Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

najm 15.08.2012 17:43

16-18 to wiek juniora.

Kaziu M. pokazuje, ze jednak o punkty mu slabo idzie. 0;1 z Sandecja, ktora przegrala 0;5 z Zawiesza. Nie potrafili Cabajowi bramki stzrelic :(

xanti1906 15.08.2012 18:56

Poziom tego meczu był tragiczny, dość powiedzieć, że najlepszy na boisku był Mateusz Kowalski.
Z kolei oprócz jednego błędu to Nalepa zagrał dosyć przyzwoicie i był chyba najlepszy z ekipy Termaliki.

amauri1990 15.08.2012 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1269178)
16-18 to wiek juniora

Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.

xanti1906 15.08.2012 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1269197)
Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.

Chodzi o to, że MESY nikt nie traktuje poważnie, a w zwykłych ligach gra się o coś i ta presja powoduje, że jednak trzeba się trochę bardziej postarać. Co oczywiście nie znaczy, że jest to doskonałe rozwiązanie, bo niższe ligi to mimo wszystko amatorstwo i granie z drwalami.

19sebawro06 15.08.2012 21:08

jak dla mnie to zamiast tej całej mesy każdy klub powinien mieć druga drużynę gdzie nie wiem 80% zawodników powinna mieć wiek poniżej 18-19 lat reszta ile się chce i normalnie walczyć o awanse do wyższych lig max. do 1 jak to jest np. w Hiszpanii. na pewno kosztowało by to więcej niż mesa ale jak by taka druga drużyna grała nie wiem w 2-3 lidze to już przychodziło by na niektóre mecze trochę kibiców, poziom byłby automatycznie wyższy i na pewno wyłapało by sie dobrych zawodników do 1 drużyny. po za tym zawodnicy kontuzjowani mogli by dochodzić do formy właśnie w drugiej drużynie.

Wiślak-1990 15.08.2012 21:23

Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.

PlacekTSW 15.08.2012 21:54

Sergiej pareiko!

TOMEK 11 15.08.2012 21:57

http://vpx.pl/i/2012/08/15/dEmLO.png

blanco 15.08.2012 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1269208)
Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/...png?1322723607

Taxu 15.08.2012 22:09

Już jest !!!!

Od A do Z...Arek Głowacki

Cytat:

G jak Grzegorz Olszowiec (biznesmen, który rzekomo miał otrzymać 40% z transferu „Głowy” do Wisły) – Wiem, że gdy grałem w Lechu, klub nie miał pieniędzy i pożyczał je od biznesmenów. Osobiście nigdy Pana Olszowca nie poznałem, ale rzeczywiście mogło to tak w moim przypadku wyglądać.
I jak idol – Nie miałem nigdy jakiegoś jednego idola. Oczywiście, podobała mi się gra wielu zawodników, którzy grali ofensywnie, a zarazem twardo w obronie. Kiedy trafiłem już do seniorskiej piłki, to właśnie wspomniany wcześniej Damian Łukasik był zawodnikiem, który wywierał na mnie pozytywne wrażenie. Pamiętam także, że z racji świetnie wykonywanych rzutów wolnych lubiłem swego czasu Ronalda Koemana. Ale to już przeszłość, o której wielu młodszych kibiców może nawet nie słyszało.
K jak Kibice Wisły – Powiem szczerze – mój stosunek do Wisły, to...
http://wislalive.pl/news/od_a_do_z__..._glowacki-901/

tofik 16.08.2012 08:30

http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.

westersyl 16.08.2012 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1269236)
http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.

Fenomenu tego piłkarza nie rozszyfrowaliby nawet "amerykańscy naukowcy".
U nas najczęściej wrzucał piłę na wysokości kolan tak, że nie przechodziła pierwszego obrońcy, pojechał na reprezentacje i dograł świetną mocną dobrą piłkę. W ubiegły sezonie nie strzelał w dogodnych sytuacjach gdy miał na swoją lepszą nogę, a na reprezentacji nie dość, że w pełnym biegu skleił idealnie na klatę to jeszcze uderzył lewą nogą czyli swoją słabszą.

grogoriogreg 16.08.2012 10:08

Akurat jeśli chodzi o wrzutki, to jestem pewien, że mielibyśmy z niego o wiele więcej pożytku niż z Garguły. Niestety tu chyba wszystko leży w kwestii psychiki, po zdjęciach nawet widać, że Kiro trzyma się na uboczu, nie jest typem dowódcy i pewnie nawet nie potrafi postawić na swoim i zaangażować się w stałe fragmenty gry.
Kirm na pewno wykonywał kiedyś stałe fragmenty w reprezentacji (nie wiem jak jest teraz), robił to również w Domzale i w obu przypadkach efekt był dobry. Akurat jeśli czymś irytował to przyjęciem piłki i brakiem kreatywności w ofensywie. Może teraz gdy startuje z pozycji rezerwowego, którego już pewnie część osób skreśliła wskoczy na swój normalny poziom?

FraMat 16.08.2012 10:49

Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia

tomo 16.08.2012 10:50

Dlatego od dawna jestem za tym, żeby tego gościa wypchnięto gdziekolwiek póki można na nim jeszcze zarobić!

Bambo1906 16.08.2012 11:15

Nie wiem czy też zauważyliście ale np, po każdej bramce w rep. cieszy się, od razu biegnie do kolegi gratuluje mu. A w Wiśle, ta radość jest taka jakaś... nijaka.

syryls 16.08.2012 11:43

Przecież w sezonie 10/11 miał ciąg na bramkę, sporo goli i asyst na koncie, mimo iż w właśnie w owym sezonie nie był jakoś specjalnie widoczny, pewnie dlatego że nie popisywał się rajdami jak Melikson czy czasem Małecki. Skuteczność miał niezłą, później to wszystko znikło.

Wojtas 16.08.2012 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1269279)
Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia

Z nasz moze tego przyczyne??

bo dla mnie to zjawisko jest ciezkie do przyjecia i wyjatkowo draznice.Gosc gra sobie fajnie w Slowenii po czym przyjdzie mu zagrac w ndz z GKS i bedzie człapał po boisku.

martinius028 16.08.2012 23:22

Nalepa nieźle zagrał w meczu Termalici, "upajałem się" tym "widowiskiem" tylko ze względu na niego i grał dość
pewnie pare razy ruszył do przodu ale bez skutku. Mimo wszystko to był mecz parodia z obu stron, Skołorzyński
fajnie wjeżdżał z lewej obrony ale jego strzały to strach się bać. Z zawodników występujących do tej pory w Wiśle
najlepiej wypadł Kowalski, grał swoją prostą gre i to było to.
Chrapek normalnie już trenuje?

Karherop 16.08.2012 23:29

Z tego co mozna było przecztac na głównej trenuje ale raczej nie będzie brany pod uwage na mecz z GKSem , a szkoda .

jerry.lii.lewis 17.08.2012 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1269436)
Z nasz moze tego przyczyne??

bo dla mnie to zjawisko jest ciezkie do przyjecia i wyjatkowo draznice.Gosc gra sobie fajnie w Slowenii po czym przyjdzie mu zagrac w ndz z GKS i bedzie człapał po boisku.

Ja bym się tu na roli trenera skupił. Kirm grać umie i pokazuje to w reprezentacji. Wygląda, że trener nie bardzo umie trafić do niego w taki sposób, żeby zbudować mu motywację i chęć do gry.
Kirm jest oczywiście profesjonalistą i powinien grać na całego za pieniądze, które zarabia w Wiśle. Jest też człowiekiem, więc podlega wpływowi sytuacji emocjonalnej, relacji z trenerem, relacjom w zespole.
Kto grał w cokolwiek zespołowego to wie, że same chęci nie zawsze starczają. Jednemu trzeba pogrozić, innego poprosić, kolejnego chwalić - wychodzi brak przygotowania psychologicznego u naszych trenerów.
Jak ktoś ma wątpliwości co do ważności relacji trener - zawodnik w aspekcie osiągnięć tego drugiego to warto wgłębić się w informacje o stylu pracy Górskiego z kadrą czy Stamma z bokserami.

Karherop 17.08.2012 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1269469)
Ja bym się tu na roli trenera skupił. Kirm grać umie i pokazuje to w reprezentacji. Wygląda, że trener nie bardzo umie trafić do niego w taki sposób, żeby zbudować mu motywację i chęć do gry

czyli nie trafiał Skorża , Kasperczak , Kulawik , Maaskant ( choć temu się udało trafić na pół roku ) , Moskal i teraz Probierz . To raczej z zawodnikiem jest problem , a nie z trenerem .

Dziwię się że dalej klub nie potrafi go sprzedać, bo CV oraz kompilacje można zrobić mu świetną . Myślę że na dzień dzisiejszy byłby to jedyny zawodnik z naszych " czołowych" graczy , po którego sprzedaży byśmy bardzo nie płakali , trochę jak swego czasu za Dudką czy Gorawskim.

mr_kwolf 17.08.2012 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1269481)
czyli nie trafiał Skorża , Kasperczak , Kulawik , Maaskant ( choć temu się udało trafić na pół roku ) , Moskal i teraz Probierz . To raczej z zawodnikiem jest problem , a nie z trenerem .

Dziwię się że dalej klub nie potrafi go sprzedać, bo CV oraz kompilacje można zrobić mu świetną . Myślę że na dzień dzisiejszy byłby to jedyny zawodnik z naszych " czołowych" graczy , po którego sprzedaży byśmy bardzo nie płakali , trochę jak swego czasu za Dudką czy Gorawskim.

Ale niby co ma klub zrobić? Wysyłać faksy do innych klubów, że mamy do sprzedania pierwszoplanową postać drużyny, której nie chcemy się pozbyć za żadną kwotę bo jest taki dobry, ale w sumie jak dacie milion euro to jest wasz? Zorganizować trupę cyrkową i jeździć po innych miastach i robić "pokaz umiejętności Kirma" i liczyć że znajdą jakiegoś frajera?

Przecież taki zachowanie od razu pokazuje potencjalnemu kontrahentowi, że "coś tu nie gra".

Jedynie jego manager mógłby mu w taki bezczelny sposób szukać klubu, ale jak Kirmowi tu jest dobrze to po co ma to robić?

Karherop 17.08.2012 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1269483)
Jedynie jego manager mógłby mu w taki bezczelny sposób szukać klubu, ale jak Kirmowi tu jest dobrze to po co ma to robić?

Kirm sam się wypowiadam w kontekście zmiany barw i nie mówił "nie".

Wystarczy dać zielone światło menago Kirma i powinien znaleźć mu przynajmniej średniej klasy klub , ew skontaktować go z Kucharskim , zaraz znajdzie mu angaż w MU :rotfl:

mr_kwolf 17.08.2012 10:28

Ale w ten sposób sprawiamy, że dostaniemy za niego albo ochłapy albo w najgorszym wypadku nic. Ciężko wycisnąć od potencjalnego kontrahenta sensowne pieniądze gdy on widzi, że chcemy się pozbyć. Proste prawa rynku.

Kirm aż taki słaby i niepożyteczny nie jest. Patrząc na naszą kadrę i brak jakichkolwiek rezerwowych skrzydłowych pozbycie się go w ten sposób to głupota.

Myśle, że jakby przyszła jakaś konkretna oferta za niego (nawet rzędu 500k euro) to Bednarz nie zastanawiałby się tylko go puścił.

PS. Ponadto taki Jaliens też pewnie nie mówi "nie" zmianie barw klubowych. Tylko chciałby w kolejnym klubie zarabiać tyle samo. Kirm może mieć podobne podejście.

cfa 17.08.2012 10:48

Zobaczymy jak Kirm będzie się zachowywał w tym sezonie, byc może przytłaczał go Małecki ? Zobaczymy jak to będzie.

jerry.lii.lewis 17.08.2012 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1269481)

Masz rację, że problem z zawodnikiem ale to trener powinien sobie z tym umieć poradzić. Jeśli radzi sobie selekcjoner reprezentacji to i trener Wisły ma szansę, tylko musi się postarać nieco, poszukać sposobu. Trener nie jest tylko od gwizdania na palcach w czasie meczu.
Z trenerem jest podobnie jak z nauczycielem - obie funkcje wymagają wiedzy i doświadczenia merytorycznego oraz (najczęściej zaniedbywanej) umiejętności pracy z grupą oraz z człowiekiem w kontakcie indywidualnym. Zwykle niestety trener zna się lepiej lub gorzej na piłce, nauczyciel na matematyce czy geografii, ani jeden ani drugi nie ma przygotowania do pracy z człowiekiem (indywid, i grupowo), a to osobna dziedzina.

Tominho 19.08.2012 21:38

Średnia wieku naszej drużyny w dzisiejszym meczu z GKS-em to prawie 30 lat. Nie napawa mnie to optymizmem, tym bardziej, że tymi młodymi którzy zaniżali tę średnią byli Bunoza i Sikorski. Na nich raczej nie będziemy budować zespołu na lata (przynajmniej mam taką nadzieję). Powiem krótko - ciekawie to nie wygląda...

1q2 19.08.2012 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1269492)
Zobaczymy jak Kirm będzie się zachowywał w tym sezonie, byc może przytłaczał go Małecki ? Zobaczymy jak to będzie.

Niestety swego czasu tak myślałem i był to duży błąd - Kirm jest mega chujowy i tak też będzie grał - to jest koleś w stylu tego Krivca czy jak mu tam było(z Amiki) - przyszedł z Bate jako obiecujący grajek, coś tam pomiszał na początku a później to jedna wielka tragedia.
Probierz na szczęście nie jest ślepy więc jest szansa że nie często będziemy oglądać tego parodyste w akcji

Natomiast mam nadzieje że Quioto będzie więcej grał, może ten cały Sikorski jest lepszy w przeszkadzaniu ale bez przesady, nie od tego chyba ma być napastnik...w Wiśle.

wolfy 19.08.2012 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1270005)
Średnia wieku naszej drużyny w dzisiejszym meczu z GKS-em to prawie 30 lat. Nie napawa mnie to optymizmem, tym bardziej, że tymi młodymi którzy zaniżali tę średnią byli Bunoza i Sikorski. Na nich raczej nie będziemy budować zespołu na lata (przynajmniej mam taką nadzieję). Powiem krótko - ciekawie to nie wygląda...

Nie znasz się. Bednarz odmłodził skład i oparł na Polakach.

:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1270010)
Niestety swego czasu tak myślałem i był to duży błąd - Kirm jest mega chujowy i tak też będzie grał - to jest koleś w stylu tego Krivca czy jak mu tam było(z Amiki) - przyszedł z Bate jako obiecujący grajek, coś tam pomiszał na początku a później to jedna wielka tragedia.

No chyba nie aż tak, żeby nie potrafić zaistnieć w naszej lidze...

Cytat:

Probierz na szczęście nie jest ślepy więc jest szansa że nie często będziemy oglądać tego parodyste w akcji

Tu też bym był ostrożny biorąc pod uwagę, że jego pupilkiem jest Sikorski.

Cytat:

Natomiast mam nadzieje że Quioto będzie więcej grał, może ten cały Sikorski jest lepszy w przeszkadzaniu ale bez przesady, nie od tego chyba ma być napastnik...w Wiśle.

Niestety, przeszkadzać najłatwiej. I tak pół biedy, jeśli przeszkadza przeciwnikowi...
Tu akurat mamy w czym wybierać. Dopiero jak przychodzi do kreowania akcji i gry w piłkę...
Ale też - taka jest "specyfika" naszej ligi. Chyba tylko u nas istnieją "napastnicy" grający tylko tyłem do bramki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl