![]() |
Dwie sprawy :
niech liga od nastepnego sezonu rusza wczesniej, by nasze druzyny byly juz w formie (o ile to mozliwe) na pierwsze rundy kwalifikacyjne - bo my nie gonimy juz bogatego zachodu, my musimy gonic kelnerow jak najszybciej organizowac akcje kibicow - cos w stylu "Ratujmy nasz klub" - NIE MOZE WISLA BYC TAK DALEJ ZARZADZANA/ PROWADZONA Pisze te slowa serio bez odrobiny ironi... Boli mnie to co sie dzieje. Wisla przekroczyla dzis stan alarmowy |
Dla mnie smieszne jest takie napier.dalanie na co poniektorych i co wiecej, ocenianie ich po pierwszym tak naprawde meczu o stawke. Bywa. Po Szawlach Zuraw bogiem, teraz Ci sami napierdalaja na niego. Za takich kibicow to ja dziekuje. Rozliczac to mozna conajmniej po 10 spotkaniach, ale nie qrva po pierwszym meczu...
|
Cytat:
Cytat:
Tak na poprawe humoru Pisze to bo raz ,że sie ze mną chciał zakładać o to,że sie pierwszy cytat sprawdzi a dwa, miał żal, że mu wytykam staż na forum gdzie mi chodziło o bzdury jakie wypisuje |
brak Garguły na środku i Diaza na lewej obronie a Piotrka Brożka w pomocy to jest całkowita przyczyna nie funkcjonowania lewego skrzydła i wina Kasperczaka który przesiedział cały mecz w budce i to jego uważam za przyczynę dzisiejszej porażki
|
Cytat:
Po prostu będzie przychodzić po 12-15 tys. ludzi na tych amatorów i tyle. |
Cytat:
|
to nie przypadek że azerskie drużyny wygrywają z nami2 mecze na naszych stadionach poprostu Polska piłka jest tak słaba że już nas azerowie dogonili i taka prawda
|
wiecie co jest smutne? ze mój podpis który wrzuciłem rok temu jest wciąż aktualny.. i boli bardziej niż rok temu..
|
Cytat:
Cytat:
|
Czy ktos wszedł w ten zakład gdy ktoś twierdził ze Wisła przegra? chodziło o koniec pisania na tym forum - taka stawka:)
|
Z Levadią i Dinamem to był brak szczęścia w dużej mierze.
Z Azerami brak umiejętności i wynik można było przyjąć całkiem chłodno patrząc na to co się działo. |
Cytat:
Jechaliście po Markusie, a ma chłop racje. Odkąd to ilość idzie w parze z jakością? I odpierd...cie się od Kasperczaka. Ile trzeba czasu, żeby z piłkarskich odrzutów zrobić drużynę? Dalej chwalcie Basałaja i jego transfery. Wiecie jaka jest prawda? Prawda jest taka, że nie mamy piłkarzy. Żadnych. |
Bunoza, czy chcemy czy nie, wyrasta nam na pawełkowego obrońcę - czasem klasowa interwencja, czasem podwórkowy babol :(
Źle się dzieje w państwie wiślackim. Media znów uczepią się Wisły, Azerbejdżan ogłosi święto narodowe, Amica awansuje do 4 rundy el. do Ligi Mistrzów... Tak, z tym ostatnim to był żart. Odrobimy tę straty. Odrobimy. Jesteśmy Wisłą. Jeszcze damy popalić tym !@#$% Azerom. |
Cytat:
Wynik Lecha i nasz to nie przypadek. Azerowie już są przed nami, czy nam się to podoba czy nie. Za kilka lat wygranie z nimi będzie sporym sukcesem. |
Ale powiedzmy sobie szczerze Lech walczy z Interem jak równy z równym, i fartem po loterii wygrywa. My bez ani jednej dobrej ofensywnej akcji walczymy z Karabachem. I to jest nasz poziom liga Azerska pieniądze które my płacimy i wkładamy w futbol wcale już nie robią różnicy. Bo w takich krajach pseudo 3 świata postawiono na szkolenie i to jest ta różnica oni nas dogonili i to jest fakt. Nie ma już przepaści między nami a całą resztą rankingowo gorszych drużyn. Po prostu doszliśmy do stanu że u nas brakuje ambicji bo zawodnicy poczuli kasę i nie umierają za klub a w takim Azerbejdżanie dla nich reprezentowanie klubu to najwyższy zaszczyt. To są fakty których już nie zmienimy. Zobaczmy na skok Słowacji, czy też Białorusi u nas tego nie ma.
|
Cytat:
Jak można trzymać grającego non stop do tyłu Tomaszka? Jedyny jego dobry ruch to wpuszczenia Małego za Boguskiego. |
załamać się można,Jirsak udowodnił że od pierwszej minuty grać nie może,jedynie wchodzić na pod męczonego rywala w drugiej połowie,Łobodziński to najlepiej na doliczony czas gry,jego to w ogóle bym w 18 meczowej nie umieszczał,z tego meczu widzę jeden plus-Takiego Małeckiego chce w Wiśle,oby tylko to nie było jednorazowe.
|
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda mi dzieciaków, które naprawdę wierzyły w kłamstwa o transferach, które pewnie jeszcze mocniej przeżyły tę porażkę. Niech Basałaj dalej buduje marketing, już widzę te tłumy pikników walące na mecze najbardziej skompromitowanej drużyny fazy pucharowej ( a tak nas media będą przedstawiać ). Fachowiec, ale od kasowania co miesiąc czeku. Każdy debil wie, a przynajmniej powinien wiedzieć, że bez sukcesów sportowych nie przyciągnie publiki na stadion. Fanatycy i tak przyjdą, ale piknik nie zapłaci za bilet żeby oglądać jakiegoś spada z drugiej Bundesligi kopiącego się po czole. Może zapłacić najwyżej, żeby zobaczyć jak prawie dwumetrowy chłop przegrywa główki z niższymi o głowę rywalami, ale tu akurat taniej mu wyjdzie na Cracovii, a tam przynajmniej rodak, a nie jakiś stranieri. |
Przebudowa druzyny miedzy sezonami musi sie tak skonczyc. Na tak gruntowne zmiany jest czas w przerwie zimowej. Tragiczni obroncy, znudzona reszta i taki efekt.
|
Cytat:
btw. świetna zmiana Małego... nie sprzedawać go! a przynajmniej nie przed rewanżem. tylko jemu chyba się tylko chciało. No i Jovanić zagrał przyzwoicie. |
Niesamowicie wqr.via mnie jedna rzecz... http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nktowal_wisle/
I tutaj cytat: Nie dość, że będą mieli przeciwko sobie prawie30-tysięczną publiczność, to przyjdzie im grać w upale i z myślą, że muszą wygrać dwoma bramkami, aby awansować do następnej rundy kwalifikacji do Ligi Europejskiej. A co, przy wyniku 2:1 dla nas to nie wejdziemy??? Normalnie rece mi opadaja jak widze taki tekst na OFICJALNEJ stronie klubu. Nie wiem kto to pisze ale to qrva jest tragiczne a nie smieszne. |
Wy naprawdę wierzycie w to, że nasi pojadą tam i wydrą Azerom zwycięstwo? Jaka była w Krakowie temperatura powietrza? 20 stopni? Pewnie mniej, a im i tak się nie chciało biegać. Wierzycie, że przy 40 się im zachce?
|
Kilka refleksji, drużynie zabrakło serca, lidera, Sobol zapierdala no i tyle, nie jest mentalnym przywódcą, Żuraw co już wiadomo było po Tibilisi, też nie. Drużyna nie umiała reagować pozytywnie na wydarzenia na boisku, i wątpię by za tydzień to potrafiła, tak więc dajmy sobie siana z jakimiś nadziejami i skupmy się na lidze i ciężkiej pracy.
Bunozy bym nie skreślał po jednym meczu, pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczy ( w naszej lidze to nie sztuka), ale że to będzie piłkarz pokroju Marcelo to nie ma co liczyć w cuda. Ten Dragan to było wiadomo, że nie ma się co po nim wiele spodziewać, więc skąd ten żal? Żal można mieć do Kasperczaka, za dużo niepotrzebnych zmian w składzie przed meczem, tyle że on jest trenerem (pewnie już nie długo, i wrogowie z pewnej grupy już nie będą musieli psuć atmosfery w drużynie i będą mogli otworzyć szampany) i on ich ogląda na codzień. K#$%$^% i znowu pozamiatane, no to gonimy Azerów, może nam przez rok daleko nie uciekną.... |
Po pierwsze pozdrawiam forumowiczow, ktorzy twierdzili (i zapewne dalej twierdza), ze poziom polskiej ligi sie podnosi.
Po drugie wynik nie jest sprawiedliwy bo powinno byc minimum 1:3 dla Azerow. Ponadto nie widze zadnych szans na awans. Levadia i Vaalerenga byly na naszym poziomie. Karabach jest o klase lepszy. Tu nie ma przypadku. Wygrala po prostu lepsza druzyna. Tak jak my pojechalismy Szawle tak Azerowie pojechali nas. |
Ten mecz wyglądał zupełnie tak jak mógł wyglądać mecz z lepszym przeciwnikiem od nas. Szkoda że nawet Azerowie mają większą kulturę gry od nas.
W rewanżu ich wyruchamy tak że nie będą wiedzieć gdzie mieli dupę. ..... marzenia (??). :/ tylko zgagi przez ten mecz dostałem. Żadnej wściekłości, zdenerwowania... tylko zgaga. |
Nie wiem jak dla was,ale dla mnie błąd przy bramce popełnił Kowalski,który miał nadmiar czasu,żeby dobiec do zawodnika,a tak ten kilka sekund stał bez obstawy jakiś Azer się zczaił no i padła bramka.Mnie też zdziwiło,że prawie dwumetrowy kawał chłopa nie potrafi skoczyć do piłki...
|
Wynik zły ale mogło być gorzej. Trener Kasperczak zawalił z doborem składu... Dlaczego nie grał Garguła? Czemu Piotr Brożek zagrał na lewej obronie? Małecki na ławce? Bunoza nie jest zgrany i to było widać, grał bojaźliwie, bardzo niepewnie zamiast niego powinien grac Diaz (nie myślałem, że kiedyś będę chciał Diaza na boisku...) Żurawski strzela karnego w ostatniej minucie? Przecież on nigdy nie miał dobrej psychy... Gdyby nie bramkarz moglibyśmy już właściwie się żegnać z LE, a tak szansa jeszcze jest. Liczę na rewanż! Jeśli Kasper wyciągnie wnioski i dobrze dobierze skład powinniśmy wygrac w Azerbejdżanie. Do boju!
|
Nie ma sensu indywidualnie oceniać zawodników bo zawiódł zespół jako całość.
Jak oceniać blok defensywny jak zawodnicy pierwszy raz grają ze sobą. Widać zupełny brak zgrania i ogrania indywidualnego, nie miał kto ustawić tej defensywy. Wiadomo że można się wyżyć na Bunozie czy Kowalskim (tak jest najłatwiej) ale z drugiej strony ciężko jest tylko ich winić za porażkę. Inna sprawa to nasza gra ofensywna a raczej brak. Znów mało gry bez piłki, stojąc w miejscu to my nic nie osiągniemy. Rozumiem że nie jesteśmy Barceloną ale żeby ani jednej akcji składnej nie przeprowadzić to już zastanawia. Niedokładność w podaniach, problemy z przyjęciem to wszystko składa się na całokształt. Tu nie potrzeba wirtuozerii ale trochę pobiegać, pokazać się do gry i przyłożyć do podstawowych elementów piłkarskich jak podanie i przyjęcie. No bo jeśli tego nie potrafimy to nie mamy czego szukać w europie. A najgorsze z tego wszystkiego jest to że coraz spokojniej przyjmuję te porażki. Bo ciężko już to wg. mnie nazywać kompromitacją. Niestety ale zmierzamy do momentu w którym to porażka z Wisłą będzie kompromitacją. |
Jestem załamany, przejechałem 300 km , zdarłem gardło, w pewnym momencie to chciałem sam wejść na boisko, nie wiem wstrząsnąć może tymi gwiazdorami....przykro:-P
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl