Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

labtec 12.08.2012 22:39

http://www.joemonster.org/filmy/4652...go_ich_zabili_

może to kolejny propagandowy film, który ma pokazać że światem rządzą masoni i żydokomuna, ale...

może ktoś w sposób dojrzały skomentować ten powyższy film ?

StelmiOriginal 14.08.2012 16:16

Witam, robił ktoś ostatnio kurs na wózek widłowy w okolicach NH? Jakie są ceny, ile trwa kurs, jakie są uprawnienia po tym itd. Na stronach różnych firm to mało co jest napisane.... Zaznaczam że chodzi mi o KURS, a nie KUPNO papierka :)

fifi1906 14.08.2012 20:29

czy byłaby możliwośc żeby przed meczem w niedziele osoba, która nie posiada KK mogłaby ją wyrobić?

Piotrek 14.08.2012 21:26

Czym najtaniej dojechać do Zakopanego? tzn jaka cena? znajdę coś tańszego niż autobus za 17 zł?

chudy_TSW 14.08.2012 21:48

Otwarta "Strefa Kibica" jest jutro ????

Błaszczu_WIŚLAK 14.08.2012 21:51

strefa kibica NIE a strefa kibiola też raczej nie, chociaż nie jestem pewny :)

LanceTS 14.08.2012 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 1268980)
czy byłaby możliwośc żeby przed meczem w niedziele osoba, która nie posiada KK mogłaby ją wyrobić?

Zawsze jak jest otwarta strefa kibica jest możliwośc wyrobienia KK. TYlko radzę przyjść trochę wcześniej gdyż mogą być kolejki.

P.e.c.h 14.08.2012 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek (Post 1268999)
Czym najtaniej dojechać do Zakopanego? tzn jaka cena? znajdę coś tańszego niż autobus za 17 zł?

Pociąg regio ze zniżka wyjdzie chyba ok 12zł, tyle że dwa razy dłużej ;)

partyzant1983 15.08.2012 23:40

Witam... czy ktoś ma kontakt do solidnego i nie drogiego fachowca od naprawy laptopów...(fachowiec od wnętrzności :) )... w sierpniu emigruję do Nowej Zelandii i tylko mój laptop pozwoli mi się widzieć z dzieciakami codziennie...bez tego bedzie jeszcze większa załamka... Nie ukrywam iż liczę bardzo na Waszą pomoc...

piter116 16.08.2012 11:25

Witam. Przymierzam się do zakupu urządzenia wielofunkcyjnego Canon Pixma MG5150. Posiada ktoś z Was taki kombajn i mógłby powiedzieć co nieco na jego temat ? Polecacie jakiś inny sprzęt w podobnej cenie , tj do 300 zł ?

OpEnTaNy 16.08.2012 11:47

Czym sie kierowac kupujac nowy TV ? Moze macie jakies ciekawe propozycje nie szukam nic wielkiego taki do 42"

didzej132 16.08.2012 21:49

Jadąc autobusem z Krakowa do Wisły to trzeba wykupić sobie bilet wcześniej czy wsiadam płacę jadę ?

WISŁAZWE 16.08.2012 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1269422)
Jadąc autobusem z Krakowa do Wisły to trzeba wykupić sobie bilet wcześniej czy wsiadam płacę jadę ?

Mowa o odjazdach z RDA ?

Z tego co pamiętam, bilet można zakupić zarówno w kasie jaki u kierowcy tuż przed odjazdem autobusu.

Kamyk 17.08.2012 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1269289)
Witam. Przymierzam się do zakupu urządzenia wielofunkcyjnego Canon Pixma MG5150. Posiada ktoś z Was taki kombajn i mógłby powiedzieć co nieco na jego temat ? Polecacie jakiś inny sprzęt w podobnej cenie , tj do 300 zł ?

Posiadam owe urządzenie i na prawdę mogę szczerze polecić. Bardzo szybki wydruk w czerni jak i w kolorze, od razu posiada dwa naboje (czarny i kolorowy), później ceny nie są zbyt wygórowane.
Jakość wydruku jak na moje oko bardzo dobra.
Nie zajmuje dużo miejsca. Ładny design. Cóż więcej mogę powiedzieć, jestem po prostu zadowolony z zakupu.

Kamil_mchw 17.08.2012 23:06

Pytanie do fanów serialu "Dexter"

Ogólnie nie oglądam tego serialu, ale poszukuje jednego odcinka... w którym był taki stażysta, który pracował w laboratorium i pomagał skośnookiemu i Dexterowi w badaniach... kupił on na internecie jakąś dłoń z kolorowymi paznokciami, każdy w innym kolorze. To była dłoń jakiegoś manekina czy mordercy... Córka tego grubego policjanta się umawiała z tym stażystą. Tyle pamiętam. :]
Jaki to był odcinek, albo który sezon?
Nie mam czasu, ani ochoty oglądać całości...

Kolumbus 18.08.2012 08:38

po mojemu 12 odcinek 6 sezonu

kangurekm 18.08.2012 08:52

Ktoś zna jakąś wrocławską pizzerię w centrum gdzie można zjeść dużo , smacznie i w normalnych cenach?

adam_09 18.08.2012 09:52

Ja polecam na wrocławskim rynku restaurację "GREKO" czy jakoś tak. Jest to grecka knajpka, jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, cena w ok. 25 zł za os.

StelmiOriginal 18.08.2012 21:14

Witam, troche debilne pytanie, gdyż dawno nie korzystałem z usług monopolisty Poczty Polskiej :)

Wystawilem aukcje na allegro z pewnym towarem, gosc dał Kup Teraz za 250zł i dzwonil zeby wyslac mu za pobraniem.

Koszt towaru: 250zł, koszt wysyłki: 15.50zł.

Jak wygląda ta wysyłka? Idę na pocztę, place 15.50 i wysylam do niego towar i czekam na przelew opiewający na 265.50? Czy ja tylko daje paczke na poczcie, a gosc placi listonoszowi 265,50zł czy jak? I co, jeżeli gość nie zapłaci za towar? Paczka wraca do mnie? I ile sie czeka na przelew?

Proszę opiszcie mi łopatologicznie, bo nie wiedziałem, że dożyje czasów kiedy będę musiał cokolwiek wyslac za pobraniem :D

WiślakNH 20.08.2012 10:22

Nie mogę sie zalogować na internetowe konto bankowe,a jeszcze wczoraj mogłem.Z innego komputera wchodzi więc przypuszczam,że to wina komputera.Czym może to być spowodowane?

R33 20.08.2012 13:30

Jakieś busy kursujace w soboty na lini Kraków-Bielsko? :D Ja coś takiego znalazłem, ale nie wiem czy to dobre:
http://www.comfortbus.eu/cennik

Kocur 20.08.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1270109)
Nie mogę sie zalogować na internetowe konto bankowe,a jeszcze wczoraj mogłem.Z innego komputera wchodzi więc przypuszczam,że to wina komputera.Czym może to być spowodowane?

Na innym kompie ta sama przeglądarka?

Kwestia ustawień zabezpieczeń - mogłeś niechcący zablokować sobie jakieś elementy ze strony logowania itp - np. w firefoxie dodać do listy w ".......".

fidello 20.08.2012 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1269814)
Witam, troche debilne pytanie, gdyż dawno nie korzystałem z usług monopolisty Poczty Polskiej :)

Wystawilem aukcje na allegro z pewnym towarem, gosc dał Kup Teraz za 250zł i dzwonil zeby wyslac mu za pobraniem.

Koszt towaru: 250zł, koszt wysyłki: 15.50zł.

Jak wygląda ta wysyłka? Idę na pocztę, place 15.50 i wysylam do niego towar i czekam na przelew opiewający na 265.50? Czy ja tylko daje paczke na poczcie, a gosc placi listonoszowi 265,50zł czy jak? I co, jeżeli gość nie zapłaci za towar? Paczka wraca do mnie? I ile sie czeka na przelew?

Proszę opiszcie mi łopatologicznie, bo nie wiedziałem, że dożyje czasów kiedy będę musiał cokolwiek wyslac za pobraniem :D

Jeśli chcesz kasę na konto, to idziesz na pocztę i wypełniasz dwa druki - jeden na przesyłkę pobraniową (tam wpisujesz kwota pobrania 265,50) i zaznaczasz odpowiedni kwadracik (na druku jest miejsce na wpisanie numeru konta). Drugi druczek to polecenie wpłaty/przelewu, gdzie też musisz wpisać kwotę, swój nr konta, a jako zleceniodawcę wpisujesz gościa który kupił od Ciebie.
Niestety jak gościu nie odbierze/nie zapłaci paczka wraca do Ciebie
Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem
Pozdro

Watts 20.08.2012 15:17

W nocnych pociągach Przewozów Reg można kupić bilet u konduktora? Jak z kasami na dworcu w Krakowie około 23 w dzień powszedni, któraś jest otwarta?

Krav 20.08.2012 16:24

Kasy sa bodaj właśnie do 23, więc koło tej godziny to pewnie będzie jedna śmigac, góra dwie. Co do pociągów regio, to zależy gdzie wsiadasz. Jak w Krakowie i chcesz kupić u konduktora bilet to pewnie Ci naliczy jakąś tam opłate dodatkową. Jeśli wsiadasz ze stacji na której nie ma kas biletowych, to nic nie dopłacasz.
W sumie najlepiej jest i tak Ci polecam zrobić, że wsiadasz np. w Krakowie, jak idzie konduktor to mu mówisz że chcesz bilet np. od Batowic, Mydlnik czy skadś gdzie nie ma kas, bo tam wsiadłeś. Bardzo rzadko sprawdzają od początku samego.

Watts 20.08.2012 16:36

Dzięki za odpowiedź. Czyli mogę wsiąść do pociągu bez biletu i kupić u konduktora bez takiej sytuacji że da mi od razu mandat? To będzie właśnie kwestia kilku minut w okolicach 23 i nie wiem, czy się wyrobię.

Krav 20.08.2012 16:39

Możesz, możesz, albo tak jak Ci napisałem, albo podejdź sobie od razu pierwszymi drzwiami i gdzieś tam powinien się kręcić kierownik pociągu.

LuKaS TSW 20.08.2012 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1270177)
Jakieś busy kursujace w soboty na lini Kraków-Bielsko? :D Ja coś takiego znalazłem, ale nie wiem czy to dobre:
http://www.comfortbus.eu/cennik

Nie najgorszy, do tego jeszcze jeździ Inter Palm i jakaś nowa firma Bus Brothers czy jakoś tak,wszystkie odjeżdżają z dolnej płyty RDA.

neq. 20.08.2012 18:51

jaki aparat w miarę dobry można dostać do 300 zł ?

fidello 20.08.2012 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1270276)
jaki aparat w miarę dobry można dostać do 300 zł ?

Nówkę to będzie ciężko.. używany polecam fuji finepix s5600 (hybryda), w trzech stówach na allegro się spoko mieści, zdjęcia robi przyzwoite, jak chcesz pisz na priw to ci jakieś moje podlinkuje, będziesz mógł ocenić jakość czy Ci pasuje

labtec 20.08.2012 21:23

Tak - mam google, ale potrzebuje namiar / nazwę na hostel w Warszawie.
Wiadomo, że tani, ale niekoniecznie w samym centrum.
Byle by dojazd był dogodny środkami mpk-a.

Dzięki za pomoc

Kamil_mchw 22.08.2012 16:19

potrzebuje znaleźć mapę ewidencyjną Kudowy-Zdrój, oraz okolic... w pliku, znalazłem mapkę ale on-line co mnie nie urządza... :/
pomoże ktoś...?

Westmoreland 22.08.2012 16:58

Proszę o wskazanie jak najlepiej dostać się z Krakowa na lotnisko Pyrzowice korzystając z jakiegoś przewoźnika. Czy turlać się do Katowic, a potem na lotnisko czy jest coś dogodnego bezpośrednio w okolice lotniska (z Katowic na lotnisko też nie ma podobno rewelacji). Szukam w necie ale liczę na kogoś kto ma już to za sobą.

FraMat 22.08.2012 17:06

bus matuszek
www.matuszek.com.pl/

labtec 22.08.2012 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Westmoreland (Post 1270773)
Proszę o wskazanie jak najlepiej dostać się z Krakowa na lotnisko Pyrzowice korzystając z jakiegoś przewoźnika. Czy turlać się do Katowic, a potem na lotnisko czy jest coś dogodnego bezpośrednio w okolice lotniska (z Katowic na lotnisko też nie ma podobno rewelacji). Szukam w necie ale liczę na kogoś kto ma już to za sobą.

http://wizzair.com/pl-PL/travel_serv...port_transfer/

i nie musisz być wcale klientem Wizzaira.

Po prostu dzwonisz do nich i informujesz, że potrzebujesz dostać się z Krakowa na lotnisko do Pyrzowic / czy na odwrót.

W zeszłym roku, kosztowało to bodaj 5 dyszek za osobę w jedną stronę.

krissu8 22.08.2012 19:07

Witam, czy jeśli jestem niepełnoletni, to mogę kupić bilety dla mnie i dla kolegi, którego ze mną nie będzie, czy trzeba osiągnąć pełnoletność? (Mamy KK)

Marcin_fan 22.08.2012 19:12

1. Jest w jakiejś sieci komórkowej na karte pakiet czy taryfa gdzie mozna kupić czy zyskac minuty do wszystkich sieci ? Mam drugi telefon na stanie i mógłbym to wykorzystać.
2. Od paru dni nie moge podłączyć lapka do tv. Laptop Acer Aspire 5737Z. Dodam że zmieniłem baterie w nim i mniej wiecej od tego czasu nie podpinałem go pod tv.

Kamil 22.08.2012 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krissu8 (Post 1270818)
Witam, czy jeśli jestem niepełnoletni, to mogę kupić bilety dla mnie i dla kolegi, którego ze mną nie będzie, czy trzeba osiągnąć pełnoletność? (Mamy KK)

bilety na mecz u siebie? oczywiscie ze nie trzeba miec osiemnastu lat :]

Krav 22.08.2012 19:28

Czy ktoś z Was korzystał może z usług strony wysylajtaniej.pl i mógłby polecić ? Mam do wysłania paczkę 10 kg i widzę, że dwóch przewoźników oni mają: K-Ex i UPS - który z nich lepszy, czy żadna różnica ?
Ewentualnie może ktoś polecić jakąś inną opcję wysyłki, za którą nie zapłacę krocie ?

Dzięki z góry za pomoc.

EDIT: Matmario El'kabat i nero - dzięki wielkie i!

bartek89TS 22.08.2012 20:08

Orjentuje się ktoś, czy w Tenczynku koło Krzeszowic można gdzieś obejrzeć mecz Wisły?chodz mii o jakąś knajpe, pizzerie czy restauracje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl