Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

MatMario 22.08.2012 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1270822)
Czy ktoś z Was korzystał może z usług strony wysylajtaniej.pl i mógłby polecić ? Mam do wysłania paczkę 10 kg i widzę, że dwóch przewoźników oni mają: K-Ex i UPS - który z nich lepszy, czy żadna różnica ?
Ewentualnie może ktoś polecić jakąś inną opcję wysyłki, za którą nie zapłacę krocie ?

Dzięki z góry za pomoc.

UPS bardziej międzynarodowy, kex taki przaśny :)

Możesz jeszcze popatrzeć na stronę dwiepaczki.pl tutaj masz np DHL, a ostatnio najtaniej jest z sendit.pl ci mają DPD i coś jeszcze.

nero 22.08.2012 22:39

Cytat:

Czy ktoś z Was korzystał może z usług strony wysylajtaniej.pl i mógłby polecić ? Mam do wysłania paczkę 10 kg i widzę, że dwóch przewoźników oni mają: K-Ex i UPS - który z nich lepszy, czy żadna różnica ?
Ewentualnie może ktoś polecić jakąś inną opcję wysyłki, za którą nie zapłacę krocie ?

Dzięki z góry za pomoc.

Jeśli masz czas podjechać do Biura Obsługi Klienta to w DHL zapłacisz 30,00 zł.
Pozdrawiam

El'kabat 23.08.2012 15:29

Cytat:

Dzięki z góry za pomoc.

K-ex przewozi tylko na terenie Polski , UPS-miedzynarodowy,droższy i teoretycznie lepszy :)
Jak wysyłasz cos w Polsce to bierz k-ex,póki co z nimi nie miałem problemu.

medyk 23.08.2012 16:50

W ikei obczaj.

TSW Fanatyk 23.08.2012 19:08

mam na facebooku zrobioną grupę osób która np. widzi moje posty, teraz po tych zmianach na FB w ni h**a nie wiem jak zedytować taką grupę... ktoś pomoże i napisze gdzie dodać/usunąć ludzi z grupy?

Kamil_mchw 23.08.2012 21:14

znacie jakiś podobny program jak ipla?? chciałbym obejrzeć sobie mecz barca-real, ale nie w chujowej jakości jak jest zazwyczaj na tych wszystkich stronkach typu meczyki.pl czy soccer-live.pl
Ściągnąłem 3 różne wersje ipli ale antywirus mi blokuje instalacje... znacie coś podobnego?? albo jakąś oficjalną stronkę gdzie wysyłając sms za 10 zł czy za 5 zl. można obejrzeć mecz w normalnej jakości i bez przycinania...
oglądałem legie, oglądam Śląsk i mnie .... strzela... mimo że mam 10gb neta to i tak cały czas mi tnie... :/

Watts 23.08.2012 21:17

Ściągnij sobie Sopcast, VLC Player i obczaj stronę:
http://livefootball.ws/
http://livefootball.ws/2735-barselona-real-madrid.html

gwarantuję Ci, że potem nie wrócisz już do polskich serwisów ;) oczywiście polskiej ligi nie puszczają, ale zachodnie (i wschodnie, ukraińska i rosyjska liga też w HD) mecze w takiej jakości, że można podłączyć śmiało do TV i oglądać w HD.

Marcin_fan 23.08.2012 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1271063)
znacie jakiś podobny program jak ipla?? chciałbym obejrzeć sobie mecz barca-real, ale nie w chujowej jakości jak jest zazwyczaj na tych wszystkich stronkach typu meczyki.pl czy soccer-live.pl
Ściągnąłem 3 różne wersje ipli ale antywirus mi blokuje instalacje... znacie coś podobnego?? albo jakąś oficjalną stronkę gdzie wysyłając sms za 10 zł czy za 5 zl. można obejrzeć mecz w normalnej jakości i bez przycinania...
oglądałem legie, oglądam Śląsk i mnie .... strzela... mimo że mam 10gb neta to i tak cały czas mi tnie... :/

Jeśli mówisz o meczu o Superpuchar to leci aktualnie na TVP1 ;]

Kamil_mchw 24.08.2012 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1271085)
Jeśli mówisz o meczu o Superpuchar to leci aktualnie na TVP1 ;]

wiem że leciał... tylko że problem jest taki że nie mam TV :D
zwykły złodziej czasu... oglądałbym tylko pamiętniki z wakacji zamiast pracować :D

interesują mnie tylko mecze... tj. np. superpuchar, LM, LE, czy czasem jakiś mecz z PL ligi, czy jak np. dzisiejsza Borussia... Wisłę mam na żywo na stadionie :]

Marcin_fan 24.08.2012 19:23

Nie moge podłączyć od jakiego czasu lapka do telewizora.Dzieje sie to mniej wiecej od czasu gdu zmieniłem baterie w laptopie. Nie wiem, może ma to jakiś związek...

rafil 24.08.2012 19:42

Na ile przed końcem umowy można ją przedłużyć w Play?

labtec 24.08.2012 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1271294)
Na ile przed końcem umowy można ją przedłużyć w Play?

Ponoć już na trzy miesiące przed zakończeniem umowy można dobiegać się o nowy telefon czy negocjować warunki nowej umowy

WiślakMyślenice 24.08.2012 19:57

Gdzie w Krk kupie koszulkę anty-pzpnowską? Mile widziane przekreslone czy rozwalony herb pzpn, hasło "niespełnione rządu obietnice".

Kamil_mchw 24.08.2012 20:35

przyjechał do mnie chrześniak na weekend... mam się nim opiekować :/

gościu ma 12 lat i męczy mnie tylko żebym załatwił mu jakąś grę... bo się cały czas nudzi...
możecie mi coś polecić?? tak żeby mi się ściągnęło w miarę szybko, żeby była za darmo no i w miarę spoko... żeby nie narzekał że ściągnąłem mu denną giere.
Ja się zatrzymałem w tej kwestii na D2 albo Colinie 2... więc nie wiem co teraz jest "fajne".

HELP!!

KrajanTSW 24.08.2012 21:01

minecrafta mu ściągnij. 1 mb zajmuje. gdzieś na necie jest launcher który nie wymaga logowania

Kamil_mchw 24.08.2012 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrajanTSW (Post 1271324)
minecrafta mu ściągnij. 1 mb zajmuje. gdzieś na necie jest launcher który nie wymaga logowania

ale to gra online...
na czym wtedy będę pracował...?
chce ściągnąć grę... zainstalować na innym kompie i niech gra aż przejdzie całą...
maincraft to takie gówno co się buduje... tak? na YT znalazłem. Chodzisz kwadracikiem i budujesz inne kwadraciki... masakra... wątpię żeby chrześniakowi to podeszło... on jest wymagający.
wiem że grał w gta, w counter strike jest w jakimś gangu że przez neta grają i w diabło 3 gra...
mówiąc żeby szybko się ściągneło miałem na myśli nie 1 mb, a raczej nie więcej jak 2 giga...

KrajanTSW 24.08.2012 22:13

Może fallout3? zajmuje coś koło 2,5 gb. Sam próbowałem w to zagrać ale takie gry mi nie podchodzą. Wolę Fifę. Może jemu się spodoba.

Kamil_mchw 24.08.2012 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrajanTSW (Post 1271338)
Może fallout3? zajmuje coś koło 2,5 gb. Sam próbowałem w to zagrać ale takie gry mi nie podchodzą. Wolę Fifę. Może jemu się spodoba.

już ściągam ManHunt-a :D
młody nie będzie mógł po tym spać :D
obczajcie na YT

KrajanTSW 24.08.2012 22:31

no nieźle. Mi takiej rozrywki nie fundowali :D

nero 25.08.2012 10:23

Czy były już takie przypadki, że mecze Wisły i Cracovii w Krakowie były tego samego dnia ?
Jak Cracovia była w Ekstraklasie to gdy my graliśmy na wyjeździe to oni u siebie i na odwrót a teraz...

2012-09-22 19:00 I liga, Kolejka 9 Cracovia - Bogdanka Łęczna
2012-09-22 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 5 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk

R33 26.08.2012 17:30

Chce odtworzyć pewien temat za pomocą strony http://archive.org jednak jest on w dziale Armia Białej Gwiazdy i wymaga zalogowania (dlatego nie mogę na niego wejść). Dałby ktoś radę? Chodzi o ten temat:
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=3517

Aniołek_Wisła 26.08.2012 21:31

Gdzie moge obejrzeć serial Technicy Magicy ?

Na Chomikuj sa odcinki ale tylko 10 min odcinka . Czy jest jakas stronka gdzie moge obejrzec cale odcinki , z lektorem badz z napisami polskimi ?

Serwatkus 26.08.2012 21:34

IT Crowd (technicy magicy) oglądałem swego czasu na iitv.info. Odcinki z lektorem lub napisami

Aniołek_Wisła 26.08.2012 21:39

Dzieki ale za to trzeba placic ... w sensie wyslac sms itd. :(

LuKaS TSW 26.08.2012 21:40

Warto pomalować sobie tapetę w pokoju? Bo w sumie trzyma się bardzo dobrze,a nie chce mi się jej zrywać bo miałbym dużo gipsowania ścian przed ich malowaniem.Jeżeli warto to jaką farbę do tego polecacie?

R33 26.08.2012 21:47

Jest jakaś osoba na forum co jest studentem i jest dobra z metrologii?

WISŁAZWE 26.08.2012 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1271699)
Chce odtworzyć pewien temat za pomocą strony http://archive.org jednak jest on w dziale Armia Białej Gwiazdy i wymaga zalogowania (dlatego nie mogę na niego wejść). Dałby ktoś radę? Chodzi o ten temat:
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=3517

Nie ma takiej opcji, ponieważ podczas awarii forum starsze tematy zostały usunięte i nie ma możliwości ich odzyskania.

Serwatkus 27.08.2012 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aniołek_Wisła (Post 1271757)
Dzieki ale za to trzeba placic ... w sensie wyslac sms itd. :(

No nie wiem, ja wszystkie odcinki oglądnąłem za darmo, popatrz dobrze ;)

Voin 27.08.2012 11:21

Gdzie najtaniej nadrukować numer i nazwisko w odpowiedniej czcionce na koszulkę (reprezentacyjną)?

Marcin_fan 27.08.2012 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1270819)
1. Jest w jakiejś sieci komórkowej na karte pakiet czy taryfa gdzie mozna kupić czy zyskac minuty do wszystkich sieci ? Mam drugi telefon na stanie i mógłbym to wykorzystać.
2. Od paru dni nie moge podłączyć lapka do tv. Laptop Acer Aspire 5737Z. Dodam że zmieniłem baterie w nim i mniej wiecej od tego czasu nie podpinałem go pod tv.

Pomoże ktoś ?

Puchatek 27.08.2012 13:17

Szukam systemu operacyjnego Windows 7 SP1 x64 PL. Czystego, oryginalnego bez dodatków ale żebym mógł go aktywować za darmo nie płacąc za to czyli chodzi o nielegalną wersję ale żeby działała. Na torrentach ściągam już 4 dni i nie ma nawet 20% a mam 3 torrenty z tym systemem a na moim łączu to w 2 godziny powinno ściągnąć.

Kamil_mchw 27.08.2012 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Puchatek (Post 1271875)
Szukam systemu operacyjnego Windows 7 SP1 x64 PL. Czystego, oryginalnego bez dodatków ale żebym mógł go aktywować za darmo nie płacąc za to czyli chodzi o nielegalną wersję ale żeby działała. Na torrentach ściągam już 4 dni i nie ma nawet 20% a mam 3 torrenty z tym systemem a na moim łączu to w 2 godziny powinno ściągnąć.

ściągnij sobie z chomikuj.pl
jak się zarejestrujesz to dostajesz coś tam za free... a jak ci nie wystarczy transferu to wysyłasz sms-a za 5zł. i ściągasz...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1271844)
Gdzie najtaniej nadrukować numer i nazwisko w odpowiedniej czcionce na koszulkę (reprezentacyjną)?

najtaniej drukowałem w d.h. wanda... ale najgorsza jakość... więc nie polecam :D
a raczej przestrzegam

maTyS. 27.08.2012 15:19

chce sprzedać stacjonarny komputer , ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać , czy sprzedać go w lombardzie ? tudzież w jakimś komisie komputerowym ? nie chce mi się z nim bawić na części . doradźcie co mam z nim zrobić ?

btw :
Procesor AMD Sempron 2200
Grafika GForce FX 5200
1,50 GHz , 1,50 GB RAM
Dysk 250 GB
Napęd LG Writemaster

do tego monitor 19cali i dwa głośniki z subwooferem.

Serwatkus 27.08.2012 17:24

Jutro muszę być w Kielcach przed 10. Jezdzi ktos na trasie Kraków-Kielce wogóle? Jak korki/remonty? Starczy wyjechać z Krakowa koło 7?

hunter 27.08.2012 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Serwatkus (Post 1271936)
Jutro muszę być w Kielcach przed 10. Jezdzi ktos na trasie Kraków-Kielce wogóle? Jak korki/remonty? Starczy wyjechać z Krakowa koło 7?

Z dojazdem do Kielc na trasie problemów nie ma. Gehenna zaczyna się już na miejscu, w samym mieście. Remont na remoncie, gigantyczne korki.

wiślak 86 27.08.2012 17:36

Problem mam

popsuła się karta sieciowa do kompa wifi. jaką możecie polecić tak do 35zł?

znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-...579542626.html
czy bedzie miało to znacznenie jak szybko bedzie chodził internet jeżeli mam 10 mega i załączę takie coś do USB? Czy spokojnie ogladnę mecze na sopcaście w rozdzielczości 2000?

Watts 27.08.2012 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1271940)
Problem mam

popsuła się karta sieciowa do kompa wifi. jaką możecie polecić tak do 35zł?

znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-...579542626.html
czy bedzie miało to znacznenie jak szybko bedzie chodził internet jeżeli mam 10 mega i załączę takie coś do USB? Czy spokojnie ogladnę mecze na sopcaście w rozdzielczości 2000?

Mam podobną, dwa pokoje dalej jest kabelek i router od gniazdka do neta 20 Mb, u mnie w pokoju z tym gówienkiem przypiętym do USB "odbiera" 12 Mb.

Żmijka 27.08.2012 18:01

Chyba jakaś plaga z tymi kartami ... ale wiesz na pewno, że to karta? Też myslałam a okazało się coś z systemem. Weź zobacz "przywracanie systemu".

Ja w nawiązującej sprawie - JAK wyłączyć laptopa z win7 BEZ instalowania aktualizacji? Bo chyba któraś powoduje problemy, a nie widze takiej mozliwości ...

wiślak 86 27.08.2012 18:20

tak to na pewno karta i teraz zastanawiam sie czy lepiej kupić taka wpinana do kompa (tam do środka i antenka mała czarna na zewnątrz czy ten do USB.

bo testowałem go i jest problem a mianowicie łaczy sie z siecia powiedzmy na 30sek internet smiga ale potem nie odbiera danych ale połaczenie jest, I odnośnie sygnały mam modem w pokoju obok ( do przejscia jedna sciana) i siła sygnału jest na poziomie 2 kresek z 5. co jest nie tak?

Amptiq 27.08.2012 22:14

Zna ktoś jakiś dobry (nie za drogi ale pewny) serwis laptopów? mam problem z włączaniem lapka: raz na czas nie działa przycisk "power" (zasilacz i bateria w miarę nowe) i chciałbym to rozwiązać a przy okazji nie płacić jak za zboże.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl