Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Ogryzek 02.06.2011 22:12

A są prawa autorskie do rozmowy? Do wymiany poglądów? Może są? Nie wiem.

Ponadto zgadzając się na zabawę pisania na forum, niejako dajesz coś od siebie. Tak jak no otwarte oprogramowanie?
Pisząc posta na tym konkretnym forum przekazałeś go innym użytkownikom.

Jak tak bardzo boisz się o utratę "swoich własności" - to nie pisz. Będą wtedy bezpieczne w twojej głowie:)
Nikt ich nie "ukradnie".

PatriX 03.06.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1105356)
Ja uważam że nie powinno się usuwać postów tych co strzrelili focha. Będąc wiele lat na forum, niejako przekazali mu coś od siebie - czyli swoje posty. To już nie jest ich własność, ale własność forum (innych użytkowników). Często są to posty w jakiejś polemice, dyskusji itd. do innych użytkowników.

Proponuje zlewać takie pomysły płaczących obrażalskich i tyle. Pisząc na forum zgadzasz się że będą Ciebie czytać, cytować czy polemizować z Tobą inni użytkownicy forum. To co kiedyś napisałeś staje się "wspólną" własnością i nie powinno się tego usuwać. Nie ma praw autorskich do postów na forum.

Nie akceptujesz tego - nie pisz, ale nie rób z siebie błazna żądającego usunięcia postów. (Które już nie są twoje)

Cieszę się, że znasz się na przepisach prawa i wiesz co to jest własność intelektualna, bo z mądrym to warto rozmawiać...

Mam nadzieję, że Ty masz wiele nam do przekazania, bo Ci co rzekomo strzelają focha mieli całkiem sporo.

Cieszę się , że Twój post stał się właśnie "wspólną" własnością, bo będę musiał go sobie chyba wydrukować i puszczać dalej, bo tyle w nim mądrości.

Tylko błaznów z łaski swojej poszukaj sobie gdzieś indziej... może bliżej niż się spodziewasz.

Ogryzek 03.06.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PatriX (Post 1105765)
Cieszę się, że znasz się na przepisach prawa i wiesz co to jest własność intelektualna, bo z mądrym to warto rozmawiać...

Mam nadzieję, że Ty masz wiele nam do przekazania, bo Ci co rzekomo strzelają focha mieli całkiem sporo.

Cieszę się , że Twój post stał się właśnie "wspólną" własnością, bo będę musiał go sobie chyba wydrukować i puszczać dalej, bo tyle w nim mądrości.

Tylko błaznów z łaski swojej poszukaj sobie gdzieś indziej... może bliżej niż się spodziewasz.

Kolego,

1. Nie chciałem Ciebie i innych obrazić (może niefortunnie użyłem jednego słowa). Jakby coś - przepraszam.

2. Nie jestem znawcą prawa autorskiego - podzieliłem się swoimi przemyśleniami na temat likwidacji kont i postów.

3. Właśnie dlatego że ci co strzelają focha mają dużo do powiedzenia - wolałbym żeby zostały ich posty

4. Niepotrzebnie szydzisz - w moim poście nie było nic osobistego. Lubię czytać to forum (pisać też) i szkoda że niektórzy chcą palić za sobą wszelkie posty (mosty).

Pozdrawiam

Mareq 03.06.2011 23:16

Prowokator WCrakow czy jakoś tak , ma jakiś paszport Polsatu czy inny immunitet specjalnej troski , że jest już taki szmat czasu bez bana ?

Prezydentowa 04.06.2011 06:26

Przyszłość Młyna i Mistrzowska Feta 2011 - po kiego grzyba te tematy jeszcze wiszą? Jeden cokolwiek przeterminowany, rozmyty na dziesiątą stronę. A drugi...no litości, kumulacja bredni autorstwa 13-latków. No nie pozwalajmy się ośmieszać takimi dyskusjami. Wypieprzcie to w kosmos. Pro publico bono

fialo 04.06.2011 12:12

Wyjaśnicie mi dlaczego pokemon WCracow, prowokator zza Błoń śmierdzący czosnkiem na kilometr ma jeszcze możliwość pisania swoich do niczego nie prowadzących wypocin, które tylko w....iają wszystkich naokolo. Odpowiadam od razu, że opcja Ignoruj nie dziala, gdyż inni go cytują.

FraMat 04.06.2011 13:05

WCracow może i pisze bzdury, ale nikogo nie obraża. A za poglądy nie banujemy.
Radzę kontynuowac "Ignoruj" i namwiać innych, by go nie cytowali

MatMario 04.06.2011 14:05

Rav kiedyś zapodał fajną statystykę odnośnie użycia przycisku ignoruj przeciwko komuś.

Można prosić o aktualną tabelę?

rav 04.06.2011 15:06

A proszę. Jeśli się nie sypnąłem, to wygląda to tak:

27 - WCracow
26 - zybert77
15 - wolfy, pysio
11 - Wred
9 - pirat.z.karaibow
8 - Odin, Mar85, wiktorpiekarski
7 - Titto, poeta110, tomek100, Jaroo1, pcpc
6 - skeba, For_FuN_, brylant17, Hanys, AS82, Drozd, tomasz_19, Teqcontroller, tedyy, juras_NH, WILU TS

Szacuneczek dla (ale też i obawa o /bo to chyba uzależnienie/) użytkownika Lucas. Użył funkcji "ignoruj" 501 razy, pozostawiając pozostałych dwóch liderów daleko w tyle: Tokyo - 130, Stephanus - 102. Kolejne osoby mają na koncie mniej niż 30 użyć.

wiślak 86 05.06.2011 12:24

http://wislakrakow.com/forum/showthr...22#post1106422

do wywalenia

tomo 05.06.2011 18:18

Czy ten shoutbox to będzie tak na stałe ?

blanco 05.06.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1106593)
Czy ten shoutbox to będzie tak na stałe ?

Jak dla mnie to niezbyt dobry pomysł.

tomo 05.06.2011 18:44

Dobry pomysł z tym shoutboxem może być podczas meczów. Wyłączyć całkowicie forum i dać shoutbox, tam wszelkiej maści pokemony sobie ulżą a i forum nie będzie zaśmiecone.

W tym momencie jak czytam tam wpisy to mi ręce opadają. Przemyślcie jeszcze raz sprawę tego SB.

fialo 05.06.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1106609)
Dobry pomysł z tym shoutboxem może być podczas meczów. Wyłączyć całkowicie forum i dać shoutbox, tam wszelkiej maści pokemony sobie ulżą a i forum nie będzie zaśmiecone.

W tym momencie jak czytam tam wpisy to mi ręce opadają. Przemyślcie jeszcze raz sprawę tego SB.

Dokładnie. To co się stało po otwarciu ShoutBoxa przyprawiło mnie o mdłości. Ci panowie osiagnęli absolutny szczyt pokemoństwa. Tak to jest jak na wieś podciągną Internet i mama kupi na komunię komputer. Ciężko mi się czyta takie piramidalne pierdoły pisane przez, bądź co bądź, braci po szalu. Kosmos...

Proud 05.06.2011 19:11

Jakim ShoutBoxem? Gdzie on niby jest?

blanco 05.06.2011 19:14

Hehe widzę,że mamy podobne odczucia... pokemon jak pisze posta to się nawet czasem przez chwilę zastanowi, a w SB stuka w klawiaturę to co przyjdzie do głowy bez namysłu i aż żal to czytać .

Edit: Proud: już nie ma, na całe szczęście wyłączyli ;)

rav 05.06.2011 19:23

Spokojnie,

Jak już dawno pisałem rozważamy wprowadzenie shoutboxa. To były tylko chwilowe testy. Trzeba będzie upewnić się co do wydajności tego rozwiązania, trochę zmodyfikować sam skrypt, a także wyłonić kilku moderatorów na czas meczu.

Poziom dyskusji oczywiście był żałosny, ale czego się spodziewać po "wyznawcach maciosa i zbymaka"...

tarantulaw2 05.06.2011 19:52

Mam nadzieje, że mnie tak nie oceniacie bo też tam pisałem ;)

Generalnie pomysł z SB jest OK, ale on powinien być włączany jakieś 2-3 godziny przed meczem i jakąś godzinę po meczu wyłączany. Bo poziom tych panów to naprawdę była jakaś masakra.

murray 05.06.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1106637)
Generalnie pomysł z SB jest OK, ale on powinien być włączany jakieś 2-3 godziny przed meczem i jakąś godzinę po meczu wyłączany. Bo poziom tych panów to naprawdę była jakaś masakra.

Podbijam, to najlepsze wyjście. W dodatku trzeba zamykać temat meczowy na ten czas i jest konkret.

tarantulaw2 05.06.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1106639)
Podbijam, to najlepsze wyjście. W dodatku trzeba zamykać temat meczowy na ten czas i jest konkret.

Z tego, co rav pisał, to właśnie takie jest założenie ;)

rav 05.06.2011 20:09

Temat meczowy, albo forum w ogóle.

MatMario 05.06.2011 20:30

I dawać jakąś godzinkę między wyłączeniem shoutboxa a włączeniem forum.

Proud 06.06.2011 18:50

Czy mogę któregoś moderatora prosić o 4 tygodniowego bana? Mam sesję i muszę się uczyć. Nie może mnie forum kusić...
Mówię poważnie.

z góry dziękuję :)

edit: czemu pod nikiem mam napisane "schodowicze'05" ? :)

nero 07.06.2011 10:22

Dlaczego wiadomość/odpowiedz/post ma mieć 10 znaków?
Nawet jeśli ktoś chce wstawić tylko buźkę zakaz obejdzie bez problemu.
Nie można tego zmienić na 1 znak? 30 sekund roboty.

wiślak 86 07.06.2011 23:15

moim zdaniem właśnie po to aby nie wypisywać durnych emotów tylko zdania (przynajmniej) proste :)

nero 08.06.2011 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1107595)
moim zdaniem właśnie po to aby nie wypisywać durnych emotów tylko zdania (przynajmniej) proste :)

A czy jest jakaś większa różnica między taką odpowiedzią ":foch:", a taką ":foch: ....."
Nie raz musiałem dodawać kropki do posta mimo tego, że nie wstawiałem "mordki"
Pozdrawiam

Oxydrene 08.06.2011 09:55

Czy można zrobić coś z tą durną reklamą koło kursora myszy na główne stronie? Strasznie w....ia

fialo 11.06.2011 15:36

OK, pośmialiśmy się z kosmity Hanysa, ale wydaję mi się, że najwyższy czas to podczyścić.

flamengista 11.06.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1109177)
OK, pośmialiśmy się z kosmity Hanysa, ale wydaję mi się, że najwyższy czas to podczyścić.

Wyczyszczone. Problem w tym, że doświadczeni forumowicze dają się podpuszczać trollowi jak dzieci. Żenada.

Podstawowa zasada każdego forum brzmi: nie karmić trolla! Od tego jest przycisk ignoruj.

Cinek1906 11.06.2011 21:15

Mam pytanie, będzie coś robione z shoutboxem?

#edit.

Że będzie normalnie włączony.

rav 11.06.2011 21:22

Co masz na myśli?

wiślak 86 12.06.2011 21:02

Panowie moderatorzy czy mógłbym się dowiedzieć od którego z was otrzymałem bana? Bo za co to zostało mi wyjaśnione.

Uran235 12.06.2011 22:39

Cicha prośba do moderatorów. Wakacje się zbliżają, niektórym już chyba oceny powystawiali, bo za dużo czasu mają. Zwracajcie nowym uwagę, a jak nie to banujcie, bo robią jednym słowem burdel, a na uwagi próbują kozaczyć. Abstrahuję od zawartości merytorycznej niektórych postów, ale pojawiło się kilku nowych, którzy nie stosują interpunkcji, że o zasadach ortografii nie wspomnę. Sam "miszczem" w tym wszystkim nie jestem, staram się nawet tych postów nie rozczytywać, ale na litość - niektóre po prostu kłują w oczy. Przy wielu okazjach wypomina się, że forumowicze swoją postawą tutaj reprezentują kibiców Wisły, więc prosiłbym w takim razie o reakcję.

Edit: Widzę, że już Mod się odezwał tam, gdzie trzeba. Mam nadzieję, że podziała.

Grzadq 14.06.2011 08:56

Proszę o wyczyszczenie transferowego.

Prosiłbym też o zwrócenie uwagi wszystkim kumatym, którzy co 2 post wspominają o pokemonach/szkołach. Nie ma potrzeby się wyzywać ani zaśmiecać temat swoimi przemyśleniami na temat nowych. Takie posty nic nie wnoszą do tematu, spam.

wislacki 14.06.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1110818)
Moim zdaniem nasz budrzet tranferowy (jak wogule jest) oscyluje w granicach ok 1mln euro ale niekoniecznie. Za Chaveza już sporą sumke daliśmy kilkaset tysiecy. A orientuje się ktoś może czy jesteśmy blisko zakontraktowania jakiegoś zawodnika (nie mówie tu oczywiście o spekulacjach w prasie tylko o rzeczywistości?)

Szanowni panowie moderatorzy,
ja od tego forum nie oczekuję już wysokiego poziomu merytorycznego, zostawmy też ortografię, nie przejmujmy się składnią, ale proszę - oszczędźcie nam takich postów, które nie noszę ze sobą żadnej treści, a pytania w nich zawarte pozbawione są jakiegokolwiek sensu. Tyle się teraz o mówi o czasach świetności dawnego forum, jeszcze więcej o upadku dzisiejszej strony. Dajcie nam choć namiastkę tego co było dawniej, czyli jako takiego porządku. Gdybym ja był modem, ten i jemu podobni dostawaliby bardzo długie bany, miesięczna, roczne, nawet dożywotnie. Bo każdy na początku popełniał błędy, ale ojcowski bicz musi dosięgnąć niesfornego syna i wyrobić w nim mężczyznę. Dziękuję i wnioskuję o moderatora :>
Pozdrawiam

crazykaro 17.06.2011 12:27

Uważam że Shoutbox powinien być umieszczony pod forum bo przeszkadza z niego korzystać i trzeba przewijać stronę aby sie dostać do wszystkich tematów.

EDIT:

Da sie ograniczyć wymiaru shoutboxa na szerokość?

Mario Nh 22.06.2011 07:48

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...17#post1114517

bridgeburner 22.06.2011 22:26

Czy w zwiazku ze zmiana nazwy tematu gdybym był... na plotki transferowe
i rozszrzeniem tego co jest w tym temacie akceptowalne
jest szansa na bardziej restrykcyjne moderowanie tematu polityka transferowa??
Niejaki Dariook produkuje 5 postów na godzinie a co jeden to na wyzszym poziomie merytorycznym
o znajomosci jezyka polskiego z litosci nie wspominajac

blanco 22.06.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1114952)
Czy w zwiazku ze zmiana nazwy tematu gdybym był... na plotki transferowe
i rozszrzeniem tego co jest w tym temacie akceptowalne
jest szansa na bardziej restrykcyjne moderowanie tematu polityka transferowa??
Niejaki Dariook produkuje 5 postów na godzinie a co jeden to na wyzszym poziomie merytorycznym
o znajomosci jezyka polskiego z litosci nie wspominajac

Ja go mam w ignorowanych i problem sam znika .

fialo 22.06.2011 22:40

100 % poparcia bridgeburner.

Naprawdę zróbcie porządek z Junior Memberami, bo naprawdę siara. Rozumiem, że ktoś może zrobić błąd raz czy drugi, źle sklecić zdanie etc. Ale do jasnej cholery - jak ktoś napierdala posty jak oszalały, robiąc przy tym trzydzieści błędów w każdym, a coś takiego jak składnia zdania w języku polskim dla takiego delikwenta nie istnieje - to tego nie można tolerować. Dać jednemu z drugim bana, niech sobie trochę odpocznie od forum, przeczyta jakąkolwiek książkę, będzie to wielki pożytek i dla niego i dla nas.

Ale czego tu się spodziewać jak średni wynik egzaminu gimnazjalnego w tym kraju to 25 na 50 punktów...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco
Ja go mam w ignorowanych i problem sam znika .

Ni chuja nie znika, gdyż wszyscy go później cytują. Opcja ignoruj nie jest skuteczna w walce z pokemonami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl