![]() |
A może basha podjął już decyzję i ta kasa tego nie zmieni.
|
Wg mnie jeśli mamy wydawać pieniądze zebrane przez Socios to właśnie poprzez inwestycje czyli jeśli kontrakt to dla młodego zdolnego, na którym klub może zarobić. Damy radę bez Wasyla jeśli nas na niego nie stać.
Na kontrakt dla Wasyla klub powinien poszukać sponsora jak w przypadku Peszko. |
A może tą inwestycją jest Wasyl ? Dzięki jego podejściu wielu młodych może zrobić progres. Co jest jakiś wywiad z naszym młodym zawodnikiem to mówią, jak imponuje im Wasyl. Ciężki temat, ale jeśli Stolarczyk go chce to wierzę, że Wasyl jest po prostu potrzebny.
|
Cytat:
Prócz Wisły jest jakies 15 klubów które będa takich chciały, z czego 10 płaci lepiej. Więc jeśli potem mamy tą kase dać na jakiegoś Bonina czy inne resztki ze stołu - Wasyl graj z Nami |
Powinni grać Ci na których możemy zarobić, to powinno być podstawowe kryterium doboru zawodników do pierwszej 11 w tym momencie. Oczywiście przy zachowaniu poziomu sportowego. Jak inaczej chcecie spłacić wielomilionowe długi które mamy ?
Na Wasylu nic nie zarobimy, prezentuje średni poziom sportowy, jedyna jego wartość dodana to marketing oraz wpływ na szatnię. |
Nie zapominaj, że "młody zdolny" widząc szatnię, a w niej Wasyla czy Błaszczykowskiego, chętnie tu przyjdzie się od nich uczyć. Chętniej, niż gdzie indziej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie można układać jedenastki z młodych, bo oni sami niczego się nie nauczą a Wisła spadnie z ligi. To tak nie działa. Można dodać jednego-dwóch zdolnych młodych zawodników do dobrze funkcjonującej drużyny, inaczej będzie to wyglądało jak nasz mecz z Arką. A tam przecież byli jeszcze Brożek, Wasyl i Boguski, można było ze trzech młodych wstawić... Inna rzecz że młodych to my musimy sobie wychować, od zera - na innych nas nie stać. To co oglądacie - Plewka, Hoyo, Grabowski, Śliwa to początek tego procesu. |
Cytat:
Jego asysta przy drugim golu dla Arki była oszałamiająca. :> |
Cytat:
|
Może trochę nieprecyzyjnie z tymi młodymi napisałem, miałem na myśli graczy, których możemy jeszcze sprzedać z zyskiem, czyli max 27-28 lat. Myślę że optymalnie jeśli chodzi o stoperów powinno być 4, dwóch w miarę młodych do max 24 lat i dwóch nieco bardziej doświadczonych. Oczywiście jeden wiarus jak Wasyl z taką wartością marketingową oraz wpływem na szatnię jest jak najbardziej mile widziany w tej czwórce, ale imo nie za kasę Socios.
Jeśli klubu na niego nie stać trzeba znaleźć kogoś tańszego bo sportowo forma dość średnia. |
Wasyl miał być symbolem, mocno tłumaczył to wczoraj Królewski na tt. Wg mnie jednak temat został ze złej strony podjęty.
Głosuję na tak, jednak ze względu na zaufanie do władz Wisły, niż do pełnego poparcia tej decyzji. Czyny mówią za nich. |
Cytat:
Ale widac cos sie zmienilo |
Panowie, radze przystopować z tym "graniem młodymi bo zarobimy". My się musimy najpierw w tej lidze utrzymać. A będzie to bardzo trudne jeżeli odejdzie Wasyl, Basha i Pietrzak.
|
no jak to, przecież już tylu młodych sprzedaliśmy na których zarobiliśmy...
zaraz, moment.... |
Cytat:
|
No to kto tam gra na kredyt?
|
Młodzi zdążą zagrać bez kredytu - kartki/kontuzje spokojnie pozwolą im się wykazać. A co do zarabiania na młodych - znacznie bardziej prawdopodobne jest to, że do kasy klubu wpadnie trochę więcej pieniędzy za utrzymanie się w E-klasie w przyszłym sezonie, niż miliony za Hoyo-Kowalskiego. Moim zdaniem - jeszcze jeden sezon Wasyla bardziej Wiśle pomoże niż zaszkodzi. Brałbym również pod uwagę fakt, o którym już parę osób przebąkiwało - dla klubu zejście z kontraktu Wasyla oznacza, że uwolnią się środki w budżecie na podwyżkę dla Bashy/kontrakt dla nowego piłkarza/spłatę części długów/poprawę płynności/inne (niepotrzebne skreślić).
|
Wasilewski jest potrzebny Wiśle.
Po pierwsze doświadczenie, które jest bardzo ważne na boisku. po drugie nazwisko i charakter, to od niego uczą się młodzi piłkarze, a to jest bardzo ważne dla ich rozwoju po trzecie wartość marketingowa. Jednak na mecz przyjdzie kilku kibiców więcej żeby zobaczyć Wasyla, Kubę czy Peszkę niż np. Plewkę. Poza tym nie można grać tylko juniorami,bo to się źle skończy. A, czy przypadkiem za wyższe miejsce w lidze nie są płacone zdecydowanie wyższe pieniądze? Jak dla mnie to są argumenty na "tak" |
Na pewno sportowy Wasyl nie jest wart takich pieniędzy, ale tutaj również chodzi o względy poza sportowe-jakościowe - a tych jest u niego sporo.
|
Ok do usunięcia
|
Peszko wraca do Lechii
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...os,nId,2993987 |
|
Żegnamy Wojtka Słomkę. Jak dla mnie szkoda. Myślę że jeszcze o nim usłyszymy i zaistnieje w ekstraklasie.
|
Szkoda Słomki. Wolę Jego niż Wojtkowskiego.
|
Cytat:
|
Peszko Słomka Wojtkowski zaraz nie będzie komu na skrzydle grać
|
No Słomka i Wojo to się nagrali w tym sezonie jak s....esyn.
|
Cytat:
|
Polewka nie raz z Rafała vel Boguckiego jest, ale Rafał SZACUN... chłopak skromny zawsze zapierniczał bez marudzenia.
|
Rafał to nasza legenda, nie jest tak spektakularnym zawodnikiem jak Brożek, dlatego obrywa mu się częściej i łatwiej się z niego śmiać, ale ja mam do tego człowieka ogromny szacunek za to 13 (wkrótce) sezonów w Wiśle. Gdybym miał mieć plakat któregoś piłkarza na ścianie, to nie byłby to żaden Melikson który przyjechał, zrobił show i pojechał, tylko człowiek który jest sercem tego wszystkiego, który jest pozostałością po futbolu którego juz nie ma. Takim, w którym grało się po 13 lat w jednym klubie, który to klub nie był Barceloną ani nie wynikało to z osobistej indolencji zawodnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym liczymy każdą złotówkę dwa razy, a Kamil ma pewnie większy kontrakt niż nasza młodzież od dwóch lat regularnie zawodząc. Ja ufam Stolarczykowi że wie co robi. |
Cytat:
Słomka i Wojtkowski tez będą mieli adekwatnego zmiennika |
Czyli jak co pol roku wraca temat Maka/Makow.
Wszystko sie zmienia a to jedno nie |
Palcic out
|
Chyba Peszko OUT - Palcic jako zmiennik czasem 1 skład ...
|
Cytat:
Cóż, nie ukrywam, że od pewnego czasu przeczuwałem taki rozwój wypadków. Może miał kilka przebłysków, ale summa summarum to jednak za mało. Jego kontrakt też pewnie do najniższych nie należał, dlatego bez większego żalu go żegnamy. Dzięki za wszystko i powodzenia w dalszej przygodzie z piłką, Matej! |
A według mnie szkoda, bo papiery na granie ma większe niż Burliga który tylko głupimi faulami oraz kiksami błyszczy i żółtymi kartkami... Zaliczył raptem 5? spotkań z rzędu i znów ławka... ale niereformowalny leń albo słaby ale tego się już nei dowiemy
|
Matej na ławkę ok, solidny zamiennik, ale to nie tragedia. Niemniej szacun za postawę się należy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl