Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Ma_niek 15.05.2019 07:14

A może basha podjął już decyzję i ta kasa tego nie zmieni.

Dive Pirate 15.05.2019 07:52

Wg mnie jeśli mamy wydawać pieniądze zebrane przez Socios to właśnie poprzez inwestycje czyli jeśli kontrakt to dla młodego zdolnego, na którym klub może zarobić. Damy radę bez Wasyla jeśli nas na niego nie stać.
Na kontrakt dla Wasyla klub powinien poszukać sponsora jak w przypadku Peszko.

maciekkk 15.05.2019 07:59

A może tą inwestycją jest Wasyl ? Dzięki jego podejściu wielu młodych może zrobić progres. Co jest jakiś wywiad z naszym młodym zawodnikiem to mówią, jak imponuje im Wasyl. Ciężki temat, ale jeśli Stolarczyk go chce to wierzę, że Wasyl jest po prostu potrzebny.

szprotson 15.05.2019 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dive Pirate (Post 1539505)
Wg mnie jeśli mamy wydawać pieniądze zebrane przez Socios to właśnie poprzez inwestycje czyli jeśli kontrakt to dla młodego zdolnego, na którym klub może zarobić. Damy radę bez Wasyla jeśli nas na niego nie stać.

młody zdolny biorąc pod uwagę koniunkturę rynku to będzie zarabiał wiele więcej....
Prócz Wisły jest jakies 15 klubów które będa takich chciały, z czego 10 płaci lepiej.
Więc jeśli potem mamy tą kase dać na jakiegoś Bonina czy inne resztki ze stołu - Wasyl graj z Nami

Dive Pirate 15.05.2019 08:34

Powinni grać Ci na których możemy zarobić, to powinno być podstawowe kryterium doboru zawodników do pierwszej 11 w tym momencie. Oczywiście przy zachowaniu poziomu sportowego. Jak inaczej chcecie spłacić wielomilionowe długi które mamy ?
Na Wasylu nic nie zarobimy, prezentuje średni poziom sportowy, jedyna jego wartość dodana to marketing oraz wpływ na szatnię.

serek.c2 15.05.2019 08:37

Nie zapominaj, że "młody zdolny" widząc szatnię, a w niej Wasyla czy Błaszczykowskiego, chętnie tu przyjdzie się od nich uczyć. Chętniej, niż gdzie indziej.

tas de fleia 15.05.2019 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dive Pirate (Post 1539512)
Powinni grać Ci na których możemy zarobić, to powinno być podstawowe kryterium doboru zawodników do pierwszej 11 w tym momencie. Oczywiście przy zachowaniu poziomu sportowego. Jak inaczej chcecie spłacić wielomilionowe długi które mamy ?
Na Wasylu nic nie zarobimy, prezentuje średni poziom sportowy, jedyna jego wartość dodana to marketing oraz wpływ na szatnię.

Żeby zarobić, to trzeba mieć na kogo postawić, z naszej młodzieży na tą chwilę nie widać nikogo, kto mógłby znacząco wpłynąć na grę zespołu. Próbował Stolar z Plewką, ale się nie udało trzeba to powiedzieć. A jednak z perspektywy Stolarczyka, powinni grać najlepsi na dany moment piłkarze, a nie ci, na których kiedyś być może zarobimy. On bierze odpowiedzialność za wynik tu i teraz. Nikt mu nie podziękuje po paśmie porażek, że za 2 czy 3 lata być może na kimś zarobimy...

wolfy 15.05.2019 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dive Pirate (Post 1539505)

Mamy już dość młodych, potrzebujemy zawodników dających jakość. Mam wątpliwości czy akurat Wasyl jest tyle wart, ale to inna kwestia.

Nie można układać jedenastki z młodych, bo oni sami niczego się nie nauczą a Wisła spadnie z ligi. To tak nie działa.
Można dodać jednego-dwóch zdolnych młodych zawodników do dobrze funkcjonującej drużyny, inaczej będzie to wyglądało jak nasz mecz z Arką. A tam przecież byli jeszcze Brożek, Wasyl i Boguski, można było ze trzech młodych wstawić...

Inna rzecz że młodych to my musimy sobie wychować, od zera - na innych nas nie stać. To co oglądacie - Plewka, Hoyo, Grabowski, Śliwa to początek tego procesu.

FraMat 15.05.2019 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1539516)
Mamy już dość młodych, potrzebujemy zawodników dających jakość. Mam wątpliwości czy akurat Wasyl jest tyle wart, ale to inna kwestia.

Też mam wątpliwości.
Jego asysta przy drugim golu dla Arki była oszałamiająca. :>

wolfy 15.05.2019 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1539517)
Też mam wątpliwości.
Jego asysta przy drugim golu dla Arki była oszałamiająca. :>

Był po kontuzji, ale mniejsza o to. Jak nie on to ktoś doświadczony z kartą na ręku, tylko kto?

Dive Pirate 15.05.2019 09:47

Może trochę nieprecyzyjnie z tymi młodymi napisałem, miałem na myśli graczy, których możemy jeszcze sprzedać z zyskiem, czyli max 27-28 lat. Myślę że optymalnie jeśli chodzi o stoperów powinno być 4, dwóch w miarę młodych do max 24 lat i dwóch nieco bardziej doświadczonych. Oczywiście jeden wiarus jak Wasyl z taką wartością marketingową oraz wpływem na szatnię jest jak najbardziej mile widziany w tej czwórce, ale imo nie za kasę Socios.
Jeśli klubu na niego nie stać trzeba znaleźć kogoś tańszego bo sportowo forma dość średnia.

Karherop 15.05.2019 09:59

Wasyl miał być symbolem, mocno tłumaczył to wczoraj Królewski na tt. Wg mnie jednak temat został ze złej strony podjęty.
Głosuję na tak, jednak ze względu na zaufanie do władz Wisły, niż do pełnego poparcia tej decyzji. Czyny mówią za nich.

bódyń 15.05.2019 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dive Pirate (Post 1539512)

A ja myslalem, ze powinni grac ci co prezentuja najwiekszy i najlepszy poziom.
Ale widac cos sie zmienilo

mr_kwolf 15.05.2019 10:59

Panowie, radze przystopować z tym "graniem młodymi bo zarobimy". My się musimy najpierw w tej lidze utrzymać. A będzie to bardzo trudne jeżeli odejdzie Wasyl, Basha i Pietrzak.

szprotson 15.05.2019 11:14

no jak to, przecież już tylu młodych sprzedaliśmy na których zarobiliśmy...

zaraz, moment....

Ogryzek 15.05.2019 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1539527)
A ja myslalem, ze powinni grac ci co prezentuja najwiekszy i najlepszy poziom.
Ale widac cos sie zmienilo

Tak, zmieniło się. Czasem muszą grać młodzi na kredyt - bo na nich jest szansa coś zarobić. Tak jak robią w Amice czy Pogoni. Bez tego nie wyjdziemy nigdy z zaklętego kręgu starych długów.

bódyń 15.05.2019 11:29

No to kto tam gra na kredyt?

BlurgH 15.05.2019 11:32

Młodzi zdążą zagrać bez kredytu - kartki/kontuzje spokojnie pozwolą im się wykazać. A co do zarabiania na młodych - znacznie bardziej prawdopodobne jest to, że do kasy klubu wpadnie trochę więcej pieniędzy za utrzymanie się w E-klasie w przyszłym sezonie, niż miliony za Hoyo-Kowalskiego. Moim zdaniem - jeszcze jeden sezon Wasyla bardziej Wiśle pomoże niż zaszkodzi. Brałbym również pod uwagę fakt, o którym już parę osób przebąkiwało - dla klubu zejście z kontraktu Wasyla oznacza, że uwolnią się środki w budżecie na podwyżkę dla Bashy/kontrakt dla nowego piłkarza/spłatę części długów/poprawę płynności/inne (niepotrzebne skreślić).

lucker 15.05.2019 14:09

Wasilewski jest potrzebny Wiśle.

Po pierwsze doświadczenie, które jest bardzo ważne na boisku.
po drugie nazwisko i charakter, to od niego uczą się młodzi piłkarze, a to jest bardzo ważne dla ich rozwoju
po trzecie wartość marketingowa. Jednak na mecz przyjdzie kilku kibiców więcej żeby zobaczyć Wasyla, Kubę czy Peszkę niż np. Plewkę.
Poza tym nie można grać tylko juniorami,bo to się źle skończy. A, czy przypadkiem za wyższe miejsce w lidze nie są płacone zdecydowanie wyższe pieniądze?
Jak dla mnie to są argumenty na "tak"

LucjuszWielki 15.05.2019 15:39

Na pewno sportowy Wasyl nie jest wart takich pieniędzy, ale tutaj również chodzi o względy poza sportowe-jakościowe - a tych jest u niego sporo.

filemon 16.05.2019 20:46

Ok do usunięcia

bódyń 17.05.2019 08:55

Peszko wraca do Lechii
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...os,nId,2993987

leszekm 17.05.2019 09:38

Marko Kolar: To były dwa szalone sezony

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ny,nId,2993871

Karherop 17.05.2019 12:32

Żegnamy Wojtka Słomkę. Jak dla mnie szkoda. Myślę że jeszcze o nim usłyszymy i zaistnieje w ekstraklasie.

Szneka 17.05.2019 12:55

Szkoda Słomki. Wolę Jego niż Wojtkowskiego.

Karherop 17.05.2019 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1539650)
Szkoda Słomki. Wolę Jego niż Wojtkowskiego.

Mam podobnie, ale i Wojtkowski jest na wylocie. Szuka sobie klubu.

Szneka 17.05.2019 20:53

Peszko Słomka Wojtkowski zaraz nie będzie komu na skrzydle grać

Levis88 17.05.2019 20:58

No Słomka i Wojo to się nagrali w tym sezonie jak s....esyn.

Karherop 17.05.2019 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1539679)
No Słomka i Wojo to się nagrali w tym sezonie jak s....esyn.

A czyja to wina że Wojtkowski łapie kontuzje jak przedszkolak grypę? A jak już wychodzi na boisko to gra wyłącznie pod siebie? Poza tym jak Wojtkowskiego boli głowa i ma umówionego fryzjera to jest wystarczający powód by olać trening.

LucjuszWielki 17.05.2019 22:33

Polewka nie raz z Rafała vel Boguckiego jest, ale Rafał SZACUN... chłopak skromny zawsze zapierniczał bez marudzenia.

viktor56 18.05.2019 00:39

Rafał to nasza legenda, nie jest tak spektakularnym zawodnikiem jak Brożek, dlatego obrywa mu się częściej i łatwiej się z niego śmiać, ale ja mam do tego człowieka ogromny szacunek za to 13 (wkrótce) sezonów w Wiśle. Gdybym miał mieć plakat któregoś piłkarza na ścianie, to nie byłby to żaden Melikson który przyjechał, zrobił show i pojechał, tylko człowiek który jest sercem tego wszystkiego, który jest pozostałością po futbolu którego juz nie ma. Takim, w którym grało się po 13 lat w jednym klubie, który to klub nie był Barceloną ani nie wynikało to z osobistej indolencji zawodnika.

doktor granat 18.05.2019 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1539682)
A czyja to wina że Wojtkowski łapie kontuzje jak przedszkolak grypę? A jak już wychodzi na boisko to gra wyłącznie pod siebie? Poza tym jak Wojtkowskiego boli głowa i ma umówionego fryzjera to jest wystarczający powód by olać trening.

Moim zdaniem niech Kamil dalej się bawi w piłkę gdzie indziej, 2 lata w Wiśle i absolutne zero progresu.

wolfy 18.05.2019 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1539698)
Moim zdaniem niech Kamil dalej się bawi w piłkę gdzie indziej, 2 lata w Wiśle i absolutne zero progresu.

Przegrał rywalizację nie tylko z Brożkiem i Boguskim (a tacy Kolar i Drzazga nie, dla przykładu), ale też z Plewką, Śliwą czy Słomką, a ostatniego i tak żegnamy. Bez jaj, Śliwa strzelił tyle samo goli co Kamil w poprzednim i tym sezonie (1), a grał ze dwa razy powyżej 20 minut. No i o jego bramce nawet w Hiszpanii mówili :D
Poza tym liczymy każdą złotówkę dwa razy, a Kamil ma pewnie większy kontrakt niż nasza młodzież od dwóch lat regularnie zawodząc. Ja ufam Stolarczykowi że wie co robi.

szprotson 18.05.2019 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1539678)
Peszko Słomka Wojtkowski zaraz nie będzie komu na skrzydle grać

ze Cewke wbija Mak,
Słomka i Wojtkowski tez będą mieli adekwatnego zmiennika

bódyń 18.05.2019 17:39

Czyli jak co pol roku wraca temat Maka/Makow.
Wszystko sie zmienia a to jedno nie

doktor granat 18.05.2019 18:03

Palcic out

LucjuszWielki 18.05.2019 19:43

Chyba Peszko OUT - Palcic jako zmiennik czasem 1 skład ...

Smuga 18.05.2019 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki
Chyba Peszko OUT - Palcic jako zmiennik czasem 1 skład ...

https://s6.ifotos.pl/img/MP-Outjpg_qsrwpnp.jpg

Cóż, nie ukrywam, że od pewnego czasu przeczuwałem taki rozwój wypadków. Może miał kilka przebłysków, ale summa summarum to jednak za mało. Jego kontrakt też pewnie do najniższych nie należał, dlatego bez większego żalu go żegnamy.

Dzięki za wszystko i powodzenia w dalszej przygodzie z piłką, Matej!

Arek95 18.05.2019 21:34

A według mnie szkoda, bo papiery na granie ma większe niż Burliga który tylko głupimi faulami oraz kiksami błyszczy i żółtymi kartkami... Zaliczył raptem 5? spotkań z rzędu i znów ławka... ale niereformowalny leń albo słaby ale tego się już nei dowiemy

tas de fleia 18.05.2019 21:46

Matej na ławkę ok, solidny zamiennik, ale to nie tragedia. Niemniej szacun za postawę się należy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl