![]() |
Szacunek dla Moskala za rezygnację z kasy... Szkoda faceta bo wg. mnie osiągał wyniki na miarę tej drużyny... Mam wrażenie, że wielu kibiców żyje w świecie fantazji i iluzji twierdząc, że mamy mocny skład jak na ligę... Trenerzy się zmieniają, drużyna systematycznie jest osłabiana, a kluczowe ogniwa są coraz starsze... więc niby jakim cudem mamy walczyć o puchary?!!! Na ławce rezerwowych hula wiatr a ambicje mamy mistrzowskie... Moskalowi brakowało napastnika, który potrafiłby wykończyć akcje golem... ale nie... zamiast sprowadzić napastnika to zwalniają trenera (ku uciesze części kibiców)... to jest chore... Obyśmy po serii remisów Moskala nie zanotowali serii porażek Broniszewskiego, a teraz Kmiecika/Broniszewskiego... Chciałbym aby im się udało ale nie tym składem bez wzmocnień... eh
|
Czy Ty kolego udajesz, czy nie widzisz, że Wisła po zwolnieniu Moskala jeszcze nie zatrudniła trenera? Według mojej opinii, nie mamy trenera od wiosny. Mam jednak nadzieję, że od nowego roku w końcu go zatrudnimy. I dopiero wtedy możemy go rozliczać. Nie teraz...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
z największą przyjemnością się zamykam, bo szkoda słów :-) |
O miesiąc za późno przynajmniej. Ale dobrze że w końcu.
|
Cytat:
obiecujesz ??? |
Bawią mnie zwolennicy zwolnienia Moskala (eh to zaślepienie).. Jak na razie po zwolnieniu zanotowaliśmy 2 porażki... Naprawdę jest się z czego cieszyć... Ale na szczęście zwolnili całe zło naszej Wisełki... tego złego i nie dobrego trenera od remisów... Brawo Panowie.. Titanic idzie na dno a wy się dalej bawcie....
|
Cytat:
tu już obiecuję |
Broniszewski to prawa ręka Moskala, więc do końca nie został zwolniony. Jeszcze kilka dni. Ale ten czas wolno płynie.
|
Cytat:
|
I nikt nas nie przekona, że białe jest białe:)
|
ha ha ha ... ciii zmykam bo obiecałem :-P
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu ze chciała go Korona Kielce. Nie miał licencji bla bla wzięli Brosza. Jeśli Korona ma plan dłuższy na klub to znaczy ze Broniszewski to taki Brosz? :) Tylko kto to urwa jest Brosz... E: Romku jeśli nie zrozumiałeś. Bronia wymyślił Smuda. To najpierw u niego zbierał szlify w Lubinie, potem pracował u niego w kadrze, potem go wział do Wisły. Pisanie o nim ze jest prawą reką Moskala uwazam za kapkę nadużycie. |
Nie pij tyle. Gdy wytrzeźwiejesz, proszę o wytłumaczenie tego, co chciałeś przekazać.
|
Wydaje mi się że przesadzacie trochę nikt na tym forum nie uważa że Moskal to najlepszy trener na świecie tylko - no właśnie czy Cupial zwalniając Kazika ma lepsza opcję ? Bo jeśli nie ma to good luck ....
|
Ale wielu uważa, że Moskala zwolnił brak napastnika. Oczywiście bzdura. Jego zwolnił brak pomocnika.
Paweł potrzebuje konkurenta, zmiennika lub nawet czasami zamiennika ale to wciąż Brożek. Oczywiście zdaża mu się s.......ić setę, ale komu nie? Ja jestem w szoku że w ogóle Brozio dochodzi do sytacji. Przecież każdy wie kim gramy, zawsze ma 2 aniołów a mimo tego dochodzi do sytuacji strzeleckich! Gość ma swoje lata, jednak gdyby miał obok siebie parnerów na swoim poziomie, wcale by nie musiał strzelać bramek. A z resztą Brożek ma w ostatnie dwa lata więcej zajebane minut niż Peter Shilton w całej karierze. W ciemno obstawiam że co drugi punkt został zdobyty dzięki Brożkowi lub przy jego udziale. I To jest w huj! Brożek to jest jedna z ostatnich dobrych rzeczy która pozostała w Wiśle. Jeśli ktoś nie kuma, czy nie szanuje jego kariery podporządkowanej Wiśłe, jest ślepy. Moskal zapewne zaczynał sklad od...Arek coś zatrzyma a Brozio ukłuje. Wierzył w to i miał by racje. Gdyby nie zawiedli go inni zawodnicy. |
Brożek od zawsze .......ił setki :) tylko, że kiedyś mieliśmy kilkadziesiąt okazji i nawet jak nie strzelił raz czy drugi, to zaraz miał trzecią piłkę i zdobywał bramkę, więc nikt tego nie zauważał. Groźni byli też pozostali. Teraz okazje ma tylko on, a że skuteczność ma taką a nie inną, to bramki nie padają. Brożek to nie jest Frankowski, który przez 90 minut ma jedną okazję i ją wykorzysta. Paweł raz strzeli, potem dwa razy spartoli, żeby na koniec pokonać bramkarza z jakiejś dziwnej pozycji.
|
Wkurza mnie to jak na tym forum traktuje sie Pawla.Brozio to bardzo porzadny gosc WISLAK jakich malo i jeden z najlepszych strzelcow w historii Wisly . Szacunek mu sie nalezy.
|
Ale nikt nie pisze, że Brożek jest zły!!! Pisząc, że brak nam napastnika (bo nam brak!) myślę raczej o drugim napastniku obok Brożka lub przed Brożkiem... od taki Nikolić (marzenie), Stępiński (którego wcale nie wykorzystano w naszej Wiśle)...od nawet taki Aleksandar Prijović z Legii. Zagrał w sumie w 28 meczach i zanotował 9 bramek... czy to aż takie wielkie marzenie aby pozyskać średniego napastnika? bo kim my straszymy (dobre i adekwatne słowo) z przodu... mamy tylko Brożka, niekiedy coś pokaże Jankowski i to wszystko... A gdzie ta nasza mityczna młodzież, której domagają się kibicie?!! Czyżby byli tak świetni, że nie wystawiamy ich ze strachu w meczach eklapy?! Ławka krotka, kontuzje może teraz ktoś ich wystawi i oby coś pokazali...
|
Myslisz się kolego albo słabo sledzisz to forum poszukaj sobie jak niektórzy piszą o Brozku. Oczywiście że potrzebny jeszcze jeden a nawet dwóch napastników tylko czy to wina Brożka że ich nie ma ?
|
Cudlaty, bódyń - może pomożecie. Zgłoście się do Klubu i dajcie kilka złotych rad, co trzeba robić. Moskal zwolniony, jak chieliście i nie ma ani dobrej gry ani tym bardziej wyniku.
Poradźcie co robić... Ratujcie. |
^ Zatrudnić doświadczonego trenera, bo od kilku dobrych miesięcy takiego nie mieliśmy.
Tu nie chodziło o zwolnienie Moskala samo w sobie, tylko zastąpienie go kimś konkretnym. Nie kumasz? |
czyli kim ? Jakies konkrety a nie ogólniki ktoś konkretny.
Smuda jest konkretny np ? |
Skoro Moskal umiał z tych piłkarzy wyciągnąć to 4. miejsce, które mieliśmy przed jego zwolnieniem, to powinni mu dać medal i błagać o powrót.
|
Cytat:
Jakie ja mam Ci konkrety niby podać? Co ja jestem, w zarządzie? OSOBIŚCIE, moje zdanie z gatunku pół sci-fi - Marko Nikolic, kiedyś Partizan. |
piszesz zebysmy go zastąpili kimś konkretny, wieć pytam co to znaczy konkretny trener itd.
Piszesz Marko Nikolic - ok. co on takiego potrafi prócz tego ze trenował Partizan?Inaczej mówiąc zareklamuj go skoro to Twój typ |
Cytat:
|
po wywaleniu Moskala oprócz spięcia się na L, które i tak skończyło się porażką jest "radosny" futbol bez ładu, składu, pomyślunku i zaangażowania.
Zwolnienie Kazia w tym momencie jak się wydaje było kolejnym błędem Cupiała....:( Co dalej? |
za Moskala jak przegrywalismy to gralismy swoje, był jakis pomysł na gre, dzisiaj przegrywamy i zero pomysłu na gre. Zarzadowi gratuluje decyzji, zamiast przy.......ic piłkarzykom kare to wyjebali trenera ktory potrafił cokolwiek wyciagnac z tych kopaczy.
|
Pierwsza osemka to raczej max w tym sezonie, jezeli cos sie podzieje w zimie faktycznie na polu transferowym. Moze Drzazga w miare odpali i zapewni chociaz kilka bramek. Pesymistycznie to walka o utrzymanie, a w lecie meega wietrzenie szatni i mam nadzieje ze odstrzela w koncu Boguskiego, Czekaja, Sarkiego i pogonia w pis.du Jankesa byleby troche zaoszczedzic.
|
Cytat:
|
Jak mowiłem to nie wina Kazia, ze Wisła gra jak gra, odszedł i wcale lepiej nie ma a nawet jest jeszcze gorzej niz było. Jak pilkarzom sie chce to graja, jak im sie nie chce to przechodza obok meczu (vide derby gdzie w ostatnich 20 minutach nawet im sie dupy do przodu ruszyc nie chciało).
|
Nie ma co narzekać przecież forum wrzalo po derbach zeby Moskala natychmiast wywalic i nie dac mu przepracowac do końca rundy. Zawsze bylem zdania ze trenera trzeba zmieniac po sezonie(nawet nie po rundzie) i teraz widac jaki jest chaos i jak bardzo druzyna jest zdewastowana. Brawa dla chłopaków, brawa dla części forum i brawa dla Cupiała . Witaj dolna 8.
|
Tak się kończy podejmowanie decyzji z gorącą głową. Wisła Cupiała w pigułce. Wcześniej były pieniądze, żeby to zamaskować, teraz nie ma nic.
|
Przecież my jesteśmy fanatykami Moskala spokojnie przyjdzie Broos i odpalimy....
|
Cytat:
|
Cytat:
E tam może czegoś od Drzazgi się Jankes nauczy:D |
Kaziowi ktos zrobił przysługę i tyle. Teraz następuje to co było nieuniknione...
|
Tylko, że Moskal miał do dyspozycji Brożka, Jovicia, Guerriera i zdrowego Popovicia. Oraz całą młodzież. Na wiosnę również Stilicia i Stępińskiego. I co? Kupa. Jak przygotował zespół pokazują ostatnie mecze. Jego zatrudnienie było skandalem i dobrze wiecie, że nastąpiło tylko dlatego, że ciągle musimy płacić Smudzie. Gdyby nie to, Kazka by u nas nie było. Niestety był i oto mamy najgorszy okres za panowania Cupiała. Rekord żenady (Kulawik) został pobity.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl