczej, nikogo nie obchodzi, że jak na Polaka to jest wyczyn (finał tenisa mężczyzn). A taki fajans, co pisze artykuły to co on wie, prócz teorii o tym sporcie? Ilu z nich było / jest aktywnymi zawodnikami obojętnie jakiej dyscypliny? Kiedy ostatni raz spocili się na jakimś treningu zawodowym..? Wy na takiej konferencji wychwalilibyście Polskę i to w jakich warunkach szkoli się dziś młodzież w znacznej większości dyscyplin? Myślę, że nie, jeśli tak to byście skłamali.
|
Cytat:
A tak na luzie to powinieneś dostać dożywotni ban za 39 kont założonych do potrzeb ankiety :D |
Nie znalazłem tematu ze zdrowiem ...
O politykę jakoś zahacza jak wszystko w życiu ;) Za: Wojciech Cejrowski na face book: "Chce pan zaszczepić moje dziecko? Nie ma sprawy, proszę tylko podpisać ten formularz Formularz ten można łatwo zmodyfikować pod kątem przedstawienia go pracodawcy, władzom szkoły, czy też każdej innej osobie, próbującej zmusić do szczepienia niechętne temu ofiary Poniższy formularz powstał na bazie formularza sporządzonego przez Kena Andersona. Lekarska gwarancja bezpieczeństwa szczepień Ja, niżej podpisany/a doktor medycyny (imię i nazwisko) ……………………………………………………………………… Uprawniony do praktykowania medycyny w ……………………. Numer prawa do wykonywania zawodu ——————————– Rodzaj i stopień specjalizacji ……………………………………… niniejszym oświadczam, że posiadam dobrą znajomość zarówno wszelkiego ryzyka, jak i korzyści płynących z leków, jakie przepisuję i aplikuję moim pacjentom. W przypadku (imię i nazwisko pacjenta) …………………………., lat …………., którego zbadałem, uważam, że istnieją pewne czynniki ryzyka, uzasadniające szczepienia, które niniejszym zalecam: Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Będąc świadomy/a, że szczepionki mogą zawierać następujące substancje chemiczne i biologiczne: * wodorotlenek glinu * fosforan glinu * siarczan amonu * amforecytyna B * tkanki zwierzęce: mózgu królika, embrionów kurzych, nerek psich i/lub małpich, krew świńska, krew końska, * białka jaj kurzych i kaczych * surowicza albumina wołowa * płodowa surowica cielęca * hydrolizat kazeiny z trzustki wieprzowej * pozostałości białek MRC5 * linia komórkowa VERO, z tkanki nabłonkowej nerek małpy * krwinki czerwone z krwi owczej * beta-propiolakton * formaldehyd * formalina * żelatyna * hydrolizowana żelatyna * glicerol * ludzkie komórki diploidalne pochodzące z abortowanych płodów * tiomersal/metriolat * glutaminian monosodowy (MSG) * neomycyna * siarczan neomycyny * czerwień fenolowa * 2-Fenoksyetanol * dwufosforan potasu * monofosforan potasu * polimyksyna B * polisorbat 20 * polisorbat 80 * sorbitol * fosforan tributylu niniejszym deklaruję, że wyżej wymienione substancje, po podaniu ich pacjentowi drogą iniekcji, nie stanowią żadnego zagrożenia dla jego zdrowia i życia. Oświadczam też, że zapoznałem/łam się z badaniami przeciwnymi, np. o tym, że tiomersal (związek zawierający rtęć), może wywoływać poważne uszkodzenia neurologiczne oraz immunologiczne, i stwierdzam, że raporty te nie są wiarygodne. Wiem, że niektóre szczepionki okazały się być zanieczyszczone wirusem SV40, który jest przez niektórych badaczy wiązany przyczynowo z występowaniem chłoniaka nieziarniczego i międzybłoniaków u ludzi jak również u zwierząt doświadczalnych. Niniejszym gwarantuję, że szczepionki, których używam w mojej praktyce, nie zawierają SV40 ani innych żywych wirusów. Gwarantuję też, że szczepionki, które rekomenduję pacjentowi (imię i nazwisko) …………………………………………, nie zawierają żadnych tkanek/komórek abortowanych płodów ludzkich. Celem zabezpieczenia zdrowia mojego pacjenta, podjąłem/podjęłam odpowiednie kroki, aby zagwarantować, że szczepionki, których używam, nie zawierają żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji. Podjęte starania: __________________________________________________ __________________________________________________ ____________ Osobiście przestudiowałem/łam raporty zawarte w bazie danych niepożądanych odczynów poszczepiennych VAERS i oświadczam, że zgodnie z moją zawodową opinią, podanie zalecanych przeze mnie szczepionek dzieciom w wieku poniżej 5 roku życia jest bezpieczne. Miejscowość, data …………………………………………… Podpis lekarza …………………………………………………" |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą Tobie podobni nie lubiący PiSu i komuchy z nocnej zmiany to też jeden pieronek. Każdy komu zależy na Polsce zaczyna to dostrzegać, bo wspólne plucie na PiS to nie jedyny wspólny mianownik... |
Cytat:
|
Odbudowa.
www.defence24.pl/blog_odbudowa-imperium# |
Cytat:
|
Tak jeszcze w temacie dogonienia UE w ciągu 7 lat ...
Cytat:
|
Z tym nadrabianiem to jest niezły cyrk - z tego co pamiętam tośmy w ciągu 25 lat - skrócili dystans w PKB o 20%.
Super ekstra zrównamy się z Łunią za 100 lat. Ale Polska wyrównuje zapaść cywilizacyjną, ale Polska dogania, Polska zrobiła wielki postęp itd itp |
wczoraj 10.04. telewizje głównego ścieku dały popis, jednym chórem wspólnie z" nocna zmianą" darły łacha z pis , bez znaczenia czy z Macierewicza, czy z Kaczyńskiego zawsze był wspólny mianownik,cokolwiek robicie jest złe , niedobre, fatalne , komentatorzy cały wieczór dobrani wzorcowo , padłem jak w wsi 24 komentatorem był miecugow (sic!), nie poszło olejnikowej , zaprosiła Bielana i Kurskiego myśląc że będą ujadać na PIS , niestety bużka i nóżka z bucikiem prowadzacej dygotała ze złości ponieważ w/w wymienieni nie wpisali się w retorykę pani kapral , poza tym kłamią dalej w sprawach dawno zdementowanyvh , wyjaśnionych , ale cóż w takim kraju żyjemy...
|
Cytat:
Mamy szansę dogonić pod względem zarobków, płacy minimalnej i innych wskaźników pokazujących rozwój państwa typu HDI, ale nie pod względem wskaźników per capita. Zresztą znowu zacytuję sam siebie. Cytat:
|
Cytat:
|
To ja powiem że pod względem zarobków mamy jeszcze mniejsze szanse :)
Rok temu pierwszy raz pensje realnie zmalały - i nie zapowiada się jakiś hurra optymizm w obecnym roku. |
Liczby raczej przeczą temu, a kolejne cięcia zarobów w Grecji i Portugalii raczej przybliżają nas do tego celu. W Portugalii pensja 1000 euro stała się już atrakcyjna co było jeszcze 2-3 lata temu nie do pomyślenia, gdy na Półwyspie Iberyjskim protestowało "Pokolenie 1000 euro" ;)
Tzn. pensje w 2012 realnie zmalały, a w 2013 realnie wzrosły, co nie dziwi, bo rok 2012 był relatywnie słaby. Cytat:
|
Przedświąteczna atmosfera dała się we znaki niemal przez cały wywiad Moniki Olejnik z premierem. Nie zakłóciło jej nawet pytanie o homoseksualistów. Dziennikarka przypomniała premierowi, że 9 lat temu był przeciwnikiem związków partnerskich dla osób jednopłciowych...
http://wpolityce.pl/polityka/191223-..._campaign=tusk |
Cytat:
I nie wspominaj o jadzie bo mnie pusty śmiech ogarnia. Kaczyński się dogadał? Buchacha... Przy okrągłym stole nikt się nie dogadywał. Dogadywali się przy samogonie w magdalence. Był tam Kaczyński? Nie. Więc skończ bredzić. Opozycja nie zrobiła nic? :rotfl: Chłopie, a co Ty zrobiłeś. PiS dawał wybór i w 2007 i w 2011. Skorzystałeś? Nie. Więc to Ty nie zrobiłeś nic. A wystarczyło ruszyć zad i postawić krzyżyk. Teraz przez takich mędrków jak Ty jesteśmy w dupie. A Ty zamiast uderzyć się w piersi dalej pracujesz na rzecz POwskiego bagna, co kompromituje Cie ostatecznie Więc przestań filozofować bo to żenujące. |
http://forum.cdn.mojanorwegia.pl/images/magdalenka.jpg
ten ostatni po prawej to efekt fotomontażu zapewne |
A gdzie samogon? Przy pepsi się nie liczy. Zresztą o czym tu gadać skoro dla was winny jest Kaczyński od lat będący bez wpływu, a cudak robiący syf realnie, codziennie nie przykuwa waszej liberalno prawicowej uwagi. Boicie się zaszkodzić PO? Co was socjaliści z PiS tak uwierają? Żaden nie potrafi tego paradoksu wytłumaczyć. Liberalni z KNP zamiast przekonywać do siebie liberalnych wyborców PO, nadają na PiS, kabaret...
|
Kongres Nowej Prawicy nadaje i na PiS i na PO, bo obie partie są socjalistyczne - dla KNP jedni i drudzy to oszuści i złodzieje, tak samo jak inne SLD, Twoje Ruchy czy PSL-ele. I próbuje przekonywać do siebie zarówno wyborców PO jak i PiS - poprzez nawrócenie z socjalizmu na liberalizm. Wystarczy posłuchać wywiadów.
|
Cytat:
|
Cytat:
racja - w Magdalence wpieprzał paluszki. Z Jego eminencją. Z resztą to fotomontaż - bo go tam nie było! Nie? |
Cytat:
albo szpenia :) Cytat:
Patrz jak daleko ucieka ...:) |
Później w nagrodę za "nie bycie" w Magdalence dostają za bezcen od Wałęsy m.in. "Ekspres Wieczorny" wraz z zakładami graficznymi na ul. Nowogrodzkiej, biurowcem na ul. Srebrnej oraz siedzibą Ekspresu. Dziwnym trafem wszystkie te nieruchomości należą teraz do... PiS-u ;)
Warto jednak było wtedy usiąść do stołu z Kiszczakiem i zagryzać goudę ogóraskiem ;) |
No widzisz Drożdżu w tym temacie jak i w temacie o katastrofie Macierewicz & Miller sp.z.o.o kompromitowałeś sie przynajmniej 2 razy na strone a i tak brniesz dalej...Już Cie widze w tej budzie na wyborach z jaką mocą rysujesz krzyżyk stawiając na Kaczyńskiego ,pewnie tak dociskasz długopis ,że wychodzi dziura ,ten sie łamie ,Ciebie wyprowadzają i znowu głos nieważny :( przykre to mówić ,ale Ty jesteś chory
|
Styropian i dawni pzperowcy okazali sie największymi beneficjentami tych rozmów w Magdalence dzięki uwłaszczeniu sie na majątku narodowym.Dla zwykłych ludzi te rozmowy skonczyły sie marnymi zarobkami,umowami śmieciowymi,bezrobociem albo rozbiciem rodzin poprzez rozjechanie sie po europie za pracą i lepszym życiem
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl