![]() |
,,Z wyścigu o pozyskanie Mazka najprawdopodobniej odpadła Cracovia. Według Leszka Błażyńskiego szybkim skrzydłowym interesuje się natomiast Wisła Kraków."
|
Cytat:
|
Ale bym się cieszył, gdyby się udało ściągnąć Mazka. Nawet nie dla samego gracza ale żeby zagrać parchom na garbatym nosie. Chociaż wiem, że to jeszcze mniej prawdopodobne niż transfer Mączyńskiego do legii
|
Mnie zastanawia sprawa A. Jagiełły. Piłkarz, co widać choćby po jego wypowiedziach na TT, bardzo do Wisły chce, na testach zrobił dobre wrażenie, Ramirez wczoraj mówił, że chcą skrzydłowego, a w temacie cisza. Kasy raczej dużej za niego nie chcą więc stawiam, że jest opcją rezerwową w razie gdyby nie wypaliły pierwsze wybory Kiko i Junco.
|
Cytat:
I ligi Jagiełło odpalony z elki, PBB, Lechii, Arki, Dolcanu (wiem wiem że się wycofali). Można powiedzieć że zjeżdża coraz niżej. w sumie 21 spotkań w eksie i dwie bramki w I lidze 46 mecze i 4 bramki asyst nie będę szukał bo szkoda mi czasu Też bym się palił do transferu z dna I ligi do eksy Bynajmniej nie twierdzę że może być wtopą jak Mójta, Popović czy inny Pietrzak ale ten transfer to transfer podwyższonego ryzyka stać nas na taki? (nie twierdzę też że kolo nie miał talentu. Tyle że talent to jedno a przejście z juniora do seniorów to drugie. I nie każdemu się udaje). Skąd wiesz że nie krzykną za niego nie wiadomo ile? Zwłaszcza jak pójdzie fama w Polskie że przytuliliśmy za Guzmicsa melon ojro :P ps. nie wiem jakie wynalazki wyszuka Junco, ale mam nadzieję że nie będą to jeźdźcy bez głowy w stylu Sarkiego, czy Barrientosa a przynajmniej ktoś taki jak Guerrier którego przynajmniej udało się opchnąć dalej i zarobić. Chyba zarobić. |
też mnie dziwi spore zainteresowanie na forum, tym jakby nie było przeciętnym i podatnym na kontuzje zawodnikiem...
i trudno się nie zgodzić z opinią emjota chyba wszystko napisał... |
Cytat:
Prawdziwym, największym w Wiśle, jeźdźcem bez głowy był wspomniany Guerrier. Do teraz się zastanawiam jakim cudem zarobiliśmy na nim pół miliona euro :rotfl: :rotfl: |
Cytat:
a na Sarkim i Barrietosie nic |
Cytat:
|
Mazek w Wiśle? Ponoć on i jego menadżer (kucharski) tego by chcieli:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rzow,11671006/ |
+ info o tym 18 latku z Progresu, który może grać na obu skrzydłach i wejdzie do kadry I drużyny. Wyjaśnia nam się skąd opieszałość w sprawie Jagiełły.
|
Mazek?
Przeciez to kolejny lekkoatleta , jak Przybecki, dobry zawodnik tylko slabo w pilke gra Dajcie spokój, moze jeszcze do druzyny nastawionej na kontre by sie nadwal ale u nas? Mielismy grac krakowska pilke |
Nesta skąd to info?
|
@bridgeburner
Mazek tak samo nadaje się do gry kombinacyjnej jak Małecki, który bierze piłkę, ciągnie do linii i wrzuca na oślep. Guerrier też nie pasował do krakowskiej piłki, ale jakby miał trochę więcej w głowie to dorobek bramkowy by podwoił, bo świetnie wychodził na wolne pole do piłek. |
Cytat:
|
Cytat:
P.S - Mazek i Przybecki :D, ten sam typ piłkarza :D. |
Mazek to byłoby coś. Od razu pierwsza 11. Przybeckiego łączy tylko szybkość z Mazkiem. Nic więcej. Technika, kreatywność to mocne strony Kamila. Ech pomarzyć można:)
btw A coś o tym Słomce, ktoś widział? |
Niby taki przyjacielski transfer gdzie Ruchu raczej nic przed spadkiem nie uchroni? :D Na pewno jeden z ciekawszych pilkarzy łaczonych z Wisła gdzie kiedys tylko takich bralismy.
|
Niestety zgodzę się z opinią niektórych, że Kucharski taką wypowiedzią po prostu negocjuje wyższy kontrakt dla Mazka i prowizję dla siebie od Zagłębia.
|
Kucharski jest znany z tego, że wyszukuje dla swoich piłkarzy najlepsze oferty pod względem finan$owym tyle tylko, ze w ostatnim czasie ma całkiem niezłe kontakty z Wisla i to moze przechylić szalę.
|
Na czym polegają te dobre kontakty z Wisłą i dlaczego tak uważasz?
Pytam bo nie siedzę w temacie. |
Też jestem ciekawy.
Akcja z Wojciechowskim? Że niby aż tak daleko to zaszło? Jak dla mnie, to może tylko grać na kontrakt w Zagłębiu. Ale trzymam kciuki. Mazek jest prawonożny? Myślałem, że lewo. |
Cytat:
No ja Was prosze, Mazek kreatywny i techniczny... Z dzisiejszego podsumowania Weszło na podstawie Instata Mazek ma najgorszy wynik z prawoskrzydłowych w lidze "Mazek – 71% celnych podań, mniej niż jedno kluczowe zagranie na mecz (dokładnie 0,8), ale najbardziej bolą najważniejsze statystyki w futbolu. Zero goli, zero asyst" |
Cytat:
|
Czyli co? Mazek za słaby na Wisłę? Czy wyście się zatrzymali w 2003 roku?
|
Cytat:
|
To byłby transfer na miarę "starej Wisły". Młody wyróżniający się z PL ligi.
Ale będzie mega ciężko wygrać rywalizację z Zagłębiem... Niezależnie jak się ona skończy to sama przymiarka do niego jest już optymistyczna. Kucharski mówi o poważnej ofercie czyli z finansami jest coraz lepiej. |
Cytat:
sam nie wiem czy bardziej jest mlody czy bardziej sie wyróżnia :-P |
Cytat:
ma jeszcze ze siedem lat żeby odpalić :P |
Gdyby miał te 19-20 lat i świetne statystyki to myślałby teraz o transferze do Bundesligi. Wisła musi brać piłkarzy z pewnym potencjałem do dalszego rozwoju, dla których będzie ostatnim klubem w PL przed wyjazdem za granicę. Mazek nie jest gwiazdą, jest właśnie piłkarzem wyróżniającym się, który ma szansę gwiazdą się stać.
Edit. Natomiast tematu i tak raczej nie ma poważnego: @janekx89 Popytałem teraz i jest tak jak myślałem, CK gra na podbicie stawki i chce wzbudzić zainteresowani Cracovii większe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl