Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

KOALIK 21.05.2022 18:24

Od dawna pisałem, że Tomek to cenzor. Gdy Interia wypuszczała przyjacielskie teksty o świętości, to było dobrze.

Trio coraz bardziej traci panowanie.

Drozd 21.05.2022 18:29

Różnica taka,że wtedy rozumiano że w klubie sportowym kluczowa jest gra i wyniki, dzięki temu do ostatniej chwili udawało im się mydlić oczy wszystkim.

Nowi wlaściciele od początku zaczęli opowiadać, że wyniki nie mają znaczenia bo teraz to ratujemy klub. Debilizm...

czaro 21.05.2022 18:39

Jakub Błaszczykowski powiedział przed meczem, że zdaje sobie sprawę, że przyjdzie mu ponieść konsekwencje. Jakie?

Jaroo1 21.05.2022 18:39

Nie jest źle. SUkces rodzi się w bólach a my powolutku idziemy do przodu, teraz 1 mecz wygrany na 14, później 2, za dwa lata 3. Aż dojdzie do 14/14.

Nie no co tu mówić, wszyscy powinni wypierdalać bo już do końca życia będą pamiątką tego s.......onego w 200% sezonu i będą na sobie to piętno nosić. Kilku piłkarzy bym zostawił, na pewno prezes i trener won, sztab też do przebudowy bo jak ma być Brożek czy Głowa skautami jak oni tego nie ogarniają... Żenada.

ciacho 21.05.2022 19:04

Błaszczykowski wychodź przed meczem na murawę, mowi że zajebał i spuścił klub z ligi, a trybuny biją brawo.. psychiatryk normalnie.

maxx304 21.05.2022 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1584853)
Błaszczykowski wychodź przed meczem na murawę, mowi że zajebał i spuścił klub z ligi, a trybuny biją brawo.. psychiatryk normalnie.

Głucha cisza powinna mu odpowiedzieć.

RAF 21.05.2022 19:13

Cytat:

Zabrakło tylko: nic się nie stało, hej Kubuś nic się nie stało!

ciastek88 21.05.2022 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1584824)
Po tym dzisiejszym performance TJ na TT jestem przerażony. Okazało się, że ta "najrozsądniejsza" osoba z TRIO może uchodzić za rozsądną chyba tylko w zestawieniu z Maxem Kolonką...

Mam to samo, jeszcze wczoraj widziałem nadzieje w rozsądku Tomka ale po tym co wysmarował na twitterze... ehhh szkoda gadać . Oni dalej nie rozumieją w czy rzecz . Stajemy się pośmiewiskiem a ci dalej bez refleksji. Powinni już lepiej zamilczeć przynajmniej na kilka tygodniu z szacunku do kibiców... Co jeden otwiera usta to gorzej .

Wojtas 21.05.2022 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584845)
Nie jest źle. SUkces rodzi się w bólach a my powolutku idziemy do przodu, teraz 1 mecz wygrany na 14, później 2, za dwa lata 3. Aż dojdzie do 14/14.

Nie no co tu mówić, wszyscy powinni wypierdalać bo już do końca życia będą pamiątką tego s.......onego w 200% sezonu i będą na sobie to piętno nosić. Kilku piłkarzy bym zostawił, na pewno prezes i trener won, sztab też do przebudowy bo jak ma być Brożek czy Głowa skautami jak oni tego nie ogarniają... Żenada.

Wychodzi wiec na to ze nie ma nic.

Z Wisły pozostała nazwa,kibice i zdanie o podaniu reki Reymana.Tabula rasa.....

Cała reszta wydaje sie nawet ze bardzo nie ogarnać co sie stało.Juz te błazenady na TT to niewiem jak to określić,skala głupoty przestaje być mierzalna.

Bandyci i oszusci potrafili robic lepsze transfery ,trzymac poziom sportowy klubu i grać na jakims poziomie.A przynajmniej ogrywali Górnika Łeczna i Stal Mielec,a to jak widać rzeczy dla niektorych nieosiagalne.
Tylko trio gumisiów nic nie potrafi ,ale jak zawsze potrafi wypisywać mądrosci ,ktore gówno dają i nic znaczą.Totalne dno i kompromitacja.

ciastek88 21.05.2022 20:59

Bandyci skupili się na tym na czym się znają najlepiej - wynoszeniem pieniędzy w reklamówkach biedronki. Jako , że nie znają się na sprawach sportowych i transferach pozostawili to osobom bardziej kompetentnym .

aNouc 21.05.2022 21:02

Kuba przed meczem Wisła vs Warta:

Cytat:

- Jest mi tak jak większości bardzo ciężko z tą sytuacją - rozpoczął Błaszczykowski. - Przede wszystkim dlatego czekałem i dlatego tutaj wyszedłem, bo przez ostatnie trzy lata zbyt wiele razem przeszliśmy, żeby nie być tutaj i Was po prostu nie przeprosić. Dlatego też staję przed Wami, nie boję się odpowiedzialności i naprawdę przez to co pokazaliście nie zasłużyliście na to, przez co dziś musimy przechodzić. Zdaję sobie sprawę, że przyjdzie mi za to ponieść konsekwencje i pewnie tak będzie. Chcę w swoim imieniu bardzo serdecznie przeprosić za to przez co musicie przechodzić. Jest mi z tym cholernie ciężko, ale zrobię wszystko - choć wiem, że to teraz nie brzmi dobrze - żeby Wisła wróciła tam, gdzie jest jej miejsce. Zdaję sobie naprawdę z tego sprawę, że zajebałem.
Źródło: https://www.wislaportal.pl/News.html...Bialej_Gwiazdy

orzeu 22.05.2022 07:02

Kuba, jeśli wiesz że zajebałeś, to wiesz też od czego powinieneś zacząć naprawę.

Od zwolnienia trenera, który wygrał jeden mecz na czternaście.
Który nie wypracował żadnego stylu, nie skleił tego zlepku typów w cokolwiek, co przypominałoby drużynę.
Który, skoro było za mało czasu na zgranie, nie nauczył ich choćby stałych fragmentów.
Który nie tchnął ich mentalnie do zapierdalania po boisku. W wywiadach da się wyczuć że to człowiek, który nie ma charyzmy. On nie pociągnie za sobą ludzi. Nigdy.
Który nie wykorzystał kilku szans, gdy rywale przegrywali. Może nie umiał dotrzeć do piłkarzy albo jego odprawy ich paraliżowały.
Który przegrał 4-2 w 40 minut, gdy grał o wszystko i prowadził 2-0 (!!!)
Który bał się zaryzykować choć raz, wpuszczając dwóch napastników, gdy grał o życie albo ściągając obrońcę za kogokolwiek ofensywnego.

Mamy na ławce faceta, z którym nie wrócimy do ekstraklasy. Jeśli nie rozstaniemy się teraz, nie będzie lepszego momentu, bo będziemy się może bić o baraże i przegramy je z kretesem, bo drużynie zabraknie mentalu. Chyba że czekamy ze zwolnieniem na 14 miejsce w 1 lidze. No to sobie czekajmy.

Gdy przychodził dałem mu czystą kartę, nie patrzyłem w przeszłość. Widziałem poprawę w pressingu, w bieganiu i w zasadzie to wszystko. Niestety to był pressing dla pressingu, z którego rzadko coś wynikało, a bieganie było graniem na indywidualnościach i liczeniem na cud z przodu. Cud nie przyszedł, przyszłą tragedia. Nie można zatrzymać w klubie faceta, który zjechał ligę niżej. Po prostu nie.

Kuba. Kupię Twoje "zajebałem", gdy zmienisz w klubie kluczowego człowieka, odpowiadającego za wyniki.

Zarząd, transfery i cała reszta - to jest zupełnie inna bajka. I tam też musi dojść do wielu zmian.
Łącznie z marketingiem. Przecież to jest ....a nie do wiary, że my spadamy z ligi, a w przerwie sobie lecą te życzenia z telebimu albo zaproszenie na ostatni mecz w ekstraklasie, jest w sieci okraszone hasłem "do zobaczenia" i jakąś foteczką. Kto tam wpada na takie poronione pomysły? Czy tam nie ma za grosz wyczucia chwili? Jeśli ktoś kto ogarnia marketing w Wiśle, nie wie czym jest spadek, to niech po prostu zajmie się marketingiem dla jogurtów czy jakichś płynów do czyszczenia kibla. Tam sobie można wrzucać dowolne reklamy, w oderwaniu od wydarzeń bieżących. A nie, ....a, gdy spadamy z ligi, wrzucać życzenia dla córki Madzi, bo zdała maturę. No ludzie!

Książę Palownik 22.05.2022 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1584918)

Kuba. Kupię Twoje "zajebałem", gdy zmienisz w klubie kluczowego człowieka, odpowiadającego za wyniki.

Na to się kilka czynników składa. Czy my jesteśmy w stanie kogoś sensownego zachęcić do pracy w Wiśle? I kto by to mógł być? Podobno po zwolnieniu Guli kilku trenerów nam odmówiło, w tym Brosz.

Ja się pokuszę o stwierdzenie, że jakbyśmy mieli ruchliwego napastnika, jak Turgeman, to byśmy się utrzymali i całkiem inna by była ocena Brzęczka.

Aha - zgadzam się absolutnie co do Fazlagica. Ten chłopak nie umie grać w piłkę i jestem zaskoczony, że tak długo Brzęczek dochodził do tego wniosku. Zachowanie Fazlagica w obronie (szczególnie gdy idzie kontra przeciwnika) to jest jakiś absolutny skandal, on nie ma pojęcia jak się ustawić, kiedy doskoczyć do przeciwnika.

BTW taka z tego spadku korzyść, że się na forum odzywają starzy bywalcy :D

bódyń 22.05.2022 08:46

To dorzuce to co dalem w watku statystyka bo tu tez pasuje

Frekwencja
https://i.ibb.co/2tx7DMC/Zrzut-ekran...2-07-27-54.png
90minut nie podalo frekwnecji meczy Radomia-Piast stad Radomiak 16 meczy.
Jak widac dominowal Lech ktory w to 10 meczy mial 7.
Wisla jest z druga frekwencja na stadionie a druga od konca w tabeli. Kibice nie zawiedli.

A teraz efektywnosc wydawania pieniedzy czyli koszt 1 pkt w stosunku do budzetu
W obu tabelach na zielono pucharowicze na czerwono spadkowicze.
Na poczatek zestawienie budzetow

https://i.ibb.co/zWdmKG3/Zrzut-ekran...2-07-41-32.png
tak dla niektorych moze byc niespodzianka ze Wisla miala 6 budzet w lidze.....

A koszt 1 pkt?
https://i.ibb.co/CHyTVRB/Zrzut-ekran...2-07-43-14.png
i tu nie ma niespodzianki. Wisla z kosztem 1 pkt zajmuje takie miejsce jak w tabeli po sezonie.
Warta miala najnizszy budzet i koszt 1 pkt byl ok. 4.5 nizszy niz Wisly

No i tabela ekstraklasy od momentu gdy nasze trio objelo stery(od 1 stycznia 2019 )

https://i.ibb.co/TqT3MXC/Zrzut-ekran...2-07-45-35.png
Wisla zdobyla najmniej punktow z druzyn ktore caly czas gral w ekstraklasie!!
Strata do przedostatniej druzyny wynosi 24 pkt (przez 3.5 sezonu)[/QUOTE]

aNouc 22.05.2022 09:19

Cytat:

Po meczu z Radomiakiem dużo było komentarzy, że Jakub Błaszczykowski i jego brat Dawid schowali się, że nie komentują tego, co się wydarzyło. Pewnie różne, najczęściej bardzo krytyczne, będą oceny tego, co w Wiśle działo się w ostatnim czasie i co doprowadziło do spadku. Nie o tym jednak w tym miejscu jest mowa. Raczej o tym, że Kuba znów, jak w wielu innych przypadkach, wybrał swój sposób załatwienia sprawy. Mógł pójść na łatwiznę i napisać oświadczenie na Facebooku, gdzie najczęściej komunikuje różne rzeczy czy poprzez oficjalną stronę internetową Wisły. Mógł też udzielić krótkiej wypowiedzi do mediów, gdyby chciał. Choćby przy okazji piątkowej, przedmeczowej konferencji prasowej, bo był wtedy w klubie i przed dziennikarzami wcale nie uciekał, nigdzie się nie chował, choć wypowiadać się za bardzo nie chciał. Wybrał wyjście przed 15 tysięcy wściekłych kibiców na płytę stadionu przy ul. Reymonta i bezpośrednie przeproszenie fanów za to, do czego doszło. Można różnie oceniać działania Błaszczykowskiego w ostatnich miesiącach, ale przyznajmy, że trzeba mieć odwagę, żeby wziąć mikrofon do ręki i powiedzieć ludziom w takiej formie przepraszam. Dodajmy, że jego brat Dawid poszedł z kolei do stacji Canal Plus, gdzie też bił się w piersi.
- Bartosz Karcz | GK

Elefant 22.05.2022 09:52

Kurz opadł, światełka w tunelu nie widać.
Spadek jest jak najbardziej zasłużony i jest skutkiem zarządzania klubem.

Ze zdumieniem czytam, że wszystko jest OK, tylko ta strona sportowa do poprawy.
Niestety, ale moim zdaniem prawie wszystko jest do poprawy.

Zacznijmy od planowania strategicznego. W zasadzie przez całą wiosnę wiadomo było, że spadek jest realny. Mecz z Wisłą Płock był prawie miesiąc temu. Najpierw słyszymy, że nie ma planu na I ligę. Wczoraj usłyszeliśmy do prezesa trochę banałów. Od trenera, że ma uszykowane transfery na ekstraklasę :haha:

Przypomnę od meczu z Wisłą Płock minęło prawie miesiąc.

Pion sportowy. Napisano już wszystko. Tu w zasadzie wszyscy są do wymiany. Za całokształt.

Mniej legend i rodziny, więcej profesjonalizmu.

Sfera mentalna i duch drużyny z charakterem. Upadła po słynnej cieszynce jednego z właścicieli i ambitnych twitach drugiego. Przy okazji wiosną wyjaśniono legendarny wręcz wpływ na mental drużyny jednej z legend.

Organizacja meczów i stosunek do kibiców. W klubie w którym właścicielem jest polski Elon Musk kibice przepychają się o miejsca, bo system sprzedaży biletów jest, żeby użyć popularnego od wczoraj słowa zaj...
Catering. Nie kupuje tego, że nic się nie da poprawić bo umowa. Takie tłumaczenia to do przedszkola.

Polityka medialna. Jeżeli jej symbolem jest przepychanka jednego z właścicieli o to kto kiedyś tam kopał piłkę a kto nie, czy praca po godzinach na twiterze drugiego, to ja dziękuje. Już lepszy był Cupiał ze swoimi dwoma wywiadami przez kilkanaście lat.

Po stronie sukcesów. Pewnie spłata części długów i sklep. Trudno ocenić inne działania np. akademię.

Wiśle potrzeba nowego impulsu, nawet w ramach starego układu właścicielskiego (innego zresztą na razie nie widać).

Jaki piłkarz przyjdzie do zespołu na którym ciąży odium porażki ? Którego trener wygrał jeden z kilkunastu meczów. I który na dodatek płacić za dużo nie będzie.
Jak długo będzie trwał entuzjazm kibiców/akcjonariuszy widzących, że w klubie nie ma żadnych zmian i widoków na poprawę ?

Jaki będzie stosunek sponsorów ?

Jaki będzie stosunek właściciela stadionu do nowej rzeczywistości ? Swoją drogą nadchodzi czas weryfikacji owych osławionych "poprawionych stosunków z miastem".

Czy ktoś wie w którym kierunku płynie okręt ?

A nie czekaj, dowiemy się na konferencji za klika tygodni.

Drozd 22.05.2022 10:03

A stało na przeszkodzie napisać przepraszam tydzień temu wszystkim kibicom Wisły na świecie, a wczoraj przeprosić tych kibicujących i wspierających na stadionie? Patrząc na powyższe statystyki władze dały dupy na niewyobrażalną skalę i to że po tygodniu raczyli nieśmiało się do tego przyznać niewiele zmienia w sytuacji. Sytuację zmieni tylko zmiana zachowania i postępowania, a nie okrągłe słówka skierowane wyraźnie w stronę jednej trybuny. Tak jakby innych kibiców nie było.

Panie Bartosz Karcz. Odwagę to trzeba mieć żeby rozliczyć rodzinę za to do czego doprowadziła, siebie rozliczyć. Więc nie wchodź pan bez wazeliny, bo teraz nie czas na pieszczoty...

czaro 22.05.2022 10:16

Ja cały czas nie wiem, czy Błaszczykowski wyszedł i ot tak powiedział wszystko, co mu przyszło do głowy, a co rymuje się ze słowem "odpowiedzialność", jak uczeń przed dyrektorem, kiedy bardziej nabroi i coś powiedzieć trzeba, czy może mówił na serio.

Jakie konsekwencje przyjdzie mu ponieść? Dołoży z własnych do budżetu transferowego? Żadne inne konsekwencje nie przychodzą mi do głowy, chyba że będzie biczował się, jak ten mnich z Kodu da Vinci. Byłby to ładny gest, ale szkodliwy i niepotrzebny. Niech on te pieniądze lepiej przeznaczy na własne dzieci albo potrzebujących, bo w klubie razem z bratem te pieniądze zmarnują.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1584941)
Kurz opadł, światełka w tunelu nie widać.
Spadek jest jak najbardziej zasłużony i jest skutkiem zarządzania klubem.
Ze zdumieniem czytam, że wszystko jest OK, tylko ta strona sportowa do poprawy.
Niestety, ale moim zdaniem prawie wszystko jest do poprawy.

Ano właśnie.

Wczoraj napisałem tak:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584782)
Zajebiście się zgadza marketingowo. Marka Wisły w ciągu trzech lat spadła z pozycji "niewytłumaczalna magia, która sprawia, że zespół żyje odcięty od tlenu" do "przed laty wielka firma, dziś w niższych ligach". Cała dziennikarska Polska krytykuje klub za WIZERUNKOWE PORAŻKI. Teraz zwłaszcza, ale już wcześniej miało to miejsce.

Biznesowo zgadza się dzięki kibicom.

A z tym finansowym zgadzaniem się to zobaczymy za chwilę, bo w 1. lidze już o rolowanie długów będzie ciężko.

Symbolem tych sukcesów jest Królewski miotający się na tt od płaczu do zaczepiania innych ku uciesze użytkowników.

Ale tu problemem jest chyba nawet to, że w Wiśle nie bardzo mają pomysł na to, jakim klubem ma być Wisła, a jeśli mają jakiś pomysł, to realizują go za słabo albo pomysł jest zły - bo ewidentnie coś nie działa.

Jay jay 22.05.2022 14:35

Wisła Kraków to jajiec ni ma by po pierwszym sezonie podziekowac tym przebierańcom na stanowiskach wlascicielskich?

Jay jay 22.05.2022 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584785)
A czy Ty myślisz, że to jest przypadek, że tego samego dnia ukazuje się artykuł Migi, nagranie na yt Ćwiąkały i wywiad Jadczaka z Obidzińskim? Skoordynowana akcja z Warszawy.

A Jadczak to taki zwykły dziennikarz sportowy? Śledczy przecież. A śledztwa to służby. Połącz kropki, włącz myślenie.

(dla niekumatych - xd)

ktoś tego chłystka Cwiakale bierze na poważnie? polecam sprawdzić jego wywody o Kownasiu i PIO PIO PIATKU sprzed kilku lat.

czaro 22.05.2022 15:05

Nie jestem pewien, co chciałeś powiedzieć, ale cytowany przez Ciebie post to był żart, co nawet wyjaśniłem w nawiasie.

Jeśli zaś chodzi o Ćwiąkałę, to w tekstach/nagraniach, które widziałem wypowiada się raczej przytomnie.

Jay jay 22.05.2022 15:13

no raczej niezbyt przytomnie skoro Kownacki wylądował w polskiej ESA a Piątek najlepsze już ma raczej za sobą.

Szneka 22.05.2022 15:15

Jak dla mnie Kuba skompromitował się wczoraj swym występem. To że zjebał było wiadomo po meczu z Płockiem u nas. Za co dostał brawa -nie wiem. Jako zawodnik i człowiek jest niesamowity i uwielbiany , ale jako współwłaściciel klubu tragedia. Drugi raz dokłada swoją cegłę do upadku Naszej Wisły. Jedyne wyjście na dziś to znalezienie prezesa i dyrektora sportowego z kompetencjami i podziękowanie Brzęczkowi, Sobolewskiemu, Kmiecikowi oraz swemu bratu. Odciąć się grubą kreską i zacząć tworzyć klub przez duże K od solidnych fundamentów.

FraMat 22.05.2022 15:35

Jak dla mnie to aktualna sytuacja związana ze spadkiem niczego panów właścicieli nie nauczy.

Nadal będą mieszali herbatę bez dodawania cukru sądząc, że od samego mieszania stanie się słodsza.

Nie widzę żadnych perspektyw dla Wisły z tym składem decyzyjnym na czele.

Jedyny ratunek to pozyskanie ogarniętego nowego właściciela, który zatrudni profesjonalne osoby do pionu sportowego (dyrektor sportowym trener, sztab) ze środkami na realizację ich planów i menedżera z prawdziwego zdarzenia.
Kibice zawsze wesprą takie działania.

Pozostanie trio w takiej konfiguracji i z taką decyzyjnością będzie skazywaniem się na kiszenie w coraz gorszej atmosferze i z każdym rokiem będzie coraz gorzej.

To, że mamy słabych, niezmotywowanych piłkarzy, słaby sztab, słabego trenera (kolejnego) to nie powód spadku, ale skutek słabości struktur - ryba psuje się od głowy, a ta głową jest na dzisiaj Trio.

For_FuN_ 22.05.2022 15:37

Takie rozwiązanie byłoby optymalne. Kuba Błaszczykowski jest jedynie właścicielem i twarzą projektu(m. in. wiarygodność i przekonywanie swoją osobą kolejnych podmiotów do sponsoringu), a lejce przekazać profesjonalistom. Wybrać dobrego prezesa(ani rodzina, ani znajomy, a człowiek który ma jakieś osiągnięcia, doświadczenie, wykształcenie i chęci), a ten niech sobie zatrudni dyrektora sportowego jakiego chce, a ten dyrektor niech wybierze trenera. Problem jedynie taki że Ci ludzie mają olbrzymie ego, a do tego kompleksy, więc nic takiego się nie wydarzy. Wojowanie z całym światem i tworzenie swojego obozu to natura tej rodziny(dobrali sobie też Pottera i Jażdżyńskiego który wczoraj totalnie się skompromitował).

Merkury 22.05.2022 16:02

Mamy za właścicieli pajaców. Trzy lata walki o utrzymanie zakończone "sukcesem" a oni teraz będą wyciągać wnioski i konsekwencje, nie to są jakieś jaja. W tej chwili nie jesteśmy wiarygodnym podmiotem biznesowo po tym co się stało, nie będzie nowych umów sponsorskich, będzie trzeba sięgnąć kolejny raz do kieszeni kibica jakieś akcje czy cegiełki. Ich nie stać na utrzymanie klubu obawiam się nawet w I lidze, ta kadra była budowana z totalnej łapanki i takie są efekty. Trio egzotyczne niech sprzeda, odda klub w inne ręce bo każdy widzi że kolejny następny dzień ich rządów prowadzi do całkowitego upadku marki.

czaro 22.05.2022 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jay jay (Post 1584976)
no raczej niezbyt przytomnie skoro Kownacki wylądował w polskiej ESA a Piątek najlepsze już ma raczej za sobą.

No spoko, ale przesłanie mojego posta nie odnosiło się i nie zależało od pozycji Ćwiąkały.

gambit88 22.05.2022 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1584983)
Trio egzotyczne niech sprzeda, odda klub w inne ręce bo każdy widzi że kolejny następny dzień ich rządów prowadzi do całkowitego upadku marki.

Myślę, że obecnie nie ustawi się kolejka chętnych. Raczej będą cierpliwie czekać żebysmy upadli jeszcze niżej, wezmą to wtedy za bezcen. Naszą obecną sytuację finansową raczej nie można uznać za uregulowaną. Ciekawe czy nie czekają nas jeszcze jakieś przeboje z licencją na grę w 1. lidze

KOALIK 22.05.2022 17:04

Wczoraj Jakub jak to ma w zwyczaju poszedł pod publiczkę. Zastosował takie typowe sztuczki, które stosował przez ostatnie trzy lata, no ale jest niestety głównym winnym spadku.

Piękne hasełka po trzech latach błazenady są nie na miejscu. Teraz wiesz jak naprawić sytuację? Przez trzy lata nie wiedziałeś i nagle teraz wiesz?

Bez komentarza.

Teraz wszystko wychodzi. Jacy nieudolni ludzie przejęli Wisłę. Ludzie strasznie małostkowi, skompromitowani, którzy wszędzie szukają spisków.

Jażdżyński miał być wymarzonym intelektualistą, okazał się nadętym bufonem, któremu słoma z butów wychodzi.

Zmarnowaliście potencjał Wisły, zmarnowaliście trzy lata. Układ rodzinny + przyjaciele ważniejsi od Wisły - tak najkrócej można opisać trzy lata.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś odważny i pogrąży obecny układ.

Wtedy może być trzęsienie ziemi w Krakowie.

Dla dobra Wisły Jakub Błaszczykowski musi odejść.

Nazwali cię legendą, okazałeś się grabarzem.

FraMat 22.05.2022 19:01

Kiedyś obowiązywało powiedzenie:

-Per aspera ad astra - przez trudy do gwiazd

Teraz w Wiśle powinno obowiązywać odwrotne:

- Per astra ad aspera - przez gwiazdy do kłopotów

czaro 22.05.2022 20:08

Nie wiem jak nasze legendy, ale wielu zainteresowanych kibiców odpowie Ci, że astra to jest opel.

Arkadiusz.Czerepach 23.05.2022 07:43

Cytat:

no to akurat proste , gawiedź uwielbia wulgaryzmy , to takie szczere, swojskie

tak po prostu , po ludzku zajebał :)) tym razem domagalik sie spisała PRowo , bo to było naprawde jak widać skuteczne

Arkadiusz.Czerepach 23.05.2022 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1584937)
- Bartosz Karcz | GK

część dziennikarzoli to zwykle urewki , i chyba kazdy kto łączy kropki to widzi , najpierw zakrapiane przyjecia u marzenki , a teraz wiatr wieje z innej strony , to od razu wazelinka idzie, to sa najlepsze tradycje GK jeszcze z czasów stanu wojennego

no tak , faktycznie , kuba zaprezentował odwage cywilną niesamowitą , ryzykował jak widać sporo:

https://pbs.twimg.com/media/FS1PfzaWIAQU6yV.jpg

felipe 23.05.2022 07:54

Kuba jaki jest taki jest, ale intelektem na pewno przewyższa typowego sebixa z C, więc wiedzial, że przemówienie trafi do ich serc. Zajebał, dobre chłopaki połechtane, swój chłop, dobry przekaz leci.

robert777 23.05.2022 08:05

Potrzebny jest ogarnięty gość na stanowisko dyrektora sportowego. Ktoś kto już się sprawdził, ma doświadczenie a nie dopiero się będzie uczył. Gość który ogarnie Klub od strony sportowej. Od strony organizacyjno-prawnej dobrze to działało, finanse ok, zadłużenie się zmniejszało. Wynik sportowy nas rozłożył. Prezesa można zostawić, to i tak tylko funkcja reprezentacyjna, ani nic nie zyebał ani nic nie zrobił ekstra, no bo co niby miał zrobić. Podpisuje papiery, ustawia się do zdjęć, coś powie od czasu do czasu. Trenera ma wybrać dyrektor sportowy, a nie Kuba Wujek czy Prezes. I cokolwiek by się działo trenera może zwolnic tenże dyrektor sportowy a nie Kuba Wujek itd.

Arkadiusz.Czerepach 23.05.2022 08:36

no to (kolejny raz nawiazujac do kultowego wywiadu z obim) pozostaje chyba tylko KEMPES

czaro 23.05.2022 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1585033)
no to akurat proste , gawiedź uwielbia wulgaryzmy , to takie szczere, swojskie

tak po prostu , po ludzku zajebał :)) tym razem domagalik sie spisała PRowo , bo to było naprawde jak widać skuteczne

Nie wykluczam ręki Domagalik, która na wulgaryzmach się nie zna hehe Bo mówi się "zjebałem", a nie "zajebałem". Chyba że to jakiś regionalizm?

leszekm 23.05.2022 12:07

Czy są jakieś zmiany na lepsze w klubie świadczyć będzie reakcja klubu na bijatykę na sektorze D na ostatnim meczu. Czy devillsi a wcześniej sharki mogą wkraczać z sektora C na sektor D bez reakcji ochrony. Czy ktoś zostanie ukarany?.

silver03 23.05.2022 12:22

Obstawiam, że nikt nie będzie ukarany.

krysztal 23.05.2022 12:38

Ale o co wam chodzi?Chcieliście przeprosin to dostaliście i to nie w formie tweeta czy oświadczenia na oficjalnej stronie tylko na żywo na stadionie.Chcieliście żeby się kajał no to się kajał.Chcieliście go jebać,sam się zjebał.Wyszedł z nory tak jak się tego niektórzy domagali.
Ja mimo wszystko zamiast tego wolał bym usłyszeć jaki mają plan na najbliższy sezon-dwa bo my kibice mogliśmy się czarować do meczu z Radomiakiem że uda się utrzymać ale oni to powinni już od dwóch miesięcy układać scenariusz na wypadek s.......enia się z ekstraklasy.Można było kazać Brzęczkowi układać listę zawodników nie tylko na następny sezon w najwyższej lidze ale i na wszelki wypadek przygotować listę takich na pierwszą ligę.Poszukiwania dyrektora sportowego powinny trwać już od momentu zwolnienia Pasiecznego a może i nawet wcześniej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl