Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

OpEnTaNy 22.09.2012 07:31

kupie gdzies taka bluze jak ma Kafarski tu na zdjeciu ?
http://lechia.przegladsportowy.pl/Ki...,3577,787.html

gypsy 22.09.2012 10:54

OpEnTaNy, dosyć stary to model, ale znalazłam na takiej stronce: http://www.sklep.kibicfanshop.pl/ind...roduct_id=2314

R33 23.09.2012 22:27

Czy jest jakaś strona na której mogę sprawdzić archiwalne progi punktowe do Liceów w Krakowie? Interesują mnie progi punktowe do V LO w 2008 r.

Bambo1906 23.09.2012 22:53

Pilne pytanie. Dzisiaj kolega wylał Piwo w samochodzie na dywanik, niby trochę wytarłem i położyłem ręcznik żeby jeszcze wsiąknęło w miarę. I co z tym dalej można zrobić? Zaprać czymś? Tylko czym?

Kolumbus 24.09.2012 00:35

najlepiej upierz ekstrakcyjnie...

tomo 24.09.2012 08:31

Żarcie chińskie prowadzone przez CHIŃCZYKA nie przez polaka, gdzie takie znajdę? Najlepiej w centrum.

WISŁAZWE 24.09.2012 08:34

Poleci ktoś krawca na terenie Nowej Huty, muszę zamek w kurtce wymienić. :)

Marcinnno 24.09.2012 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1276286)
Robił ktoś kiedyś kurs sędziego piłki nożnej w Małopolsce ? Kiedy organizowany jest jakiś kurs dla nowych sędziów :)?

Na następną stronę :)

wislak_92 24.09.2012 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1277889)

Ja zrobilem, przesedziowalem 2 mecze + turniej ale daje sobie na wstrzymanie bo wg. mnie nie warto. Po 1 musisz sobie kupic stroj, wlasciwie to 3 ;) buty, kartki, gwizdek itd Druga sprawa to egaminy i szkolenia, na to schodzi duzoooo czasu, no i oczywiscie wizyty w malopolskim zwiazku pilki noznej. A kasa z meczow jest slabiutka. Jakby podsumowac ile czasu na to poswiecasz a jakie masz z tego pieniadze to nie pozostaje nic innego jak tylko glosno sie zasmiac. Aa i jeszcze sobie ostatnio jakas skladke wymyslili ;)

edit: a wszelkie informacje znajdziesz tutaj: http://kskrakow.futbolowo.pl/

edit2: cena za kurs to 70zl(no chyba ze cos sie zmienilo)

wiślak 86 24.09.2012 12:04

i do tego jak już sie zdecydujesz to nie możesz odmówić sędziowania w dany weekend. tzn masz rozpiske zostajesz przydzielony i masz jechać. Możesz miec tylko kilka zwolnien np. urodziny itp ale tak to w każdy weekend musisz być dyspozycyjny. Tak jak kolega wyżej napisał testy egzaminy zebrania zajmują kupę czasu. Weź też pod uwagę że nie bedziesz sęziował tam gdzie chcesz a tam gdzie Cię wyślą więc możesz jechać nawet 60km za Kraków. Mecze są przeważnie koło 15 seniorzy i 11 młodsi. więc tak naprawdę masz cały dzień zarąbany bozanim dojedziesz i wrócisz to mija średnio 5godzin. a to czego się nasłuchasz z trybun to Twoje :P

El'kabat 24.09.2012 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomo (Post 1277874)
Żarcie chińskie prowadzone przez CHIŃCZYKA nie przez polaka, gdzie takie znajdę? Najlepiej w centrum.

Polecam chińczyka ul.Lubelska 10 ,przy Kleparzu i Alejach. Jedzenie robią faktycznie chinole bo nie raz wychodzą z kuchni.Sam się nigdy nie zraziłem a ruch też zawsze mają spory.
Kurczak po wietnamsku-zajebisty.

Ale na przeciwko masz jeszcze lepsze jedzenie w barze u Ewy ;)

leyzer87 24.09.2012 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1277889)

Nie zaszkodzi zadzwonić, przejść się na Krowoderską do ZPN'u.

EDIT:

Sorry, nie zaczaiłem innych odpowiedzi, najebanym.

maTyS. 24.09.2012 15:46

Panowie z gory przepraszam że w nieodpowiednim temacie ale zależy mi na czasie. włączam dzisiaj kompa i wyskakuje mi takie coś :

Veryfing DMI Pool Data...............
Boot from CD :

Nvidia Boot Agent 201.0440

zaznaczam że próbowałem coś w biosie poprzestawiać i patrzyłem czy kabla są po dociskane.. proszę o pomoc.

Kolumbus 24.09.2012 16:14

po mojemu poprzestawiales bootowanie, jako pierwsze urządzenie powinno byc zazwyczaj ustawiony dysk twardy

tomo 24.09.2012 16:19

Co to za knajpa i co to za Ewa? ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1277926)
Polecam chińczyka ul.Lubelska 10 ,przy Kleparzu i Alejach. Jedzenie robią faktycznie chinole bo nie raz wychodzą z kuchni.Sam się nigdy nie zraziłem a ruch też zawsze mają spory.
Kurczak po wietnamsku-zajebisty.

Ale na przeciwko masz jeszcze lepsze jedzenie w barze u Ewy ;)

darksun 24.09.2012 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomo (Post 1277874)

"DONG-A", Mazowiecka 33, "Phuong Dong" Lea 34 - nie wiem kto tam pichci ale generalnie ta sama "sieć" (bo mają aż 3 knajpy...) co na Lubelskiej.

maTyS. 24.09.2012 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1277935)
po mojemu poprzestawiales bootowanie, jako pierwsze urządzenie powinno byc zazwyczaj ustawiony dysk twardy

przestawiałem na first boot device : hard disk a second bott device : cdrom

i teraz wyskakuje : disk boot failure insert system disk and press enter..

Kolumbus 24.09.2012 16:35

to moze tasmy zle podpiales i dysku ci teraz nie widzi, bo ustawione masz ok

maTyS. 24.09.2012 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1277944)
to moze tasmy zle podpiales i dysku ci teraz nie widzi, bo ustawione masz ok

dopinałem znaczy się nie przepinałem nic..patrzyłem czy nic się nie odpięło..włożyłem teraz plytke windowsa xp i odpalilo ale formata nie chce na razie robić bo mam rzeczy na pulpicie potrzebne nie zrzucone na dysk d.. i nie wiem co zrobić..

Kolumbus 24.09.2012 17:14

ale co innego twardziela dopinałeś? jaki interfejs SATA? czy IDE?

maTyS. 24.09.2012 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1277956)
ale co innego twardziela dopinałeś? jaki interfejs SATA? czy IDE?

nie żadnego innego nie podpinałem , piszę z drugie kompa..

z tego co widziałem to raczej SATA

brzydki.brzydal 24.09.2012 19:17

Dobry dentysta/stka (o przyzwoitych cenach) w okolicy Pradnika Bialego/Krowodrzy - polecicie?

szprotson 25.09.2012 13:21

bardzo potrzebuje kogoś kto sie zna BARDZO DOBRZE na stowarzyszeniach, a dokładnie na działalności stowarzyszenia zwykłego.\2,3 pytania mam, tylko czas nagli ;/

priv jakby ktos cos :)

labtec 25.09.2012 17:32

Nie wiem czy to odpowiedni dział forum, ale prosiłbym Was o obiektywną opinię nt. wyborów na stołek prezesa PZPN.

Lato na pewno nie zostanie już prezesem, nie dostał odpowiedniej liczby głosów.
Dwóch pionków Antkowiaka i Pionka nawet nie wymieniam, bo nie mają żadnych szans.

No i teraz jest pytanie...

Boniek - który ma koneksję, zna języki i jest pewność że wprowadziłby by jakiegoś kuratora i zrobił porządek z całą tą korupcją.

Kosecki - ewidentnie osoba związana z polityką ( poseł PO ), ale nie, nie chce wrzucać na Platformę, tylko zastanawiam się, czy ma szanse?
Czy podczas głosowania na prezesa, głosujący nie wybiorą kogoś apolitycznego?

Kręcina- przy całej mojej , jak i Waszej niechęci do tego spasionego chlora, czy on jednak nie ma największych szans?

Jako sekretarz związku, czy kim on tam jest - może wiele. I wiele na pewno naobiecywał baronom jak i klubom.

Jak Wy to widzicie?

medyk 26.09.2012 15:00

dorabiał kotś klucze Wilka w dobrej cenie? gdzie?

tomo 26.09.2012 16:40

Nie pamiętam gdzie cytowali Koseckiego, ale wypowiadał się kiedyś tam dawno dawno temu gdy nie był jeszcze w PO, że prezesem powinien być człowiek apolityczny, bez poparcia żadnej partii. Koseckiego szanuję i lubię, ale jak dla mnie to śmierdzi POdpuchą i próbą położenia łapska Tuska i jego bandy na PZPN. Gdybym miał prawo głosu i gdyby Kosecki nie posłował to miałbym duży problem z wyborem pomiędzy nim a Bońkiem. Teraz dla mnie wybór jest jasny. Zbigniew Boniek najlepszym kandydatem jak dla mnie. O Zdzisku to nawet nie ma co mówić bo to raczej maskotka nikt normalny nie wybierze ubabranego po uszy Zdziska. Poparcia poparciami ale głosy w tajnym głosowaniu to inna sprawa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1278157)
Nie wiem czy to odpowiedni dział forum, ale prosiłbym Was o obiektywną opinię nt. wyborów na stołek prezesa PZPN.

Lato na pewno nie zostanie już prezesem, nie dostał odpowiedniej liczby głosów.
Dwóch pionków Antkowiaka i Pionka nawet nie wymieniam, bo nie mają żadnych szans.

No i teraz jest pytanie...

Boniek - który ma koneksję, zna języki i jest pewność że wprowadziłby by jakiegoś kuratora i zrobił porządek z całą tą korupcją.

Kosecki - ewidentnie osoba związana z polityką ( poseł PO ), ale nie, nie chce wrzucać na Platformę, tylko zastanawiam się, czy ma szanse?
Czy podczas głosowania na prezesa, głosujący nie wybiorą kogoś apolitycznego?

Kręcina- przy całej mojej , jak i Waszej niechęci do tego spasionego chlora, czy on jednak nie ma największych szans?

Jako sekretarz związku, czy kim on tam jest - może wiele. I wiele na pewno naobiecywał baronom jak i klubom.

Jak Wy to widzicie?

rzep 26.09.2012 18:56

witam,
chce w AutoCadzie powiększyć pewien obiekt na skale 2:1. jednak chciałbym zeby wymiary pozostały jak przy skali 1:1, (nie mnożyło mi razy 2) mam nadzieje że jasno to napisałem. jest w ogóle taka mozliwość?

Krav 26.09.2012 20:22

Takie pytanie: mam wykupiony miesięczny na jedną linię (od 15.09), wynikła mi teraz taka sytuacja, że dobrze by było żebym miał na wszystkie, od 1.10. Mogę iśc do MPK i dopłacić różnicę, żeby mieć sieciówke, ale od 1.10 czy np poprosić, żeby zwrócili mi tą część kasy proporcjonalnie do pozostałych do 14.10 dni, i wtedy dopiero będę mógł kupić na wszystkie. Miał ktoś taką sytuację ? Dzięki za pomoc.

El'kabat 27.09.2012 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomo (Post 1277936)
Co to za knajpa i co to za Ewa? ;)

http://www.facebook.com/bar.ewa

a tu recenzja Nowickiego ;)

wiślak 86 27.09.2012 21:02

Jaki gadżet przywiozła Lechia ze sobą? Podobno jakieś smyczki. mógłby ktoś dać zdjęcie?

LuKaS TSW 27.09.2012 21:09

W temacie sprzedam,kupię, zamienię masz ofertę jak i zdjęcia ww smyczki:)

Wiślak-1990 27.09.2012 21:28

Ja mam pytanie gdzie w Szczawnicy jest C+ bo wybieram się na weekend nie ten ale następny i pasowało by mecz w piątek obejrzeć.

wiślak 86 27.09.2012 22:25

To jest ta co koleś chce za nią 40 zeta?

bercik860 30.09.2012 00:42

Nie wiedziałem w którym temacie napisać więc uderzam z gorącą prośbą tutaj:

Kto ma fejsa i 5 sekund żeby pomóc?
https://www.facebook.com/pages/Ultras/387641861303859

jak się uda zebrać trochę ludzi to będą zapisy i konkursy na konkretne wzory odzieży szali i smyczek odbiegające znacznie poziomem od wielu gniotów i oklepanych wzorów serwowanych w necie :)

Marcinnno 30.09.2012 08:19

Mam pytanie odnośnie systemu usosuj. Nie mogę sobie poradzić z zapianem na WF oraz Język Łaciński. Mógłby ktoś pomóc , wszystkie przedmioty udało mi się odnaleźć ale niestety tych dwóch nie... Chodzi o kierunek : Polonistyka - dziennie, jeśli ktoś jest z innego kierunku też fajnie byłoby jakby pomógł :) Drugie pytanie. Ma ktoś szkic Herbu TS WISŁA ? Dostępne są w Fanatyku, szablony grafitii ? Potrzebuje namalować u siebie w domu na ścianie ;)

masterlag 30.09.2012 17:53

Korzystał ktoś z karty od Orange do Media Markt lub Saturn? Trzeba ją aktywować gdzieś i czy na pewno jest ona na wszystkie rzeczy (głośniki, wieże, książki, płyty, koszulki itd) w tychże sklepach?

Proszę o odpowiedź jak najszybciej, najlepiej na priv jeśli to nie problem (bym nie przeoczyła).

Z góry wielkie dzięki! Pozdr :)

labtec 01.10.2012 08:24

Chce wysłać komuś link do piosenki na YouTubie, ale konkretnie żeby mu odpaliło się w 1:38 minucie, a nie od początku.
Jest jakaś taka opcja?

http://www.youtube.com/watch?v=gimwumfucQE

Pomóżcie proszę, bo szukam w okienku filmu jakis ustawień, ale poza opcjami obrazu i powiększeniem obrazu nie znalazłem tam nic innego

haeno 01.10.2012 08:48

dajesz pauze w interesującym Cię momencie, a następnie klikasz prawym przyciskiem myszy na okienko odtwarzacza
tam możesz wybrać "kopiuj URL od bieżącego momentu"

nero 01.10.2012 13:31

Czy ktoś z Was ma tego rodzaju drzwi - http://allegro.pl/drzwi-przesuwne-no...640548993.html ?
Czy drzwi odstają od ściany? jeśli tak to jak dużo?
Pies z łatwością otworzy takie drzwi czy będzie miał problem?

Pytam bo nigdzie nie ma realnych zdjęć, w sklepach też takich drzwi znaleźć nie potrafię :-/

Kamil_mchw 01.10.2012 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1279006)
Czy ktoś z Was ma tego rodzaju drzwi - http://allegro.pl/drzwi-przesuwne-no...640548993.html ?
Czy drzwi odstają od ściany? jeśli tak to jak dużo?
Pies z łatwością otworzy takie drzwi czy będzie miał problem?

Pytam bo nigdzie nie ma realnych zdjęć, w sklepach też takich drzwi znaleźć nie potrafię :-/

ja kilka miesięcy temu byłem na etapie zakupu podobnych drzwi... chciałem oddzielić salon od kuchni. Miałem 2,2 metra szerokości. Pies ich nie otworzy bo mają na suwnicy blokadę, tak jak w szufladach... trzeba mocniej szarpnąć żeby je ruszyć. Są różniej grubości... jedne odstają od ściany na 10 cm a inne na 20. Na zakopiance jest kilka sklepów z takimi drzwiami. Ja osobiście nie kupiłem żadnych... wymyśliłem coś innego :]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl