Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

szprotson 25.07.2012 17:23

no kiedys byla taka slawna historia co chłop jechał na nie swojej legitce i miał lipe
http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pra...gitymacja.html
poczytaj

jurukuru 25.07.2012 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264832)
no kiedys byla taka slawna historia co chłop jechał na nie swojej legitce i miał lipe
http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pra...gitymacja.html
poczytaj

Pierd*le, kupię normalny :)

Squirtle88 25.07.2012 22:20

Mam pytanie ile się czeka na sprawę w sądzie ? lub ile czasu ma osoba aby taką sprawę założyć ?

MatMario 26.07.2012 07:41

Od kilku miesięcy do nieskończoności...

Zależy za co, jaki sąd, jaka sprawa. Rozwód, pobicie, majątek, zabójstwo, administracyjna... W stanach zabójstwo się nie przedawnia, ale jest ścigane z oskarżenia publicznego :)

Squirtle88 26.07.2012 12:12

MatMario*
Ktoś oskarży o pobicie , pełnoletniego ; )

labtec 26.07.2012 19:15

Trzy rozmowy z konsulatem Play`a i trzy różne odpowiedzi na pytanie:

Który tryb sieci ustawić, by najlepiej się korzystało z telefonu ?
Najlepszy zasięg, brak szumów i urywania połączeń.

1) TRYB PODWÓJNY ?
2) UMTS ?
3) GSM ?

Telefon Nokia C5, ale to raczej bez znaczenia

http://moobilni.pl/wp-content/galler...ia-c5-main.jpg

masterlag 26.07.2012 20:06

Pilnie potrzebna pomoc, a właściwie odpowiedź na małe pytanko.
Mianowicie: czy jadąc ul. J. Brożka -> S. Grota-Roweckiego dojadę pod Kaufland?
Wiem, że są tam na Ruczaju jakieś remonty, więc chciałam się upewnić czy ta "traska" (chodzi o samą S. G.-R. i skręcenie pod Kaufland) jest przejezdna?

Odp najlepiej na priv ;)
Z góry dzieki za pomoc!

TSW Fanatyk 26.07.2012 20:26

wybiorę jakiegoś dobrego laptopa za ok 1500 zł? czy lepiej dołożyć jakieś grosze? Jest jakaś cenowa granica "przyzwoitych laptopów"?

LanceTS 26.07.2012 21:50

Problem jest z telefonem. Mam nokie 500, kupiłem sobie słuchawki douszne jakieś najtańsze. I teraz jak włączam muzykę, podłączam słuchawki włącza mi się komunikat: ""Teraz mów", muzyka się wyłącza, telefon czeka przez pare sekund, potem pokazuje "nie znaleziono odpowiedników" i muzyka włącza sie z powrotem. Wszystko byloby ok, gdyby to się włączało co jakiś czas. A zaczyna to potęznie w....iać jak w ciągu 1min wlączy się 4 razy. Szukałem coś w ustawieniach, ale jako że pierwszy raz mam telefon z jakimś systemem to nie za bardzo wiem gdzie to wyłączyć. Ktoś coś poradzi?

wiślak 86 27.07.2012 11:02

Czy ma ktoś może do ściągnięcia: Krzysztof Myszkowski - Oswojony
Kurde na pebie jest link ale z tego serwera nie chce mi ściągnąć.
Poratuje ktoś ?

Mistel 27.07.2012 16:32

Gdzie w Małopolsce można kupić/pożyczyć piżmowoła?

rafil 27.07.2012 20:21

Ma ktoś może konto Alior Sync? Warto założyć tam konto?

szprotson 27.07.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1265210)
Gdzie w Małopolsce można kupić/pożyczyć piżmowoła?

W Wypożyczalni piżmowołów?
albo sam sobie zrob, wez koze, żubra i krowe i kombinuj. tylko nie wiem jak zrobic zeby mu sie piżmo z dupska wydzielało :myśli:

laurence 27.07.2012 23:40

Czy w Kraku można zamówić korytka z mięsem, kapuchą i pierogami na jakieś imprezy okolicznościowe? Proszę również o ewentualne opinie czy było smaczne.

Mistel 28.07.2012 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1265239)
W Wypożyczalni piżmowołów?
albo sam sobie zrob, wez koze, żubra i krowe i kombinuj. tylko nie wiem jak zrobic zeby mu sie piżmo z dupska wydzielało :myśli:

Pytam poważnie.

StelmiOriginal 28.07.2012 13:11

Witam, mam sprawę. Pracuje ktoś w kinie Multikino/Cinema City czy jakimkolwiek innym w Krakowie? Chciałem się zapytać czy jest możliwość zdobycia jakiegoś plakatu z najnowszych filmów. Rodzina mnie męczy o to :-)

Mistel 28.07.2012 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1265317)
Witam, mam sprawę. Pracuje ktoś w kinie Multikino/Cinema City czy jakimkolwiek innym w Krakowie? Chciałem się zapytać czy jest możliwość zdobycia jakiegoś plakatu z najnowszych filmów. Rodzina mnie męczy o to :-)

Podejdź do kina i spokojnie Ci dadzą za darmo.

StelmiOriginal 28.07.2012 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1265330)
Podejdź do kina i spokojnie Ci dadzą za darmo.

Właśnie byłem w 3 kinach, i w każdym mówią, że są rezerwacje, że juz 3 osoby sie zapisaly na dany plakat itd...

Stąd szukam troche mniej oficjalnej drogi ;)

Chodzi o plakat z TDKR.

Proud 29.07.2012 14:55

witam,

Panie i Panowie jest ktoś na forum kto gra na gitarze i jest leworęczny?

Chciałem kupić sobie gitarę, ale jestem leworęczny i nie wiem jak wygląda potem nauka gry w takim przypadku. Czy jest dużo kombinowania?

Gdzie najlepiej kupić gitarę? W sklepie czy w internecie?

Arkas 30.07.2012 08:17

Potrzebuję kupić klapki Kuboty :D Wie ktoś gdzie można to cudo dostać?

leyzer87 30.07.2012 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1265416)
witam,

Panie i Panowie jest ktoś na forum kto gra na gitarze i jest leworęczny?

Chciałem kupić sobie gitarę, ale jestem leworęczny i nie wiem jak wygląda potem nauka gry w takim przypadku. Czy jest dużo kombinowania?

Gdzie najlepiej kupić gitarę? W sklepie czy w internecie?

Najlepiej jest kupić w sklepie, z kimś kto trochę gra, tak, żeby sprawdził, czy gitara stroi we wszystkich pozycjach, czy binding progów jest ok itp. Polecam Trytona na Karmelickiej i Interton na Wielickiej. Od bidy możesz pójść do Yamah'y na Dunajewskiego, tylko pamiętaj, że tu możesz trafić na niemiłą obsługę. Nie kupuj przez internet, bo nie wiesz co dostaniesz. To tak jak z kupnem butów w sieci.

Z samą nauką nie ma problemu, robisz po prostu wszystko drugą ręką. Na sto procent znajdziesz w necie szkółki dla leworęcznych i w Krakowie kogoś do nauki. Najważniejsze, żeby nauczyć się na początek podstaw teorii.

Powodzenia.

wislak_92 30.07.2012 18:14

Gdzie tanio dostane 'Zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy ( o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki)' ?

AdiTsw98 30.07.2012 21:07

W przychodni :) swojej

Bambo1906 31.07.2012 00:32

Swoja przychodnia to nie medycyna pracy.

Z tego co pamiętam jak ja robiłem, to gdzieś w okolicy pętli na Łagiewnikach jest taka przychodnia, ale dokładnie nie pamiętam. Poza tym, w szkole powinieneś dostać karteczkę z adresami takich przychodni.

Zola 31.07.2012 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1265586)
Swoja przychodnia to nie medycyna pracy.

Z tego co pamiętam jak ja robiłem, to gdzieś w okolicy pętli na Łagiewnikach jest taka przychodnia, ale dokładnie nie pamiętam. Poza tym, w szkole powinieneś dostać karteczkę z adresami takich przychodni.

... w zasadzie to centralnie przy pętli w Łagiewnikach, ul. Brożka

ŁAP: http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Porad...-1/k52413.html

wiślak 86 31.07.2012 16:33

czy jest ktoś tutaj ze Skały? możecie mi powiedzieć jak tam wygląda sytuacja kibicowska? czy sa organizowane jakieś wyjazdy?

Z góry dzięki za odpowiedź

Żmijka 31.07.2012 21:41

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem zdrowotnym po zwolnieniu z pracy?

Bo dziś zakończyłam ten piękny czas w swoim życiu, od jutra formalnie bez pracy - a nie wiem czy zdążę się w tym tygodniu zarejestrować w urzedzie.

Coś słyszałam, że ubezpieczenie obowiązuje jeszcze 2 tyg? Prawda to?

WISŁAZWE 31.07.2012 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1265742)
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem zdrowotnym po zwolnieniu z pracy?

Bo dziś zakończyłam ten piękny czas w swoim życiu, od jutra formalnie bez pracy - a nie wiem czy zdążę się w tym tygodniu zarejestrować w urzedzie.

Coś słyszałam, że ubezpieczenie obowiązuje jeszcze 2 tyg? Prawda to?

30 dni od wygaśnięcia umowy.

rzep 02.08.2012 10:30

odwiedziłem swój profil na facebooku a tu patrze ze wyglad mam zmieniony na tą jeb*** oś życia czy coś. i pisze że od 6 sierpnia wsyscy będą to widzieć. można to jakoś wycofać i pozostawić wcześniejszy wygląd??
PS. oczywiście nic nie zmieniałem w ustawieniach ...

Marcinnno 02.08.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzep (Post 1266070)
odwiedziłem swój profil na facebooku a tu patrze ze wyglad mam zmieniony na tą jeb*** oś życia czy coś. i pisze że od 6 sierpnia wsyscy będą to widzieć. można to jakoś wycofać i pozostawić wcześniejszy wygląd??

Z tego co wiem wszyscy którzy jeszcze nie zmienili swojego wyglądu na oś czasu dostają informację o tym, że właśnie o d 6 sierpnia wszyscy automatycznie będą mieli zmienione i jest to proces , którego nie da się powstrzymać i uniknąć. Nie ma na to żadnego sposobu.

Moje pytanie. Mógłby ktoś podrzucić jakieś strony z komisami, ogłoszeniami , samochodów w Niemczech ? Robił ktoś kurs spawacza? Ciężko o prace po takim kursie ? Można przyzwoicie zarobić ?

labtec 02.08.2012 16:03

Cytat:

jedyny sposób żeby odłożyć OŚ CZASU w czasie, to dezaktywacja swojego obecnego konta na FB - i założenie nowego, na drugiego mejla.

labtec 02.08.2012 17:58

Są jakieś testy na alergię do zrobienia samemu w domu ?
Słyszałem, że można sobie kupić i samemu zrobić w domu.

Prawda to ?
I koszt orientacyjny ?

Ps. badanie dla osoby dorosłej, nie dla dziecka

Lupo 02.08.2012 21:12

Poleciłby ktoś jakiś miły hostel we Wrocławiu w przystępnej cenie?? Interesuje mnie pokój dwuosobowy.

RecordAble 03.08.2012 07:26

Mam zamiar wybrać się za Kraków nad wodę. I tu pytanie do Was. Jaki polecacie zalew, kąpielisko etc. w obrębie ok 50km od Krakowa?

Kamyk 03.08.2012 09:45

Cytat:

Jest sposób :)
1) Wchodzisz na stronę internetową: www.timelineremove.com

2) Jedziesz trochę na dół, szukasz swojej przeglądarki i klikasz.

3) Po tym jak klikniesz na górze powinien pojawić się taki pasek, klikasz zezwól.

4) Poczekaj chwilę.

5) Odśwież stronę Facebooka, przejdź na swój profil i już nie powinieneś mieć już Osi Czasu.

kornd 04.08.2012 09:17

Gdzie można kupić taką koszulkę jak ten piłkarz po prawej? To koszulka drużyny futsalowej czy juniorskiej?
http://galeria.wislakrakow.com/20120803/ak/DSC_6351.jpg

WISŁAZWE 04.08.2012 09:41

Witam, ma ktoś może spakowane wszystkie Wiślackie nutki ? (PIO, Kamyk) prosiłbym o podesłanie linku ;)

Watts 04.08.2012 11:37

kornd: ktoś na allegro sprzedaje takie, niedawno widziałem, poszukaj

kornd 04.08.2012 13:19

Watts- chyba już nie ma na alllegro. Poczekam, może pojawią się w R22.

rafil 04.08.2012 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1266625)
Witam, ma ktoś może spakowane wszystkie Wiślackie nutki ? (PIO, Kamyk) prosiłbym o podesłanie linku ;)

http://speedy.sh/aQCnR/Wisla-Slask-Lechia-Unia.rar

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl