![]() |
Wisla zagrala dobrze pierwsze 20 minut meczu a potem grala rowniez dobrze, ladne podania,szybka klepka tyle ze nic z tego nie wynikalo. Pod koniec, grajac juz w 10 zaczeliscie cisnac ale nic z tego nie wyszlo.
Jaga nic nie grala? Jaga wykorzystała wszystkie mozliwe luki w wislackiej taktyce/skladzie i wypuntkowala przeciwnika. Nie mowie ze trener jest zly, bo widac zmiane, progres w grze Wisly, ale na Boga - majac tak cholerne problemy w obronie grac tak ultraofensywnie to jak prosic sie o skarcenie przez dobrze ulozony zespol. Wisla uzupelni obrone, trener dluzej popracuje i moze byc ciekawie, powtarzam moze. Nie mozna po jednym meczu powiedziec ze trener to cudotworca, ale nie mozna tez powiedziec ze nie bedzie jeszcze wiekszej poprawy. Po prostu nie mozna przesadzac w zadna ze stron. Jest progres i nie ma co dyskutowac, tak samo jak nad tym ze Jaga wczoraj zrobila co zrobic powinna. |
Parchactwo gra z Górnikiem - najlepsi Bonin i Ntibankiza. Na razie 1-1 - ciekawy mecz i wiadomo kto ma wygrać:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cracovia ma gorszą obronę od naszej. Już 1-2:-D Fajny mecz. |
Ładnie Bonin ogrywa nową "wielką gwiazdę" Parchatych Suarta z Holandii, który w ofensywie gra dużo lepiej niż w obronie.
Tylko ten Saidi z innej półki, ale wynik jak na razie cieszy:) |
Cytat:
Mają też gorszego bramkarza, pomoc i atak. Do tego stadion i kibiców. I można by długooo wymieniać. ciekawe jak przeżywa mecz kiero Górnika, wielki fan Cracovii. |
Saidi Ndirhsnopfhsipshdpfh robi różnicę, no ale to było do przewidzenia w przypadku solidnego grajka Eredivisie. Sporo potrafi.
Ogólnie fajny mecz, bo jedni i drudzy bronić nie potrafią ni ch**a. Taki podwórkowy futbol, przyjemny dla oka :) |
I takich pilkarzy powinnismy kupowac... Saidi, Grosicki, Kupisz... 23, 22 i 20 lat. Nie powiedzialbym zlego slowa, gdyby wyladowali w tym okienku w Wisle.
|
Cytat:
PS Bonin 3-2:) Najlepszy w Górniku a "nowa gwiazda" parchatych z Holandii Suart znowu zawalił:D |
Cytat:
Ten zawodnik nie błysnął w tym sezonie, tylko juz pare dobrych lat temu jak Pogoń grała w Ekstraklasie. O Kupiszu to nikt nie wiedział i słyszał, prócz fanów FM.(Był u nas pare lat temu Cywka na testach, olaliśmy go mówiąc ze słaby i podpisał Wigan..)Zresztą, wczoraj Kupisz prócz ułańskiej fantazji nie pokazał nic. A Saidi Ramadan Ntabonakizaiinnenarzecza posiada szybkość i technike, ale gdyby go nie kupiły Pasy do ligi, to nikt by o nim nie wiedział. Peszko pare lat temu, tez byl szybki co było wiadome, a nasi go zlali. My chyba w transferach to jak Real jesteśmy, mamy wysokie progi niekoniecznie dt.umiejętności. Mądry Polak po szkodzie. Jak kupowaliśmy Łobo to stary i słaby nie był... |
Cytat:
|
Cytat:
Gdyby klub opierał się na naszych typach, bylibyśmy daleko z przodu. A czy profesjonalisci pracuja? Naprawde chciałbym by tak było, aczkolwiek jest mi ciężko w to uwierzyć. |
Oby Górnik dowiózł do końca 3 punkty :D
Ze strony kibicowskiej: wielki wstyd "drodzy" kibice Cracovii. Mecz u siebie [mimo, że na Hutniku], a kibice Górnika nie dają dojść do głosu pasiastej części... Mimo, że z Górnikiem się nie kochamy- brawo Górnik! ;) *Ogryzek*- to słabo coś ten mecz oglądałeś (zn. słuchałeś)... Śpiewali tam śpiewali. |
Garbata dola znowu dała o sobie znać :P
|
Cytat:
(Tyle zapamiętałem dopingu Zabrzan) A tak w ogóle ilu tu skazywało Górnika że obok Polonii Bytom spadnie? |
No i Icki po 5 kolejkach 0 punktów, a Filipiak się nagadał w Przeglądzie Sportowym jak to...no właśnie, wierz tu Koszernym. :)
|
Dzisiaj sie posypała na Suchych Stawach Liga Mistrzów Filipiaka w sezonie 10/11 :lol:
|
Wydaje mi się , że koleżanka z drugiej strony błoń przyciągnie sporo kibiców na swój nowy stadion.
5 bramek w Poznaniu , 5 dzisiaj z Górnikiem , 5 ze Śląskiem. Bilans w lidze - 19 bramek w meczach z udziałem tej drużyny. Zaokrąglając średnio 4 bramki na mecz. To musi być bardzo widowiskowo grający zespół. |
przyciagna, przyciagna.. z tego co widze dobrze im schodza, samych karnetow moze im pojsc do 5 tys, na dzien wyrabiaja prawie tysiac kart kibica.... marketing, czyli kilka bilbordow na miescie, baner flash na stronie internetowej, kilka przerobek w photoshopie ze stadionem i mamy gotowa frekwencje ;)
|
Brawa dla Nawałki :D Widać, że chłopak chciał osiągnąć dobry wynik.
|
Jak u Nas sa bilety po 20 ,30 zł narazie ,to Filipiak przy mniejszej pojemności stadionu piachu nie wymyśli, da najwyzej promocje typu bilet za 1 zł zgodowy :lol:
|
Smiejcie sie, smiejcie z Cracovii. Jestem wrecz pewny, ze zapelni sie ich estadio. Tu nawet niechodzi o ich marketing, a o samych kIbicow Cracovii. Zobaczcie sobie szczegoly promocji na ich wyjazd do Kielc czy naWet na dzisiejszy mecz. MusiMY sie wziac w garsc Panowie i Panie...
Ku Chwale Bialej Gwiazdy ps. przepraszam za brak polskich znakow |
A no właśnie. To, że wyniki słabe, nie znaczy, że nie znajdą się chętni na bilety/karnety przy Kałuży. I dopingu też nie muszą robić, by iść na stadion. Z tego co wiem to budują tzw. kameralny obiekt więc nie muszą jakoś bardzo drżeć. Ale zobaczymy jak to wszystko powychodzi z tymi wszystkimi nowymi stadionami.
Z kibicowskiej strony, mecz Bełchatowa z Lechią: młyn bełchatowskiego klubu to... dzieci z podstawówki? o.O EDIT: wiem wiem. To tak z przymrużeniem oka ;) |
Te dzieci to osobny sektor na Belchatowie, a dlaczego nie spiewa mlyn Belchatowa? Nie wiem. Moze utożsamiają się z Lechią i jej protestem :P
|
Cytat:
A tak na poważnie to Ulatowskiemu należy się ogromny szacunek za kawał dobrej roboty, tak jak dla każdego trenera, który przybliża do 2 ligi ten pasiasty klocek taplający się w kałuży. |
Stadion Cracovii się zapełni? Nie byłbym taki pewny.
|
Cytat:
Poczekaj :D zaraz Filipiak powie, że walczą o miszcza :lol: i Lm :rotfl: Mnie,zastanawia co oni robią jeszcze w tej lidze? W poprzednim sezonie powinni spaść.... |
Cytat:
|
Swoją drogą jak Pasiaści spadną to można byłoby wyciągnąć od nich paru grajków(Saidi,Klich,Matusiak)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Choćby kupili Messiego, Ronaldo i Kakę a trenował ich Mourinho to jak włożą na siebie pasiaste szmaty to dola garbata przeważy wszelkie umiejętności i ścierwo zawsze będzie bronić się przed spadkiem.
|
I naprawdę uważasz, że potrzeba nam do ataku kolejnego zawodnika w wieku prawie 30 lat ? Abstrahując już od tego, iż transfer do Wisły zawodnika z parchatej drużyny jest raczej rozważany w sferze czysto teoretycznej (mam nadzieję).
|
Bramkarz Śląska pobil Pawełka chyba, ja rozumiem ze pilka moze skrecac, ale to był sam srodek bramki, a ten sie odsunal i podskoczyl w miejscu jak paralityk :D
|
Arboleda to ładny tam kabaret kręci, ukarałbym dziada żółtkiem !
|
Szukam i nie mogę znaleźć drużyny, która w minionym 10-leciu zaliczyła 5 porażek z rzędu od początku sezonu.
W sezonie 2007/2008 po 5 meczach 4 porażki, w tym 3 z rzędu miało Zagłębie Sosnowiec. Ostatecznie zajęło w lidze ostatnie miejsce, tracąc do przedostatniego Widzewa 10 punktów. W sezonie 2002/2003 Pogoń Szczecin przegrała 4 z 5 pierwszych meczów (w 3 kolejce sensacyjny remis na Łazienkowskiej). Ostatecznie zajęła ostatnie miejsce w lidze, gromadząc zaledwie 9 punktów w 30 meczach i tracąc do przedostatniego KSZO 6 puntków, a 3 od końca Ruchu Chorzów - aż 23 punkty (!). W sezonie 2000/2001 Ruch Radzionków przegrał 4 mecze z rzędu, po czym w 5 wygrał w Dyskobolią. Ale i tak na koniec sezonu zajął ostatnie miejsce. Generalnie statystyka jest bezlitosna. W ostatnich 10 latach wszyscy, którzy zaczynali sezon od 4 porażek spadali. A co dopiero od 5? |
Cytat:
|
Możesz jeszcze sprawdzić czy jakaś drużyna w historii miała takie serie jak Bełchatów w zeszłym, albo dwa sezonie wcześniej. Tzn. najpierw przegrała 4-5 meczy, a potem wygrała 7 z rzędu.
|
Rok temu Zaglebie zaliczylo 5 porazek na starcie. I zajeli ostatecznie 11. miejsce. Chociaz to chyba nie do konca miarodajne, bo wg wielu zrodel grali wybitnie przeciwko trenerowi. Cracovii nie ma co przekreslac jeszcze, chociaz z drugiej strony nie widac teraz takich zdecydowanie slabszych zespolow. Jest Zaglebie, Polonia Bytom, reszta sie solidnie prezentuje.
edit. Co sie dzialo w koncowce I polowy spotkania we Wroclawiu? Podobno jakies kontrowersyjne decyzje sedziego? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl