Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 11.09.2010 11:33

Wisla zagrala dobrze pierwsze 20 minut meczu a potem grala rowniez dobrze, ladne podania,szybka klepka tyle ze nic z tego nie wynikalo. Pod koniec, grajac juz w 10 zaczeliscie cisnac ale nic z tego nie wyszlo.
Jaga nic nie grala? Jaga wykorzystała wszystkie mozliwe luki w wislackiej taktyce/skladzie i wypuntkowala przeciwnika.
Nie mowie ze trener jest zly, bo widac zmiane, progres w grze Wisly, ale na Boga - majac tak cholerne problemy w obronie grac tak ultraofensywnie to jak prosic sie o skarcenie przez dobrze ulozony zespol.

Wisla uzupelni obrone, trener dluzej popracuje i moze byc ciekawie, powtarzam moze.
Nie mozna po jednym meczu powiedziec ze trener to cudotworca, ale nie mozna tez powiedziec ze nie bedzie jeszcze wiekszej poprawy. Po prostu nie mozna przesadzac w zadna ze stron. Jest progres i nie ma co dyskutowac, tak samo jak nad tym ze Jaga wczoraj zrobila co zrobic powinna.

Ogryzek 11.09.2010 14:17

Parchactwo gra z Górnikiem - najlepsi Bonin i Ntibankiza. Na razie 1-1 - ciekawy mecz i wiadomo kto ma wygrać:)

Arturo Qr2nów 11.09.2010 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 977967)
Parchactwo gra z Górnikiem - najlepsi Bonin i Ntibankiza. Na razie 1-1 - ciekawy mecz i wiadomo kto ma wygrać:)

Da się obejrzeć mecz gdzieś na www?

Pancratius 11.09.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 977968)
Da się obejrzeć mecz gdzieś na www?

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia tu jest wszystko.

Cracovia ma gorszą obronę od naszej. Już 1-2:-D
Fajny mecz.

Ogryzek 11.09.2010 14:31

Ładnie Bonin ogrywa nową "wielką gwiazdę" Parchatych Suarta z Holandii, który w ofensywie gra dużo lepiej niż w obronie.
Tylko ten Saidi z innej półki, ale wynik jak na razie cieszy:)

szprotson 11.09.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pancratius (Post 977969)
[url]

Cracovia ma gorszą obronę od naszej. Już 1-2:-D
.

Tak było zawsze, i tak będzie zawsze.
Mają też gorszego bramkarza, pomoc i atak.
Do tego stadion i kibiców.
I można by długooo wymieniać.

ciekawe jak przeżywa mecz kiero Górnika, wielki fan Cracovii.

felipe 11.09.2010 14:58

Saidi Ndirhsnopfhsipshdpfh robi różnicę, no ale to było do przewidzenia w przypadku solidnego grajka Eredivisie. Sporo potrafi.

Ogólnie fajny mecz, bo jedni i drudzy bronić nie potrafią ni ch**a. Taki podwórkowy futbol, przyjemny dla oka :)

For_FuN_ 11.09.2010 15:01

I takich pilkarzy powinnismy kupowac... Saidi, Grosicki, Kupisz... 23, 22 i 20 lat. Nie powiedzialbym zlego slowa, gdyby wyladowali w tym okienku w Wisle.

Ogryzek 11.09.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 977990)
I takich pilkarzy powinnismy kupowac... Saidi, Grosicki, Kupisz... 23, 22 i 20 lat. Nie powiedzialbym zlego slowa, gdyby wyladowali w tym okienku w Wisle.

Trudno się z tym nie zgodzić. Mamy za to Cikosa (niestety)

PS
Bonin 3-2:)
Najlepszy w Górniku a "nowa gwiazda" parchatych z Holandii Suart znowu zawalił:D

szprotson 11.09.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 977990)

skąd wiesz że Grosik w Krakowie, nie popłynął by tak samo jak w Warszawie?
Ten zawodnik nie błysnął w tym sezonie, tylko juz pare dobrych lat temu jak Pogoń grała w Ekstraklasie.
O Kupiszu to nikt nie wiedział i słyszał, prócz fanów FM.(Był u nas pare lat temu Cywka na testach, olaliśmy go mówiąc ze słaby i podpisał Wigan..)Zresztą, wczoraj Kupisz prócz ułańskiej fantazji nie pokazał nic.
A Saidi Ramadan Ntabonakizaiinnenarzecza posiada szybkość i technike, ale gdyby go nie kupiły Pasy do ligi, to nikt by o nim nie wiedział.
Peszko pare lat temu, tez byl szybki co było wiadome, a nasi go zlali.
My chyba w transferach to jak Real jesteśmy, mamy wysokie progi niekoniecznie dt.umiejętności.

Mądry Polak po szkodzie.
Jak kupowaliśmy Łobo to stary i słaby nie był...

For_FuN_ 11.09.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 977993)
skąd wiesz że Grosik w Krakowie, nie popłynął by tak samo jak w Warszawie?
Ten zawodnik nie błysnął w tym sezonie, tylko juz pare dobrych lat temu jak Pogoń grała w Ekstraklasie.
O Kupiszu to nikt nie wiedział i słyszał, prócz fanów FM.(Był u nas pare lat temu Cywka na testach, olaliśmy go mówiąc ze słaby i podpisał Wigan..)Zresztą, wczoraj Kupisz prócz ułańskiej fantazji nie pokazał nic.
A Saidi Ramadan Ntabonakizaiinnenarzecza posiada szybkość i technike, ale gdyby go nie kupiły Pasy do ligi, to nikt by o nim nie wiedział.
Peszko pare lat temu, tez byl szybki co było wiadome, a nasi go zlali.
My chyba w transferach to jak Real jesteśmy, mamy wysokie progi niekoniecznie dt.umiejętności.

Mądry Polak po szkodzie.
Jak kupowaliśmy Łobo to stary i słaby nie był...

W tym klubie(naszym) pracuja chyba profesjonalisci(bo mam nadzieje, ze od lat takich Cupial zatrudnia), wiec pretensje mozna miec do nich. Nie pisz mi, kiedy pojawil sie Grosicki, bo doskonale o tym wiem. Zawsze istnieje prawdopodobienstwo, ze dany pilkarz sie nie sprawdzi, ale jest ono raczej mniejsze w przypadku pilkarza wyrozniajacego sie w danej lidze, od takiego ktory spadl z ligi(Cikos) lub cala kariere spedzil w nizszych klasach rozgrywkowych. Mi sie Kupisz bardzo wczoraj podobal...zrobil 4-5 akcji ladnie krecac Cikosa i wrzucajac pileczke w pole karne. Chlopak ma dopiero 20 lat i moze byc tylko lepszy. Podobnie, jak Sobiech, powinen grac w Wisle. Bo jesli nie kupujemy takich pilkarzy(tzn. mlodych i zdolnych), to kogo z naszej smiesznej ligi? Od wypatrzenia takich pilkarzy jest dyrektor sportowy i jego wspolpracownicy, skauci zatrudniani przez klub, a nie uzytkownik forfun z forum Wisly Krakow.

szprotson 11.09.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 977999)
W tym klubie(naszym) pracuja chyba profesjonalisci(bo mam nadzieje, ze od lat takich Cupial zatrudnia), wiec pretensje mozna miec do nich. Nie pisz mi, kiedy pojawil sie Grosicki, bo doskonale o tym wiem. Zawsze istnieje prawdopodobienstwo, ze dany pilkarz sie nie sprawdzi, ale jest ono raczej mniejsze w przypadku pilkarza wyrozniajacego sie w danej lidze, od takiego ktory spadl z ligi(Cikos) lub cala kariere spedzil w nizszych klasach rozgrywkowych. Mi sie Kupisz bardzo wczoraj podobal...zrobil 4-5 akcji ladnie krecac Cikosa i wrzucajac pileczke w pole karne. Chlopak ma dopiero 20 lat i moze byc tylko lepszy. Podobnie, jak Sobiech, powinen grac w Wisle. Bo jesli nie kupujemy takich pilkarzy(tzn. mlodych i zdolnych), to kogo z naszej smiesznej ligi? Od wypatrzenia takich pilkarzy jest dyrektor sportowy i jego wspolpracownicy, skauci zatrudniani przez klub, a nie uzytkownik forfun z forum Wisly Krakow.

od wielu lat wiemy, że na tym forum sa najlepsi scouci.

Gdyby klub opierał się na naszych typach, bylibyśmy daleko z przodu.

A czy profesjonalisci pracuja? Naprawde chciałbym by tak było, aczkolwiek jest mi ciężko w to uwierzyć.

masterlag 11.09.2010 15:32

Oby Górnik dowiózł do końca 3 punkty :D
Ze strony kibicowskiej: wielki wstyd "drodzy" kibice Cracovii. Mecz u siebie [mimo, że na Hutniku], a kibice Górnika nie dają dojść do głosu pasiastej części... Mimo, że z Górnikiem się nie kochamy- brawo Górnik! ;)

*Ogryzek*- to słabo coś ten mecz oglądałeś (zn. słuchałeś)... Śpiewali tam śpiewali.

Pan Jotka 11.09.2010 15:32

Garbata dola znowu dała o sobie znać :P

Ogryzek 11.09.2010 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 978007)
Oby Górnik dowiózł do końca 3 punkty :D
Ze strony kibicowskiej: wielki wstyd "drodzy" kibice Cracovii. Mecz u siebie [mimo, że na Hutniku], a kibice Górnika nie dają dojść do głosu pasiastej części... Mimo, że z Górnikiem się nie kochamy- brawo Górnik! ;)

Każdy to powie Torcida rządzi w Krakowie:)
(Tyle zapamiętałem dopingu Zabrzan)

A tak w ogóle ilu tu skazywało Górnika że obok Polonii Bytom spadnie?

igortsw 11.09.2010 15:35

No i Icki po 5 kolejkach 0 punktów, a Filipiak się nagadał w Przeglądzie Sportowym jak to...no właśnie, wierz tu Koszernym. :)

AS82 11.09.2010 15:38

Dzisiaj sie posypała na Suchych Stawach Liga Mistrzów Filipiaka w sezonie 10/11 :lol:

Mareq 11.09.2010 15:58

Wydaje mi się , że koleżanka z drugiej strony błoń przyciągnie sporo kibiców na swój nowy stadion.
5 bramek w Poznaniu , 5 dzisiaj z Górnikiem , 5 ze Śląskiem.
Bilans w lidze - 19 bramek w meczach z udziałem tej drużyny.
Zaokrąglając średnio 4 bramki na mecz.
To musi być bardzo widowiskowo grający zespół.

SpoXsteR 11.09.2010 16:01

przyciagna, przyciagna.. z tego co widze dobrze im schodza, samych karnetow moze im pojsc do 5 tys, na dzien wyrabiaja prawie tysiac kart kibica.... marketing, czyli kilka bilbordow na miescie, baner flash na stronie internetowej, kilka przerobek w photoshopie ze stadionem i mamy gotowa frekwencje ;)

Dean 11.09.2010 16:03

Brawa dla Nawałki :D Widać, że chłopak chciał osiągnąć dobry wynik.

AS82 11.09.2010 16:05

Jak u Nas sa bilety po 20 ,30 zł narazie ,to Filipiak przy mniejszej pojemności stadionu piachu nie wymyśli, da najwyzej promocje typu bilet za 1 zł zgodowy :lol:

Pawel.Busko 11.09.2010 16:11

Smiejcie sie, smiejcie z Cracovii. Jestem wrecz pewny, ze zapelni sie ich estadio. Tu nawet niechodzi o ich marketing, a o samych kIbicow Cracovii. Zobaczcie sobie szczegoly promocji na ich wyjazd do Kielc czy naWet na dzisiejszy mecz. MusiMY sie wziac w garsc Panowie i Panie...
Ku Chwale Bialej Gwiazdy
ps. przepraszam za brak polskich znakow

masterlag 11.09.2010 16:34

A no właśnie. To, że wyniki słabe, nie znaczy, że nie znajdą się chętni na bilety/karnety przy Kałuży. I dopingu też nie muszą robić, by iść na stadion. Z tego co wiem to budują tzw. kameralny obiekt więc nie muszą jakoś bardzo drżeć. Ale zobaczymy jak to wszystko powychodzi z tymi wszystkimi nowymi stadionami.

Z kibicowskiej strony, mecz Bełchatowa z Lechią: młyn bełchatowskiego klubu to... dzieci z podstawówki? o.O

EDIT: wiem wiem. To tak z przymrużeniem oka ;)

Filippo123321 11.09.2010 16:43

Te dzieci to osobny sektor na Belchatowie, a dlaczego nie spiewa mlyn Belchatowa? Nie wiem. Moze utożsamiają się z Lechią i jej protestem :P

Gwiaździsty 11.09.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawel.Busko (Post 978029)
Smiejcie sie, smiejcie z Cracovii. Jestem wrecz pewny, ze zapelni sie ich estadio.

Tak, na pierwszy mecz napewno. Tymbardziej, że Comparch rozdał kilka tysięcy darmowych karnetów dla pracowników swojej firmy.
A tak na poważnie to Ulatowskiemu należy się ogromny szacunek za kawał dobrej roboty, tak jak dla każdego trenera, który przybliża do 2 ligi ten pasiasty klocek taplający się w kałuży.

Dean 11.09.2010 16:46

Stadion Cracovii się zapełni? Nie byłbym taki pewny.

brylant17 11.09.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 978012)
Dzisiaj sie posypała na Suchych Stawach Liga Mistrzów Filipiaka w sezonie 10/11 :lol:

Poczekaj :D zaraz Filipiak powie, że walczą o miszcza :lol: i Lm :rotfl: Mnie,zastanawia co oni robią jeszcze w tej lidze? W poprzednim sezonie powinni spaść....

martin_6 11.09.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 978017)
Wydaje mi się , że koleżanka z drugiej strony błoń przyciągnie sporo kibiców na swój nowy stadion.
5 bramek w Poznaniu , 5 dzisiaj z Górnikiem , 5 ze Śląskiem.
Bilans w lidze - 19 bramek w meczach z udziałem tej drużyny.
Zaokrąglając średnio 4 bramki na mecz.
To musi być bardzo widowiskowo grający zespół.

Tak, tylko zapominasz, że 14 z tych bramek to bramki stracone. Te raczej nieszczególnie zachęcają do przyjścia na stadion :D

BiałaGwiazda 11.09.2010 17:07

Swoją drogą jak Pasiaści spadną to można byłoby wyciągnąć od nich paru grajków(Saidi,Klich,Matusiak)

Greeg 11.09.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 978061)
Swoją drogą jak Pasiaści spadną to można byłoby wyciągnąć od nich paru grajków(Saidi,Klich,Matusiak)

A od kiedy Ty Wiśle kibicujesz, że nie pamiętasz Radka "Nie tak się z trenerem umawialiśmy" Matusiaka występującego w naszych barwach ? Na szczęście tego piłkarza jak i trenera z tamtego okresu w klubie już nie ma.

BiałaGwiazda 11.09.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 978064)
A od kiedy Ty Wiśle kibicujesz, że nie pamiętasz Radka "Nie tak się z trenerem umawialiśmy" Matusiaka występującego w naszych barwach ? Na szczęście tego piłkarza jak i trenera z tamtego okresu w klubie już nie ma.

Pewnie,że pamiętam,że u nas grał,ale pamiętam też Niedzielana(też u nas grał),który teraz wymiata w Koronie i w obecnej dyspozycji byłby wzmocnieniem.

SkMk 11.09.2010 17:41

Choćby kupili Messiego, Ronaldo i Kakę a trenował ich Mourinho to jak włożą na siebie pasiaste szmaty to dola garbata przeważy wszelkie umiejętności i ścierwo zawsze będzie bronić się przed spadkiem.

Greeg 11.09.2010 17:42

I naprawdę uważasz, że potrzeba nam do ataku kolejnego zawodnika w wieku prawie 30 lat ? Abstrahując już od tego, iż transfer do Wisły zawodnika z parchatej drużyny jest raczej rozważany w sferze czysto teoretycznej (mam nadzieję).

Fuks 11.09.2010 17:47

Bramkarz Śląska pobil Pawełka chyba, ja rozumiem ze pilka moze skrecac, ale to był sam srodek bramki, a ten sie odsunal i podskoczyl w miejscu jak paralityk :D

PotiWisla 11.09.2010 17:54

Arboleda to ładny tam kabaret kręci, ukarałbym dziada żółtkiem !

flamengista 11.09.2010 17:59

Szukam i nie mogę znaleźć drużyny, która w minionym 10-leciu zaliczyła 5 porażek z rzędu od początku sezonu.

W sezonie 2007/2008 po 5 meczach 4 porażki, w tym 3 z rzędu miało Zagłębie Sosnowiec. Ostatecznie zajęło w lidze ostatnie miejsce, tracąc do przedostatniego Widzewa 10 punktów.

W sezonie 2002/2003 Pogoń Szczecin przegrała 4 z 5 pierwszych meczów (w 3 kolejce sensacyjny remis na Łazienkowskiej). Ostatecznie zajęła ostatnie miejsce w lidze, gromadząc zaledwie 9 punktów w 30 meczach i tracąc do przedostatniego KSZO 6 puntków, a 3 od końca Ruchu Chorzów - aż 23 punkty (!).

W sezonie 2000/2001 Ruch Radzionków przegrał 4 mecze z rzędu, po czym w 5 wygrał w Dyskobolią. Ale i tak na koniec sezonu zajął ostatnie miejsce.

Generalnie statystyka jest bezlitosna. W ostatnich 10 latach wszyscy, którzy zaczynali sezon od 4 porażek spadali. A co dopiero od 5?

maaarcin 11.09.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 978084)
Szukam i nie mogę znaleźć drużyny, która w minionym 10-leciu zaliczyła 5 porażek z rzędu od początku sezonu.

W ostatnim sezonie czasami Zagłębie nie zaczęło od pięciu porażek?

Martineq 11.09.2010 18:03

Możesz jeszcze sprawdzić czy jakaś drużyna w historii miała takie serie jak Bełchatów w zeszłym, albo dwa sezonie wcześniej. Tzn. najpierw przegrała 4-5 meczy, a potem wygrała 7 z rzędu.

Wasiu 11.09.2010 18:09

Rok temu Zaglebie zaliczylo 5 porazek na starcie. I zajeli ostatecznie 11. miejsce. Chociaz to chyba nie do konca miarodajne, bo wg wielu zrodel grali wybitnie przeciwko trenerowi. Cracovii nie ma co przekreslac jeszcze, chociaz z drugiej strony nie widac teraz takich zdecydowanie slabszych zespolow. Jest Zaglebie, Polonia Bytom, reszta sie solidnie prezentuje.

edit. Co sie dzialo w koncowce I polowy spotkania we Wroclawiu? Podobno jakies kontrowersyjne decyzje sedziego?

PotiWisla 11.09.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 978086)
W ostatnim sezonie czasami Zagłębie nie zaczęło od pięciu porażek?

Dopiero zdobyli punkty w 6 kolejce z Polonia W.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl