Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

aNouc 13.07.2012 10:21

Długo czekaliscie na pieniądze z paczki priorytetowej za pobraniem ? (poczta polska)
klient dostał towar wczoraj, pieniądze mają mi przyjść na adres, nie konto bankowe gwoli jasności. Towar z Krakowa do Warszawy. Kwota tysiąc złotych.

i czy komorniki , urzędy skarbowe , firmy windykacyjne, rejestry dłużników i inne ..... muje mogą mi siąść na tą kasę ? ( niespłacone mandaty, grzywny itp)

wiślak 86 13.07.2012 12:14

Gdzie można zjeść coś ciekawego około 23 w okolicach Rynku AGH Czarnowiejskiej? Nie chodzi mi o kebab ale żeby można było usiąść.

I najważniejsze cena. Pytam bo nie mam wolnej 100 a może znacie jakąś knajpkę z tanim jedzeniem.

gerardinho91 13.07.2012 13:19

Może knajpa Olimp? Niewiem jak ceny jedzenia ale pewnie proporcjonalne do dobrych cen piwa.Lokal z założenia studencki to i tanio i klientela glownie taka :)

Marcin_fan 13.07.2012 13:39

1. Przeglądałem fora ale chce jeszcze Was zapytać. Jak jest z apteczką, gaśnicą czy trojkątem na Słowacji ? Miał ktoś spotkanie ze słowacką policją ? Jakieś wskazówki..
2. Autostrada Kraków-Szarów jest bezpłatna dla osobówek ? Nigdzie nie znalazłem informacji żeby była płatna...

Marcin_fan 13.07.2012 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1262910)
1. Przeglądałem fora ale chce jeszcze Was zapytać. Jak jest z apteczką, gaśnicą czy trojkątem na Słowacji ? Miał ktoś spotkanie ze słowacką policją ? Jakieś wskazówki..
2. Autostrada Kraków-Szarów jest bezpłatna dla osobówek ? Nigdzie nie znalazłem informacji żeby była płatna.

Hop do góry..

nero 13.07.2012 18:23

co jest powodem, że tak dużo aut na A2 decyduje się jechać pod prąd ?
jest dużo filmów w internecie.

przemo 13.07.2012 18:29

Cytat:

2. Autostrada Kraków-Szarów jest bezpłatna dla osobówek ? Nigdzie nie znalazłem informacji żeby była płatna...

Jeśli chodzi Ci o ten kawałeczek z Krakowa do Szarowa to jest on bezpłatny, przynajmniej tak mi sie wydaje.. :mysli:
To znaczy jak mam na myśli ten kawałek jak wyjeżdżasz z Krakowa na autostradę, jak tam wcześniej na bramkach jest to nie wiem

Czy tylko mi strona TSWD jakoś tak wolno wchodzi, czy wszystkim..? inne strony wchodzą normalnie, a ta jako jedyna nie :mysli:

Coglin 13.07.2012 19:34

Cytat:

Jest bezpłatna na 100%.

El'kabat 13.07.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1262886)
Gdzie można zjeść coś ciekawego około 23 w okolicach Rynku AGH Czarnowiejskiej? Nie chodzi mi o kebab ale żeby można było usiąść.

I najważniejsze cena. Pytam bo nie mam wolnej 100 a może znacie jakąś knajpkę z tanim jedzeniem.

Koko na Gołębiej - czynne do 3 w nocy. Pełnego menu na pewno nie bedzie o tej porze ale dają jeść dużo i dobrze ;)
No i nie ma to jak toast za czyste naczynia o 3 w nocy z na.......onym towarzystwem ;)

14zł cały obiad 9,50 połówka

Marcin_fan 13.07.2012 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1263002)
Jest bezpłatna na 100%.

Podziękował..

Zed_is_dead 13.07.2012 22:23

Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ?

Zed_is_dead 13.07.2012 22:24

Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ?

Bartuk1906 13.07.2012 22:26

Witam mam pytanie do bywalców sklepów z płytami. Nie wiecie gdzie w Krakowie mógłbym nabyć albumu RR Brygady "RaRytas"? Pytam bo słyszałem, że w Empiku nie ma.

Kamyk 13.07.2012 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1263011)
Koko na Gołębiej - czynne do 3 w nocy. Pełnego menu na pewno nie bedzie o tej porze ale dają jeść dużo i dobrze ;)
No i nie ma to jak toast za czyste naczynia o 3 w nocy z na.......onym towarzystwem ;)

Potwierdzam i jadam co parę dni. Bardzo smacznie i przyjemnie.

sanderuss 13.07.2012 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zed_is_dead (Post 1263028)

77% ci zostaje po podatku i nin. Ale tym roku kwota wolna od podatku to chyba 8000 GBP, wiec jak zarobisz mniej piszesz o tax return i ci całosc zostaje w kieszeni :)

sandomingo 14.07.2012 12:31

Muszę jechać do Warszawy i to akurat tym razem autkiem. I tutaj pytanie: Gdzie najlepiej zaparkować w okolicach Łazienek i jak tam najsprawniej dojechać od strony Krakowa? I druga rzecz: czym z okolic Łazienek dojechać w okolice ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.? a czym w okolice Pałacu Kultury? Z góry dzięki za pomoc

Eternit 14.07.2012 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1263087)
Muszę jechać do Warszawy i to akurat tym razem autkiem. I tutaj pytanie: Gdzie najlepiej zaparkować w okolicach Łazienek i jak tam najsprawniej dojechać od strony Krakowa? I druga rzecz: czym z okolic Łazienek dojechać w okolice ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.? a czym w okolice Pałacu Kultury? Z góry dzięki za pomoc

Ostatnio zwiedzając Stolicę i korzystając z ich komunikacji miejskiej korzystałem z tej strony.
http://wyszukiwarka.ztm.waw.pl/bin/query.exe/pn
Wpisujesz tam w wyszukiwarkę konkretne miejsca i to Ci wszystko zaplanuje.

Zola 14.07.2012 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1262856)
Długo czekaliscie na pieniądze z paczki priorytetowej za pobraniem ? (poczta polska)
klient dostał towar wczoraj, pieniądze mają mi przyjść na adres, nie konto bankowe gwoli jasności. Towar z Krakowa do Warszawy. Kwota tysiąc złotych.

i czy komorniki , urzędy skarbowe , firmy windykacyjne, rejestry dłużników i inne ..... muje mogą mi siąść na tą kasę ? ( niespłacone mandaty, grzywny itp)

ja zwykle do tygodnia czasu (od momentu dotarcia przesylki do odbiorcy) czekam

wiślak 86 14.07.2012 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1263011)

OK wielkie dzięki o coś takiego mi mniej więcej chodziło a i wystrój na dole całkiem całkiem

WISŁAZWE 15.07.2012 21:21

Witam, mam takie pytanie związane z projektem na koszulce.

Mam swój napis zaprojektowany przez stronę z czcionkami (www.dafont.com) i teraz chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym się udać aby zrealizowali mi taki projekt na koszulce - macie coś sprawdzonego?

Jakie koszulki polecacie ? Fruit of the loom byłby chyba najlepszym wyborem, dostanę gdzieś w Krakowie czy tylko allegro?

LanceTS 15.07.2012 21:39

Jakie są ceny za wynajem domków w Czechach? Chodzi o coś taniego, najlepiej nad jakąś wodą, blisko granicy. Zna ktoś coś takiego?

Kamyk 16.07.2012 07:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1263129)
OK wielkie dzięki o coś takiego mi mniej więcej chodziło a i wystrój na dole całkiem całkiem

Wspomniałeś o Stillu (czyli to co jest na dole w piwniczce). Dodam, że piwo butelkowe po 5 zł. Jeszcze raz serdecznie polecam.

Manson33 16.07.2012 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1263327)
Witam, mam takie pytanie związane z projektem na koszulce.

Mam swój napis zaprojektowany przez stronę z czcionkami (www.dafont.com) i teraz chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym się udać aby zrealizowali mi taki projekt na koszulce - macie coś sprawdzonego?

Jakie koszulki polecacie ? Fruit of the loom byłby chyba najlepszym wyborem, dostanę gdzieś w Krakowie czy tylko allegro?

Nie wiem o jaką ilość Ci chodzi, ale zapytaj starego Wiślaka:

http://www.ok.twsd.pl/inc/flash/ok.html

Tylko adres jest już inny:

http://wikimapia.org/9513318/pl/FHU-OK

fifi1906 16.07.2012 08:51

witam. czy da się sprawdzić historie przelewów powyżej 2 mięsięcy wstecz w ing ? mam konto internetowe.

bondTSW 16.07.2012 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1263327)

Fruit to shit. Nie idź w to, chyba że koszulka ma być okazjonalną i nie zależy Ci czy po 3 praniach coś z nej zostanie.

piter116 16.07.2012 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 1263352)
witam. czy da się sprawdzić historie przelewów powyżej 2 mięsięcy wstecz w ing ? mam konto internetowe.

Da się. W zakładce Historia wybierasz opcje dodatkowe i pojawia się zakres dat.

labtec 16.07.2012 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1263354)
Fruit to shit. Nie idź w to, chyba że koszulka ma być okazjonalną i nie zależy Ci czy po 3 praniach coś z nej zostanie.

Fruit cechuję to, że one po 2 praniach w temp. 30 stopni (!) mega się kurczą.

I potem masz koszulkę do pępka Ci sięgająca, a szeroka jak spadochron.
Chu.nia z grzybnią tyle Ci powiem.

Chyba, że na prezent na dzień ojca do spania staremu chcesz kupić :P

StelmiOriginal 16.07.2012 15:29

Witam, mam taką sprawę. Potrzebuję zrobić przelew do USA opiewający na 100 dolarów. Pytanie jest takie: jak NAJTANIEJ zrobić przelew na konto? Przekazanie kasy przez znajomych odpada, nikt nie przyjeżdża w najbliższym czasie... I jaki byłby koszt takiej operacji? Mam konto w mBanku. Dość pilne... :)

Kolumbus 16.07.2012 16:18

a to konto odbiorcy to w jakim banku jest? amerykanskim?

po mojemu to musisz miec otwarte konto walutowe dolarowe i wtedy przelac, ja tak robilem ale z konta w WBK na konto w WBK, przelew na konto amerykanskie był znacznie droższy z tego co pamietam

StelmiOriginal 16.07.2012 16:30

Odbiorca ma konto w banku amerykanskim. Ktoś zna sprawdzony sposób oprócz kasy w kopercie? :lol:

Edit: Ile kosztowałby przelew z konta walutowego WBK do banku amerykanskiego albo np. do Amazon.com?

Kamil_mchw 16.07.2012 19:17

podłączyłem 2 kompy pod jeden monitor i jeden normalnie działa... a drugi jak włączam to monitor nie reaguje... co może być nie tak? ten nowy komp działa, a stary nie... z kolei jak podłącze starego kompa do innego monitora to działa normalnie... mam jakąś płytkę instalacyjną monitora, tylko nie da się zainstalować monitora jeśli ten nie jest podłączony :/

nero 17.07.2012 10:26

Znacie jakieś podobne strony do tych:

http://allgoals.pl/
http://www.sports-video.pl/

El'kabat 17.07.2012 17:03

Znajomy wspomniał mi coś o tym,że osoba niepełnosprawna będąca na rencie jest w stanie otrzymać dofinansowanie z UE na zakup latopa ( zwrot kosztów coś koło 70 % ). Czy jest coś takiego dostepnego dla osoby zamieszkałej w Krakowie ? Dosyć istotna sprawa,bo rodzice planują zakup.

z góry dziękuje za odp.

MatMario 17.07.2012 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 1263433)
Odbiorca ma konto w banku amerykanskim. Ktoś zna sprawdzony sposób oprócz kasy w kopercie? :lol:

Edit: Ile kosztowałby przelew z konta walutowego WBK do banku amerykanskiego albo np. do Amazon.com?

A paypal nie wchodzi w grę?

StelmiOriginal 17.07.2012 18:25

A jak to działa? Bo nigdy nie korzystalem z PayPala...

Edit: Zmiana planu. Chciałbym wpłacić tą kasę, ale od razu do Amazon.com. Sprawa jest taka, ze PayPal nie obsługuje Amazona....

MatMario 17.07.2012 18:31

Międzynarodowych przelewów też nie obsługują z tego co piszą więc pozostaje ci zapłata kartą jedynie.

StelmiOriginal 17.07.2012 18:33

Debetówka z delfinkiem z mBanku wystarczy? :)

MatMario 17.07.2012 18:41

http://www.amazon.com/gp/help/custom...&nodeId=518224

Z tego co jest napisane to debetówka powinna być ok, ale ona jest "płaska" a najczęściej takie nie przechodzą. Spróbuj co ci szkodzi.

Jest jednak jedno ale. Mbank rozliczy ci kartę w euro, z tego przeliczy na USD, zapłacisz dwa razy spread. Więc może jednak lepiej poszukać karty od razu rozliczanej w USD?

bartek89TS 17.07.2012 22:38

Jechał ktoś może pociągiem, autokarem lub busem z Krakowa do Liptowskiego Mikulaszu?Prosiłbym o jakieś namiary i info dotyczące przejazdu.

LuKaS TSW 18.07.2012 06:53

Jeżeli chodzi o pociąg to z Krakowa jedyna sensowna opcja to wyjazd o 22:02 pociągiem Silesia relacji Kraków-Praga następnie przesiadka w Bohuminie na pociąg relacji Praga-Koszyce.Jedyny minus tego że w Liptowskim Mikulaszu jesteś o 5:12 rano. A inaczej to chyba próbować dostać się do Żyliny i stamtąd pociągi powinny kursować częściej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl