Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

El'kabat 20.05.2009 12:30

Żurawia podnoszą :)

wojteknh94 20.05.2009 12:34

są jakieś zdjęcia:P?

El'kabat 20.05.2009 12:34

http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ kamera

Proud 20.05.2009 12:42

jaką wysokość ma ten żuraw??

sayek89 20.05.2009 12:59

Dla zainteresowanych jutro idę zrobić temu monstrum jakieś zdjęcia, oraz postaram się filmik nakręcić.

wojteknh94 20.05.2009 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 731096)

nie wiem czemu ale mi ta kamerka nie hula:( caly czas czarny ekran i przycisku "play" sie nie da nascisnac..:((

radekogi 20.05.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteknh94 (Post 731120)
nie wiem czemu ale mi ta kamerka nie hula:( caly czas czarny ekran i przycisku "play" sie nie da nascisnac..:((

otwórz w innej przeglądarce. Mi w google chrome tez nie chodz,i a w Operze i Explorerze na lajcie

till 20.05.2009 15:24

po tych wszystkich zdjęciach jakie były zamieszczone gdy ten dźwig był rozłożony na maxa, to Nasza wersja jakiegoś ogromnego wrażenia nie robi

4fan_player 20.05.2009 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez till (Post 731149)
po tych wszystkich zdjęciach jakie były zamieszczone gdy ten dźwig był rozłożony na maxa, to Nasza wersja jakiegoś ogromnego wrażenia nie robi

Ten dźwig nie jest po to żeby robić wrażenie.

saklak1906 20.05.2009 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 731150)
Ten dźwig nie jest po to żeby robić wrażenie.

To samo mialem napisac, zaraz sie zacznie napinka ze sie dzwig nie podoba.

Mnie tam bardziej interesuja postepy na budowie a nie jakis dzwig

radekogi 20.05.2009 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez till (Post 731149)

To jest ten sam dźwig tylko skrócony, bo po co nam 200 metrowy zasięg skoro trybuna będzie miała ok 30 metrów.

royalmichael 20.05.2009 15:37

Jeszcze wracając do tematu szczelin między trybunami.. czy to jest na 100% pewne że nie będzie żadnych szczelin/przerw między sektorami dla kibiców? na jednych wizualizacjach są, na innych nie ma... pogubiłem się
pzdr

radekogi 20.05.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 731155)
Jeszcze wracając do tematu szczelin między trybunami.. czy to jest na 100% pewne że nie będzie żadnych szczelin/przerw między sektorami dla kibiców? na jednych wizualizacjach są, na innych nie ma... pogubiłem się
pzdr

na najnowszych nie ma żadnych przerw, zresztą wystarczy popatrzeć na fotki z budowy. Widać że dolne rzędy zaczynają się dokładnie tam gdzie koniec D i E.

<>Umbro<> 20.05.2009 16:30

O ile to ma byc obnizona ta murwa ? jak beda wygladac D i E po obnizenie ? pewnie juz był ten temat ale......

saklak1906 20.05.2009 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <>Umbro<> (Post 731179)
O ile to ma byc obnizona ta murwa ? jak beda wygladac D i E po obnizenie ? pewnie juz był ten temat ale......

o 80 cm, ale co by sie mialo zmienic w tych trybunach?

<>Umbro<> 20.05.2009 16:44

80 cm to prawie metr i co bedzie widac fundamenty czy jak ?

devios 20.05.2009 16:47

Normalnie trawa będzie rosła.

Jurand 20.05.2009 17:02

W pierwotnej wersji miały być jeszcze dobudowane po 2 rzedy na E i D, ale czuję, że ten pomysł zrealizowany nie będzie...

cantoro11 20.05.2009 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jurand (Post 731196)
W pierwotnej wersji miały być jeszcze dobudowane po 2 rzedy na E i D, ale czuję, że ten pomysł zrealizowany nie będzie...

3 dodatkowe rzędy zostaną dobudowane do trybun C oraz A i B, nie chodziło o trybuny E i D

<>Umbro<> 20.05.2009 17:30

Czyli co C i A B beda nizej niz D i E ?

Island 20.05.2009 17:53

Czy ktos wie dlaczego musimy obnizac murawe?

klusek106 20.05.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Island (Post 731223)

bo to poprawi widocznosc z trybun

Jurand 20.05.2009 17:55

Racja, sprawdziłem to jeszcze raz, mój błąd.

cantoro11 20.05.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Island (Post 731223)

teoretycznie nie musimy ale chcemy;) a po to, aby poprawić widoczność, przybliżyć trybuny wzdłuż linii bocznych do murawy no i przede wszystkim żeby zwiększyć pojemność

Wojtas 20.05.2009 18:30

Ile mialo stare C do boiska??

Bo teraz po tym obnizeniu murawy bedzie 17 metrow???,w sumie daleko

A dzwig robi wrazenie ale kij z nim,byle trybuna rosła w góre :)

rafalek 20.05.2009 18:34

Stare C mialo podobno cos koło 30...ale popatrz tak - jak D jest 11 metrów od murawy, to 6 metrów więcej przy tak dużej trybunie nie będzie robiło DUŻEJ różnicy

saklak1906 20.05.2009 18:43

Taki maly offtop

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,w...wiadomosc.html

przyznac sie ko pomagal wybierac

LukL 20.05.2009 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 731254)
Ile mialo stare C do boiska??

około 21 m

As 20.05.2009 18:47

30 metrow? Powaznie? Przeciez to prawie tyle ile 10 pietrowy blok, liczac po 3 metry na pietro. Nie sadze by bylo az tak daleko.

radekogi 20.05.2009 20:06

było na pewno ok. 25 metrów, bo nowe C zaczyna się bliżej boiska od starego, no i jeszcze wyśrodkowanie murawy, także to 17 metrów nie będzie tragedią. Tym bardziej że nie będzie płotów. Tak jak ktos powiedział to tylko 6 metrów więcej od D i E a wiadomo jaka z nich jest świetna widoczność

Wojtas 20.05.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 731302)
było na pewno ok. 25 metrów, bo nowe C zaczyna się bliżej boiska od starego, no i jeszcze wyśrodkowanie murawy, także to 17 metrów nie będzie tragedią. Tym bardziej że nie będzie płotów. Tak jak ktos powiedział to tylko 6 metrów więcej od D i E a wiadomo jaka z nich jest świetna widoczność

Ok ,ale sam przynasz ze teraz jak sie juz buduje stadiony to najblziej murawy zwlaszcza sektory wzdluz boiska.

Liczylem ze jak zbudują nowa trybune to rzecz normalna nie bedzie tyle metrow od boiska..

17 metrow..moze nie jest to jakas wielka liczba,ale na dzien dzisjszy nie robi sie chyba takich odlleglosc przy projektach trybun??

Czy to znowu zasluga pana Obtulowicza??

3michal_04 20.05.2009 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 731394)
Ok ,ale sam przynasz ze teraz jak sie juz buduje stadiony to najblziej murawy zwlaszcza sektory wzdluz boiska.

Liczylem ze jak zbudują nowa trybune to rzecz normalna nie bedzie tyle metrow od boiska..

17 metrow..moze nie jest to jakas wielka liczba,ale na dzien dzisjszy nie robi sie chyba takich odlleglosc przy projektach trybun??

Czy to znowu zasluga pana Obtulowicza??

Tak - zaprojektował za szerokie D i E przez co "wypchnął" nowe AB i C...

radekogi 20.05.2009 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3michal_04 (Post 731395)
Tak - zaprojektował za szerokie D i E przez co "wypchnął" nowe AB i C...

ale to już jest temat rzeka i lepiej go nie poruszać. Takie są konsekwencje powierzania projektu człowiekowi, który projektuje domki i "stworzył" centrum sportowe w hucie które wygląda nie lepiej od szkieletora przy Mogilskim. :))

FraMat 21.05.2009 01:45

:-/
czyli to wina Obtulowicza, że będziemy mieli najbrzydszy stadion i nie dostaliśmy Euro 2012?
:>

fantom chicago 21.05.2009 02:50

Euro 2012 i tak by nam nie przyznano , nie czekalismy tez na dotacje od UE na rozpoczecie budowy , wiec o czym Wy mowicie .To , ze nasz stadion buduje sie od kilku lat i jeszcze to potrwa przynajmniej dwa - to maly problem .Nie bedzie on odpowiadal planom nowopowstajacych stadionow i ludzie beda twierdzic , ze jest po prostu brzydki.Ja jednak pamietam lata 80-te , kiedy to siedzialo sie na plytach kamiennych poprzeplatanych zwirem i drobnymi kamieniami , kiedy to stadion gieksy w Katowicach zaczeto budowac z wielka pompa , a potem sie okazalo , ze zabraklo funduszy po tym jak stanely dwie trybuny.Pamietam rowniez jak to wzdychalo sie mowiac ,,Ale stadion" , kiedy jechalo sie do Mielca i widzialo sie pierwsze w Polsce dwupoziomowe trybuny.Ludzie z zewnatrz okreslaja nas mianem centusiow , ze niby jestesmy nad miare oszczedni itp.Ale sami zobaczcie stoi juz ponad pol stadionu , ktory bedzie mial pojemnosc ponad 30 tysiecy.Wszystko w naszych rekach i gardlach.Wislacki pelny stadion przy wislackim dopingu bedzie trudniejsza twierdza do zdobycia niz w polowie wypelnione trybuny w nowoczesnie skonstruowanych arenach.Wiecej wiary!

Dozamet1 21.05.2009 07:02

Przyjechały kolejne elementy stadionu :)

4fan_player 21.05.2009 07:49

Czemu nie stawiają słupów w drugiej części trybuny? Beton tam jeszcze nie związał czy co?

damianos 21.05.2009 11:05

Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.
Obtułowiczowi nie zleciłbym wykonania projektu garażu bo pewnie zapomniałby uwzględnić wjazdu do niego... a co dopiero stadionu piłkarskiego który ma być wizytówką jednego z największych miast w Polsce. Zastanawia mnie jaki kretyn nadał Wojtkowi tytuł architekta. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o standardowej architekturze już nie mówiąc o nowoczesnej XXI wieku.

Jakim cudem nie było przetargu na projekt stadionu Wisły tylko od razu wybrano takiego amatora?
Proste jak drut, wszystko polega na układzikach, znajomościach, przekrętach i nie mogło być inaczej skoro Obtułowicz to kumpel Majchrowskiego...

Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną.
Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było...

Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty.

Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być!

Pozdrawiam.

Rob_Zombie 21.05.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damianos (Post 731509)
Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.

A jakieś konkrety?

Pablo84 21.05.2009 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damianos (Post 731509)

Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną.
Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było...

Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty.

Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być!

Pozdrawiam.

Chyba o czymś nie wiem...
Jakiej hali w hucie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl