![]() |
miał miał.... obejrzyj powtórke meczu na PS jak masz...i kilku się doliczysz :P
|
Cytat:
Wg. mnie na 100% Maaskant nie ruszy środka pola w wyjazdowym meczu. Mogę się założyć, że WIlk i Sobol zaczną od początku. Szybciej możliwa jest zmiana Diaza za Dragana lub jakaś roszada na skrzydle. Niech nas chroni ręka Pańska, aby czasami Robertowi do głowy nie przyszło ustawienie ala "Lenczyk" 1-4-6-0:/ Wtedy faktycznie nas zaskoczy.... |
a czy Patryka ratuje ta bramka czy nie ratuje?
Cięzko oceniac zmiany bo nie wiem jak naprawde gra ten Litex. Moze Jovanović wejdzie np. za Lameya, skoro Skonto gra szybko to ja widze duży problem na stronie Lameya. |
Nunez przeciwko Skonto niewiele pokazał bo nie miał na to czasu. Trudno żeby trener dawał się ogrywać w takim meczu nowym piłkarzom. Podbeskidziu niewiele czasu było potrzeba żeby nas wywalić z pucharu. Maaskant jednak uczy się na błędach.
Nie wiem co złego w grze 2 defensywnymi pomocnikami? Zwłaszcza na wyjeździe w Bułgarii. Uważam że to dobra taktyka. Ponadto każdy następny rywal będzie silniejszy, kto wie czy to po prostu nie będzie nasze "stałe" pucharowe ustawienie. Jirsak i Garguła tylko na zmiany na pod męczonego rywala. |
jest już kurs na awans Wisły z Litexem na bwin
Według bukmacherów Litex jest minimalnym faworytem dwumeczu 1.80 do 1.90 za awans Wisły. Może to przemówi niektórym do rozsądku że dwumecz z Litexem wcale nie będzie spacerkiem tylko szanse są 50-50. |
Cytat:
A czym na mnie zrobił wrażenie? Sposobem poruszania, dynamiką i tym, że zawsze był "pod grą". A co do niecelnych podań, to ja z trybun nailczyłem jedno(długie techniczne podanie do skrzydła wybite przez obrońcę). A teraz warto sprawdzić ile w tym meczu niecelnych miał Sobol i Wilk. Też trochę ich mieli, co nie znaczy, że zagrali słabo. Ale jak ktoś wymaga od piłkarzy 100% celności podań, to jestem pewny, że albo jest dziennikarzem sportowym, albo nigdy nie grał w piłkę. Albo jedno i drugie. Tak więc uważam, że z Liteksem zagramy Sobol - Wilk, ale już w przyszłych spotkaniach jednego z nich może zastąpić Nunez. Ja tak to widziałem, że po wejściu Nuneza Czarek Wilk stał się bardziej widoczny, aktywny. A wcześniej popełniał sporo błędów, jakby nie mógł sobie miejsca znaleźć. Po prostu wg mnie dublował się z Sobolem. Ale to tylko moje zdanie. Jak będzie, zobaczymy w trakcie sezonu. |
przestańcie tak dywagować na temat ustawienia bo Wisłaonly sie zakręci ze swoim podpisem jak sloik z pieczarkami
|
Cytat:
Krav, nie zgadzam się z tokiem Twojego rozumowania. Będzie pięć rozstawionych drużyn i pięć nierozstawionych. Aby Wisła znalazła się wśród tych pierwszych, aż cztery drużyny z wyższym od naszego współczynnikiem musiałyby polec w walce z teoretycznie słabszymi rywalami. Z tego wniosek, że w losowaniu mielibyśmy 80% szans na trafienie na drużynę, która już odprawiła jednego faworyta, i to legitymującego się współczynnikiem wyższym od naszego. Takie rzeczy rzadko dzieją się fuksem, najczęściej oznacza to, że teoretycznie słabszy team wcale się słabszym nie okazał. Dodać do tego trzeba efekt psychologiczny takiego zwycięstwa i "szczęście", o którym piszesz, może się łatwo zmienić w strasznego pecha. |
Maaskant może mówić co chce, a każdy rozgarnięty wie, że nie będzie żadnych zmian w składzie ;-) (maksymalnie jedna, Diaz za Paljicia, który coś ostatnio zmizerniał).
|
|
Cytat:
JrQ podobnie myslimy:) |
Cytat:
A tak na poważnie to poza Diazem w wyjściowej 11-tce zmian raczej nie będzie , ale ...za to może będą szybciej zmiany w trakcie meczu i to bez względu na wynik. W meczach ze Skonto Maaskant grał żelazną 11-tką, teraz czas pokazać że potrafi zagrać silną ławką czyli 14-tką ! Zmiany musza być szybciej i pytanie kto ? Za kogo... Hmm tak czy owak będzie ciekawie. |
Cytat:
Taktyka? Fatalna, poprostu zachowawcza, Maaskant bal siw wtopy - jak na tle tak fatalnego przeciwnika jak Skonto to zagralismy fatalnie.. W pewnych momentach gralismy 4-3-2-1.. Sobol z Wilkiem pod obroncami, tyle ze nie potrafili rozegrac, wiec Melikson sie wkurzal i wracal pod obroncow zeby wziasc pilke - przez to z przodu nie za wiele mozna bylo zdzialac.. Ok w ostatnim meczu pae fajnych przezutow Sobola - ale to tez wynikalo z tego ze nie mial pomyslu jak rozegrac, a boczni obroncy slabo sie ustawiali... Ale tak jak mowisz, nic sie w ustawieniu nie zmieni - dalej zachowawczo najwyzej Diaz za Palicja i tyle - Iliev w 11 zostanie.. |
Znany jest już sędzia
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1cb58 Nie wiem czemu gracze leca do Bułgarii w poniedziałek. Powinni lecieć w niedziele popołudniu to by się troche zaaklimatyzowali do tamtejszych warunków. Poza tym u nas będzie zimno wiec tym bardziej powinni być tam wczesniej |
Cytat:
|
Cytat:
No tu bym polemizowal Ja bym pomyslal o zamianie Jaliensa na (Bunoza,Jovanovic?) bo on mnie swoja gra dalej wogole nie przekonuje |
o to Maaskantowi chodziło
żeby sztab szkoleniowy Litexu główkował jak tutaj na 3 stronach :) nie ma co rozkminiać, niech się za łeb chwytają Bułgarzy, |
Właśnie rozmawiałem z fanem Levskiego Sofia i pytałem o Litex. Z tego co mi mówił to wydaje się że na drodze do mistrzostwa kilka meczów kupił, chociaż nie wiem ile w tym prawdy. Ogólnie mówił że nie ma się czego obawiać, tylko Hristo Yaneva bo dobrze wykonuje stałe fragmenty gry. Mówił że Wisła powinna sobie poradzić z Litexem. W sezonie przegrali tylko jeden mecz, z Levskim właśnie:
http://www.youtube.com/watch?v=cpF872OGt44 Poza tym Litex ma mało kibiców, młyn na 40/50 osób. |
Ja mam pytanie odnośnie rywala w IV rundzie eliminacji Ligi Mistrzów. Możliwe że ktoś tu już o tym czytał ale jest tu 87 stron do przeszukania więc zapytam. Moje pytanie odnosi się do tego co jest napisane na stronie wp: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1752,ti...wiadomosc.html
Pisze tu że "Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących PAR III rundy: czyli możliwe jest że w IV rundzie trafimy na np Ekranas Poniewież albo HJK Helsinki jeżeli ci wyeliminują swoich rozstawionych rywali? |
Nie, ponieważ losowanie IV rundy odbywa się po zakończeniu dwumeczu w rundzie trzeciej.
|
Proste, że jedyną nie wymuszoną zmianą może być Diaz za Pajlicia. No chyba, że Maaskant by próbował z jakimiś cudami z Meliksonem na skrzydle a w środku z Nunezem lub Gargułą, ale to jest mniej niż mało prawdopodobne.
|
Człowieku pisz normalnie - nie Maascant, tylko Maaskant i nie Melixon tylko Melikson...
|
Cytat:
|
I niech mi ktoś jeszcze napisze,że w Wiśle gra mało polaków to normalnie uduszę .Oglądałem ostatnio w orange sport info wywiad z Małeckm i ani razu nie wymienił poprawnie nazwy Łowecza 3-4 razy gadał Łowicz i to jest profesjonalizm ? brak szacunku do rywala ? przejęzyczenie to raczej nie było bo rozumiem można raz się pomylić i powiedzieć Łowicz po imprezie ale facet trzezwy wywiad daje i taka wpadka.
I dziwić się,że pózniej odpadamy z tymi z którymi nie powinniśmy jednak pocieszam się,że polaków tylko trzech w pierwszym składzie. |
Cytat:
Szpakowski nie rozpoznaje graczy naszej reprezentacji , a komentuje jej spotkania . To się nazywa 'przejęzyczenie '. Czepać się Małeckiego nie ma o co . |
Cytat:
Gdyby ten związek był duży to Pogoń Szczecin, Widzew Łódź, Ruch Chorzów ... w pucharach UEFA rządziłyby .... |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wD4py...layer_embedded Filmik promocyjny fanow Litexu :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
A co mają HOOLIGANS do jakiegokolwiek, nawet naszego, młynu ?
|
Cytat:
Co do kibiców na stadionie w Łoweczu, myślę, że na naszych piłkarzach nie zrobi to jakiegoś wrażenia, biorąc pod uwagę, że większość naszych to piłkarscy wyjadacze, którzy nie na takich stadionach grali. |
Skład w Litexie powinien być taki :
------------Genkov------------------ --Iliev-------------------Małecki---- -------Melikson--Nunez------------ ----------Sobolewski--------------- --Diaz--Chavez--Jovanic--Lamey -----------Pareiko------------------ Dać szanse Nunezowi bo ze Skonto przez te pare minut ładnie grał i jeszcze Jovaniciowi dać szanse ,coś tak czuje że spisze się na medal :) |
Cytat:
|
zgadzam się z tym ustawieniem. III runda to już nie zabawa. Diaz za Paljicia jak najbardziej ;). JovanOVIC* ;p również, Jaliens ostatnio jak i ciągle nie zachwyca. i Nunez da radę ;)
|
Tylko obejrzcie sobie nasze mecze dokladniej, to dojrzycie, ze ten wyzywany przez was Jaliens dyryguje cala nasza obrona...on ich ustawia, podpowiada itp.
Wiec zanim zaczniecie ustalac sklad ogladajcie uwazniej mecze. |
no sory chłopaki , nie moja wina że ich nazwisko sie zlewa :P
|
Eksperci już zapomnieli, że Jovanovic pięknie zawalił 2 bramki w sparingach. Ale co tam, zaryzykujmy... Jaliens może nie gra jak "nasz wybawca", ale z pewnością całkiem solidnie. Mam wrażenie, że obrywa mu się przede wszystkim za to, że nie okazał się super gwiazdą.
@aguero20, Kowalski, Kowalczyk też jeden uj. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl