Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

KuLwIk 04.06.2009 20:12

Łobodziński najprawdopodobniej naderwał mięsień. I po jego formie będzie jak coś poważniejszego. A grał coraz lepiej..

leyzer87 04.06.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 740706)
A jak to się ma do tego, że jest mimo wszystko tylko przeciętnym bramkarzem ?

A musi się mieć?

Nie każdy nauczyciel musi być Einstein'em(chodzi mi o jakość umiejętności, inaczej, teoria - jedno, praktyka - drugie), a jednak wiedzę potrafią przekazywać. A jeżeli dalej Ci nie odpowiada to, że odważyłem się w ogóle powiedzieć cokolwiek o Pawełku, bez lżenia go, to zerknij w nazwę tego tematu.:-P

Lysy 04.06.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 740718)
Ale w Brożku były przesłanki, że coś z niego będzie. Mimo wszystko strzelał bramki, również w Pucharze Uefa. Jakoś potrafił ciągnąć to wszystko do przodu, przedzierał się przez tych obrońców i mimo kiksów najczęściej trafiał w światło bramki.
Ćwielong ma szczęście, że jest w takiej drużynie jak Wisła która potrafi sobie stworzyć wiele sytuacji (a raczej że gra w takiej lidze gdzie inni na to pozwalają). Ćwielong nie strzela ale Wisła wygrywa więc do niego nikt nie ma pretensji. Ale pomyślcie ile możemy mieć takich sytuacji w meczu z np Arsenalem w fazie grupowej LM? Takie rzeczy po prostu trzeba strzelać...

Piotr Ćwielong 13 meczów (chyba żaden w pełnym wymiarze czasowym, mnóstwo jako zmiennik) = 2 bramki + kilka asyst (zawsze jak wchodził w drugiej połowie wnosił dużo ożywienia w poczynaniach ofensywnych) O tego zawodnika jestem spokojny, będziemy mieli z niego dużo pożytku.

Bartosz 04.06.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 740829)
Ćwieląg

ĆWIELONG:-)

Uran235 04.06.2009 23:11

Kontuzja Łobo

Chłop ma po prostu pecha. Jest już u nas póltora sezonu i jezcze nie miał okazji w przepracować w całości któregokolwiek okresu przygotowawczego. Jeżeli uraz okaże się poważniejszy, to Łobodzińskiemu znowu będzie trudno przygotować formę, bo przygotowania do sezonu zaczynają się za trzy tygodnie.

royalmichael 05.06.2009 00:30

Mam pytanie, czy wiecie kto tutaj wrzucił tą piłkę?
http://www.youtube.com/watch?v=CUxV_1KkWzo
Ktoś w komentarzu napisał że to Mały a mi to wygląda na Singlara..

wygladajacyzzachmury 05.06.2009 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 740845)
Mam pytanie, czy wiecie kto tutaj wrzucił tą piłkę?
http://www.youtube.com/watch?v=CUxV_1KkWzo
Ktoś w komentarzu napisał że to Mały a mi to wygląda na Singlara..

P. Małecki

tę piłkę ;)

_barszczu 05.06.2009 08:44

czepiacie się Ćwielonga, że nie wykorzystuje sytuacji i w innym klubie już dawno by go zagryźli...

a wystarczy cofnąć się rundę wstecz, gdy grał w Ruchu - też nie strzelał, ale jako, że szukał gry, cały czas biegał, pokazywał się, walczył - robił miejsce kolegom z drużyny, a wtedy oni mogli strzelać...

Warto zauważyć, że połowę sytuacji, w jakich znajduje się Ćwielong, sam sobie wypracowuje - czy to poprzez drybling, zastawienie się i zgubienie obrońcy, czy też przez bardzo sprytne ustawienie na boisku

No i wystarczy przypomnieć sobie ostatnią kolejkę i to, ile wniósł ożywienia i KREATYWNOŚCI w grę Wiślaków

piter116 05.06.2009 12:51

Ciekawy wywiad z Małym :
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Wojtas 05.06.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _barszczu (Post 740868)
czepiacie się Ćwielonga, że nie wykorzystuje sytuacji i w innym klubie już dawno by go zagryźli...

a wystarczy cofnąć się rundę wstecz, gdy grał w Ruchu - też nie strzelał, ale jako, że szukał gry, cały czas biegał, pokazywał się, walczył - robił miejsce kolegom z drużyny, a wtedy oni mogli strzelać...

Warto zauważyć, że połowę sytuacji, w jakich znajduje się Ćwielong, sam sobie wypracowuje - czy to poprzez drybling, zastawienie się i zgubienie obrońcy, czy też przez bardzo sprytne ustawienie na boisku

No i wystarczy przypomnieć sobie ostatnią kolejkę i to, ile wniósł ożywienia i KREATYWNOŚCI w grę Wiślaków

walczy ,biega ,robi troche szumu ..ok to juz cos.

Ale jednak nikt nie zaprzeczy ze pierwsze co przychodzi na mysl kiedy przyjdzie scharakteryzowac tego zawodnika w przeciagu sezonu to nieskutecznosc..

Lubie go ale musi to poprawic bo samo bieganie to troche mało...

HEDu 05.06.2009 16:39

Cwielong zostanie nowym Paulistą, mam nadzieje, jeszcze poprawic technike i skutecznosc. Narazie niech gra na pomocy ;)

Żmijka 05.06.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 741013)
Cwielong zostanie nowym Paulistą, mam nadzieje, jeszcze poprawic technike i skutecznosc. Narazie niech gra na pomocy ;)

To chyba nie jest komplement ... :-/ no chyba, że nie miał być to ok.

unpredictable_wislaczka 05.06.2009 17:32

"Mały" strzelił gola na 1-0 w trwającym meczu Polska-Szwecja

Bobus17 05.06.2009 17:32

Nie wiem czy dobry temat ale :

Szwecja U21- Polska U21 od 5 minuty 0;1 Gol Małego !! :)

mic 05.06.2009 17:44

Jest gdzies na necie ten mecz ? Bo na soccer-live.pl nie ma linkow

RAFi89 05.06.2009 18:50

Przerwa Rafała Boguskiego w treningach potrwa około 4-6 tygodni. W sobotę piłkarz wraca do Krakowa, gdzie pod okiem sztabu medycznego Wisły będzie przechodził dalszą rehabilitację.

Więc Rafał początek sezonu ma z głowy.

__Cobra__ 05.06.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 741049)
Jest gdzies na necie ten mecz ? Bo na soccer-live.pl nie ma linkow

http://hostuje.net/file.php?id=3806d...11719545fa7021 bramka :)

Brawo Mały !!!

brylant17 05.06.2009 19:34

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

zajacek 05.06.2009 20:51

Wirtualna Polska :
Cytat:

Pomocnik Wisły Kraków, Rafał Boguski przeszedł w piątek zabieg artroskopii kolana w klinice w Heidelbergu - poinformował klub.

- W związku z utrzymującymi się dolegliwościami bólowymi stawu skokowego wspólnie z niemieckimi lekarzami podjęliśmy decyzję o przeprowadzeniu artroskopii - powiedział klubowy lekarz Wisły, Mariusz Urban w rozmowie z serwisem wisla.krakow.pl.

Boguski będzie mógł wznowić treningi za 4-6 miesięcy. W sobotę piłkarz wraca do Krakowa, gdzie pod okiem sztabu medycznego Wisły będzie przechodził dalszą rehabilitację.

BUG

Wkleiłem w celach humorystycznych (pewnie niedługo poprawią) :
1. W Wiśle pracują medyczne patałachy z Panem Urbanem na czele - gość skręcił skokowy, a jemu artroskopię kolana robią.
2. Boguski jest człek ze szkła - skręcony staw pół roku będzie leczył.
3. WP się zna
uff, całe szczęście, że wszystko powyższe = false

royalmichael 05.06.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 741095)
Przerwa Rafała Boguskiego w treningach potrwa około 4-6 tygodni. W sobotę piłkarz wraca do Krakowa, gdzie pod okiem sztabu medycznego Wisły będzie przechodził dalszą rehabilitację.

Więc Rafał początek sezonu ma z głowy.

No to tego nam tylko brakowało!! I z kim teraz na podbój LM? Ćwielongiem na szpicy?:-/
Oby szybko mu się udało dojść do formy, w najlepszym wypadu na IV rundę zdąży tylko pierw tam trzeba dojść.

tofik 05.06.2009 20:57

Kariera Mauro Cantoro zbliża się ku końcowi. Ale głupio po tylu latach byłoby ot tak się rozstać i zerwać kontakty. Myślę, że warto zatrzymać takiego zaufanego człowieka w sztabie szkoleniowym. Albo jako scouta, który szukałby zawodników po Argentynie i sąsiednich krajach.

CzerskLG 05.06.2009 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 741159)
No to tego nam tylko brakowało!! I z kim teraz na podbój LM? Ćwielongiem na szpicy?:-/
Oby szybko mu się udało dojść do formy, w najlepszym wypadu na IV rundę zdąży tylko pierw tam trzeba dojść.

a taki dobry dzień miałem :/ fatalne info :/ oby było jak z Sobolem i Brożkiem których każdy skreślał na dłuższy czas... RAFAŁ ZDROWIA ! Wracaj szybko ! LM czeka !!

PS doszła mnie taka myśl... czy nie można było szybciej zrobić tego ? 2-3 tygodnie byłby do przodu i szybciej zdrowia ! jak nie mam racji to mnie poprawcie...

wolfy 05.06.2009 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CzerskLG (Post 741163)
PS doszła mnie taka myśl... czy nie można było szybciej zrobić tego ? 2-3 tygodnie byłby do przodu i szybciej zdrowia ! jak nie mam racji to mnie poprawcie...

Poprawiamy Cię.

CzerskLG 05.06.2009 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 741186)
Poprawiamy Cię.

tzn. ? dlaczego ? noga bolała Bogusia od dłuższego czasu (od odniesienia urazu) ... więc dlaczego dopiero teraz?

Żmijka 05.06.2009 21:57

Jakie kolano ? :|

CzerskLG 05.06.2009 22:01

sory... :/ mój błąd :) mnie boli kolano więc to mi naszło na myśl :-) oczywiście chodziło o staw skokowy...

wolfy 05.06.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 741189)
Jakie kolano ? :|

Są dwie możliwości - prawe, albo lewe.
Chyba, że chodzi o kolano kogoś innego. Taki ból empatyczny.
Istnieje też trzecia możliwość - kolega nie wie, o czym pisze.

EDIT: Rozumiem, że są dwa najpopularniejsze zawody w Polsce - lekarz i selekcjoner reprezentacji Polski. Tym niemniej wytykanie błędów komuś, kto zajmuje się tym zawodowo wypadałoby poprzeć przynajmniej studiami medycznymi ( nie będę się czepiał specjalizacji - jesteśmy przecież we własnym gronie, sami Harcerze i Wiślacy ).
Skany dyplomów przesyłajcie mnie na konto, zajmę się resztą.

CzerskLG 05.06.2009 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 741194)
Istnieją dwie możliwości - prawe, albo lewe.
Chyba, że chodzi o kolano kogoś innego. Taki ból empatyczny.
Istnieje też trzecia możliwość - kolega nie wie, o czym pisze.

haha ! pomyłka rzecz ludzka... chodziło o staw skokowy...

abedipele 06.06.2009 01:26

Wiecie może jak przebiega rehabilitacja Garguły i kiedy wróci do treningów ? Bo nie spotkałem się z żadną informacją od dłuższego czasu.

1q2 06.06.2009 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abedipele (Post 741239)
Wiecie może jak przebiega rehabilitacja Garguły i kiedy wróci do treningów ? Bo nie spotkałem się z żadną informacją od dłuższego czasu.

Na logikę to nadal pierwszy etap rehabilitacji.Gdyby już konkretnie trenował to oficjalna napisała by coś.raczej na pewno nie dołączy do drużyny na czas pucharów czy sporej części rundy jesiennej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl