Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wiślak1906forever 24.06.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 920216)
A co mozemy innego zrobic?

Fakt:lol: nic nie możemy niestety...

saklak1906 24.06.2010 20:06

Ludzie o co te placze w sprawie testow? To nie Wisla sciaga testowanych tylko im podsylaja i to nie Wisla placi za przelot tylko menago albo sam zawodnik bo to jest bardziej w ich interesi .
Kazdy moze zadzwonic do Wisly i powiedziec ze chcialby sie zaprezentowac i nikt go nie wysmieje tylko zaproponuja trening- do odwarznych swiat nalerzy. Gdyby 20% mlodych ludzi mialo odwage zadzwonic i poprosic w Polsce o wiele wiecej bylo by dobrych kopaczy.
Jak sie nie sprawdzi to wyjazd i tyle, przyklad Kuby ktorego musial wujek promowac bo inaczej by pewnie jeszcze w III lidze biegal.

Co wy myslice ze Barcelony, Reale, Arsenale nie robia testow? robia i to setki rocznie tylko nie w pierwszej druzynie tylko w rezerwach i to nie takie badziewia.
Chelsea testowala Korzyma ktory w Legi nie wyrobil, Real chyba kilku polakow ktorzy sie nie zalapali nawet do 10 skladu ale oni maja rezerwy silniejsze od naszej ligi.

A w polsce ktory klub ma rezerwy tak silne zeby moc sobie pozwolic zaprosci na testy kilku chlopakow? a no zaden wiec biora do pierwszej jedenastki i robi sie chalo ze ktos przyjechal.

Kasperczak dzisiaj dobrze powiedzial testowac nie zaszkodzi bo to za wiele nie kosztuje a mozna znalesc dobrego kopacza. a dobry zawodnik sobie na to nie pozwoli.

A juz ocenianie zawodnika po lydkach to juz przesada a co on k..wa na 100 metrow bedzie biegal razem z Boltem, popatrzcie na Roneya to w takim razie on powinnien Szrekowi taczki pchac z jego postura a kim jest wszyscy wiedza.

wislakrakow124 24.06.2010 20:06

oby to okazalo sie prawda bo to czekanie juz meczy!! A wracajac do testowanych to tylko Kamerunczyk jako tako wyglada

K4millo 24.06.2010 20:06

Tak jak już dzisiaj napisałem, różnie bywa z tym wiekiem afrykańczyków. Tak więc postanowiłem poszukać informacji o tym testowanym kameruńczyku Paolo Etame Etamane, urodzonym 12 lutego 1990.

W składzie Kamerunu na mistrzostwa świata w piłce plażowej znalazłem takiego o imieniu: Joan Paulo Etame Atanga, urodzony 21 stycznia 1985.

Znalazłem więc zdjęcie tego zawodnika no i porównując je z tym z oficjalnej strony Wisły to jest ten sam koleś. Zobaczcie, gość z numerem 6:

http://img202.imageshack.us/img202/5686/etame.jpg

Griszka30KR 24.06.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 920190)
Ja coś czuje, że ten Paolo Etame Etamane. może okazać się wzmocnieniem raz młody dwa Kameruńczyk a trzy im się chce grać oby :D

Prosze Cie brylamt,nie szukaj pozytywów na siłe....

Maćko 24.06.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 920224)
Tak jak już dzisiaj napisałem, różnie bywa z tym wiekiem afrykańczyków. Tak więc postanowiłem poszukać informacji o tym testowanym kameruńczyku Paolo Etame Etamane, urodzonym 12 lutego 1990.

W składzie Kamerunu na mistrzostwa świata w piłce plażowej znalazłem takiego o imieniu: Joan Paulo Etame Atanga, urodzony 21 stycznia 1985.

Znalazłem więc zdjęcie tego zawodnika no i porównując je z tym z oficjalnej strony Wisły to jest ten sam koleś. Zobaczcie, gość z numerem 6:

Nie szukajcie na siłę teorii spiskowych. Po pierwsze - to tylko testy. Po drugie - jedne co mają podobne to zarost(wystarczy spojrzeć chociażby na brwi).

Pastor777 24.06.2010 20:14

Cytat:

Maciej Sadlok zostaje w Ruchu
Jeden z najlepszych piłkarzy Ruchu Chorzów Maciej Sadlok przedłużył swój kontrakt z klubem. Nowa umowa będzie obowiązywała do końca czerwca 2012 roku.

Reprezentant Polski przymierzany był do wielu klubów z polskiej ligi. W barwach Ruchu rozegrał 54 mecze w Ekstraklasie, a za kadencji Franciszka Smudy zadebiutował w drużynie narodowej (w spotkaniu przeciwko Rumunii). Od tamtej pory nie opuścił już żadnego meczu kadry.
źródło: Ruch Chorzów

P.S. To ostatecznie kończy epopeję Sadlok w Wiśle...

koyoot 24.06.2010 20:15

To porownanie mi wystarczylo. Zwracam honor skeba. Ten pilkarz na pewno nie bedzie wzmocnieniem.

Macko - to ta sama morda:).

Abstrachujac od tego faktu - pilkarz plazowy raczej nie bedzie robil szalu w profesjonalnym futbolu.

grogoriogreg 24.06.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 920224)

Hehe, jedynym podobieństwem jest to, że obaj są piłkarzami ciemnoskórymi.

Nie szukajcie na siłe sensacji.

twardybidon 24.06.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 920162)
W porównaniu z brazylijczykami ten Etamane to prawdziwa perełka:
- jego drużyna wywalczyła z pierwszego miejsca awans do 2nda Divison.

Sprostujmy pewne rzeczy:

Badajoz nie awansowało do Segunda Division (II liga).
Oni awansowali z Tercera Division (IV liga) do Segunda Division B (III liga).

SĘDZIA ZGRED 24.06.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pastor777 (Post 920230)
źródło: Ruch Chorzów

P.S. To ostatecznie kończy epopeję Sadlok w Wiśle...

I dobrze, bo za pół roku albo rok, ceny za Sadloka i Sobiecha pójdą w dół, a kolesie albo zmarnują się w Ruchu albo ktoś wkońcu ich kupi za dużo mniejsze pieniądze...Coś czuję w kościach że Ruch się przejedzie na ich trzymaniu...i dyktowaniu zaporowych cen.

martinius028 24.06.2010 20:39

Ten kameruńczyk co na testy przyjechał jest jakiś jaśniejszy na twarzy od tego gościa z plaży.

K4millo 24.06.2010 20:41

Nie szumam żadnej sensacji, a tym bardziej na siłę. Jak ktoś nie widzi podobieństwa to jego sprawa. Ja patrząc na kolejną jego fotkę nie mam żadnych wątpliwości, że to ten sam.

http://www.cdbadajozsad.com/images//...images/225.jpg

gigant 24.06.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 920257)
Ten kameruńczyk co na testy przyjechał jest jakiś jaśniejszy na twarzy od tego gościa z plaży.

Pewnie trochę wystraszony to zbladł, zresztą na plazy słońce mocniej operuje.

Maćko 24.06.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 920259)
Nie szumam żadnej sensacji, a tym bardziej na siłę. Jak ktoś nie widzi podobieństwa to jego sprawa. Ja patrząc na kolejną jego fotkę nie mam żadnych wątpliwości, że to ten sam.

http://www.cdbadajozsad.com/images//...images/225.jpg

Ale gdzie on się tak opalił?!

gris 24.06.2010 20:47

Taki piłkarz istnieje naprawdę i ma 20 lat. W tym artykule dobre jest to, że pojawia się nazwisko Issa Ba (czyżby się nie załapał przed rokiem do tej drużyny?).
http://www.terrassafc.cat/es/noticie...namientos.html

element 24.06.2010 20:50

Cytat:

Może stał pod lampą. Lepiej się przyjrzyjcie na jego lewą nogę i tą niewielką kropeczkę. Ma ktoś zdjęcie lewej nogi typa, który zawitał do Zakopca?
A tak przy okazji to czemu on nie ma na sobie korków? Ogółem to jakieś dziwne łydy i ta gruba ręka. Ciekawe czy jest na naszej klasie.

FraMat 24.06.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 920102)
a kto to jest?:)

(Roger Mila?)
brat Sebastiana Mili
:rotfl:

rw88 24.06.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SĘDZIA ZGRED (Post 920241)
I dobrze, bo za pół roku albo rok, ceny za Sadloka i Sobiecha pójdą w dół, a kolesie albo zmarnują się w Ruchu albo ktoś wkońcu ich kupi za dużo mniejsze pieniądze...Coś czuję w kościach że Ruch się przejedzie na ich trzymaniu...i dyktowaniu zaporowych cen.

Finansowo być może tylko trochę i to w najgorszym przypadku (a zapowiada się tu raczej na przypadek podobny do Lewandowskiego, nie Matusiaka), ale przynajmniej mają dalej potencjalnie ekipę zdolną osiągnąć miejsca 5-8 w Ekstraklasie, a wyobraź sobie, że bezpieczna pozycja w tabeli i uniknięcie relegacji ich bardziej interesuje, niż opchnięcie Wiśle swojego kluczowego zawodnika za 500 tys. euro, które w porównaniu z 2 mln euro które dostali od C+ w tamtym sezonie za osiągnięcia sportowe (w dużej mierze dzięki Sadlokowi i Sobiechowi) jest niewielką kwotą. Dodatkowo łącznie kasą z miasta za 3 miejsce w lidze i tym, co mogą zarobić w pucharach dochodząc do III czy IV rundy (około miliona euro wzwyż), nie widzę z punktu widzenia Ruchu sensu oddania tych dwóch zawodników za mniej niż 2 mln euro - tym bardziej, że nie są to gotowi zawodnicy do grania w tym momencie na wysokim poziomie i Ruch jest dla nich idealnym klubem do porpawienia swoich niedoskonałości w przygotowaniu fizycznym czy technicznym - np. Sobiech (podobnie jak Lewandowski na początku przygody z Lechem) ma problemy z równowagą, staniem twardo na nogach w walce z obrońcami i w też momencie strzału z nie do końca wypracowanej pozycji (vide Polska - Finlandia czy sytuacje z Lechem).

Sprzedaż Sadloka i Sobiecha byłaby tylko doraźnym zastrzykiem finansowym, a na koniec sezonu mogliby się bardzo przejechać na pozbyciu się kluczowych zawodników - sportowo (ewentualny spadek, niska pozycja) i za czym idzie finansowo (mniejsza kasa), a sam spadek równałby się groźbie bankructwa i graniu juniorami, jak teraz szykuje się to w Wodzisławiu Śląskim. To tak dla tych co patrzą na te transfery tylko okiem kibica Wisły.

tomasz_19 24.06.2010 20:53

jaka beka to ten sam gość! a najśmieszniejsze jest to, że podrabianie paszportów jest karalne! :D zresztą już mamy podobny przypadek z naszej ligi a mowa oczywiście o M. Traore... jestem ciekaw jak to się wszystko potoczy :D to zakrawa o kpinę...

przyjrzyj się dokładnie, chociażby na brwi... ChG

ChG 24.06.2010 20:54

To nie on, nie szukajcie sensacji.

Syn Kangura z 1984 24.06.2010 20:58

ChG a czy ten Kameruńczyk to nie przypadkiem ten sam gość co w twoim awatarze?? Widzę dużo podobieństw! Ktoś nas chyba w buca robi! Lepiej się mu dokładniej przyjrzeć!!!!

ChG 24.06.2010 21:01

No podobny strasznie, tak teraz patrze, ten sam kolor skóry nawet mają, więc to na pewno ten sam gość. :|

BigLeb 24.06.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 919860)
Ale szydzenie, dawno takiego nie było.... JA TEŻ CHCE NA TESTY!:D:D:D

Czyli co Misiu lubisz szydzić z Wisły, bo nie nie za bardzo rozumiem tok twojego myślenia???

Nie masz co napisać, to zamknij dupe.

tomasz_19 24.06.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 920309)
Czyli co Misiu lubisz szydzić z Wisły, bo nie nie za bardzo rozumiem tok twojego myślenia???

Nie masz co napisać, to zamknij dupe.

dyskusja powoli spada do poziomu niższego niż dno i wodorosty... dzieci spać!

snyrting 24.06.2010 21:44

BigLeb ma takie ciśnienie, bo jego na testy nie wzieli...

czera84 24.06.2010 21:54

Uuu właśnie sobie przypomniałem.Gdzie jest niejaki misiek007??Co pisał,że najpóźniej do środy będzie przedstawiony obrońca??Już się dawno schował.A tak żebym był w temacie to zbymaka i maciosa nie ma to forumowicze u-13 kłócą się i wyśmiewają z testowanych.A przy okazji im odbija!!

saklak1906 24.06.2010 21:59

Cytat:

Moze w sloncu stal, wescie ludzie wyluzujcie bo wpadniecie w taka sama paranoje jak Jarek K.wszedzie ukaldy i spiski.
A tak na powaznie dla mnie chlop moze byc i po 40 byle byl wzmocnieniem Wisly.

zbymak 24.06.2010 22:01

http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=214712

rozan 24.06.2010 22:10

Z tego artykułu wychodzi że Makinawa w Wiśle... pożyjemy zobaczymy. a co do testów to im więcej tym lepiej może kogoś znajdziemy, a jak nie to świat się nie skończy.

saklak1906 24.06.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 920332)

A mozna po naszemu?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan
Z tego artykułu wychodzi że Makinawa w Wiśle... pożyjemy zobaczymy. a co do testów to im więcej tym lepiej może kogoś znajdziemy, a jak nie to świat się nie skończy.

Dzieki.

piotrekwrd 24.06.2010 22:11

z tego co zrozumiałem wynika że jest dobrze xD

przemek1902 24.06.2010 22:12

"Po południu prezes Lazio Claudio Lotito i prezes Wisły Kraków Bogdana Basalaj, wraz z swoim rynku Gianluca Di Carlo i dyrektor polskiej reprezentacji, spotkała się radzić sobie z biegiem Stephen Makinwa zespołu Roman w Wiśle. Z plotek mówi się o kredyt, że w ciągu najbliższych godzin zostanie oficjalnie sformalizowane."

Ktoś bardziej obcykany we włoskim może to przetłumaczyc?

dj_ibutti 24.06.2010 22:13

PS twierdzi, że sprzedajemy Marcelo do PSV za 3 mln Euro, ściągamy Makinwe i Glika. Tak w skrócie.

Blacha92 24.06.2010 22:13

El Nuero poratuj

ChG 24.06.2010 22:14

W skrócie prezes Lazio rozmawia z prezesem Wisły i Makinwa jest bardzo blisko drużyny z Krakowa. Wszystko ma się wyjaśnić w przeciągu najbliższych godzin.

snyrting 24.06.2010 22:22

Przetłumacze ostatnie zdanie, bo to ono jest z tego newsa najciekawsze.

"Da voci raccolte si è parlato di un prestito, che nelle prossime ore potrebbe essere formalizzato ufficialmente."

Z zebranych przez nas informacji wynika, że mowa była o wypożyczeniu, które w może zostać oficjalnie klepnięte w najbliższych godzinach.

brylant17 24.06.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 920347)
Przetłumacze ostatnie zdanie, bo to ono jest z tego newsa najciekawsze.

"Da voci raccolte si è parlato di un prestito, che nelle prossime ore potrebbe essere formalizzato ufficialmente."

Z zebranych przez nas informacji wynika, że mowa była o wypożyczeniu, które w może zostać oficjalnie klepnięte w najbliższych godzinach.

Z plotek mówi się o pożyczki, które mogą być zawarte w ciągu najbliższych godzin oficjalnie.

by translator napiszę do kumpla który siedzi we Włoszech chyba, że mnie ktoś uprzedzi

P.s te pożyczki mi nie pasują :/

snyrting 24.06.2010 22:30

Możesz do kumpla napisać, ale to co Ci powie bedzie brzmiało dokładnie tak samo jak moje tłumaczenie.

wojti11795 24.06.2010 22:33

Cytat:

PS twierdzi, że sprzedajemy Marcelo do PSV za 3 mln Euro, ściągamy Makinwe i Glika. Tak w skrócie.
To i tak wrócimy do punktu wyjścia bo ściągamy Glika ale pozbywamy sie Marcelo i kupujemy Makinwe, który szczelił mniej bramek w sezonie niż Marcelo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl