![]() |
Cytat:
Obawiam się że prędzej zobaczymy tam mistrza Azerbejdżanu niż Polski. Niestety u nas płaci się kontrakty na poziomie drugiej połówki bundesligi a gra jest na poziomie drugiej połowy 3 ligi angielskiej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do jutrzejszego meczu... Nie mamy obrońców na rezerwie - Singlar kontuzjowany! Wygląda na to że meczowa "18" będzie wyglądała tak (w nawiasie prawdopodobni rezerwowi): Jovanić - Cikos , Diaz , Kowalski , Piotrek Brożek - Paljić (Kirm) , Sobolewski (Wilk) , Jirsak , Małecki (Łobodziński) - Żurawski (Boguski) - Paweł Brożek |
http://www.hurriyet.com.tr/_np/2803/6012803.jpgBülent Yıldırım
W ramach przedmeczowych informacji wklejam tu pana sędziego, żebyśmy nie musieli o nim pisać po rewanżu. |
Kurde serce mówi ze sie uda ,rozum ze bedzie wp****ol.
sam nie wiem czy nastawiac sie jakos specjalnie ,bo nie mam ochoty potem chodzic struty caly tydzien jak po Levadii. ale oni"postaraja sie o awans"-no dzieki chlopaki ,wasze deklaracje zawsze miały porycie :) P.S ten sedzia Turecki tez mi sie nie podoba |
Właśnie ogladałem powtórke 1 meczu i nadal nie wiem jak myśmy z nimi przegrali... W kazdym elemencie lepsi, ładna gra kombinacyjna, mocny presing, odbiór na połowie rywala, tamci nie wychodzili prawie wogóle z połowy... poprostu wyszły im 2 kontry i strzelili jedną bramke, potem sie otworzylismy i nas kontrowali i nagle mogło sie zrobic 0:3. W tym meczu słabo zagrali poprostu Zuraw i Brozek, nie wychodzili do podan i mało było ruchu z ich strony, boisko było wąskie, mało było miejsca do grania, wiec tamci nawet nie musieli się zbytnio nabiegać, zeby doskoczyć i przerwać akcje... mam nadzieje, ze tam bedzie wiecej miejsca do grania i ch defensywka nie bedzie juz tak skuteczna... atuty mamy wieksze tylko trzeba je z zimną krwią wykorzystać, jak tego nie bedzie, to bedzie lipa... Przynajmniej piłkarsko jesteśmy lepsi, jak tego nie wykorzystają, to mogą ściągać gacie... :-P
|
Coz z racji tego, ze mam "smykałke" do obstawiania wyników meczy i wyniki czesto sie sprawdzaja to obstawie 3-1 dla Wisełki :). W zasadzie to roztrzygniecia nie trafiłem tylko w pierwszym meczu z Karabachem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do jutra, to nie ma sensu się zbytnio napalać, myślę, że my, kibice czujemy większą presję zwycięstwa niż piłkarze, więc będzie jak zawsze. Jutro wstanę rano, pojadę na działkę skleić terra dla moich pajączków, zjem obiad, pokopie w ogródku, wracając zakupię piwo (może nie- jest miesiąc trzeźwości :D), po powrocie zasiądę na forum, poczytam jak się niektórym głowy grzeją, później spokojnie zasiądę przed telewizorem. Taki jest mój plan! W zeszłym tygodniu za dużo mnie to wszystko kosztowało złych emocji, tym razem zrezygnuję ze śledzenia składów, statystyk przedmeczowych i innych informacji, podejdę do tego na chłodno, bo chyba tak należy przy obecnej sytuacji. A jeśli umoczymy to nie wchodzę wieczorem na forum (1. serwer padnie 2. lament i rozpacz. 3. sam nie wiem:p). Mam tylko nadzieję, że piłkarze nie oleją tego meczu i awansują. Jeśli nie dla siebie to dla nas- najwspanialszych kibiców w Europie. Jeśli mają trochę szacunku do nas- powalczą, jeśli nie- stracą mój (wasz?) szacunek na zawsze ( nie wyobrażam sobie drugiej Levadii). Miłych snów i mniej troski o jutro, carpe diem!!!:D |
Nawiązując do palikota. Jeszcze raz powiem - ci Azerowie to ogórki. Pod presją mają problem zarówno w grze obronnej, jak i przy wyprowadzaniu piłki z własnej połowy. Z kontry zagrać potrafią, ale wyprowadzić ze dwie składne kontry w meczu to i Bytovia potrafi(ła). Problem w tym, by na nich tę presję odpowiednio wywrzeć. Mądry, dozowany pressing to klucz - oczywiście kłania się przygotowanie wydolnościowe.
Jeśli więc odpadniemy z taką drużynką, to po prostu nie zasługujemy na żadne europejskie salony, ani Saloniki :) |
Twente sobie tam nie porwadzilo, rok temu Rosenborg, w tym roku niestety czas na nas.
|
Ale z tą druzyną czy ogólnie w Baku?
|
Cytat:
|
Cytat:
zeby sie na forum takie bzdury nie pojawiały Przytaczano tu juz ich wynki z zeszlych lat w samym meczu nie mielismy 1 składnej akcji A tu nadal moge przeczytac ze to sa ogorki:rotfl: To my kur... kim jestesmy? |
Singlar nabawił się kontuzji w samolocie ?
|
Cytat:
nie zmieniam zdania - Azerowie to słabiutka drużyna, ale PL piłka puka już w dno od spodu |
oj wiem, że to mało realne... ale coś czuję w kościach, że dziś pykniemy ich 3:0 :P
|
Wg mnie jestesmy ,biorac pod uwage proporcjonalnie
ilosc ludnosci zainteresowanie pilka nozna sytuacje ekonomiczna kraju Najgorsza profesjonalna ligą piłkarską Europy a grajacy w niej kopacze sa najbardziej przepłaconymi "piłkarzami" na starym kontynencie Wiec nie mamy moralnego prawa nazywac kogokolwiek ogórkami albo słabeuszami |
No ale zaraz wpadnie rw88 i napisze, że to kompletny brak profesjonalizmu, bo w całej europie rosną pensję piłkarzy...
:lol: |
Cytat:
W ogóle, jak oglądam te galerie z lotu do Baku, to przypomina mi się bardziej eskapada wakacyjna... jeszcze tylko słomianych kapeluszy brakowało... |
żeby tak Wisła dzis wygrała ten dwumecz, oj niewazne na kogo padnie w 4 rundzie, bedzie rios chavez no i juz bedzie lepsze zgranie moze ... oj zeby przeszli mimo ze graja fatalnie poki co
|
Cytat:
|
Czekaj czekaj, ale wcześniej nie chodziło Ci o naszych gwiazdorów ligowych?To nie Ty pisałeś o tym jaką mamy zdolną niedocenianą polską młodzież ?
|
Cytat:
|
Czyli co? Skorża wróć? Co się takiego zmieniło że z tego boskiego sezonu przegrał w kolejnym z Estończykami? Co zadecydowało, co zaważyło?
|
Cytat:
Z tym że, ja uważam, że dyktuje się zbyt dużą kasę za polskich graczy.Ale to przecież nie wina samych zawodników. Niech tylko pózniej Szymek, nie ma pretensji "że w Wiśle jest za mało polskich graczy". Również uważam, że brakuje nam solidnego przygotowania fizycznego i taktycznego.Człowieka skręca, jak kopacze zamiast biegać po boisku za akcją chodzą i zamiast wychodzić na pozycję, dobiegac do piłki, czekają w miejscu lub chowają się za przeciwnikiem. P.S Wcześniej mieli jednak Murawskiego Lewandowskiego i Rengifo, wiec nie wiem czy taki samy skład |
Wisła - Saragossa 4:1
Wisła - Parma 4:1 Wisła - Iraklis 1:0 i nadzieja umiera ostatnia ludzie. wierzymy! |
Cytat:
Wiec przywalanie sie do trenerow akurat w tym przypadku mocno chybione. |
Cóż...powodów takiego stanu rzeczy jaki jest u nas jest wiele. Może zamiast ośmiu transferów graczy takich jakich mamy, trzeba było dokonać 4 naprawdę mocnych? Nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu. Na pewno nie zarzucałbym w tej chwili drużynie złego przygotowania. Do Henia mam tylko jeden zarzut: Dlaczego przy stanie 0:1, gdy widzi ze gra się nie klei nie wyskoczy z ławy i huknie na piłkarzy?
Wisła musi dzisiaj zagrać to co potrafi. To jest naprawdę zespół który jest w stanie powalczyć o grę w grupie i o Mistrzostwo Polski z powodzeniem. Tylko oni muszą chcieć. Musi być walka, wiara we własne umiejętności, trochę zgrania i jakiś pomysł. Bo ostatni mecz był raczej pokazem braku pomysłów. Mam nadzieję że dziasiaj Wiślacy uratują klub przed kompromitacją i zniechęceniem Cupiała i dadzą nam nadzieję na naprawdę super sezon.....Może jestem głupi ale wierzę w to....WISŁA! :-) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s http://www.youtube.com/watch?v=boSjh...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=D8BTb...eature=related Jest moc. Uważam, że pralka nawet nie zbliżyła się do tego poziomu gry w pucharach |
musiałeś przypomnieć PAO? :(
nie poprawia. edyta mówi, że jakby sobie pomyśleć o tej radości nas wszystkich wtedy kiedy Sobol huknął tą bramę w Atenach, to jednak działa pozytywnie i obyśmy dziś taką mogli przeżyć. |
Pablo84, tego ostatniego filmiku mogłes nam oszczędzić... ;/
ile razy to oglądam to mnie coś w gardle ściśka... |
http://www.youtube.com/watch?v=lYjBD...eature=related
Do LM awansoaliśmy, tylko ją ten pan w zółtym ukradł A teraz idę się nakręcać dalej do 18 :D |
Paweł Brożek: 30 tysięcy kibiców nas nie wystraszy
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...aszy,id,t.html |
Cytat:
|
No, panstwo, 6 godzin 20 minut do godziny zero. Zgryzc ich tam!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl