Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Marszałek 27.11.2010 23:21

Panowie, kupował ktoś z Was kiedyś samochód z komisu?Jesli tak to co z ubezpieczeniem tak owego. Gość mi daje kluczyki,dowód rejestracyjny, fakturę, to wszystko do rejestracji ale do WK muszę dojechać z komisu jakoś a bez ubezpieczenia to średnio:) Jak to jest rozwiązane oraz ile trwa przerejestrowywanie samochodu.

1q2 27.11.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1018433)
Panowie, kupował ktoś z Was kiedyś samochód z komisu?Jesli tak to co z ubezpieczeniem tak owego. Gość mi daje kluczyki,dowód rejestracyjny, fakturę, to wszystko do rejestracji ale do WK muszę dojechać z komisu jakoś a bez ubezpieczenia to średnio:) Jak to jest rozwiązane oraz ile trwa przerejestrowywanie samochodu.

A jesteś pewien że to auto nie jest ubezpieczone?

Marszałek 27.11.2010 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1018441)
A jesteś pewien że to auto nie jest ubezpieczone?

Tego do końca nie wiem.

A i druga rzecz. Rejestracja samochodu odbywa się na podstawie dowodu własności, tutaj jest f-ra VAT. Wszystko jest ok jeśli w dowodzie rejestracyjnym wklepany jest komis. Zazwyczaj tak nie jest i widnieje tam osoba prywatna.
Na logikę urząd nie powienien tego rejestrować, jak to jest?

siara 27.11.2010 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1018433)

Kupując auto od znajomego, całą operacje przeprowadziłem w 2 godziny, oczywiscie dostałem dowód tymczasowy

A.C.A.B 28.11.2010 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MK08 (Post 1018321)
Czy są jeszcze gdzieś do kupienia czarne bluzy z haftowanym herbem Wisły nad nim korona i napis (chyba) God Save The Queen? Można prosić zdjęcie tej bluzy?

te bluzy nie były ogólnodostępne

1q2 28.11.2010 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1018445)

A i druga rzecz. Rejestracja samochodu odbywa się na podstawie dowodu własności, tutaj jest f-ra VAT. Wszystko jest ok jeśli w dowodzie rejestracyjnym wklepany jest komis. Zazwyczaj tak nie jest i widnieje tam osoba prywatna.
Na logikę urząd nie powienien tego rejestrować, jak to jest?

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...z_komisow.html

Wychodzi z tego że jeśli komis nie przerejestrował auta to musi Ci dać umowę kupna-sprzedaży poprzedniego właściciela a ubezpieczenie tez powinno być.Jest tylko kwestia czy kontynuujesz ubezpieczenie poprzedniego właściciela czy rezygnujesz z niego i ubezpieczasz auto w firmie w której Ty chcesz.Ale ogólnie auto w momencie kupna powinno mieć OC - jeśli nie ma to pytaj sprzedawcy jak on to widzi.

MK08 28.11.2010 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez A.C.A.B (Post 1018459)
te bluzy nie były ogólnodostępne

szkoda bo bluzy naprawde konkretne :-p dzięki za odp

Marszałek 28.11.2010 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1018460)
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...z_komisow.html

Wychodzi z tego że jeśli komis nie przerejestrował auta to musi Ci dać umowę kupna-sprzedaży poprzedniego właściciela a ubezpieczenie tez powinno być.Jest tylko kwestia czy kontynuujesz ubezpieczenie poprzedniego właściciela czy rezygnujesz z niego i ubezpieczasz auto w firmie w której Ty chcesz.Ale ogólnie auto w momencie kupna powinno mieć OC - jeśli nie ma to pytaj sprzedawcy jak on to widzi.

Dzięki,w sumie zamiast wertować przepisy i wywarzać wywarzone drzwi, mogłem od razu zapytać.

South 28.11.2010 01:41

Jeśli ktoś zna się na marketingu to bardzo proszę o pomoc,myślę że dla kogoś kumatego w temacie nie będzie to problem i nie zajmie mu dużo czasu :)

http://w9.wrzuta.pl/plik/23vV0z1F08Y/zajecia_3

MatMario 28.11.2010 02:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1018476)
Dzięki,w sumie zamiast wertować przepisy i wywarzać wywarzone drzwi, mogłem od razu zapytać.

Komisy, te bardziej ogarnięte mają podpisane umowy z ubezpieczycielami i po sprzedaży najczęściej masz te 30 dni ubezpieczenia OC.

Od komisu dostaniesz fakture Vat, karte pojazdu, ubezpieczenie, dowod rejestracyjny, kopie umowy kupna sprzedazy z poprzednim wlascicelem.

Nie zgadzaj się na zaniżanie ceny na fakturze z komisu, bo to też lubią. Jak kupisz robionego na sztukę sztrucla to z komisem łatwiej walczyć o kasę. Jak wypisze ci 500 zł na fakturze to nic z tym nie zrobisz.

Mlody19061906 28.11.2010 11:34

Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali:P?

yoda79 28.11.2010 12:35

Pomóżcie, mam problem z pewnym tytułem książki Agathy Christie,którą czytałem wieki temu. Pamiętam,że była tam jakaś wycieczka i siostry mieszkające w zaniedbanym domu. Kojarzy ktoś?

kms 28.11.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlody19061906 (Post 1018555)
Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali:P?

http://naukatanca.com/kursy_tanca.php cos takiego sobie wybierz, zlapiesz jakies tam poczucie rytmu i moze nie bedzie sie nikt smial :)

bondTSW 28.11.2010 13:01

Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!

dzięki Snyrting.
czytałem opinie nt. tego fielmann'a, i jeśli chodzi o Bonarkę, to kiepsko tam z fachową obsługą.
Ale tak jak mówię, to są opinie z netu.

60,00 PLN to całkiem fajnie, u mnie w Krzeszo mi wycenili oprawki + szkła na około 600,00 PLN

snyrting 28.11.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1018616)
Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!

http://www.fielmann.pl/kompletna-cena

Okulary (oprawki + szkła) za 60 zł, to całkiem niezła cena. W cenie masz też badania wzroku.

Od 5 lat jestem ich klientem i nie narzekam.

pozdi91 28.11.2010 17:04

Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search...ka+pod+laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?

Kibic z Grodu Kraka 28.11.2010 17:13

Poszukuję osoby "pomagającej w pisaniu' pracy magisterskiej Więcej info na PW

QBAS 28.11.2010 17:14

Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.

MatMario 28.11.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1018989)
Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.

Możesz.

Moja sprzedaż...ustawienia sprzedazy...ograniczenia dla kupujacych... czarna lista

marcinLechia80 28.11.2010 18:54

Chcem sie wybrać z dziewczyna na sylwestra jaki hotel polecacie blisko rynku? I ew jak mozna z pkp głownego dojechac (nr autobusu ew odleglosc tylko to taxi podjade)?

StelmiOriginal 28.11.2010 19:15

Pytanko: czy ktoś miał studniówke w Reducie? Chodzi mi o info, jak tam z miejscem do "tańca", parking, muzyka, żarcie... jak z alkoholem? Mieliscie problem z wniesieniem? :)

michu-k 28.11.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 1018973)
Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=d&p=1&string=podk%C5%82adka+pod+ laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?

Ja korzystam z podstawki chłodzącej pod laptopa.

Kupiłem na Allegro najtańszą, aluminiową czy to metalową. Trzy wiatraczki, średnica każdego ~ 7 centymetrów. Jestem bardzo zadowolony i na pewno czuć różnicę między pracą przy laptopie bez podstawki a z podstawką.

Jeszcze kwestia głośności- nie ma różnicy u mnie między lapkiem z podstawką a bez podstawki. Cichuteńko.

Wiselka1906PBZ 28.11.2010 21:07

poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki

WISŁAZWE 28.11.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 1019186)
poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki

Może być zdjęcie z fotka.pl :D ??

http://cdn1.asteroid.pl/c4/a.eu.fotk...351303_640.jpg

syeb 28.11.2010 21:57

Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3 ??

Zed_is_dead 28.11.2010 22:13

Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?

Manson33 28.11.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zed_is_dead (Post 1019278)
Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?

Na ulicy Lea, wklej w google mapy : 50.071894,19.910005

Nowohucianin^^ 28.11.2010 23:08

Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ? :)

DarekK_11 28.11.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 1019333)
Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ? :)

Dołączam się do prośby :)

Manson33 28.11.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syeb (Post 1019252)
Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3 ??

Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl