![]() |
Moje zdanie na temat Skorzy jest takie, ze facet niewatpliwie ma talent i smykalke. Prawdziwa jego wartosc zmierzam jednak ocenic po tym czy uczy sie na bledach. 37 letni trener nie ma doswiadczenia, z tym kazdy rozumny forumowicz sie zgodzi. Fakt, zdobyl juz w lidze sporo ale europejskie puchary wlasciwie ledwo liznal, dlatego uwazam, ze powinnismy ten diament trzymac i szlifowac tak jak sie szlifuje mlodych pilkarzy.
Jesli wyciagnal wnioski z poprzedniej porazki to bedzie dla mnie kims, jesli nie to nalez sie go pozbyc bo juz nie zrobi postepow. P.S. Jak lda mnie to wielkim mankamentem Skorzy jest brak porzadnej kariery pilkarskiej za granica, uwazam ze to zaweza jego horyzonty. 'Podroze' ksztalca a on niestety nigdy nie 'podrozowal' dlatego mam nadzieje, ze probuje to w jakis sposob nadgonic. Druga rzecz to to, ze jest bardzo pasywny w kwestii organizacji pionu sportowego w klubie. Nie rozumiem jak moze pozwolic na to, zeby wielotysieczne inwestycje jakimi sa mlodzi pilkarze naszego klubu byli puszczani w samopas i mieli problemy natury ze tak powiem imprezowej. To Skorza powinien byc odpowiedzialny za ujednolicenie systemu szkolenia i zorganizowanie nadzoru na 'sportowymi inwestycjami'. |
Cytat:
Niby czemu ma być lepiej niż w 2007 r.? |
Cytat:
PS. A jak można się jeszcze cofać jak nie w tył? |
Cytat:
nigdy nie rozumiałem takich ludzi ;-) |
Cytat:
Poprostu dobrze jest poznac inne sposoby na wykonywanie tej samej pracy. |
Cytat:
zeby nie bylo ze off jakby nie bylo naszemu treneiro trezba dac czas co najmnije do przyszlych pucharow, wtedy bedzie wiadomo na co go tak na prawde stac, (puchary, liga, menedżerka okna zimowe i letnie) |
Panowie
Nie sądzę, aby ktokolwiek w przypadku powtórki z rozrywki w pucharach w wykonaniu obstawał za pozostawieniem Skorży. Pragnę przypomnieć, że w początkach ery TF w Wiśle kupowano każdego praktycznie zawodnika wyróżniającego się w lidze. Dzisiaj tak słodko nie jest - bierzemy najczęściej tych z wolną ręką, a zdolnych młodych praktycznie nie sprowadzamy (kiedyś sprowadzano ich masowo). |
Cytat:
|
Trener,który nie uczy się na własnych błędach może zapomnieć o spektakularnych sukcesach.Takim sukcesem w przypadku Wisły będzie tylko wejście do LM,zwłaszcza po zmianach regulaminowych.Trener Skorża w lipcu popełnił drugi z rzędu błąd w przygotowaniu startowym.Dobrze pamiętam jak przepraszał po meczu w Bytomiu na początku rundy wiosennej za "zarżnięcie"zawodników.Jednak,że był czas w lidze to odrobić i konkurencja ligowa cienką,to się w męczarniach udało.Przed elim.do LM był niepewny swoich metod i wziął włoskiego pomagiera...i znowu d...zbita.Do trzech razy sztuka.
|
Cytat:
Co do szybkiej nogi, to mając na względzie kilku takich artystów made in Radovanovic (sprowadzony przez D. Petrescu) to szybkiej nogi nie miał ;-) |
Mówi się z wolną kartą jeśli dobrze się orientuje.
|
Jedno jest pewne: Jeśli za rok będzie powtórka z Levadii, to pana Macieja żegnamy
|
albo z kartą w ręku...
natomaiast jak ma funkcjonowac Wisła w angielskim stylu ze Skroża jako menedzerem przekonamy się, mam nadzieje, juz w okienku zimowym. Przekonamy się kto tak naprawde bedzie podejmował decyzje co do transferów z i do klubu, kto będzie za nie ponosił odpowiedzialność. Teraz już nie będzie tłumaczenia szefowi, że "nie sprowadzono mi takich piłkarzy jakich potrzebowałem" Co najwyżej tłumaczenie, że fizjolog źle przygotował piłkarzy do sezonu, dlatego proponuje obarczyc też Skorże zadaniami fizjologa i trenera od przygotowania fizycznego. A fizjologa i trenera od przygotowania fizycznego zwolnić jak zwolniono Bednarza. Będą oszczedności... :> |
jak wyjdą transfery to zależny przede wszystkim od skautów zwłaszcza mocno licze na Czecha który juz z całą pewnością ma lige czeską w "małym palcu" i jestem przekonany że tam za podobne lub mniejsze pieniądze można wyciągną bardzo solidnych graczy a płace w Polsce sa na pewno atrakcyjne a poziom lepszy bo trzeba zwrócić uwagę że czeskie kluby swoje sukcesy i pozycje zawdzięczają w 90 procentach rodzimym graczom kupowanym za pieniądze na jakie Wisłę na pewno stać
a ilu piłkarzy Skorzy brakuje do skompletowania dobrego składu 2-3 tylko nasz trener musi mocno popracować nad organizacją gry bo z tym nie jest najlepiej a indywidualności nigdy nie będziemy mieli które same wygrają mecz z poważnym przeciwnikiem |
myśle że Skorża nie ma wyboru tylko musi podkręcic śrube na treningach i zagonic piłkarzy do ciężkiej roboty jak chciał Petrescu bo innej drogi na zaistnienie w Europie NIE MA !!! Jak sie patrzy na wyniki Unirei w lidze mistrzów.Hard work już od najbliższych treningów.
|
Tak , ale wtedy chyba drużyna by poległa... musieliby wydobyć z siebie chęć na to, wszyscy chyba pamiętają jak piłkarze narzekali na ciężkie treningi u Petrescu, mało kto za tym przepadał i zresztą za zainteresowaną osobą też mało kto..
|
Cytat:
|
Racja , ciężki trening powinien być wpisany w życie zawodowego piłkarza, bo bez niego nie ma wyników... Wystarczy spojrzeć jak Unirea do tego podchodzi i jak im na ich warunki świetnie idzie
|
Cytat:
|
Nie wiem gdzie to napisać więc chyba tutaj bo Skorża jest managerem i chyba za to odpowiada.
Nie rozumiem tego, jaki my mamy sztab medyczny? Najpierw nie potrafili zdiagnozować Boguskiego, co chwilę pojawiały się nowe wersje aż doszło do tego że nie grał pół roku, kopnął pare razy piłkę i znów kontuzja. Podobnie z Głowackim, na początku mówiło się, że dostaje wolne i nie jedzie na Bytovię bo musi odpocząć. Za pare dni okazało się, że musi przejść operację! Co dzisiaj czytam? Dowiaduję się, że liczono iż wróci już na mecz z Legią. Czyli to już jest kwestia kilku dni kiedy wróci i na mecz z pasami powinien być gotowy, chociaż kto wie czego dowiemy się w przyszłym czasie? Tak samo z Brożkiem, miał pauzować pół roku, wrócił po miesiącu i jest cieniem samego siebie a ta kontuzja ciągnie się za nim do teraz. Sam mówi, że do końca wyleczy ją dopiero w najbliższej przerwie. Ja tego nie rozumiem o co tu chodzi |
Cytat:
|
Pytanie czy forma Brożka zależy od jego dyspozycji fizycznej czy raczej wynika z nowej roli jaką Skorża dla niego wymyślił, czyli cofniętego napastnika. Wydaje mi się, że jednak to drugie. Bramek nie strzela, ale trzeba mu oddać, że sporo asystuje. Niemniej to ze strzelonych bramek rozlicza się napastnika, a to u Pawła niestety kuleje.
|
Co do wypowiedzi na temat bilansu Skorży i innych trenerów w naszej drużynie to mamy najlepszy dowód na to jak właściwym człowiekiem na tym stanowisku jest Maciej Skorża
|
Cytat:
Nie dodałeś, ze właściwie mógłby też zwolnić Cupiała. Byłoby, że ho ho!!! A wszystko, zaczęło się od zwolnienia Łysego ch...! :p |
Cytat:
|
Mam nadzieję że już niedługo posty stąd zostaną przeniesione do innego tematu. Do tego o byłych pracownikach naszego klubu.
|
Pol roku po kompromitacji z Levadia nie widac ZADNEJ poprawy w grze zawodnikow. Z estonczykami w plecy, z Lechem w plecy, z Legia w plecy, co jest?!
|
Cytat:
Dziękuje. |
W obecnej sytuacji chyba nie musi być lepszy, byleby tylko inny. Taki który miałby wpływ na drużynę, taki który dałby szansę Leszczakowi skoro Brożek i Małecki grają piach, taki który na mecz mimo wszystko u siebie nie zaczyna z dwoma defensywnymi, taki który jak widzi żenade w grze piłkarzy wypieprzy gwiazdy do rezerw żeby nimi wstrząsnąć. Dobrze napisał rafal777 w temacie o meczu "Dokładnie taki sam mecz jak pozostałe od początku sezonu tylko że Legia ma lepszą obronę. Gramy dokładnie to samo więc nie wiem o co wam codz"
|
wiecie co mnie boli? Kiedyś Wisła jak dostała bramę to siedziała na przeciwniku do końca, czasem wygrywała, a czasem nie, ale wtedy piłkarze zapierdzielali aż miło, a od paru lat nie ma u nas tej zadziorności... To smutne...
|
Skorża WON. Bezapelacyjnie. I do samego końca.
|
Cytat:
Co do meczu nie bede sie wypowiadal bo szkoda pisac.. |
Ale motywacja była.....w ogóle czego nie było. Tak gra Wisła Skorży,żeby zabawa była lepsza to on jeszcze będzie nam tu zawodników ściągał. Swego czasu Beto wypatrzył:)
|
Cytat:
Jak to mówią po owocach go poznacie - poczekamy na to okienko zimowe i wtedy będziesz mógł "pociągnąć" że miło! Kamień na kamieniu nie zostanie:) a na razie zluzuj. Skorża jeszcze niczego w menadżerce nie zepsuł i nic nie naprawił. Po prostu nie zdążył. |
Cytat:
Oglądam Mistrzów Polski i to mi wystarczy żeby potwierdzić że trzeba grać takim Leszczakiem nawet jeśli ma mniejsze umiejętności niż Brożek to w momencie gdy nie idzie taki młody zawodnik może dać "to coś", zresztą.. lepiej nic nie zmieniać, nie próbować? |
Chwaliłem i broniłem Pana Maćka, ale dziś niestety już nie mam wątpliwości... to wprawdzie mądry i wygadany facet, ale marny trener... mam nadzieję, że to jego ostatni mecz w którym trenował mój ukochany klub....
P.S szczerze mówiąc, nie obchodzi mnie kto będzie jego zastępcą, na pewno zastępca nie będzie gorszy... |
Cytat:
|
Najgorsze jest to, że Skorża jest beznadziejny a próżno w Polsce szukać lepszego od niego ;/ a na nikogo z za granicy nie ma kasy.. jesteśmy w dupie
|
uważam że Skorża jest zbyt dobry dla zawodników.Tu musi byc ktoś w typie kaprala z wojska, furiata jak Smuda czy Petrescu przed którym zawodnicy będą mieli cykora i dostaną wycisk na treningu.
|
a nie mówiłem.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl