Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

mic 08.12.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1023437)
Tak to właśnie wygląda, sam przez pewien okres to miałem ale zrezygnowałem bo w Orange Free nie można zakupić pakietu sms po groszu co mi się nie kalkulowało.

Za doładowanie 25 zł. dostałem nawet trochę więcej niż 1 GB. Jak ktoś dużo korzysta z neta przez telefon to się chyba opłaca :-)

Dzieki za odpowiedz.

Dla mnie to niezla oferta (a nawet bardzo dobra), bo telefon glownie mam do rozmawiania (smsy to sporadycznie) i internetu. Tutaj standardowe stawki (29gr/min) i niezle pakiety za doladowania, ktore i tak musze robic. Abonamentu nigdy nie wezme, bo to cyrograf ;)

siekierski 08.12.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1023438)

Tak, tylko mój wspaniały komputer nie chce odtwarzać obrazków na dużej ilości stron...

LuKaS TSW 08.12.2010 22:41

http://i40.tinypic.com/oi8yz4.jpg chyba chodziło Ci o tę flagę

siekierski 09.12.2010 09:13

Ano dzięki bo mi tylko właśnie mignął centralny kakwałek. Dzięki!

Młyniu_Miechów 09.12.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 1023393)
Mam pytanie dotyczące zmiany sieci komórkowej, aczkolwiek chciałem przenieść numer z Plusa do Play'a czy ponosze przy tym jakieś koszty czy nie ?

Musisz pierw zarejestrować swój numer. Idziesz z dowodem do salonu (Plus?) i wypełniasz papierki.

nbp 09.12.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 1023506)
Musisz pierw zarejestrować swój numer. Idziesz z dowodem do salonu (Plus?) i wypełniasz papierki.

idziesz do PLAY`a i oni zajmują się wszelkimi formalnościami za Ciebie. To oni w Twoim imieniu przenoszą nr do z plusa do playa i całą papierkologią się zajmują.

Przy okazji;

Mam nokię E52. PONOĆ jest taka opcja w telefonach z symbianem, że można podpiąć do kompa komórkę, jakiś specjalny program trzeba ściągnąć i można odczytać na kompie wykasowane smsy z odbiorczej w komórce.

Czy to prawda ? Ktoś wie może jak się nazywa taki program ? Albo ile kosztuje taka usługa ?

eryk_cartman 09.12.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 1023506)

Koszt operacji to 12.20. Przynajmniej tyle płaciła dwa dni temu moja dziewczyna jak przenosila sie z playa do plusa.

mic 09.12.2010 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1023527)
Koszt operacji to 12.20. Przynajmniej tyle płaciła dwa dni temu moja dziewczyna jak przenosila sie z playa do plusa.

Na jakiej podstawie naliczyli jej jakies koszty ? Wg europejskiego prawa telekomunikacyjnego przeniesienia numerow sa bezplatne

WISŁAZWE 09.12.2010 16:35

Pytanie pewnie wałkowane miliony razy, jak zrobić żeby linki na gg otwierały mi się w firefox'ie a nie w IE ?? Używam firefox'a i trochę mnie to denerwuje, coś się poprzestawiało i nie mogę dojść do tego co.

EDIT: MłodePokolenie podziękował działa :) a takie to proste było

MłodePokolenie 09.12.2010 17:08

Wydaje mi się, że musisz mieć ustawioną jako domyślną przeglądarke. Masz tutaj poradnik krok po kroku z obrazkami jak ustawić firefox jako domyślną przeglądarke.

http://support.mozilla.com/pl/kb/Jak...4%85dark%C4%99

Alexxik13 09.12.2010 18:33

Witam, sprzedałem na Allegro konsole do gier oczywiscie sprawna itd. Dotarła do kupujacego (poczta polska - zwykly piorytet) i wmawia mi ze nie dziala - chociaz kiedy ja wysylalem byla sprawna w 100%. i ta szkoda ktora jest nie jest mozliwe aby wywolana byla przez poczte. mowi ze chce mi ja odslac - czy ma takie prawo? przeciez rownie dobrze to on mogl ja zepsuc i teraz zrobic na mnie wala. jakieś rady?

tomo 09.12.2010 18:50

No cóż, nie wiem jak to się ma do osób prywatnych, ale z tego co wiem to kupujący może rozmyślić się i w ciągu kilku dni zwrócić to co kupił bez podania przyczyny.

Może gość w ....*a wali bo się rozmyślił albo nagle zaczął potrzebować kasy ?

Alexxik13 09.12.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1023687)
No cóż, nie wiem jak to się ma do osób prywatnych, ale z tego co wiem to kupujący może rozmyślić się i w ciągu kilku dni zwrócić to co kupił bez podania przyczyny.

Może gość w ....*a wali bo się rozmyślił albo nagle zaczął potrzebować kasy ?

no to wiesz nie mam zamiaru byc kozłem ofiarnym, ale tu nie chodzi teraz o oddanie konsoli tylko podobno jest zepsuta a ja na aukcji i na kompie mam zdjecia ze konsola jest sprawna i działa. wiec tu jest problem

KosaPS 09.12.2010 19:06

Ma ktoś z was jaką sprawdzona stronkę gdzie można obejrzeć najbliższe ufc ??

TSW Fanatyk 09.12.2010 19:07

http://allegro.pl/termoaktywna-koszu...314325437.html czy taka koszulka sprawdza się w codziennym użytkowaniu (np pod bluzę i kurtke jak jest zimno?) Czy tylko jest przeznaczona do sportu ? :)

miba 09.12.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1023688)
no to wiesz nie mam zamiaru byc kozłem ofiarnym, ale tu nie chodzi teraz o oddanie konsoli tylko podobno jest zepsuta a ja na aukcji i na kompie mam zdjecia ze konsola jest sprawna i działa. wiec tu jest problem

Z tego co sie orientuje zwrot z allegro jest mozliwy tylko wtedy, gdy firma cos sprzedaje, Ty jako osoba prywatna sprzedajac cos osobie prywatnej nie łapiesz się pod ustawe o sprzedazy w internecie :)
Czyli te "10 dni na zwrot bez podania przyczyny" Cię nie dotyczy.

A jesli jestes pewien, ze konsola byla sprawna i nie ma uszkodzenia "z winy poczty" bo np spadła, czy coś, to gość w kulki leci i nie musisz przyjmować tej paczki. On powinien sprawdzić ją przy kurierze. Jeśli odebrał = w jego ocenie wszystko jest sprawne i dobre. Wszystko :)

igortsw 09.12.2010 20:36

Co polecicie na chwilę obecną z laptopów w cenie do 2 tys. ?

nbp 09.12.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1023677)
Witam, sprzedałem na Allegro konsole do gier oczywiscie sprawna itd. Dotarła do kupujacego (poczta polska - zwykly piorytet) i wmawia mi ze nie dziala - chociaz kiedy ja wysylalem byla sprawna w 100%. i ta szkoda ktora jest nie jest mozliwe aby wywolana byla przez poczte. mowi ze chce mi ja odslac - czy ma takie prawo? przeciez rownie dobrze to on mogl ja zepsuc i teraz zrobic na mnie wala. jakieś rady?

facet Cię robi w ciula. Nie daj się.

Po pierwsze; nie masz obowiązku zwrócić mu pieniędzy. Nie jesteś hurtownią, ani żadnym sklepem internetowym.

Po drugie; sprzedawałeś towar jako uzywany - ale DZIAŁAJĄCY. Napisales to w opisie aukcji - wiec jakby to najglupiej nie zabrzmialo ale... NIE kłamales. To jest właśnie sprzedawanie przez allegro...wystarczy napisać coś w opisie - i to według zasad allegro stanowi regulamin aukcji i jest tak jak napisałeś.

Więc najprościej zwal winę na pocztę że rzucali tym towarem po sortowni i w aucie podczas transportu.
Jak facet Ci da negatywa - odpowiedź mu tym samym.

Już nie raz miałem takich grzdyli, którzy dostawali towar, ale rodzice się kapnęli , że synalek kupił coś drogiego i kazali zwrócić. Sorry, ale trzeba było monitować co gnojek robi w sieci ;-).

Jak masz jakieś pytania, to wal śmiało na priv, bo ja wiem jak wygrać z allegro i z takimi malkontentami.

pzdr

jaro1985r 09.12.2010 21:06

Witam , jako ze UW nie wydaje kalendarzy jaki polecacie dobry,wislacki kalendarz na rok 2011?

Alexxik13 09.12.2010 21:22

Dzięki Panowie za pomoc - dałem mu do zrozumienia, że łatwo nie będzie. A tak przy okazji wypatrzyłem, że to kibic ległej.

@nbp

dzięki wielki, jeżeli będzie taka potrzeba to pozwole sobie napisać na priva ;]

LanceTS 09.12.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1023181)
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...k_Forza_Wisla/

Potrzebuje tego szalika. Nie wie ktoś czy jest w M1 albo Carrefourze?

Podbijam. Można tam dostać ten szal|?

Młyniu_Miechów 09.12.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KosaPS (Post 1023691)
Ma ktoś z was jaką sprawdzona stronkę gdzie można obejrzeć najbliższe ufc ??

Polecam http://tomciotv.com, przeczytaj sobie regulamin przed rejestracją, bo nie każdy spełnia warunki.
W ramówce na dzisiaj walka Adamka o 02:00.

Lanx 09.12.2010 22:37

Witam ! potrzebuję pomocy ;) Posiadam tapetę na pulpicie - zdjęcie z meczu z Lechią na Suchych Stawach. Niestety tapeta chyba została usunięta z komputera, a działa tylko dzięki połączeniu ze stroną internetową? Jak odnaleźć "źródło tapety"?

Przepraszam za zapewne banalne pytanie i Wiślackie Pozdrowienia przesyłam ;)

nbp 09.12.2010 22:53

ile zarabiają nasze koszykarki wiecie może ?

Tak z ciekawości jakbyście podali zarobki E. Kobryn i M. Vucorović. Tak żebym miał rozeznanie po prostu ile zarabia najlepsza nasza Polska koszykarka, i wieczna rezerwowa z bałkan :)

pzdr

dj_ibutti 09.12.2010 23:55

Maja powinna zarabiać najwięcej w klubie, żeby długo tu została :lol:

nbp 10.12.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1023793)
Maja powinna zarabiać najwięcej w klubie, żeby długo tu została :lol:

hehe,a tak na serio to wiecie może ile ? Taka przykładowa kunegunda czy inna drabina ;-) ?

ps.

Mam nokię E52. PONOĆ jest taka opcja w telefonach z symbianem, że można podpiąć do kompa komórkę, jakiś specjalny program trzeba ściągnąć i można odczytać na kompie wykasowane smsy z odbiorczej w komórce.

Czy to prawda ? PODJĄŁBY SIĘ KTOŚ TAKIEGO ZADANIA ? ZAPŁACĘ ! bo programy już mam, ale nie wiem co z czym...

palczi 10.12.2010 11:58

pytanie do kogos kto ma o tym pojecie :
Jaka wybrac lokate ( 3miesieczna ,max 6 miesiecy) i w jakim banku aby zarobic? kwota do 100tys .Prosze o pomoc kogos kumatego w tym temacie:)pozdrawiam

Manson33 10.12.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1023771)
ile zarabiają nasze koszykarki wiecie może ?

Tak żebym miał rozeznanie po prostu

No to chyba nie jesteś Narodowy Bank Polski tylko komornik jakiś albo windykator ...

... zmień ksywkę.

:-)

joker_wislak 10.12.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1023743)
Podbijam. Można tam dostać ten szal|?

w m1 napewno były kiedys teraz nie wiem, ale jak wczesniej były powinny być jeszcze.

Faitmen 10.12.2010 17:01

czy jest jakis sposob zeby sciagac platne gry i aplikacje na samsunga wave s8500?? tylko prosze o sprawdzone sposoby a nie wymysly z neta ktorych jest mase...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl