Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

Martineq 25.08.2011 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1154665)
legia w przeciwieństwie do Wisły nie miala przed rewanżem nic do stracenia a mogła tylko zyskać więc żadne zaskoczenie,że idą do przodu.

Ale przy 2-1 też mogli się bronić tak do 75 min i potem czekać na fuksa jak wiele polskich drużyn robi.

zim zum 25.08.2011 16:44

Nie spodziewałem się, szacunek ! :)

iiYama 25.08.2011 16:47

Legia u siebie też cisnęła do przodu szukając okazji do bramek, starali się zdominować grę. Tu jest to samo, stoją za piłką ale starają się wywierać pressing i oddalać grę od swojej bramki.

Pablo84 25.08.2011 16:47

Może to będzie dziwne z mojej strony ale życze awansu Legii, bo też będa się srać z tym pucharem, a kadrę mają szczuplejszą, więc przynajmniej będzie sprawiedliwie ;)
Gorzej będzie z pewnym klubem z wielkopolski.

Wiślak-1990 25.08.2011 16:49

Niech awansują, wtedy powiem że jest postęp w polskiej piłce. Ja się nie czuje Ruskiem tak jak pasiaści przed naszym meczem czuli się Cypryjczykami :lol:

Lechista69 25.08.2011 16:50

Tak szczerze jeśli byśmy mieli 2 zespoly w pucharach w fazie grupowej to byłby ewenement na skale krajowa niesamowity... ile to pktow do krajowego mozna by natrzaskac... gdyby Mila gral dzisiaj to bylbym sklonny wierzyc w dobry wynik w Rapidzie.... ale cuda sie ponoc zdarzaja, wiec moze... :P

Ciastek1 25.08.2011 16:51

Brawa dla piłkarzy Legi bo przy stanie 2:0 większość naszych drużyn spuściłaby głowy i byle do 90 min. O ile przed meczem chciałem żeby Legia awansowała z czystego pragmatyzmu ( nie skupi się jedynie na lidze ) to teraz ten awans należy im się za walkę i determinację .Oby w 2 połowie nie opadli z sił jak u siebie .

PS.Ponoć Spartak to najpopularniejszy klub w Rosji ? Jeżeli tak wygląda u nich doping i frekwencja to pomimo ogromnej kasy smutna to liga .

|el0|ManoeL 25.08.2011 16:52

brawo legia!:) choc kibicuje Wiśle to w pucharam trzeba wszystkim kibicowac, bo to Polskie kluby i grają tez dla nas(20% krajowego na co gra tez legia idzie do nas na konto;p)
z gry legia zasluzyla na remis i mam nadzieje ze strzela trzecią bramkę i bedziemy miec kolejny polski zespół w LE...trzymam kciuki i za legie i za Śląska bo ten tez może zaskoczyć:)
pzdr.

fanfan 25.08.2011 16:52

Mimo ,że za Legią nie przepadam to wolę żeby oni awansowali niż Ruscy .

Ela 25.08.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1154672)
Może to będzie dziwne z mojej strony ale życze awansu Legii, bo też będa się srać z tym pucharem, a kadrę mają szczuplejszą, więc przynajmniej będzie sprawiedliwie ;)
Gorzej będzie z pewnym klubem z wielkopolski.

Dokładnie to samo chciałam napisać :)

Poza tym należy się kacapom wyeliminowanie na własnym stadionie za cyrki na granicy.
A Legionistom za waleczność.
Gdyby tak Wisła tam we wtorek w Nikozji.... ech..

Krolik 25.08.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1154673)
Niech awansują, wtedy powiem że jest postęp w polskiej piłce. Ja się nie czuje Ruskiem tak jak pasiaści przed naszym meczem czuli się Cypryjczykami :lol:

Dokladnie ! Tez jestem by Polacy awansowali dalej !!
PS
A na tych zakompleksionych hipokrytow z drugiej strony to nawet nie zwracam uwagi.

BigLeb 25.08.2011 16:54

Kowalczyk już musiał uszczypliwość w stronę Wisły puścić. Jak on się cieszył we wtorek złamas po 3 bramce Apoelu słychać było w jego głosie ulgę. Chyba, że ja już mam omamy :) co jest możliwe.

lorddavy 25.08.2011 16:59

Dla nas jest korzystne, żeby odpadł wyżej rozstawiony Spartak. Być może dzięki temu i kilku innym niespodziankom przeskoczymy do 3 koszyka przed jutrzejszym losowaniem.

bartekj 25.08.2011 16:59

I tak przerżną, nie ma bata:(. Choc chetnie to odszczekam!:)

OnTour 25.08.2011 16:59

l

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1154682)
Kowalczyk już musiał uszczypliwość w stronę Wisły puścić. Jak on się cieszył we wtorek złamas po 3 bramce Apoelu słychać było w jego głosie ulgę. Chyba, że ja już mam omamy :) co jest możliwe.

Tez to zaowazylem. Kolwalczyk najebany w sztok, Jacek G. kolenjy frajer. Najbardziej wkurza ze jak my kibicujemy legii to te scierwa warszawskie chca zebysmy odpadli. K..wa gdzie tu logika

krkgiba 25.08.2011 16:59

Kowalczyk to ....a.

brawa dla Legii za walkę i ambicję.

Sartre 25.08.2011 16:59

Ale zauważ, że pochwała na temat Legii mu też ledwo przez gardło przychodzi ;)

Kucharczyk, to się musiał zesrać ze szczęścia w tym polu karnym przy golu na 2:1... stoi sobie taki niemal nastoletni chłopak w polu karnym Spartaka na szóstym metrze, dookoła nikogo, bramkarz na linii, on dostaje piłkę... moja pierwsza myśl jak to zobaczyłem, to było że ja na jego miejscu bym pewnie oddał piłkę, bo to jakiś cyrk :D On chyba też nie do końca zajarzył że to się dzieje naprawdę, bo miał taki ułamek zwątpienia :)

Emenems81 25.08.2011 17:00

E Kowalczyk powiedział, mimo, że jest kibicem Legii to trzyma kciuki za Wisłę bo ma już dość czekania na LM, myślę że gdyby rzeczywiście kibicował APOELOWI to by się z tym nie krył jak Gmoch :p

Wiślacki Barwałd 25.08.2011 17:01

to wybieranie jak między dżumą a cholerą.

atomek21 25.08.2011 17:02

....a, wchodzę na relację tekstową z meczu Spartak-Legia i myślę "coś im się pomyliło", bo wyświetlają wynik sprzed tygodnia. a potem patrzę i to jednak dzisiejszy mecz. nieźle się Legia podniosła, fiu fiu.

Lechista69 25.08.2011 17:02

A ja myslalem ze po tym 3 golu we wtorek to watroba Kowalczyka wolala o pomoc, wkoncu tyle lat chlania lukusowej i innych mocnych trunków musiala odbic sie na jego ee glosie...

Swoja droga to Polsat juz naprawde niema kogo zapraszac ze ten cep jest w kazdym studiu ? Czy poprostu reka reke myje a taki Kowalczyk idealnie pasuje do koncepcji na zwinnego Borka oraz boskiego Bozydara ? ;s

Pablo84 25.08.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OnTour (Post 1154687)
Tez to zaowazylem. Kolwalczyk najebany w sztok, Jacek G. kolenjy frajer. Najbardziej wkurza ze jak my kibicujemy legii to te scierwa warszawskie chca zebysmy odpadli. K..wa gdzie tu logika

Spokojnie.
LE to nie jest LM.Wcale im się dziwię, że byli przeciwko nam.Awansując zdeklasowalibyśmy tą ligę, przynajmniej finansowo i marketingowo.LE to zupełnie inny kaliber, dlatego życze im awansu.Niech sobie chlopaki pojeżdzą po europie a piłkarze niech męczą się by pózniej grać tak jak ze Śląskiem ostatnio ;)

Krav 25.08.2011 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OnTour (Post 1154687)

to po co im kibicujecie ? Dla mnie to tu nie ma logiki - kibicujecie tym śmieciom, zasłaniając się tym że z kacapami grają - ciekawe co jakby grali z Rumunami (to brudasy), Francuzami (żabojady), czy Niemcami (to już w ogóle). Bez sensu. Wszyscy na około życzą nam jak najgorzej tylko my jesteśmy wyznawcami piłkarskiego ekumenizmu. Ale co tam, rozmowa jałowa bo niektórym się nie przetłumaczy.
Dlatego szanowni Legioniści niezmiennie życzę Wam tęgiego wpierd..u w II połowie od Spartaka.

BigLeb 25.08.2011 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1154697)
Spokojnie.
LE to nie jest LM.Wcale im się dziwię, że byli przeciwko nam.Awansując zdeklasowalibyśmy tą ligę, przynajmniej finansowo i marketingowo.LE to zupełnie inny kaliber, dlatego życze im awansu.Niech sobie chlopaki pojeżdzą po europie a piłkarze niech męczą się by pózniej grać tak jak ze Śląskiem ostatnio ;)

Jasne ale wyobraź sobie stan moich nerwów jak zrozumiałem,że jest po wszystkiemu a gościowi w głosie radość gra. Co za typ go wziął do komentowania takiego meczu - to celowa zniewaga chyba?

BigLeb 25.08.2011 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1154700)
to po co im kibicujecie ? Dla mnie to tu nie ma logiki - kibicujecie tym śmieciom, zasłaniając się tym że z kacapami grają - ciekawe co jakby grali z Rumunami (to brudasy), Francuzami (żabojady), czy Niemcami (to już w ogóle). Bez sensu. Wszyscy na około życzą nam jak najgorzej tylko my jesteśmy wyznawcami piłkarskiego ekumenizmu. Ale co tam, rozmowa jałowa bo niektórym się nie przetłumaczy.
Dlatego szanowni Legioniści niezmiennie życzę Wam tęgiego wpierd..u w II połowie od Spartaka.

Z każdym innym poza kacapami i gebelsami (pomijam BVB)

Lechista69 25.08.2011 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1154700)
to po co im kibicujecie ?

A czy Wiślacy muszą robić to co inni typu Amici czy Legii ? Tyle lat dominacji Wisly sprawilo ze kompleks Wisly urosl do gigantycznych rozmiarow i poprostu ten awans do ligi mistrzow dalby takie turbo Wisle ze juz reszta stawki by niedogonila ich... a jak wiemy ani Legii ani Amice nie na rękę.

My mamy swoją godność i poprostu umiemy zachować klasę, wbrew pozorom też ewentualny awans Legii będzie działał na korzyść Wisły w walce o mistrza. Jestem zdania że wąska karda Legii sprawi że wypadną z walki o mistrza. No ale najpierw niech awansują :P

bartekj 25.08.2011 17:16

Swoja droga jak patrze na gre Ljubooi, to miedzy tym co w podobnych sytuacjach pokazuje Genkow, widze gigantyczna przepasc na korzysc Legionisty. spokoj, pewnosc siebie, opanowanie pilki, dogranie, gra 1 n 1, w tym wszystkim legionista jest o klase lepszy.

Wiślak-1990 25.08.2011 17:18

A tak w międzyczasie to losowanie LM jest, ciekawe jak trafi Apoel

BigLeb 25.08.2011 17:18

Trzeba mieć mieć nadzieję, że gdzieś na treningu przecinak Borysiuk zarysuje im tego Ljubolję.

iiYama 25.08.2011 17:20

Ja tam wronkowcom i parachatym życzę jak najgorzej w każdym spotkaniu i sytuacji.

Świetnie byłoby mieć jeszcze kogoś w grupie LE.

Idealnie gdyby to był Śląsk i tego im życzę ale gdyby eLce się to udało nie powiesiłbym się.

Chodź jutro pewnie pewne media by orgazmu dostały i ciężko byłoby sluchać radia czy TV obejrzeć.

Lechista69 25.08.2011 17:37

18:34Apoel Nikozja zagra w grupie G z Porto, Szachtarem i Zenitem

Szkoda Wisły :((

Proud 25.08.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1154717)
18:34Apoel Nikozja zagra w grupie G z Porto, Szachtarem i Zenitem

Szkoda Wisły :((

Wisła nie grałaby w tej grupie. Kierując się czystą matematyką zajelibyśmy miejsce Trabzonu.

1. Inter Mediolan
2. CSKA Moskwa
3. OSC Lille
4. Trabzonspor

Wiślak-1990 25.08.2011 17:39

Mało ciekawe wyjazdy

Speedy 25.08.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1154720)
Wisła nie grałaby w tej grupie. Kierując się czystą matematyką zajelibyśmy miejsce Trabzonu.

1. Inter Mediolan
2. CSKA Moskwa
3. OSC Lille
4. Trabzonspor

Trabzon był automatycznie przydzielony do tej grupy, a my moglibyśmy być jeszcze dolosowani do grupy z Arsenalem, Marsylia i Olimpiakosem ;)

Donki 25.08.2011 17:46

Bedzie gdzies na Cyfrze + mecz Sląska ?

Maciuś 25.08.2011 17:47

Obawiam sie ze Nowa Legia kondycyjnie spuchnie w dogrywce, taki juz urok zespolow prowadzonych przez trenera "dzida na wysokiego napastnika i niech sie dzieje wola Boża".

Proud 25.08.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Speedy (Post 1154731)
Trabzon był automatycznie przydzielony do tej grupy, a my moglibyśmy być jeszcze dolosowani do grupy z Arsenalem, Marsylia i Olimpiakosem ;)

Mielibyśmy po prostu 5 kuleczke w 4 koszyku. Wg naszego rankingu.

Semper Fidelis 1985 25.08.2011 17:49

Strasznie chujowa grupa APOELu, to już wolę le i mecze np z Sevillą Schalke PSG Celtic Glesgow Sportingiem L. Totenhamem czy Romą Lazio

Wiślak-1990 25.08.2011 17:50

o kierwa mają awans :D

krakus76 25.08.2011 17:50

Ale jaja. No to mamy 2 drużyny w LE.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl