![]() |
z jakich lig najłatwiej ściągać piłkarzy do polskiej ekstraklasy zwłaszcza do średnich klubów takich jak Śląsk??????potrzebuje wzmocnień na europejskie puchary najlepiej po jednym solidnym wzmocnieniu na każdą pozycje oprócz ataku już mam Frankowskiego
|
Cytat:
|
Nie wiem jak inni ale ja czesto penetruje rynek Slowacki Slowenski Czeski. Mozna znalesc ciekawych zawodniko za stosunkowo nie duze pieniadze :)
HA! wkoncu trafilem na zespol ktory chce prowadzic :D a jesttt toooo.....LEVADIA TALLIN !!! :D |
Orientuje sie ktoś z was jak jest z liga rumuńskom?????????bo mam na oku Unirea zespół rumuński tylko nie wiem jak tam ztransferami i ławką rezerwoych tak samo jak na wyspach 5ciu rezerwowych czy jak?Ivory jak będziesz propwadził levadie to z chęciom zobaczyłbym też twoją liste transferową
|
No wiec tak...Gdy obejmuje sie zespol z Estonii gre zaczyna sie gdy druzyna ma juz 19 meczy w lidze. Swoj pierwsze mecz wygralem pewnie z Trans 2-0 a potem przyszedl czas na kwal do LM...no coz M.Hajfa to nie byle jaki zespol i dostalem 3-1, chociaz tak naprawde to dwie padly ze strzalu z za pola karnego a trzecia z akcji. Pierwsza polowa totalnie przespana dopiero w drugiej sie moi obudzili, bramka kontaktowa ozywila jeszcze bardziej moj zespol potem moi obijali 2 razy poprzeczke i taki wyniki sie utrzymal do konca ;/ choc moglem smialo powiedziec ze druga polowe wygralem ja..Co do transferow...Kupilem jednego pomocnika srodkowego Vasiljev za 149 tys euro i do wydania zostalo mi 20 kilka tys :P Obrona w Levadii to jednym slowem ser zwany dziurawcem :P potrzebuje lewego prawego i srodkowego obronce za malae pieniadze :P zna ktos takeigo ??
|
Mam dwa pytanka:
1) Gdzie sie składa kandydature na selekcjonera jakiegos panstwa?? 2) Doradzcie mi bo poszukuje PP i OP i podajcie jakies nazwiska. najlepiej jakies tanie bo pieniedy juz nie mam ;D |
Cytat:
1. Posady >> Status managera >> Jeśli dany kraj zwolnił aktualnego selekcjonera możesz złożyć podanie przez kliknięcie lewym przyciskiem na ten kraj i zaznaczenie opcji "Złóż podanie". 2. Zależy jaki poziom zespołu :) |
Cytat:
Wolny transfer :) W klubach które maja takie małe budżety to dobry sposób, zwłaszcza, że można wyciągnąć niezłych piłkarzy, tylko trzeba to robić szybko zanim nie zakontraktuje ich ktoś inny. |
Z-zwycięstwo
R-remis P-przegrana a co to X? ;> Dzieki. ; ) E: jedno pytanie jeszcze. ;D jak zaplanowac sparing? |
X to remis.
|
Cytat:
X - remis 0-0 |
Jesteś pewny? Ja zawsze myślałem, że jedno to remis na wyjeździe, drugi u siebie. Aż muszę sprawdzić :)
|
Muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu FM'a...
Macie jakieś wskazówki na początek gry? Jakich zawodników mogę ściągnać do Wisły? ;) Chciał bym jakiegoś bramkarza zakupić i dobrego rozgrywającego. |
Nie mogę znaleźć opcji "dodaj następnego menadżera" w 2010, zlikwidowana jest czy schowała się ? ;)
(chodzi o granie dwoma menadżerami w tej samej grze, w 08 była taka możliwość) puzzy - dzięki bardzo |
Cytat:
Mphela Vrsic Gol Glik Kosznik Zanev Jest jeszcze jeden super lewoskrzydłowy, Chorwat, 21 lat- niestety nie pamiętam nazwiska. Przekop chorwackie kluby. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Rozgrywający - Sergey Krivets - GENIUSZ Chyba dwaj najlepsi piłkarze jacy przychodzą w pierwszym seonie do Wisły... |
Zajzałem dzis w edytor do FM i sie przeraziłem :P Mimo mojego wzesniejszego entuzjazmu po przeanalizowaniu moich dotychczasowych 4 rozegranych sezonow w FM w edytorze Wisła "zarobiła" 40 pkt reputacji!!! Skandal. 4 MP, 4 razy w fazie grupowej LM (raz 4 miejsce, 2 razy 3 miejsce i w tym sezonie 2 miejsce w gr i w 1/8 z Liverpoolem 1:1, 0:1). Porazka jakas :D Przeanalizowałem reputacje innych ekip, taka Sparta która rozbiłem 3:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie miała ok 700 pkt reputacji wiecej od Wisły! ;/ Cluj oczywiscie tez duzo lepszy od Wisły. Wszystkie zespoly ktore mialy podobne osiagniecia co ja miały o minimum 500 wieksza reputacje ode mnie. Od dzis wiec zaczynam gre z edytorem. Za dobre wyniki polskim klubom bede dodawał reputacji i jesli liga bedzie piac sie w rankingu wspolczynnikow do gory to tez trzeba dodac pkt. Troche sie w****iłem bo niby do Wisły przychodza fajni pilkarze, niezli pilkarze z Afryki ale 4 sezony w LM i reputacja wieksza o 40? to jest bug w grze. Nierelna sprawa ze klub gra w LM, jest coraz lepszy a nie jest bardziej znany- nie ma wiekszej reputacji. Takze pozostaje tylko edytor
|
Cytat:
|
Nom one juz od poczatku tak maja. Tylko czemu ja skoro jestem od nich lepszy pilkarsko i zrobilem z Wisły dobry zespol nadal mam tak niska reputacje?
|
Czyli dawać podanie na posade selekcjonera mozna tylko jak przy danym karju nie bedzie zadnego nazwiska??
|
1.jak zaplanowac sparing.?
2.czy da sie jakos zobaczyc jakich pilakrzy zza granicy mozna sciagnac z wolnego transferu? czy tylko szukac po klubach? : ) 3.Czy jak obejme posadę selekcjonera jakiegos panstwa, to strace prace w klubie? bede mogl prowadzic jednoczesnie klub i panstwo? |
Cytat:
Wchodzisz w terminarz i tam masz zaplanuj sparing Ad2.Tak poprzez 2 opcje jedna to w wyszukiwarkę wpisujesz no club a 2 to transfery-->wyszukiwanie i edytuj fility i tam wybierasz kraj który cię interesuje. Ad.3 Nie ja w 4 sezonie pracuje i w Wiśle i Egipcie i nikt mnie nie zwolnił |
Ja po sprawdzeniu tych gwiazd jestem 1 pkt za Lechią na półmetku .. ( o przegranych meczy, ale sporo remisów ;/ )
w lidze mistrzów mam szanse na 3 miejsce tylko z PSV musze wygrać, bo z Bordeux raczej nie wygram i zastanawiam się czy nie zaczne grać od 6 ligii angielskiej .. wybrałem sobie zespół najsłabszy z wszystkich, w 1 składzie mam dużo juniorów, a na transfery 0 kasy , może w 2 sezonie uda mi się awansować będzie ciekawsza gra :) |
Cytat:
Wczoraj wieczorem zaczałem sobie gre zespołem z 6 klasy rozgrywkowej w Anglii czyli z Blue Square North. Gram zespołem Southport - wczoraj sie dowiedziałem o nim hehe Maksymalnie sie zirytowałem tym graniem Wisla gdzie nie mozna rozwijac zespolu :( Teraz mecze sie w 6 lidze angielskiej. Chce sprawdzic swoj kunszt trenerski i mozliwosci FMa. Jestem ciekaw czy z 6 ligi ang mozna zbudowac klub ktory bedzie mial renome np Chelsea, czy klub sie rozwinie czy w pewnym momencie jak Wisła zatrzyma sie w rozwoju. Gra jest "fenomenalna" :D Powolne tempo, niedokladne podania, podania wprost pod nogi rywali, podania za plecy, slimacze tempo strzalow z dystansu, zawodnicy ze statystykami przerazajacymi, budzet transferowy 15 tys zł, płacowy 115 tys zł... nie ma szans zby kogos kupic za kase, tylko z wolnego transferuu trzeba brac a jak sie nie ma farta to byle jaki klub zlozy oferte i zabierze nam zawodnika o ktorego chcielismy powalczyc, puste trybuny (no po 500 osob chodi na mecze ;p), klub połzawodowy, trenig tez polzawodowy (!). Przewidywane miejsce mojego zespolu na koniec sezonu to miejsce 4 jednak poczatku gry latwe nie były. 3 porazki po 1:2. Pozniej zmiana ustawienia i 3 remisy. Pozniej zmienilem trening, ulozylem jakis trening ktory byl z 2 razy bardziej wymagajacy niz ten ktory jest przypisany automatycznie no i w nastepnym meczu juz 4:1 rozwalilem rywali! Z czego nawet strzałem z dystansu zdobylem gola ;) Ulozylem nawet piosenke. Oeeee aoooo wygra Southport my wierzymy w to :D |
Da się ustawić wygląd taki jak w fm 2009? bo nie mogę sie przyzwyczaić. ;d
|
Skopiuj sobie skina z FM 09 i spróbuj, chociaż raczej nie polecam...Ponoć może 'rozwalić' grę. Twój wybór rzecz jasna.
|
gdzie moge znaleść shortliste zawodników z PA 170 itd jak wgrałem je już do folderu odpowiedniego? chodzi mi o to aby w grze widział ich, da sie?
|
http://yfrog.com/0mbeztytuugiuj
moglby ktos jasniej wytlumaczyc? ;> edit: nie stosujesz, bo nie chcesz, czy to nic nie daje?;> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
czasem daje ale przy dluzszym stosowaniu juz pozniej słabo skuteczne na podstawie 2009 :p |
Ustawiacie polecenia piłkarzom według już podanych schematów, czy modyfikujecie je?
|
ja gram taktyką bardzo podobna do tej mojej z Fm09 i działa w drugim sezonie jak juz zgrane sa gwiazdki moje to 4:0 z Lechem dla mnie na wyjeździe 6 zwyciestw 0 porażek 7 oczek przewagi nad drugim PODBESKIDZIEM...
|
Ja już w FM2010 jestem w kwietniu 2011 grając Spartakiem Moskwa.. Skorżę zwolnili, pozatrudniali beztalencia (Broniszewski, Wieczorek), które oczywiście sprzątnąłem za pomocą edytora. Transfery do klubu średnia wieku 32-33. Tragedia, co z tą Wisłą w grze zrobili, Lech dla kontrastu wygrał ligę i teraz też będzie w czołówce (transfery np. Piszczka za darmo, czy Janczyka za bodajże 1mln euro), Wisła jest 9., Śląsk za to drugi.
|
Cytat:
15 k i 115 tys na pensje .. dla mnie marzenie ja mam 0 k i 4k na pensje :P rozegrałem 1 mecz i 1:4 u siebie .. teraz wracam do gry zobacze czy mi się uda coś wyciągnać z tego zespołu .. bo możliwe, że to będzie walka z wiatrakami .. organizowałem specjalnie sparingi z dobrymi przeciwnikami, żeby mieć na pensje .. 1 sparing = 1 pensja miesięczna wszystkich graczy hehe |
poszukuje jakiegos mlodego talenta do Wisly, bo samych staruszkow juz mam ;>
polecacie kogos?! ; ) pozycja: albo DP Ś, albo O PL lub OP Ś :) |
Anthony Annan, Janusz Gol bardzo dobrzy DP, na lewą obronę ciekawy jest...wychowanek Michał Jania, na OPŚ Marco Verratti i Anton Sosnin
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl