Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

DYRU 29.11.2010 09:02

Wiem, że Kraków jest rozkopany więc mam pytanie. Jak najlepiej od strony zakopianki dojechać do Selgrosa?? Nowohucką nie widzi mi się jechać. Czy zostaje mi tylko opcja od Grzegórzeckiego??

michu-k 29.11.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019413)
Wiem, że Kraków jest rozkopany więc mam pytanie. Jak najlepiej od strony zakopianki dojechać do Selgrosa?? Nowohucką nie widzi mi się jechać. Czy zostaje mi tylko opcja od Grzegórzeckiego??

Aleje, koło dworca, Grzegórzeckie.

Chociaż powiem Ci że na Nowohuckiej śmiga płynnie ostatnimi czasy.

trelasiq93 29.11.2010 11:02

Witam!
Czy zna ktoś piosenkę angielską , jest wolna i romantyczna.
Jedyne słowa które zapamiętałem to " ko ko heart"

Lacrima 29.11.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trelasiq93 (Post 1019445)
Witam!

Norah Jones - Cold, cold heart ?

michu-k 29.11.2010 11:10

Jak nazywa się program i gościu w nim występujący, który chodzi po restauracjach i krytykuje? Czy też restauracje się zgłaszają do tego programu mając problemy, czy coś? Kojarzycie?

Super to sformułowałem, wiem, ale nie wiem jak mógłbym zrobić to inaczej :D

Tiramisu 29.11.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trelasiq93 (Post 1019445)
Witam!

http://www.youtube.com/watch?v=WaZlbYLbjEs ta?

ps. nawet jeśli nie ta, to zapewne "cold cold heart" ;-)

trelasiq93 29.11.2010 11:13

Cytat:

trelasiq93 napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Witam!
http://www.youtube.com/watch?v=WaZlbYLbjEs ta?
Dzięki wielkie!!!

impreza 29.11.2010 11:32

Panowie podajcie namiary na sprawdzony komis w centrum gdzie TANIO ściągnę simlocka z Nokii 6300.
Dzięki.

MatMario 29.11.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019413)

Można jeszcze spróbować autostradą do zjazdu na rybitwy, później w półanki i z mostu w lewo na łęg

tomo 29.11.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1019448)
Jak nazywa się program i gościu w nim występujący, który chodzi po restauracjach i krytykuje? Czy też restauracje się zgłaszają do tego programu mając problemy, czy coś? Kojarzycie?

Kitchen Nightmares, gdzie gospodarzem jest Gordon Ramsay ?

DYRU 29.11.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019488)
Można jeszcze spróbować autostradą do zjazdu na rybitwy, później w półanki i z mostu w lewo na łęg

ok. dzieki. nie jechałem tamtedy ale patrząc na mape to mam skręcić z A4 w kokotowską tak??

Kaan 29.11.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019504)
ok. dzieki. nie jechałem tamtedy ale patrząc na mape to mam skręcić z A4 w kokotowską tak??

Hmmm.... Z A4 zjezdzasz na "Kraków Wschód" i tam nie mając innej opcji :) S7, w lewo w Śliwińskiego (brak innej drogi :) ) i pod garbarnią i placem w prawo w Półanki, za mostem Wandy na rondku w lewo w Podbipięty a dalej to juz wiadomo....

MatMario 29.11.2010 13:53

Na google jest jeszcze nie zaznaczona ta droga, bo ten wezeł się wybudował co dopiero, ale myślisz o dobrym miejscu.

South 29.11.2010 18:11

Moze jest jakiś mechanik na forum,jak wymienić przedni(prawy) reflektor we fiacie bravo(stary model),odkręciłem śruby ale trzyma tam jeszcze jakiś zaczep jak go odpiąć ?

Jaro1991 29.11.2010 19:02

Mam problem z Canal+Sport HD i Canal+Film HD. Mianowicie dzisiaj odebrałem dekoder Philips DSR 6201 i ustawiłem wszystko zgodnie z zalecianiami producenta itp. Problem pojawia się po włączeniu na w/w kanały tzn. obraz staje się zbytnio rozciągnięty oraz kompletnie znika logo. Przy zmianie ustawienia w TV na odpowiadające tym kanałom pozostałe kanały są "ścięte" tzn. po bokach pojawiają się czarne paski długości ok.3 cm. Stąd moje pytanie - czy zna ktoś jakiś "złoty środek" na jak najlepsze ustawienie tegoż dekoderu względem TV? Dodam że jestem posiadaczem Sony Bravii.

krkgiba 29.11.2010 20:07

kto zna oferty sylwestrowe, ciekawe, w stylu np. partycamp.pl ? lub coś innego ciekawego na sylwestra w Polsce.

Vorgad BW 29.11.2010 22:00

ktos tu kiedys na forum podawal link gdzie mozna bylo zobaczyc stare nieistniejace strony. poda ktos link?

szczepanwislak 29.11.2010 22:34

Cytat:

Prawdopodobnie chodzi o program " Kuchenne Rewolucje " i ta osoba która chodzi i jak to powiedziałeś krytykuje:) to Magda Gesler.

dostuffca 29.11.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1019340)
Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.

gdzie udało Ci się taką ofertę ułożyć? wtedy PS3 250 z Move kosztuje w sumie 1515 zł - b. opłacalna opcja, ale jakbym się nie starał to strona http://www.playmobile.pl/pl/oferta/p...ml?&&&&pid=ps3 przy 59zł abonamencie daje pozwala kupić konsolę za 349 - a to już zmienia postać rzeczy :)

TSman 29.11.2010 22:50

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1019823)
Prawdopodobnie chodzi o program " Kuchenne Rewolucje " i ta osoba która chodzi i jak to powiedziałeś krytykuje:) to Magda Gesler.

Chodzi mu zapewne o Kuchenne Koszmary. Ten facet to Gordon Ramsey, a jego program byl puszczany bodaj na polsacie

edit. sprawdziłem dokładnie i ten program nazywa sie Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya

A ta cała Magda G. to wielka znawczyni a po kuchni zapier*ala bez żadnego nakrycia na głowe a włosy ma spore.
Ogólnie tvn jak zwykle chce na siłe zrobić coś lepszego od oryginału a ch*ja im to wszystko wychodzi

concedi 29.11.2010 23:03

montował ktoś własnoręcznie antenę satelitarna, ile Wam to zajęło i czy się udało? :)

wierny 29.11.2010 23:09

dasz radę sam, około 30 minut ;)

MatMario 29.11.2010 23:31

Ja montowałem, zależy jakie masz miejsce, czy dostęp łatwy. Jak łatwy to problemu nie będziesz miał, a jak wiszą jakieś anteny obok to sobie lajtowo nakierujesz mniej więcej w dobre miejsce.

Na konwerter zwróć uwagę jak go zamontować, ładnie kable poskręcaj i będzie ok.

Ale przy takim śniegu chodzić po dachu :D to nie zapomnij o jakiejś linie.

concedi 29.11.2010 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019927)
Ja montowałem, zależy jakie masz miejsce, czy dostęp łatwy. Jak łatwy to problemu nie będziesz miał, a jak wiszą jakieś anteny obok to sobie lajtowo nakierujesz mniej więcej w dobre miejsce.

Na konwerter zwróć uwagę jak go zamontować, ładnie kable poskręcaj i będzie ok.

Ale przy takim śniegu chodzić po dachu :D to nie zapomnij o jakiejś linie.

na razie tylko balkon, dach na wiosnę dopiero. dziś przez godzinę się już z tym męczyłem, wszytko na ten temat w necie poczytałem ale nie jest to takie łatwe, a płacić minimum 100 za nakierowanie to lekka przesada. od jutra znowu walcze :D

MatMario 29.11.2010 23:54

Ale z czym masz problem? Wisi mocno? Problem ze znalezieniem satelity? to musisz mieć drugą osobę albo widzieć tv, każdy tuner ma jakieś kreski i wyświetla kiedy złapałeś sygnał. I kręcisz :)

Łatwe nie jest ale satysfakcja spora.

concedi 30.11.2010 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019944)
Ale z czym masz problem? Wisi mocno? Problem ze znalezieniem satelity? to musisz mieć drugą osobę albo widzieć tv, każdy tuner ma jakieś kreski i wyświetla kiedy złapałeś sygnał. I kręcisz :)

Łatwe nie jest ale satysfakcja spora.

chcę się uporać z N ką na kartę. poradnik z ich strony przeczytałem, wartości o kątach nachylenia konwertera, czaszy od elewacji również zastosowałem, i siłę znajduje bez problemu za to jakość cały czas 0 :-/ utrudnieniem też jest to, że paluchy również za szybko grabieją :-P

MatMario 30.11.2010 00:34

Może nie tą satelitę trafiłeś? I upewnij się że konwerter masz dobrze zamontowany, bo na nim też są jakieś procenty i kąty zapisane.

Manson33 30.11.2010 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vorgad BW (Post 1019791)
ktos tu kiedys na forum podawal link gdzie mozna bylo zobaczyc stare nieistniejace strony. poda ktos link?

http://www.archive.org/web/web.php

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1019825)
gdzie udało Ci się taką ofertę ułożyć? wtedy PS3 250 z Move kosztuje w sumie 1515 zł - b. opłacalna opcja, ale jakbym się nie starał to strona http://www.playmobile.pl/pl/oferta/p...ml?&&&&pid=ps3 przy 59zł abonamencie daje pozwala kupić konsolę za 349 - a to już zmienia postać rzeczy :)

Galeria Krakowska - salon Play.
Przy czym strona ich mówi co innego, ulotki reklamowe co innego,
a Pan pracownik salonu jeszcze co innego.

dj_ibutti 30.11.2010 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1019417)
Chociaż powiem Ci że na Nowohuckiej śmiga płynnie ostatnimi czasy.

Od której strony? x.X Dopóki jadąc Nowohucką miałeś pierwszeństwo (tam gdzie budują estakadę) to śmigało. jak skończyli tą drogę poprzeczną, to jebnęli tam światła jednocześnie dając im pierwszeństwo (w czasie świecenia zielonego ;P) i teraz się stoi... Dzisiaj (od m1 do Carrefour'a Zakopianka) na nowohuckiej spędziłem 45 minut, przejeżdżając 1,5 km, po czym skręciłem w Stoczniowców>Płaszowską i w końcu jechałem przez Matecznego :lol:

MatMario 30.11.2010 02:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1019978)
Od której strony? x.X Dopóki jadąc Nowohucką miałeś pierwszeństwo (tam gdzie budują estakadę) to śmigało. jak skończyli tą drogę poprzeczną, to jebnęli tam światła jednocześnie dając im pierwszeństwo (w czasie świecenia zielonego ;P) i teraz się stoi... Dzisiaj (od m1 do Carrefour'a Zakopianka) na nowohuckiej spędziłem 45 minut, przejeżdżając 1,5 km, po czym skręciłem w Stoczniowców>Płaszowską i w końcu jechałem przez Matecznego :lol:

A widzisz jaki ja fajny objazd na ominiecie tego napisałem koledze? W 30 minut byś śmignął na zakopianke.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl