![]() |
Cytat:
Cytat:
Co by nie pisać, Kaczyński jako jedyny jednak przeciw ustawie zagłosował i moralnie jest tu górą. Czy potem gówno zrobił? Nie wiem, bo nie mam szczegółowych informacji nad czym pracowali odnośnie KK w latach swoich rządów. Czasu tak czy owak było jeszcze sporo, by coś z tą sprawą zrobić. Ostatnie siedem lat rządziło PO, to podczas ich urzędowania te kanalie wychodzą na wolność. Kto miał więcej czasu by coś zrobić wiadomo, kto głosował 25 lat temu i w jaki sposób też wiadomo. |
Z tym, że Jagul te zmiany wprowadzone przez Gowina wcale nie oznaczają, że "Wampir z Piotrkowa" Trynkiewicz, czy następnie inny wampir/szatan, którego wyrok również został skrócony do 25 lat pójdą na "odwyk" do Gostynina. Czas na takie zmiany był w momencie kiedy był dłuższy czas do końca kary, a tak zmiana ad hoc na sam koniec kary może być bardzo różnie respektowana przez sądy. Mówią już teraz, że wystarczy jedna "pozytywna" opinia i ustawa stanie się kolejnym bublem prawnym.
Tak jak pisałem na początku ja nie widzę dobrego wyjścia z tej sytuacji, dlatego pytałem Gwiaździstego, aby powiedział jak tą sprawę inaczej rozwiązać. |
Cytat:
Teraz oczywiście jesteśmy w dupie jeśli chodzi o te sprawę i nic już nie da się zrobić... |
Cytat:
Chyba chodzilo ci o GL i ZWM. Czyli niby osobno a jednak razem. Z innej beczki: Do końca lutego właściciele lokali usytuowanych na najniższym piętrze powinni się spodziewać od swojej spółdzielni PIT-8C. Zdaniem niektórych izb skarbowych, jeśli nie płacili za blokowe windy, to uzyskali przychód z nieodpłatnych świadczeń, od którego należy zapłacić podatek. |
|
Ks. Isakowicz - Zaleski
Cytat:
No wreszcie ktoś napisał prawdę odnośnie poziomu tych PiSemek ;) |
Cytat:
|
W końcu to korporacja partyjna, albo jakby to inaczej nazwać kondominium Kaczyńskiego i Czarneckiego. Odkąd tylko partia położyła całą łapę na GP i GPC słupki zaczęły im spadać na łeb na szyję.
|
jakby w GP reklamowały sie spółki skarbu państwa za kilkaset tysiecy złotych miesiecznie jak np w Głosie Jerozolimy czy okupacyjnych i antypolskich tygodnikach to też by Sakiewicz mógł wypłacać forse za felietony
|
Cytat:
Ciekawe czy przypadkiem "wyzyskiwanego" księdza Isakowicza-Zalewskiego zajmię się jakiś związek zawodowy ;). |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego nie chciałbym żeby ludzie glosowali na partię, która pochwala ZSRE, która ma swoje propagandowe media działające na wzór GW i z którą ludzie związani siedzą przy żłobie od 25 lat chcą coś zmienić ale nie potrafią. A o Tuskach i spółce nie piszę bo to tak jakbym napisał, że Trynkiewicz jest pedofilem i mordercą. To chyba jest oczywiste więc nie trzeba tego pisać. Tak samo wiadome jest, że Tuski i spółka są szkodnikami więc nie muszę tego potwierdzać. |
:D Ale farmazony typu
Dlatego nie chciałbym żeby ludzie glosowali na partię, która pochwala ZSRE, która ma swoje propagandowe media działające na wzór GW i z którą ludzie związani siedzą przy żłobie od 25 lat chcą coś zmienić ale nie potrafią. Musisz powtarzać. Tak jak gw? A o aktualnej władzy nie piszesz bo ci pewnie nie wolno, więc się nie ośmieszaj... |
Cytat:
|
Mi wszystko wolno bo w przeciwieństwie do ciebie nie jestem niewolnikiem partii, ideologii czy jakiegoś polityka. Mogę krytykować kogo chcę, co chcę, kiedy chcę i ile chcę. Także radzę się nie martwić o mnie tylko spojrzeć na swoją sytuację i pomyśleć czy sam jesteś na tyle wolny żeby móc skrytykować choćby w najmniejszym stopniu PiS czy Kaczyńskiego.
Cytat:
|
Cytat:
|
Nigdzie nie pisałem o TV Republika
Owszem, moim zmartwieniem jest to, że kolejne rządy może sprawować PiS ponieważ mnie nie interesuje podtrzymywanie tego bagna i czekanie kolejnych 25 lat, że może łaskawi politycy coś zmienią. Potrzeba radykalnych zmian, rewolucji a nie kolejnych zmarnowanych lat. Zawsze byłem zdania, że ci panowie, którzy siedzą przy korycie od ćwierć wieku i tylko się zmieniają nazwy ich partii powinni zostać wywaleni w kosmos za swoją działalność. Stąd też między innymi moja nieufność wobec PiSu. Mogę mieć swoje zdanie, przemyślenia, porównania czy to jest zabronione w tym Państwie? Mogę krytykować PiS czy to z automatu czyni mnie nie prawicowcem? |
Cytat:
hehe, o tyle spada ;) |
To było dawno temu, rok 2007 kiedy naród był młody i głupi ;)
Cytat:
reszty punktów komentować nie trzeba - innym razem ;) |
Cytat:
Pewnie że możesz mieć swoje zdanie, a każdy może to zdanie oceniać. Jeżeli twoim zdaniem woda jest sucha to każdy ma prawo ocenić że masz niepokolei w głowie. Możesz też krytykować PiS mimo że od sześciu lat o niczym nie decyduje, ale wtedy brzmisz jak z gw albo PO. Co deczko koliduje z twoimi zapewnieniami. Najogólniej jesteś niespójny i sam sobie zaprzeczasz wiesz kto tak ma? |
Cytat:
Każda rozmowa z tobą kończy się tym samym. Coś tam sobie ubzdurasz, później coś oceniasz bez podania argumentów a dalej jak ci coś nie pasuje to zamykasz mordę albo łapiesz się nowego cytatu i rzucasz kolejne niesłuszne oskarżenia. Jak widzisz coś podejrzanego w mojej wiarygodności to ponawiam propozycję spotkania się. Zobaczymy czy przypadkiem ty nie jesteś jakąś lama pod krawacikiem, która ma partyjne związki i psioczy tutaj na niekorzyść PiSu. |
Cytat:
A to od skokowego eksperta z ZSL-u ;) Nie pamiętam kto już w temacie zakładał się ze mną, że 15% bezrobocie mamy jak w banku w ubiegłym roku, ale temat widzę wciąż żywy z tym, że teraz poprzeczka spada do 14%. Cieszy mnie, że mamy sukcesywny spadek. Wystarczy mieć odrobinę wiedzy o sezonowości bezrobocia, aby wiedzieć, że to wynik naprawdę dobry, a konkretnie mowa o wzroście 0,6 pp. między grudniem, a styczniem. Dlaczego tak sądzę? Otóż wystarczy spojrzeć na ostatnie lata jak wyglądała wtedy zmiana między grudniem, a styczniem. grudzień 2013 (13,4%) -> styczeń 2014 (14%) -0,6% grudzień 2012 (13,4%) -> styczeń 2013 (14,2%) -0,8% grudzień 2011 (12,5%) -> styczeń 2012 (13,2%) -0,7% grudzień 2010 (12,3%) -> styczeń 2011 (13,0%) -0,7% grudzień 2009 (11,9%) -> styczeń 2010 (12,7%) -0,8% Wynik najlepszy w ciągu ostatnich 5 lat. Zresztą napisał o tym Michał Stopka 7 lutego. Polecam. http://www.michalstopka.pl/robi-sie-...-w-skali-roku/ Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
http://polska.newsweek.pl/liroy-dla-...79952,1,1.html |
http://www.sadistic.pl/mala-ksiazka-o-kupie-vt8082.htm
Stary temat ale wcześniej o tym nie słyszałem. Wielkie halo o Trynkiewicza a jak widać zboczeńcy są wśród nas a nie w zakładach bez klamek. |
|
Niesioł znowu miażdży system
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET ponoć część SLD chce koalicji z PiSem po wyborach parlamantarnych |
Żurawski coraz bardziej traci w moich oczach. Nie wiem jak można się tak sprzedać.
Cytat:
|
Z Kancelaria Premiera: Im wyższe podatki, tym niższe wpływy.
Hmmmm... coś tu nie pasuje. Ale nie ma co się martwić, mamy spory zapas z OFE, jakoś przeżyjemy. Podwyżka VAT sprawiła, że wpływy z tego podatku w porównaniu do PKB już są najniższe w historii, a może być jeszcze gorzej. Tak przynajmniej wynika z szacunków rządu na ten rok. Panowie ekonomiści, z.....o? http://www.money.pl/gospodarka/wiado...ors_picks=true |
Każdy wchodzący do polityki chce coś zmienić i to nawet szczerze, sprawić, by było lepiej, mam tu na myśli wszystkie te gwiazdki polskie itd. nie tylko Żurawskiego. I tego oczekuje społeczeństwo - zmian. Z czasem budzą się i widzą jak ten świat wygląda naprawdę. Politykami już są ale dopiero wtedy rozumieją jaki to jest syf i burdel i że nie jest łatwo 'coś zmienić'. Dopiero wtedy poznają tą wieczną nieczystą grę, ale już jest za późno, są już tak zapętleni w tym, że szybko tracą dobrą renomę budowaną przez lata w całkiem innych dziedzinach życia i kariery. Szanuję Żurawskiego, był wielkim piłkarzem, dużo zrobił dla Wisły, ale jestem pewien, że szybko się przekona co to jest naprawdę polityka i że to nie jest koncert życzeń. Jeśli dostanie się do tego parlamentu to jestem strasznie ciekaw jak potoczy się jego kariera polityczna...
|
A co on może wnieść do polityki, skoro przez ponad 30 lat się nią nie interesował, potem zajął się sklepem, który mu nie wypalił i teraz nagle postanowił wsiąść się za politykę po przeanalizowaniu "za" i "przeciw" . Chłop chyba nawet matury nie ma, a chce do politycznej Europy i to z partii postkomunistów :/ Przykład Laty czy Kucharskiego pokazują, że byli piłkarze tam nic nie robią...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jedna kwestia to historia 25 lat temu. I tu jak zwykle w Polsce brak jest rozliczenia, zarówno ludzi jak i idei. Owszem dziennikarze poszli do Niesioła, który wyraził skruchę. Ale co z resztą, co członkami komisji kodyfikacyjnej pracującej wtedy - co robią teraz, gdzie sie znajdują? Druga kwestia, to próba rozwiązania tego problemu. Do partyzantki, której uprawianie ce..... polską politykę wobec braku establishmentu , zdążyliśmy się przyzwyczaić ale czas wreszcie ludzi uświadomić, że prowizorka to najtrwalsza forma w tym kraju. Trzecia kwestia i w chwili obecnej najważniejsza, to ta i myślę, że serkowi o to chodziło, że nawet problemem nie jest to, że Tusk spóźnił się z ustawą ale że urzędnicy w urzędzie podległym Tuskowi nie potrafili uchwalonej ustawy opublikować. To jest absolutny skandal. to pokazuje, że ten kraj nie jest wart funta kłaków a ta akcja przypomina mi lekcje historii na temat polski saksońskiej w XVIII wieku. I ten cyrk związany z opublikowaniem ustawy sprawia, że Tuska nie da się w żaden sposób usprawiedliwić. Stworzył on bowiem taki aparat państwowy, który przestał byc państwowy a jest aparatem partyjnym jednej partii, gdzie nie ma żadnej odpowiedzialności i żadnej troski. I w tym znaczeniu to jest wina Tuska |
Wszyscy przecież wiemy że po sześciu latach na decyzyjnym stanowisku NIC nie jest winą Tuska :rotfl:
A kto uważa inaczej to pisior, mocher albo nienawistnik :). |
Cytat:
|
|
No proszę, Schulz został antysemitą. A niektórzy wytykali mu kształt nosa ; )
http://www.rp.pl/artykul/11,1086743-...ch-poslow.html http://www.youtube.com/watch?v=No8nNDjxO4A Ostra walka o trzy mandaty w krakowsko-świętokrzyskim, a skończy się pewnie tak, że do PE wejdzie osoba z dupy wzięta(w polityce rzecz jasna) kosztem gościa, który coś robi, jakąś pozycje ma(w PE rzecz jasna) i wie co z czym się je. |
Cytat:
Sprawa jest prosta, gdyż zwyczajnie część niedoszłych podatków utknęła w szarej, bądź czarnej strefie i państwo nie ma dochodów z tego tytułu. Do tego prowadzi podwyższanie podatków. |
To chyba oczywiste dla wszystkich (oprócz rządowych ekonomistów jak widać).
|
Dlatego napisałem o krzywej Laffera skoro pytał.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl