Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

emj10 17.10.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1282300)
Faktycznie my jako naród jesteśmy "hienami smoleńskimi". Wczoraj na google w wyszukiwarce prym wiodło Lech+Kaczyński+ciało. Smutne.

Napisałem to w klimacie oburzenia tym co się działo w necie od ok. doby, gdzie wspomniane przeze mnie frazy w wyszukiwarkach biły rekordy popularności, a forach/stronach/SB (nie tylko na tej) masa osób chciała się pochwalić swoim "odkryciem". Jeśli uważasz, że to normalne, gdzie naprawdę duża grupa osób zajmuje się tak niezrozumiałymi dla mnie sprawami to nie mam pytań. Nie ma to nic wspólnego z generalizowaniem, które próbujesz mi imputować. Moje oburzenie nie było odosobnione co na blogach i wśród dziennikarzy dało się odczuć.

Mareq 17.10.2012 22:49

Cytat:

No to jego pani szybko go przywoła do porządku za ten brak dyscypliny. Ordnung mus sein ! Dostał blaszkę niedawno w Berlinie i kilka poklepów po garbie i kąsa ?
Nie wymienił jej z imienia i nazwiska, ale łatwo było z kontekstu wypowiedzi wywnioskować że min. o nią mu chodzi.
Zresztą przemawiała zaraz po nim i nawiązała do tego, zwracając się do niego per(nie wiem czy to zwyczaj niemiecki, błąd tłumacza, czy właśnie jakaś próba pokazania kto rządzi) panie Tusk.

Bogdan81 18.10.2012 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1282294)
i po co oglądacie? jara Was to?

Dokładnie.
Rozejść się!

Arapaho 18.10.2012 07:31

Przypominam o dzisiejszym spotkaniu "Polska XX w.Prawdziwa Historia" współorganizowanego razem z IPN-em. godz.18.00 sala audiowizualna Nowa Hala Wisły Kraków.
Po spotkaniu zapisy na autokar na Marsz Niepodległości 2012.

hunter 18.10.2012 13:24

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...46927578_n.jpg

"Szpeniu, zrób coś ku*wa!" :lol:

Marszałek 18.10.2012 13:31

Ale to na serio czy montaż ?

AYALA 18.10.2012 13:33

Radziu miał już wiele kontrowersyjnych wypowiedzi jak te co chciał dorżnąc PiS-owską watahe więc wszytsko możliwe...

hunter 18.10.2012 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1282465)
Ale to na serio czy montaż ?

Serio, serio. Zrzut z profilu Radzia.

shaggy 18.10.2012 13:39

Niezalezna.pl
Polacy mają już dość rządu Tuska
http://niezalezna.pl/33965-polacy-ma...sc-rzadu-tuska

Onet.pl
Najnowszy sondaż. Rząd zyskuje zwolenników
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/cbos-...wiadomosc.html

Onet kreuje swoja rzeczywistosc. Dopiero w rozwinieciu onetu czytamy: Grupa zwolenników rządu zwiększyła się w porównaniu do sondażu z września o 2 punkty proc., odsetek jego przeciwników również wzrósł - o 2 punkt proc.

Kocur 18.10.2012 13:42

Chyba w każdym biznesie się tak robi. Ja sam jak podaje statystki to nie mówię ze jest 70% źle ale że jest 30% dobrze.

Pytanie tylko jak wielu się na to nabiera ;)

Marszałek 18.10.2012 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1282466)
Radziu miał już wiele kontrowersyjnych wypowiedzi jak te co chciał dorżnąc PiS-owską watahe więc wszytsko możliwe...

E tam,takie gadanie. W poważnym kraju nikt by o facecie na drugi dzień nie pamiętał ,bo by go wywalono z partii. Za brak kultury zwyczajnie i krótkowzroczność.

Natomiast to co wkleiliście ja traktuje póki co jako żart, bo nie chce mi się wierzyć, że w XXI wieku, ktoś średnio rozgarnięty może napisać takie coś. Zwyczajnie nie wierze, że on to na serio napisał.

kuczmen 18.10.2012 14:24

W poważnym kraju to np.jakim???daj przykład prosze.Ty chłopie chyba tv nie oglądasz skoro mówisz ze te słowa są nie możliwe .Każdego dnia słyszymy bzdury i to większe.Ale wymien kraj w którym polityka jest taka ą ę i wszystko łatwo idzie.Często własnie politycy używają takich zwrotów więc prosze o przykład

Marszałek 18.10.2012 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuczmen (Post 1282476)
W poważnym kraju to np.jakim???daj przykład prosze.Ty chłopie chyba tv nie oglądasz skoro muwisz ze te słowa są nie możliwe .Każdego dnia słyszymy bzdury i to większe.Ale wymien kraj w którym polityka jest taka ą ę i wszystko łatwo idzie.Często własnie politycy używają takich zwrotów więc prosze o przykład

Polskiej TV nie oglądam, bo nie jest mi to do niczego potrzebne. Tym bardziej że potrzebuje informacji a nie jakiś komentarzy niedouczonych pismaków.

Poważny kraj wg mnie to taki, gdzie są zachowywane chociażby minimalne pozory w grze politycznej i pewnych norm się nie przekracza. Mówię o czołowych politykach danego kraju. Pewnie, że jacyś niszowi politycy, którzy chcą się wybić na pierwsze strony gazet, sformułowania o dożynaniu kogoś puszczają w świat, pod własnym nazwiskiem. Może nie tyle w świat co w najbliższą okolicę, bo niszowi to mają do siebie, że działają na okolice. Tutaj takie słowa wypowiada minister spraw zagranicznych:) Rozumiesz już o czym mówię? Słowa, to raz o dożynaniu a dwa ten wpis. Kosmos.

A to ,że jesteś karmiony głupotami, to cóż ja Ci mogę poradzić. Nie oglądaj, nie słuchaj, skoro wiesz, że są to głupoty.

hunter 18.10.2012 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1282474)
E tam,takie gadanie. W poważnym kraju nikt by o facecie na drugi dzień nie pamiętał ,bo by go wywalono z partii. Za brak kultury zwyczajnie i krótkowzroczność.

Natomiast to co wkleiliście ja traktuje póki co jako żart, bo nie chce mi się wierzyć, że w XXI wieku, ktoś średnio rozgarnięty może napisać takie coś. Zwyczajnie nie wierze, że on to na serio napisał.

https://fr.twitter.com/sikorskiradek

Siódma wypowiedź przesuwając w dół. Radek "gdyby pojechali do Afganistanu" Sikorski śmieszkiem raczej nie jest, jest po prostu nadętym bufonem bez kwalifikacji i wyuczonej "inteligencji".

Mareq 19.10.2012 13:32

Cytat:

Zwracamy się oficjalnie do pana premiera Donalda Tuska, by zagroził w ostateczności, jeśli w budżecie nie znalazłoby się 300 mld dla Polski, zawetowaniem takiej propozycji. To jest rzecz, którą powinien w najbliższych dniach zrobić, publicznie o tym powiedzieć, by pokazać, że jesteśmy zdeterminowani - mówił na piątkowej konferencji prasowej w Warszawie rzecznik PiS Adam Hofman.
Oprócz naciskania na Tuska, PiS powinien również poczynić jakieś kroki, aby przekonać kumpella do zaakceptowania wersji budżetu bliższej propozycji KE.

Cytat:

David Cameron ostro gra z Brukselą. Brytyjski premier twierdzi, że jeśli Unia Europejska będzie chciała uchwalić budżet, który zaszkodzi brytyjskim interesom, to on nie będzie się wahał ani chwili, by go zawetować.

Marszałek 19.10.2012 13:51

Taka sam powinna być odpowiedź każdej partii z Polski zasiadającej w PE, będącej w jakiejś frakcji. Jeśli budżetu nie będzie, będą veta czy co oni tam mogą:)

shaggy 19.10.2012 14:14

Jednoznaczna i celna ocena Tuska i jego polityki ucieczki do przodu

http://niezalezna.pl/34005-placimy-n...AF-rzady-tuska

BBudowniczy 21.10.2012 08:10

Plakat promocyjny Unii Europejskiej. Do kompletu brakuje jeszcze tylko swastyki.

http://korwin-mikke.pl/img/articles/...13523-w750.jpg

Jaroo1 21.10.2012 08:40

Cytat:

Plakat promocyjny Unii Europejskiej. Do kompletu brakuje jeszcze tylko swastyki.
Swastyka sie nie zalapala bo faszyzm zabil za mało ludzi. A tak powaznie o .... by ich wszystkich strzelil, to nawet ciezko nazwac niesmacznym zartem. Smieja sie ludziom w oczy, ale coz, widocznie wiedza na ile moga sobie pozwolic vide politycy w Polsce od 20 lat - gnoja nas z roku na rok ale i tak sa ludzie, ktorzy by sie dali za tych frajerow pokroic czy Bog wie co sobie zrobic

Arapaho 21.10.2012 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1282607)
Oprócz naciskania na Tuska, PiS powinien również poczynić jakieś kroki, aby przekonać kumpella do zaakceptowania wersji budżetu bliższej propozycji KE.

Na to wyglada że Tusk obiecał 300 mld ale załatwić ma Jarek z Cameronem, niezłe.

serek.c2 21.10.2012 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1282854)

To jakiś żart?

Arapaho 21.10.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282876)
To jakiś żart?

niestety nie żart.

uposledzony_ale_kumaty 21.10.2012 19:01

BEZPRAWIE.WAW część 1(HD)/ Warszawskie Przejścia Podziemne http://www.youtube.com/watch?feature...&v=89jX3_tZPPs

Arapaho 22.10.2012 07:29

W innym temacie. Polska kinematografia nie potrafi stworzyć dzieł filmowych o polskiej historii na skalę światową. I co? i sprawę biorą w swoje ręce miłośnicy historii .Polecam zobaczyć jaki stworzyli trailer o Polskiej Husarii , dopowiedzmy że za grosze... http://www.kresy.pl/publicystyka,opi...czni-maja-dosc

Marszałek 22.10.2012 09:33

Zachowanie PiS -u taktycznie w porządku ale ciekawe co by oni robili na miejscu PO wiedząc, że nie są nawet pionkiem w tej grze. Tusk obiecał, bo ten facet już tak ma, ale nie przewidział, że sytuacja w Europie będzie tak hujowa, że każdy będzie jak nie pod siebie wiele rzeczy robił, to na pewno nie da więcej niż musi, w tym przypadku do budżetu. To tez z drugiej strony pokazuje jak PO jest krótkowzroczne. Dziecinny błąd, tak bym to nazwał. Ale nie od dziś wiadomo, że w Polsce to jest piaskownica a nie żadna polityka. I wbrew temu co mówi imć Sikorski, PO żyje jakimś mitem wspólnej Europy i romantyzmem braterstwa w jej łonie:) A to ciemnogród zwyczajny u nas panuje w tym względzie.

A z drugiej strony PiS naciskając na PO w sprawie kasy z Unii zyskuje, i punktuje, ale tez jest to działanie krótkowzroczne. Powinni stanąć twardym murem za Donaldem ( zamknąć oczy, wstrzymać oddech, najeść się czosnku, opić się, cokolwiek), bo na zachodzie widzą, że podziały są tak duże, i ktoś może zyskać na obcięciu Polsce kasy, to z miła chęcią to zrobią, bo wiedzą, że za dużej krytyki nie będzie. I to jest ....a nasz od wieków powielany błąd, objaw ciemnogrodztwa. Dla pięciu minut radochy dajemy się na wzajem dymać. I z tego samego scenariusza korzysta wschód i zachód w kontaktach z nami. A to trzeba się jebać,gnoić a na zewnątrz być monolitem. Bo suma sumarum, PiS obejmie rządy i zaraz zacznie ryceć, że nie ma kasy z Unii albo jest jej za mało aby przeprowadzić pewne inwestycje. A szarego człowieka to tyle interesuje co tłumienie buntów w Qatarze. Nie ma kasy wypierdalać, przyjdzie jakiś inny Bajok co obieca, że ją zdobędzie. A czy to wykona to już inna kwestia.

funkykoval 22.10.2012 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1282955)
Zachowanie PiS -u taktycznie w porządku ale ciekawe co by oni robili na miejscu PO wiedząc, że nie są nawet pionkiem w tej grze. Tusk obiecał, bo ten facet już tak ma, ale nie przewidział, że sytuacja w Europie będzie tak hujowa, .....

A z drugiej strony PiS naciskając na PO w sprawie kasy z Unii zyskuje, i punktuje, ale tez jest to działanie krótkowzroczne.

Sorry, ale narracją ostatniej kampanii wyborczej do parlamentu była kwestia uzyskania 300 mld dotacji z UE na lata 2014-2020.
To PO i Tusk wyraźnie grał tą kartą w trakcie kampanii twierdząc, że tylko jeden Tusk i jego koledzy śą w stanie dokonać tego w przeciwieństwie do Kaczyńskiego i jego kolegów.

Teraz natomiast wychodzi, że kolejna "obiecanka" Tuska nie wychodzi i znowu winnym jest PiS - bo przecież się nie stara i jest bierny na tym polu.

Mam również złą wiadomość dla PeDeTa - kolejne złożone obiecanki w "2 exposee" do rzeczywistości mają się jak pięść do nosa: skoro BGK ma przejąć jakąś część aktywó Skarbu Państwa, to ta część nie może być przeznaczona do prywatyzacji w budżecie na 2013 rok. NIe da się zjeść ciastko i mieć ciastko.
Pieprzenie PDT w bambus w tym przypadku ma jedynie zasypać "dziurę sondażową" czy powstrzymać trend spadkowy w sondażach. Niestety słupki nawet jeśli dzisiaj podskoczą to ostateczny efekt rozliczenia nowych obiecanek może być zdecydowanie gorszy od aktualnego.....

Marszałek 22.10.2012 11:28

Jeżeli na kogoś działa argument w stylu iż kasy może nie być i to PiS będzie winien, to już nic się na to nie poradzi. Dla takiej osoby możliwe, że do dziś dnia " Żydzi porywają biedne dzieci, upuszczając z nich krew na macę". To mniej więcej ten poziom abstrakcji. I czy jest sens podejmować rozmowę na jakikolwiek temat stosując argumenty czy kontrargumenty będące abstrakcją ?

uposledzony_ale_kumaty 22.10.2012 11:42

http://niezalezna.pl/34073-katastrof...zyla-eksplozja

Mareq 22.10.2012 11:50

Cytat:

Na to wyglada że Tusk obiecał 300 mld ale załatwić ma Jarek z Cameronem, niezłe.
Miałem na myśli to, że niekoniecznie sprawa może rozbić się o to czy Tusk postraszy wetem czy nie, tylko o to że Cameron zawetuje ,,budżet'' jeżeli będzie za wysoki. Więc PiS, który jest z torysami w jednej rodzinie politycznej, powinien oprócz naciskania na Tuska przeprowadzać również lobbing wśród brytyjskich torysów. Oczywiści, że PiS nie będzie winny jeżeli nie będzie tych 300 mld, ale jeżeli naciski na Tuska nie są formą gry politycznej a faktycznie im zależy na tej kwocie, to powinni również naciskać na Camerona.

A ten gówniany plakat chyba nie jest wydany przez żadną instytucję unijną, ale jeszcze się upewnię.

Drozd 22.10.2012 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1282964)
Jeżeli na kogoś działa argument w stylu iż kasy może nie być i to PiS będzie winien, to już nic się na to nie poradzi. Dla takiej osoby możliwe, że do dziś dnia " Żydzi porywają biedne dzieci, upuszczając z nich krew na macę". To mniej więcej ten poziom abstrakcji. I czy jest sens podejmować rozmowę na jakikolwiek temat stosując argumenty czy kontrargumenty będące abstrakcją ?

Jak to się nie poradzi? Wiadomo że jeżeli trafisz na opłacanego który wie że bredzi, a mimo to bredzi nic nie wskórasz niezależnie o poziomu abstrakcji argumentów. Trzeba jednak mieć wiarę że ma się do czynienia z osobą której zwoje nie do końca wyprostowano.

Czy kiedy PiS z Marcinkiewiczem załatwiał kasę na lata 07-13 miał wsparcie od cudaka? Czy szyderę że mało załatwili? Teraz kiedy się okazuje gdzie inni mają PO i Tuska jak zwykle próbują zrzucić odpowiedzialność

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl