![]() |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisle,1154054
z gatunku Nei w Wiśle =D |
Ja rozumiem, że ligę mamy słabą i nie ma sensu przesadzać z transferami.
Ja rozumiem, że nawet 3-4 dobre transfery nie dały by gwarancji, że przejdziemy Beitar. Ale trzeba jednak pamiętać, że Legia i Lech znacząco się wzmocniły. Legia nie sprzeda Rogera, więc w środku pola może się toczyć rywalizacja Roger-Giza-Iwański. Cokolwiek byśmy powiedzieli o tej trójce, to i tak u nas na tej pozycji co najwyżej Jirsak aspiruje do tego poziomu. A oni mają 3 takich piłkarzy. Lech kupił Lewandowskiego i Arboledę, tym samym łatając dziury na dwóch kluczowych pozycjach. Co prawda mamy na papierze nadal najsilniejszą jedenastkę w Polsce, ale już nie kadrę. W razie kontuzji sytuacja robi się nieciekawa. Do tego trzeba dodać problem Pawła Brożka, na chwilę obecną jedynego napastnika dającego gwarancję na co najmniej 10 goli w lidze. Jeśli w tym roku nie zawojujemy Europy (ha, ha, ha) to Brożek z czystym sumieniem odejdzie. Jeśli tylko dostanie ofertę. Z tego wynika, że taki Nei byłby nam bardzo potrzebny - nie jako wzmocnienie, ale jako zawodnik dający alternatywę dla Brożka. Nie chcę używać słowa konieczny, bo to przesada. Ale bardzo potrzebny. Teoretycznie po przejściu Beitara mogło by dojść do cudu i ofensywy transferowej. Ale co, jeśli odpadniemy? Boję się pomyśleć. Z drugiej strony - jakoś przeżyliśmy 8 miejsce 2 lata temu, teraz gorzej to chyba nie będzie:-D |
Tak, a Jodłowiec był już na 99% pod Wawelem, i wcale nie 1 kwietnia. Tak więc po co ta ekstaza.
Jeden Nei sprawy nie załatwia, więc nawet jeśli przyjdzie, to jest jeszcze kilka pozycji nad wzmocnieniem, ktorych wydaje się że zapomniano tego lata. Z tak wąską kadrą może być naprawdę ciężko w walce o czołowe pozycje, no chyba że liga w ogóle nie wystartuje, to wtedy jakoś przetrwamy, tylko po co nam wówczas Nei :) |
Cytat:
Zresztą nasza trójka Sobolewski-Cantoro-Jirsak jest co najmniej równorzędna tej legijnej. Lech z kolei stracił dziś Quinterosa, co w kontekście odejścia Zająca i Pitrego stawia ich wzmocnienia w nieco innym świetle. Co nie zmienia faktu, że z resztą posta się zgadzam. Mamy silną jedenastkę, ale brak wartościowych zmienników. Dlatego przynajmniej jeden solidny transfer (takim byłoby prawdopodobnie ściągnięcie Nei) bardzo by nam się przydał. |
Dla mnie to zły omen. Jakby wymienił Wisłę to ok. Ale nie wymienił i wydaje mi się że w weekend nadeszła oferta dla Nei z innego klubu(stąd brak odpowiedzi). Pamiętam że już raz była taka sytuacja a potem okazało się że to chodzi o inny klub. Chyba z Grigorie. Często tak bywa że klub sąduje rynek(na nas) a potem nagle nadchodzi oferta z innego klubu o 100-200tys większa i się szybko decydują bo wiedzą że już więcej nie dostaną.
Kurde, a wogóle to się boję blamażu jutro. Oby się udało bo bardzo pękam. Śniło mi się kiedyś jakieś 4:0, mam nadzieję że dla nas.:( |
Cytat:
Co by nie rozmywać, wyszukałem, że czas na zgłaszanie zawodników do ewentualnego występu w 3 rundzie eliminacji LM kluby mają do 7 sierpnia o godziny 24.00 czasu środkowo-europejskiego( CET). |
Cytat:
|
Co to za gośc ten Jończyk ?? Gdzie pokazał swój talent??
Fajnie gdyby przyszedł ale Wisła zmarnowała już sporo talentów. Pozostaje mieć nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze ktos to przetłuimaczyc ?
http://www.goalgate.de/artikel,79821...-zu-Wisla.html duzo tez komentarzy ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas to jest w ogóle dziwna sytuacja- praktycznie 80% pierwszego składu nie ma konkurencji,a przez to motywacją jest dla nich głównie kasa. Chociaż miejmy nadzieję że są chociaż trochę honorowi i powalczą zarówno o LM jak i o Majstra i PP dla nas.. |
Interia.pl
Od kliku miesięcy dwa największe polskie kluby - Wisła i Legia rywalizowały o pozyskanie 16-letniego Michała Jończyka z GKS-u Bełchatów.
To wielki talent, który w 15 meczach reprezentacji U16 zdobył 9 bramek. W wywiadzie dla ekstraklasainfo.pl młody zawodnik powiedział, że wybrał Wisłę. "Jeśli chodzi o Legie jest to już sprawa zamknięta. Byłem z rodzicami w Warszawie i rozmawiałem z całym zarządem Legii i zrezygnowaliśmy. Jeśli chodzi o Wisłę trwają negocjacje. Pozostały formalności." Ten chłopak za 2-3 lata może być wzmocnieniem pierwszej drużyny :) http://sport.interia.pl/news/wybral-...-legii,1154081 |
Mała ciekawostka co do ewentualnego transferu Nei:
"Na wieść o rychłej sprzedaży dwóch Brazylijczyka Nei i Yancheva zareagował trener klubu z Sofii, Dimitar Penew, który zagroził prezesowi dymisją, jeśli ten w ciągu najbliższych 48 godzin nie poinformuje go jakim składem będzie dysponował w najbliższym sezonie." futbol.pl Czyli w ciągu 24 h powinno się wszystko wyjaśnić. |
Też mi coś nowego, trenerzy mają to do siebie, że dymisji chcą jak odchodzą ich najlepsi zawodnicy. No poza OE ;]. Bo u nas to raczej takich nie było. Mi się marzy taki trener jak było za Henia Kasperczaka, co jednocześnie on ściągał piłkarzy. To tak na wzór Fergusona było z MU, gdzie to trener sobie szukał piłkarza który miał wzmocnić skład, a RN miała za zadanie tylko ściągnąć go do drużyny. Ale niestety wypiłem za dużo, pewnie jutro obudzę się w szarej polskiej rzeczywistości. Pójdę na mecz Wisełki do pubu, skuję się. Bo znowu zobaczę Zieńczuka partaczącego 5-6 sytuacji sam na sam z bramkarzem. I pojadę na urlop 8 sierpnia. Liga wystartuje jak mnie w Polsce nie będzie. A Wisła i tak majstra zdobędzie. Bo przecież wzmocnienia Legii wypalą dopiero na wiosnę, jak to zwykle bywa łapanie formy przez klub z Łzazienkowskiej. Lech postraszy przez pierwsze 3 mecze OE. Aż dojdzie do konfrontacji z Wisłą. I ich zapał umrze śmiercią naturalną. I niestety wróci szara Polska rzeczywistość. Ehhh... Kiedy doczekamy się w Polsce inwestora na miarę Abramovicza. To chyba jedyny ratunek dla Polskich klubów. Jakiś inwestor z Ukrainy, bądź Rosji. Ktoś kto da swoją kasę, bez żadnych kredytów.
|
Najdziwniejsze u Cupiała jest to, że koleś ma majątek porównywalny z Achmetowem z Doniecka a jednak do fantazji tego drugiego mu sporo brakuje. Gdy tamten kupuje zawodników za 20 mln dolarów, Cupiał 20 bierze kredytu 20 mln $. Cupiałowi każdy z nas bardzo dużo zawdzięcza, ale w życiu najwazniejszy jest rozwój, a tego w Wisle nie ma. Cały czas dochodzimy do pewnego poziomu (Mistrzostwo Polski) i potem Cupiał boi się zainwestować. Czemu? Przecież to jest normalne, że kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
Co do Neiego to jaki sens jest go kupować w momencie gdy nie możemy zgłosic go do meczu z drużyną z Izraela. Co więcej do meczu z drużyną, w którym to nie jesteśmy wcale faworytem. Czy dla 200 tyś euro warto jest tyle ryzykować. Nei to piłkarz jak na polską ligę o bardzo wysokich umiejętnościach, który również potrafił pokazać się w rozgrywkach europejskich. Z nim w składzie bylibyśmy znacznie mocniejsi. Wierze jednak że trener Skorża, który jest jednym z najlepszych trenerów jakich dane mi było na R22 oglądać, wycisnie z tej drużyny ostatnie soki i przejdziemy Beitar. |
wygląda na to że wzmocnienia jakie zapowiadano były w.... zimie ( Matusiak,Diaz,Łobodziński).Pewnie gdyby Skorża wiedział że nikt nowy teraz nie przyjdzie to zatrzymałaby Matusiaka.Myśle że teraz doszedłby do siebie czego dowodem są jego bramki w sparingach Heerenveen .Podobnie jak z Paulistą.
Co do Neia to znajac życie zaaklimatyzowałby sie pewnie najwcześniej na wiosne jak to zazwyczaj bywa z obcokrajowcami w Wiśle ale teraz to już chyba nie ma tematu jego przyjścia. |
a własnie ze jest
http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...9c57783&tr=yes wyglada na to ze nic straconego |
Ten Jończyk w obecnej sytuacji może się przydać. Tylko żeby chłopak nie spędził sezonu w Młodej Ekstraklasie
|
Cytat:
Cytat:
|
jeśli z niego taki talent to będzie grał w pierwszej epizody
tak jak Bojan z FCB a jeśli za słaby na 1 drużynę, to kupić i wypożyczyć od razu do jakiejś Kmity czy Podbeskidzia żeby się ogrywał. |
Paweł B. w wieku lat 16 zdobył zwycięską bramkę bodajże z Odrą Wodzisław.
Potem w Piłce Nożnej był tytuł "Paweł Brożek nowy bożek) :)))) Także zobaczymy. Ale póki co gość nie podpisał jeszcze kontraktu. |
Ten Jończyk na jakiej pozycji gra?
|
Na ataku.
Niech mu Skorża da pograć w 1 składzie, to może być nasz Daniel Pacheco :) |
Ludzie ten koles ma 16lat a wy juz chcecie widziec jak gra w 1 skladzie?
i nie porównujcie ze Bojan w jego wieku grał w FCB bo Bojan to nie Jończyk a Wisła to nie Barca. Mamy Brozka, Niedzielana, Dawidowskiego, Małeckiego, Boguskiego i moze jeszcze bedzie Nei ... jezeli Skorza wpuscilby takiego pryszcza to chyba przy wyniku 4:0 w 80minucie! to jest jeszcze dzieciak... a tak wogole nie wiadomo czy do nas trafi:] |
Pan Skorża to konserwatysta, już wiele razy to pokazał, nie lubi zmieniać składu i raczej nie jest On trenerem co chetnie wpuszcza nowych, młodych graczy.Wiec pisanie o 16 letnim Jonczyku który miałby grać w ataku jest raczej mało prawdopodobne.
|
Myślę że porównywanie Jończyka do Bojana jest co najmniej nie na miejscu.
|
Jeszcze jeden post o Kulczyku czy Abramowiczu w Wiśle, i automatycznie zmieni się niektórym panom ranga. Co nie oznacza, że awansują :D
|
Ku rozpaczy forumowiczow
Coz za tragiczna w skutkach porazka... Tak sie skupiacie na sobie, ze nawet tego niezwykle przelomowego newsa nie wylowiliscie: Nei juz milimetry od Wisly (bo jest środa) |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet Kmiecik dostaje i to za dużo. A pokazać się już mógł naprawdę wiele razy. Wisła zaczyna się cenić i na szczęście nawet jeżeli jakimiś cieniasami się interesujemy nigdy nie ujrzało to światła dziennego. A ci co byli opisywani w świetle Wisełki to jednak swoją klasę posiadają. I tak trzymać. |
Cytat:
Moim zdaniem ta informacja posiadając takie źródło nic nowego nie wnosi do sprawy... Choć z braku innych pozytywnych wieści rozumiem że lepszy rydz niż nic... |
Wszyscy tak dywagują o tym Neiu czy przyjdzie czy nie,a ja jestem ciekawy czy będą jakiekolwiek inne transfery w tym okienku i to bez względu na wynik konfrontacji z Beitarem...
|
Gdyby tak naprawdę transfery miały być, już dawno byłby. Widocznie pan Cupiał nie chce wydawać pieniędzy na transfery to kibicom jest trudno zrozumieć.
|
Ja tylko nie rozumiem tej dziwnej sytuacji. Nei chce odejść, CSKA ma problemy finansowe, Wisła chce się wzmocnić. Pytanie czy płacąc 800 tys. to już taki kłopot dać 200 tys. więcej. Chyba, że coś ukrywają. Ale szczerze mówiąc lepiej pogodzić sie z tym, że transferów nie będzie i wierzyć w tych zawodników których mamy.
|
A jak masz w portfelu 80 zł a chcesz kupić spodnie za 120 zł, a sprzedawca daje Ci maksymalnie upust do 100 zł to chyba jest problem... Nie wiem, może mamy ograniczony budżet, może są jakieś inne probemy. \
Mnie się też wydaje, że nie powinno być dla Cupiała, który ma mająlek prawie 1,5 mld euro, problemem wydać 1 mln euro na dobrego napastnika. Ale świat jest dziwny... Co do Neiego to boje sie tylko o jedno. Bo zapewne jest to piłkarz klasy Brożka, albo i jeszcze lepszy. Pokazały to ostatnie sezony w jego wykonaniu. Problemem może być jednak to czy uda mu się udzwignąc presje. Kosztując grubą kase ok. 1 mln euro i mając za konkurenta piłkarza o porównywalnych umiejętnosciach i będąc jeszcze do tego w zupełnie nowym otoczeniu trzeba mieć bardzo silną psychikę żeby wygrać. Druga sprawa, Brożka będzie Skorża wystawiał, bo wie że jak zagra drugi taki sezon jak ostatnio to może nawet za niego Wisła dostać 5mln euro. Dlatego jesli Nei przyjdzie do Wisły, to nie oczekujcie od niego od razu cudów, bo ma na początku dość trudno. Taki Matusiak, który jak jest w formie jest piłkarzem tej samej klasy co Brożek, się spalił psychicznie i nie dał rady. Jednakże wierze w to że jesli Wisła da za goscia 1 mln. euro to Skorża znajdzie takie ustawienie że go wystawi w 1 szym składzie. |
Gra w Polsce i presja :rotfl:
Już to widzę jak 28 letni zawodnik wychodzi naprzeciwko ogórkom z Zabrza, Łodzi, czy innych Gliwic i spala się psychicznie w otoczony przez ich gwiazdorów grających na obronie... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl