Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

zybert77 17.08.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1148384)

Majchrowski już wielokrotnie udowodnił, że nie należy mu wierzyć nawet jak mówi "dzień dobry"

łeb nieskalany ŻADNĄ mądrą myślą, ani odrobiny refleksji - że jeśli już klub do CL awansuje to wypadałoby ludzi wpuścić na WSZYSTKIE trybuny

a jeśli chodzi o inny niż R22 stadion, to o ile mnie pamięć nie myli to wymogiem ze strony UEFA jest przedstawienie stadionu podstawowego oraz ewentualnego stadionu rezerwowego... zapewne stąd negocjacje ws. PGE Arena... a że przy okazji to wywiera presję na Majchrowskim to tym lepiej

whistar 17.08.2011 13:35

majcher ma teraz zbyt dużo do stracenia, żeby nie zrobić wszystkiego by Wisła grała na R22 jeśli awansujemy do LM. Mógł do tej pory sabotować tę inwestycję ale gdyby okazało się, że Wisła awansuje (w co wierzę!!!) to media by go zjadły. Myślę, że po prostu nasz parchaty przyjaciel nie spodziewał się, że Wisła będzie miała realną szansę na awans a teraz ma problem i dobrze.

R33 17.08.2011 13:37

Tutaj podobna informacja:
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...sie_w_krakowie

crazykaro 17.08.2011 23:12

Za brak nagłośnienia na G mógłbym dzisiaj zabić. Hymn LM musiałem słuchać z innych trybun jak echo niesie. Kto dopuścił stadion bez nagłośnienia do użytku ??

Ciastek1 17.08.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1148718)
Za brak nagłośnienia na G mógłbym dzisiaj zabić. Hymn LM musiałem słuchać z innych trybun jak echo niesie. Kto dopuścił stadion bez nagłośnienia do użytku ??

Jak to ? Przecież według tej wrednej baby i majchra stadion jest ukończony. Już w kwietniu twierdzili , że trwają odbiory . :p

Kibic_1906 18.08.2011 00:02

Ja juz o tym pisalem po meczu ze Skonto.To sa jaja , nie umia naglosnienia zamontowac? Jutro zadzwonie do klubu i podziekuje za 'profesjonalne' podejscie do kibicow. Spikera nie slychac, HYMNU LM TEZ NIE !!

PiotrG 18.08.2011 00:08

Klub nie ma nic do tego.
Czemu nie ma nagłośnienia na trybunie południowej? Bo go inwestor nie zamontował. Czemu? Nie wiem. Nie ma go od chwili otwarcia tej trybuny.

crazykaro 18.08.2011 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1148751)
Klub nie ma nic do tego.
Czemu nie ma nagłośnienia na trybunie południowej? Bo go inwestor nie zamontował. Czemu? Nie wiem. Nie ma go od chwili otwarcia tej trybuny.

Na tylu meczach było nagłośnienie. Co z tego że prowizorka ale było

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...5_DOWNLOAD.pdf
Rozdział II Artykuł 19
1 The stadium must be equipped with a public address system.
2 The public address system must cover both the inside and the outside of the
stadium and be secured against failures of the main power supply.

To nei jest jakieś moje widzimisie tylko bez nagłośnienia stadion nie spełnia żadnych kryteriów, nawet dla 1. kategorii

rafal777 18.08.2011 09:17

Było słychać hymn na G, ale słabo. Przez moment balem się nawet, że ta piekna chwila mnie ominie: raz - przez brak nagłośnienia, dwa - przez tych cyganów co sie darli zaraz po mojej lewej :) Ale to jest szok, na G jestem pierwszy raz od dawna. Byłem pewien, że głos spikera nawet mimo braku nagłośnienia będzie się unosił. Nic z tego. Spikera prawie nie słychać.

farben 18.08.2011 09:37

Majchrowski zapewnia: stadion Wisły będzie gotowy na Ligę Mistrztów

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...lige,id,t.html

Trzymamy za słowo.

jaszczur90 18.08.2011 09:38

Niestety na G bez głośników jest tragedia... i niestety przepustowość wyjścia z trybun za bramkami jest kiepska , ale cóż, tego nie zmienimy

PvD 18.08.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1148895)
Niestety na G bez głośników jest tragedia... i niestety przepustowość wyjścia z trybun za bramkami jest kiepska , ale cóż, tego nie zmienimy

w mojej opinii usunięcie pleksi usprawniłaby wyjście z trybuny. Wielokrotnie było tak, że np C2 czy C1 G1 czy G2 było niemal puste a ludzie z G3-C3 czekali na swoim podsektorze bo nie mogli iść do innych wyjść.

arth_ur 18.08.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1148895)

Mam nadzieję że UEFA się do tego nie doczepi. Chyba rok temu w LE kuchenkorz miał kłopoty właśnie z drogami wyjścia.

Kibic_1906 18.08.2011 10:32

[email protected] - pod ten adres piszmy maile odnośnie braku nagłośnienia na trybunie G.

PvD 18.08.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1148945)
[email protected] - pod ten adres piszmy maile odnośnie braku nagłośnienia na trybunie G.

adresatem powinien być ZIKiT, a nie Wisła. Klub nie będzie non stop robił prowizorycznego nagłośnienia bo to tylko opóźni zamontowania tego docelowego.

Kibic_1906 18.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1148961)
adresatem powinien być ZIKiT, a nie Wisła. Klub nie będzie non stop robił prowizorycznego nagłośnienia bo to tylko opóźni zamontowania tego docelowego.

Tak , takie rzeczy załatwia się przez klub. Sprawa jest prosta: ja piszę do klubu jako kibic - klub szanuje kibiców więc nie zostawia sprawy - klub interweniuje u ZIKiT. Bo co da jak ja napiszę maila do ZIKiT?nic.

lopez80 18.08.2011 11:25

a mnie rozwalil na G ......brak rzedu 30-stego;d,ludzie przychodza z biletami na ten rzad,patrza jest rzad 29 ,a tu nastepny jest 31 :),czyli jak w za komuny ,ktos zapomnial o 30-stym rzedzie;d,a bilety ludzie mieli na ten nieistniejacy rzad;d

baro1995 18.08.2011 11:34

Nawet na PGE Arence są miejsca widmo więc akurat tutaj nie ma co płakać :D

Sinoos 18.08.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lopez80 (Post 1149012)
a mnie rozwalil na G ......brak rzedu 30-stego;d,ludzie przychodza z biletami na ten rzad,patrza jest rzad 29 ,a tu nastepny jest 31 :),czyli jak w za komuny ,ktos zapomnial o 30-stym rzedzie;d,a bilety ludzie mieli na ten nieistniejacy rzad;d

A może wchodzili przez peron 9 i 3/4 :D

A na adres sekretariatu to możecie sobie wysyłać :/ U nic ta skrzynka odbiorcza chyba w całości trafia do folderu SPAM, bo wysłałem im już kilka maili i na żaden nie dostałem jakiejkolwiek odpowiedzi :/

PvD 18.08.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1148971)
Tak , takie rzeczy załatwia się przez klub. Sprawa jest prosta: ja piszę do klubu jako kibic - klub szanuje kibiców więc nie zostawia sprawy - klub interweniuje u ZIKiT. Bo co da jak ja napiszę maila do ZIKiT?nic.

zacytuję Piotra
Cytat:

Klub nie ma nic do tego.
klub sobie może szanować kibica....

n_matt 18.08.2011 13:43

Przy wysyłaniu zaznaczcie sobie potwierdzenie odbioru wtedy będzie widać czy ktoś odczytał; )

A tak apropo ostatniego meczu... Czy teraz na każdym spotkaniu Pepsi będzie w nie zamykanym kubku? Czy tylko chodzi o Ligę Mistrzów. Tak to zawsze można było jeszcze jakoś uratować zawartość, a tak to...jeszcze pszczoły się zlatują; )

crazykaro 18.08.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1149121)
klub sobie może szanować kibica....

Klub ma siebie szanować a nie kibica. Stadion bez nagłośnienia nie może być dopuszczony nawet do eliminacji pucharów europejskich a co dopiero do fazy grupowej LM!!! Wystarczy taką rzecz zgłosić do UEFA i mecze będą rozgrywane w Gdańsku!!!
Tak wiec jak widać to sprawa klubu a nie kibica.

domin_czyzyny 18.08.2011 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n_matt (Post 1149126)
Przy wysyłaniu zaznaczcie sobie potwierdzenie odbioru wtedy będzie widać czy ktoś odczytał; )

A tak apropo ostatniego meczu... Czy teraz na każdym spotkaniu Pepsi będzie w nie zamykanym kubku? Czy tylko chodzi o Ligę Mistrzów. Tak to zawsze można było jeszcze jakoś uratować zawartość, a tak to...jeszcze pszczoły się zlatują; )

podobno tylko w lidze mistrzów- tak twierdzili, ale co będzie i jak będzie to się okaże ...

PvD 18.08.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1149136)
Klub ma siebie szanować a nie kibica. Stadion bez nagłośnienia nie może być dopuszczony nawet do eliminacji pucharów europejskich a co dopiero do fazy grupowej LM!!! Wystarczy taką rzecz zgłosić do UEFA i mecze będą rozgrywane w Gdańsku!!!
Tak wiec jak widać to sprawa klubu a nie kibica.

odnosiłem się do wpisu osoby, która uważa, że akcja mailowa zwróci uwagę klubowi iż ten nie ma nagłośnienia na G,a ten zainterweniuje u włodarzy ZIKiTu co odebrane zostanie jako szacunek do kibica.To tak jakby mieć pretensje do Wisły, że nie ma całego stadionu. Do klubu to można pisać w sprawie sprawdzania legitymacji przy karnetach ulgowych, a nie w sprawie braku nagłośnienia. Klub dobrze wie czego mu brakuje na tym stadionie.

dlatego napisałem, że nawet jeśli takie maile do klubu dotrą i klub odpowie, że rozmawia z ZIKiTem co zostanie odebrane jako szacunek dla kibica jak zaznaczył inny rozmówca, to klub sobie może szanować kibica,a ZIKiT i tak robi swoje.

Cytat:

Klub ma siebie szanować a nie kibica.
a to odważne stwierdzenie

crazykaro 18.08.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1149156)
a to odważne stwierdzenie

Skrót myślowy w którym odnosiłem się do twojego wpisu :p

Kibic_1906 18.08.2011 14:26

A właśnie że dzwoniłem nawet do klubu i pani wydawała się być bardzo zdziwiona brakiem nagłośnienia.Wiem że to głupio brzmi ale może oni faktycznie nie wiedzieli?

PiotrG 18.08.2011 15:03

Zdziwieni? Toć tego nagłośnienia nie ma tam od 6 lat...
Jego montaż leży w gestii miasta, Wisła co najwyżej może rozstawić tymczasowe. Pytanie, czy UEFA się na takie rozwiązanie zgodzi, czy nie.

Arapaho 18.08.2011 16:32

Ja pier....le ale niektórzy mają problemy. Zachodnia nie oddana- bo oddymiania brak, nie ma szatni gospodarzy w tej trybunie, w kilku miejscach widać cegły/pustaki - prowizorka w kilku innych miejscach a problem nagle się pojawił z nagłośnieniem trybuny która jest od kilku lat i do tej pory nikomu to nie przeszkadzało

PiotrG 18.08.2011 17:35

Z tą szatnią gospodarzy to jakaś ściema. Wczoraj Wisła korzystała z szatni pod trybuną zachodnią.

Kibic_1906 18.08.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1149240)
Ja pier....le ale niektórzy mają problemy. Zachodnia nie oddana- bo oddymiania brak, nie ma szatni gospodarzy w tej trybunie, w kilku miejscach widać cegły/pustaki - prowizorka w kilku innych miejscach a problem nagle się pojawił z nagłośnieniem trybuny która jest od kilku lat i do tej pory nikomu to nie przeszkadzało

Widzisz kolego, tak się składa że jak płacę za bilet to wymagam. To jest absolutne minimum - nagłośnienie. Jak lubisz być traktowany jak bydło to Twoja sprawa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl