![]() |
Długo czekaliscie na pieniądze z paczki priorytetowej za pobraniem ? (poczta polska)
klient dostał towar wczoraj, pieniądze mają mi przyjść na adres, nie konto bankowe gwoli jasności. Towar z Krakowa do Warszawy. Kwota tysiąc złotych. i czy komorniki , urzędy skarbowe , firmy windykacyjne, rejestry dłużników i inne ..... muje mogą mi siąść na tą kasę ? ( niespłacone mandaty, grzywny itp) |
Gdzie można zjeść coś ciekawego około 23 w okolicach Rynku AGH Czarnowiejskiej? Nie chodzi mi o kebab ale żeby można było usiąść.
I najważniejsze cena. Pytam bo nie mam wolnej 100 a może znacie jakąś knajpkę z tanim jedzeniem. |
Może knajpa Olimp? Niewiem jak ceny jedzenia ale pewnie proporcjonalne do dobrych cen piwa.Lokal z założenia studencki to i tanio i klientela glownie taka :)
|
1. Przeglądałem fora ale chce jeszcze Was zapytać. Jak jest z apteczką, gaśnicą czy trojkątem na Słowacji ? Miał ktoś spotkanie ze słowacką policją ? Jakieś wskazówki..
2. Autostrada Kraków-Szarów jest bezpłatna dla osobówek ? Nigdzie nie znalazłem informacji żeby była płatna... |
Cytat:
|
co jest powodem, że tak dużo aut na A2 decyduje się jechać pod prąd ?
jest dużo filmów w internecie. |
Cytat:
To znaczy jak mam na myśli ten kawałek jak wyjeżdżasz z Krakowa na autostradę, jak tam wcześniej na bramkach jest to nie wiem Czy tylko mi strona TSWD jakoś tak wolno wchodzi, czy wszystkim..? inne strony wchodzą normalnie, a ta jako jedyna nie :mysli: |
Cytat:
|
Cytat:
No i nie ma to jak toast za czyste naczynia o 3 w nocy z na.......onym towarzystwem ;) 14zł cały obiad 9,50 połówka |
Cytat:
|
Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ? |
Mam pytanie do pracujacych w Londynie. Zalozmy. ze w ofercie pisze, ze mozna zarobic X funtow rocznie. W ofercie nie podaja czy to cena brutto czy netto, no ale zalozmy ze to brutto.
Ile to bedzie netto ? W polsce po odliczeniu VATu, skladek na ubezpieczenia itp, to by wyszlo jakies 0.7*X, a ile to bedzie w Angli ? |
Witam mam pytanie do bywalców sklepów z płytami. Nie wiecie gdzie w Krakowie mógłbym nabyć albumu RR Brygady "RaRytas"? Pytam bo słyszałem, że w Empiku nie ma.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Muszę jechać do Warszawy i to akurat tym razem autkiem. I tutaj pytanie: Gdzie najlepiej zaparkować w okolicach Łazienek i jak tam najsprawniej dojechać od strony Krakowa? I druga rzecz: czym z okolic Łazienek dojechać w okolice ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.? a czym w okolice Pałacu Kultury? Z góry dzięki za pomoc
|
Cytat:
http://wyszukiwarka.ztm.waw.pl/bin/query.exe/pn Wpisujesz tam w wyszukiwarkę konkretne miejsca i to Ci wszystko zaplanuje. |
Cytat:
ja zwykle do tygodnia czasu (od momentu dotarcia przesylki do odbiorcy) czekam |
Cytat:
|
Witam, mam takie pytanie związane z projektem na koszulce.
Mam swój napis zaprojektowany przez stronę z czcionkami (www.dafont.com) i teraz chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym się udać aby zrealizowali mi taki projekt na koszulce - macie coś sprawdzonego? Jakie koszulki polecacie ? Fruit of the loom byłby chyba najlepszym wyborem, dostanę gdzieś w Krakowie czy tylko allegro? |
Jakie są ceny za wynajem domków w Czechach? Chodzi o coś taniego, najlepiej nad jakąś wodą, blisko granicy. Zna ktoś coś takiego?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.ok.twsd.pl/inc/flash/ok.html Tylko adres jest już inny: http://wikimapia.org/9513318/pl/FHU-OK |
witam. czy da się sprawdzić historie przelewów powyżej 2 mięsięcy wstecz w ing ? mam konto internetowe.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fruit cechuję to, że one po 2 praniach w temp. 30 stopni (!) mega się kurczą. I potem masz koszulkę do pępka Ci sięgająca, a szeroka jak spadochron. Chu.nia z grzybnią tyle Ci powiem. Chyba, że na prezent na dzień ojca do spania staremu chcesz kupić :P |
Witam, mam taką sprawę. Potrzebuję zrobić przelew do USA opiewający na 100 dolarów. Pytanie jest takie: jak NAJTANIEJ zrobić przelew na konto? Przekazanie kasy przez znajomych odpada, nikt nie przyjeżdża w najbliższym czasie... I jaki byłby koszt takiej operacji? Mam konto w mBanku. Dość pilne... :)
|
a to konto odbiorcy to w jakim banku jest? amerykanskim?
po mojemu to musisz miec otwarte konto walutowe dolarowe i wtedy przelac, ja tak robilem ale z konta w WBK na konto w WBK, przelew na konto amerykanskie był znacznie droższy z tego co pamietam |
Odbiorca ma konto w banku amerykanskim. Ktoś zna sprawdzony sposób oprócz kasy w kopercie? :lol:
Edit: Ile kosztowałby przelew z konta walutowego WBK do banku amerykanskiego albo np. do Amazon.com? |
podłączyłem 2 kompy pod jeden monitor i jeden normalnie działa... a drugi jak włączam to monitor nie reaguje... co może być nie tak? ten nowy komp działa, a stary nie... z kolei jak podłącze starego kompa do innego monitora to działa normalnie... mam jakąś płytkę instalacyjną monitora, tylko nie da się zainstalować monitora jeśli ten nie jest podłączony :/
|
|
Znajomy wspomniał mi coś o tym,że osoba niepełnosprawna będąca na rencie jest w stanie otrzymać dofinansowanie z UE na zakup latopa ( zwrot kosztów coś koło 70 % ). Czy jest coś takiego dostepnego dla osoby zamieszkałej w Krakowie ? Dosyć istotna sprawa,bo rodzice planują zakup.
z góry dziękuje za odp. |
Cytat:
|
A jak to działa? Bo nigdy nie korzystalem z PayPala...
Edit: Zmiana planu. Chciałbym wpłacić tą kasę, ale od razu do Amazon.com. Sprawa jest taka, ze PayPal nie obsługuje Amazona.... |
Międzynarodowych przelewów też nie obsługują z tego co piszą więc pozostaje ci zapłata kartą jedynie.
|
Debetówka z delfinkiem z mBanku wystarczy? :)
|
http://www.amazon.com/gp/help/custom...&nodeId=518224
Z tego co jest napisane to debetówka powinna być ok, ale ona jest "płaska" a najczęściej takie nie przechodzą. Spróbuj co ci szkodzi. Jest jednak jedno ale. Mbank rozliczy ci kartę w euro, z tego przeliczy na USD, zapłacisz dwa razy spread. Więc może jednak lepiej poszukać karty od razu rozliczanej w USD? |
Jechał ktoś może pociągiem, autokarem lub busem z Krakowa do Liptowskiego Mikulaszu?Prosiłbym o jakieś namiary i info dotyczące przejazdu.
|
Jeżeli chodzi o pociąg to z Krakowa jedyna sensowna opcja to wyjazd o 22:02 pociągiem Silesia relacji Kraków-Praga następnie przesiadka w Bohuminie na pociąg relacji Praga-Koszyce.Jedyny minus tego że w Liptowskim Mikulaszu jesteś o 5:12 rano. A inaczej to chyba próbować dostać się do Żyliny i stamtąd pociągi powinny kursować częściej.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl