![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Studia inżynierskie, a dodatkowo dyplom AGHu jest bardzo ceniony u pracodawców. "Bardzo spoko" - nie no myślę że wszedzie jak na AGHu:):) zajebisci ludzie(studenci), wykładowcy i prowadzący zajęcia zdarzą sie przejebani, ale zdarzą sie lajtowi, mnie np coraz bardziej interesuje ten kierunek , także okazuje się dobrym wyborem. Noi nie jest aż tak ciężko jak np na budownictwie :P(takze jest troche czasu dla siebie) żeby odpaść trzeba naprawdę chcieć(ale jak to na studiach nikt sie nie bedzie z Toba *******ił) , jest 15 pktow ects na kazdym semestrze, w tym warunek mozesz wziaść juz na pierwszym roku (ta praktyka nie jest stosowana wszędzie) Jeśli chodzi o sam wydział to budują nam nowy budynek, (a co za tym idzie dojdzie więcej specjalizacji): http://www.speedyshare.com/files/232...a_projektu.pdf Wg mnie kierunek jeden z lepszych jesli chodzi o perspektywy pracowo-finansowe. Jesli chodzi o mnie to do tego wyboru doszlo w czasie spotkan z doradcą zawodowym bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie iść. Tu jest rozpiska wszystkich semestrów I stopnia: http://www.speedyshare.com/files/231...atka_Istop.xls Próg pierwszej rekrutacji 500 punktów. Mnie było łatwo bo dość dobrze napisałem maturę (miałem 846 pkt). Ale w tym roku może byc wyzszy, bo tendencja jest wzrostowa(rok wcześniej 430). W drugiej rekrutacji (wrześniowej) cos kolo 630. Cos jeszcze chcecie - piszcie. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast energetyka mechaniczna to głównie maszyny energetyczne, czyli turbiny, wiatraki, silniki ale także takie działy jak ciepłownictwo czy spalanie paliw, czyli to wszystko idzie bardziej w kierunku mechaniki i termodynamiki z elementami chemii |
Zastanawia mnie, więc na którym wydziale lepiej wybrać. I czy obie są zamawiane na Politechnice? A może lepiej to odpuścić i iść na wiertnictwo lub mechatronikę? Ciężka sprawa:-D
|
jakie dokumenty trzeba dowiesc na awf (TiR), teraz na wstepie rekrutacji
bo nie moge tego za cholere dowiesc |
Powie mi ktoś jak wygląda sprawa z językami obcymi ? Tylko angielski jako podstawowy język czy można sobie wybrać francuski/niemiecki/hiszpanski ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szukam człowieka który studiuje geografie na UJ albo geofizyke na AGH lub ma jakiekolwiek pojęcie o takich studiach. I jeszcze jedno pytanie czy prawdąjest, że o przyjęciu na UJ na studia zaoczne decyduje kolejność zgłoszeń?
Pytam bo po prostu nie ogarniam tego |
i wyniki jak dla mnie bardzo zadowalające..
Polski 73% Matma 80% (tu mogło być dużo lepiej, ale cóż..) Angielski podst. 100% :) Angielski rozsz. 85% :) - jak to zobaczyłem to byłem w pozytywnym szoku ;) Geografia rozsz. 58% - rewelacji nie ma, ale na tak trudną maturę to i tak dobrze + 3 wynik w szkole.. teraz AGH/UEk, ale co dokładnie to sam jeszcze nie wiem. :D |
Czy po tej elektronicznej rekrutacji jestem zmuszony do wpłaty pieniędzy, czy np. w przypadku rozmyślenia się, mogę nie wpłacać kasy bez żadnych konsekwencji ? Proszę o szybką odp. :)
|
Raczej nie musisz. W zamian nie bierzesz udziału w rekrutacji.;)
|
Język polski - 83%
Język angielski - 72% Matematyka - 58% Historia - 62% WOS - 66% Wszystko podstawa. Czy z takimi wynikami opłaca się startować na UJ na administracje ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
najpierw idziecie z dowodem wplaty za oplate rekrutacyjna. Dostajecie swistek do lekarza, idziecie na badania. Potem wracacie do nich z ksero dowodu, swiadectwa maturalnego, zaswiadczenia od lekarza i wydrukiem z ESR.
|
Na pewno jest na forum ktoś, kto studiuje/studiował budownictwo na PK na WILu. No więc jak wyglądają studia od środka? Jest ciekawie? Bardzo ciężko jest się utrzymać? Są szanse( ;) ), żeby mieć trochę wolnego czasu?
|
Podstawowe pytanie czy dostanę się w KRK na co kol wiek z takim "czymś":
Polski 57% Ang 82% Matma 30% lol :( geo 44% Ang ustny 75 Polski ustny 40% Wszystko podstawa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zdecydowanie nie polecam wybieranie PK na siłe, bo naprawdę pomimo iż się łatwo dostać, to poziom naprawdę wysoki i nawet ludzi którzy całkiem nieźle zdali przedmioty ścisłe na rozszerzonym mają mętlik na PK... |
Ogólnie to przeje*ane w Krakowie się dostać bo wszyscy tutaj pchają się na studia.
72% mat 55% R geo Na PK dałoby się dostać w miarę bez problemu? (chodzi mi m.in. o Inżynierię Środowiska lub Bezpieczeństwa) |
Cytat:
|
Cytat:
Tu masz progi punktowe na PK z tamtego roku bodajże: http://www.pk.edu.pl/rekrutacja/inde...178&Itemid=234 |
Gdzieś widziałem taką stronkę gdzie podane były kierunki studiów i progi punktowe, ma ktoś link albo pamięta tą stronę bo chciałem sobie jeszcze coś sprawdzić a nie pamiętam adresu :)
|
Na pewno studiuje ktoś na UJ. Można prosić o wykaz kierunków na który najłatwiej się dostać?
Do kiedy są w ogóle te rejestracje na uczelniach? |
UJ - do dzisiaj,
PK - do 8 lipca, UEk - do 7 lipca, AGH - do 9 lipca. |
Jaki macie status w rejestracji na AGH? Pojawiły się już wasze wyniki na stronie?
|
Budownictwo na PK na WiLu - dużo roboty, ale jak ze ścisłych jestes dobry to dasz sobie rade :) jezeli nie cisniesz na jakies mega dobre wyniki to bedziesz mial czas. na WiS nie idz bo szkoda czasu :)
|
Cytat:
|
Rejestrował się ktoś na UEK? W tym formularzu na poczatku co trzeba wpisać w wyniku matury podstawowej? Jak np. dam WOS w rozszerzonej to w podstawowej z wosu mam napisac 0% (bo jak dam co innego to wyskakuje ze obie matury muszą być z jednego przedmiotu)? Dość pilne
|
tak. przynajmniej ja tak zrobiłem.
btw. dziwne to, jakby nie można było też inny wpisać. |
Panowie UR, a dokładniej Zarządzanie i inżynieria produkcji.Ciężko się jest dostać, utrzymać?
|
Witam,
Mam pytanko, czy ktos z was studiuje Prawo Adiministracyjne ? Zalezy mi bardzo na szybkiej odpowiedzi, z gory dzieki ;) |
Cytat:
Sporo zajęć to raczej dodawanie wykładowcom godzin. I na przykład taki przedmiot jak Metrologia, gdzie na pierwszych zajęciach mówi wam gość w klasach tolerancji, daje zadania do rozwiązania a nawet nie powie co to jest i gdzie ma zastosowanie. Nie mówię że wszystko jest złe, bo paru wykładowców bardzo sympatycznych. I jeszcze dojazdy na Balicką. Albo zimą przy -15 czekanie przed budyneczkiem na ul. mjr. Łupaszki na szanowną Panią doktor. Nie polecam. Teraz moje pytanie; kiedy są wyniki na Ekonomicznym, na bodajże gospodarce przestrzennej? |
Nie orientuje się ktoś jakie były progi na UP na administracje w tamtym roku?
Mistel, wyniki na UEk masz 14 lipca. |
Czy wpis 'Zakwalifikowany do przyjęcia - proszę dostarczyć komplet dokumentów do WKR' znaczy że wystarczy że złożę dokumenty i już zostałem przyjęty?? i jeszcze jedno w harmonogramie rekrutacyjnym jest wpis 'decyduje data wpływu dokumentów do WKR' tzn że jeśli dokumenty dam w ostatnim dniu to się jednak nie dostanę?? przepraszam.. ale gdy dzwoniłem on mi tego nie wytłumaczył..
|
dostarczasz dokumenty i jesteś już przyjęty.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl