![]() |
Cytat:
|
nie skreslam , ale do czego zmierzasz ? że w nieskończoność to bedzie tak działało ?
|
Cytat:
A co do Kiko, to on ma dobre oko do piłkarzy. Pokazuje to przykład Dioniego z Lecha, który teoretycznie idealnie wpisywał się w "Carlitosowy" przykład, ale z różnych względów nie wypalił. Gdybyśmy nie byli pod ścianą, to za samego Carlitosa byśmy te 2 bańki co najmniej złapali. Llonch gdyby gdzieś odchodził to może i za podobne pieniądze, bo gorszy od Brleka nie był wg mnie i również niezbyt leciwy. Do innych piłkarzy się nie odnoszę, bo to nie ma sensu. |
Zgadzam się z tym, że po pierwsze sukcesem będzie utrzymanie składu, ponieważ na dziś:
Peszko odchodzi w lipcu Pietrzak otwarcie mówi o chęci wyjazdu zagranicznego i kończy mu się kontrakt Wasilewski rozważa koniec kariery Znak zapytania przy Boguskim. Reszta z podstawy powinna tym razem zostać. |
czyli cała lewa strona , aktualnie najlepsza w lidze , w dodatku Sadloka tam nie przesuniemy bo będzie łatał ŚO
|
Cytat:
cieszmy sie że idzie w kierunku normalności :)) ode mnie za mecze wielke brawa dla Baszy który miał nie grąć ! |
Kiedy Wasilewski mówił o końcu kariery?
|
Z Rafałem Pietrzakiem chwilę rozmawiałem przed meczem i chętnie zostałby w Wiśle, ale pewnie na innych warunkach niż dotychczasowe...
|
Czyli nie zostanie.On jest spokojnie do zastapienia.
|
Cytat:
|
Czy Wasyl kończy czy nie niema znaczenia. Potrzebny jest nam donryŚO odrazy do gry bo Wasyl owszem nadrabia ambicja i doświadczeniem ale już jest bardzo wolny. Jak najbardziej jako zmiennik chętnie bym go przedłużył ale Już pora się rozglądać A kimś mlodszym
|
Był jakiś oficjalny komunikat odnośnie Małeckiego? Wciąż jest naszym zawodnikiem?
|
Cytat:
|
Na lewą szykowany jest chyba Grabowski. W clj się wyróżnia na lewej obronie. Biorąc pod uwagę jak mało jest w Polsce lewych obrońców, postawienie na niego może nam się bardzo opłacić. Co nie zmienia faktu, że jeśli Pietrzak odejdzie to przynajmniej jeden lewy obrońca powinien dodatkowo przyjść do nas.
|
Cytat:
Grabowski to powinien choć 3 razy dostać szansę jeszcze w tym sezonie, by się przekonać czy można na niego stawiać. W CLJ się fajnie prezentuje ale to jednak poziom 3 półki niżej. Reasumując w przypadku absencji Pietrzaka, żadnych przesunięć w obronie, tylko spróbujmy Grabowskiego. |
Co wy sie stresujecie teraz kto skonczy kariere kto odejdzie.Jak bedzie dalej taki rozgłos efektowna gra i pełne trybuny to i znajda sie gracze, ktorze jeszcze podniosa nasz poziom gry.Tym bardziej ze sa sponsorzy, ktorzy chca oplacac kontrakty nowym pilkarzom.
|
Z Wasylem problemem nie jest kwestia sportowa. Sportowo, to zapewne damy radę znaleźć stopera na podobnym do obecnego Wasyla poziomie. Tutaj problemem jest mental - widać w przerwach meczu, że Stolar właśnie z Wasylem najczęściej wprowadza korekty. A tego się nikt nie nauczy w ciągu pół roku/roku czy 2 lat. Ale znów w tym wypadku plusem jest to, że takich osobowości mamy jeszcze parę, a jest Maciek Sadlok, który naturalnie powinien w każdej roli Wasyla zastąpić.
To jest osobny temat - Stolar jest prze gościem i to nie ulega wątpliwości. Ale musimy pamiętać, jaką ma szatnię. Bodaj w żadnym innym klubie nie znajdziesz takich piłkarzy jak Brożek, Kuba, Wasyl czy Sadlok. A jak gigantyczne ma to znaczenie to widać po Lechu i Jagiellonii. |
Ciekawe jakie Wasyl ma plany na życie, bo w sztabie osobiście bym go kiedyś widział.. W końcu kiedyś miejsce za Kmiecika się zwolni. Z całym szacunkiem dla Pana Kazimierza.
|
Ten sezon pokazuje, że kompletnie nie ma znaczenia, kto odejdzie, a kto zostanie. Stolarczyk z każdego materiału jets w stanie zbudować drużynę.
|
Jak najbardziej bym również Wasyla zatrzymał w Wiśle, czy to jako piłkarz( choćby na ławce) czy jako trener.
|
Cytat:
Wyciągnij Bashe i Savicevicia a wsadź w ich miejsce Klemenza i Plewkę i masz zamiast 9 punktów w ostatnich 3 meczach max 1-3 pkt. Mamy obecnie w naszej drużynie bardzo konkretną 11 i zaledwie 2-3 rezerwowych którzy potrafią nie obniżyć znacząco poziomu zespołu (Palcic, Boguski, Wojtkowski). Wierzę w Stolara ale nie przesadzajmy że zrobi z Plewki Iniestę, a z Klemenza Busquetsa. |
Z pierwszego składu kontrakt dłuższy niż do 30 czerwca 2019 ma tylko Lis, Sadlok, Savicevic i Kolar. Mam nadzieję, że pozostali mają opcje przedłużenia umów lub zarząd zaczął już z nimi rozmowy.
|
Basha nie miał przedłużonego o 2 lata?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kilku piłkarzom kończą się kontrakty. Jakub Błaszczykowski czy Marcin Wasilewski to osobne historie, ale Vullnet Basha, Rafał Pietrzak czy Krzysztof Drzazga to piłkarze, których z pewnością warto zatrzymać na dłużej. Piotr OBIDZIŃSKI: – Oczywiście, rozmawiamy, ale dla mnie w tych sprawach kluczowy jest Trener i jego wizja drużyny. Każdy skupia się na indywidualnych, kluczowych kompetencjach, ja w tych rozmowach uczestniczę głównie w charakterze finansowo-biznesowym. Mogę podpowiedzieć, na co nas stać, a na co nie, jaki model czy konstrukcje „dealu” przyjąć i co mówią mi moje doświadczenia z innych branż i budowania teamów w innych dyscyplinach sportowych wobec dostępnych opcji. https://sportdziennik.com/obidzinski...jsce-w-tabeli/ |
Bardziej wierzę informacji od Głowackiego niż od Migi ;) http://www.wislaportal.pl/34778,Dluz...y_z_Wisla.html
|
Pewnie się niedługo okaże, który ma rację :P
|
Cytat:
|
Cytat:
I co więcej, sam Basha powinien uważniej czytać Transfermarkt! https://dziennikpolski24.pl/vullnet-...sc/ar/13311917 |
Bez względu na długość kontraktu jest spora szansa że to odtatni sezon Bashy w Wiśle. Prosta sprawa - gra świetnie, jest najlepszym środkowym pomocnikiem ligi, istnieje spora szansa że ktoś się po niego zgłosi. W naszej sytuacji 1.5 - 2 mln euro przyjmiemy z pocałowaniem ręki (pewnie nawet mniej weźmiemy, może bez entuzjazmu, ale jednak).
Do Barcelony nie trafi, ale do Turcji, Chin, Rosji, Azerbejdżanu czy Belgii? |
Basha jest zweryfikowany tylko na poziomie polskiej ligi, 2 hiszpańskiej i dośc dawno Szwajcarii. Brak występów na arenie miedzynarodowej . Poza tym nie jest najmłodszym zawodnikiem. Nikt za niego nie da takiej kasy, a branie kwot zbliżonych do 500 tys euro będzie grą niewartą świeczki.
W przeciągu 2 lat rozwaliliśmy sobie totalnie środek pola ciągłymi zmianami: Popović, Mączyński, Brlek, Perez, Halilović, Llonch, Velez, epizod z Cywką i Mitroviciem teraz Basha i Savicevic - 11 pomocników grających w środku w nieco ponad 2 lata - kosmos. Jeśli chcemy uporządkować grę i walczyć o czołówkę ekstraklasy to nie możemy robić tak dużych roszad w tak strategicznej strefie boiska. Duet Savicevic - Basha to wg mnie spokojnie top 3 ekstraklasy pod warunkiem że dostanie cały sezon grania ze sobą. |
Cytat:
Basha nie ma złego CV jak na gościa z Ekstraklasy, sądzę że mogą pojawić się oferty. Zobaczymy. Na pewno ten sezon jest świetny w jego wykonaniu. |
Świetny owszem jest, ale to ciągle Polska liga. Kluby patrza przez pryzmat tego z jakimi rywalami toczy tu boje. A ma do czynienia z 25 liga Europy... Gdyby miał jeszcze 22 lata już by go u nas nie było, ale ma 29. Tylko reprezentantów kraju sprzedawaliśmy w tym wieku za granicę.
|
A Basha podobno zaakceptowal nowa umowe i podpisze z nami nowy kontrakt.
|
Buksa oraz Hoyo-Kowalski zdają właśnie egzaminy gimnazjalne
|
JEżeli Basha zaakceptował nową umowę, to albo jest u nas coraz lepiej, albo jest to ukłon z jego strony w kierunku Wisły by ta miała więcej do powiedzenia przy jego ewentualnym transferze do silniejszej lub bardziej egzotycznej ligi. Gdzieś na twitterze była informacja że w lecie będzie ciekawe okno transferowe u nas.
|
Basha bardzo sobie ceni życie rodzinne i fakt jak dobrze im się żyje w Krakowie, dzieci grają w AP itd.
Zmiany zapewne (jak zawsze) będą, ale nie sądzę, że nawiążemy do rewolucji z okien letnich 2018 czy 2017. I przy aktualnej kadrze na pewno więcej graczy może przyjść, niż odejść. |
Cytat:
przy aktualnej kadrze na pewno więcej graczy może przyjść, niż odejść. ..taki pewny bym tego nie był . Wasyl z całym szacunkiem dla niego po zabiegu może powiedzieć STOP. Brożek mimo starań i ambicji zaledwie kila minut w tym sezonie Kuba (daj Boże zdrowie) jak w nawiasie Burliga tylko sentyment jak trafi się klub z ofertą .... odejdzie Boguski jak Brozio......... (lata , sentyment, wierność) Basha bez zawodników w szatni jak wyżej spakuje walizki na 100% Sadlok podobnie jak Basha może zrobic ....i mamy klopsa na kolacje OMG |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl